Įkraunama...
Įkraunama...

Greitoji pagalba.Maisto likučių reanimavimas

QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 11 01, 21:35)
kaip darai pyraga?

ai, čia pats elementariausias variantas ax.gif bet užtat visada pavyksta bigsmile.gif

tai va:
4 kiaušiniai,
stiklinė cukraus,
stiklinė miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
daug obuolių.

Kepimo skardą pripjaustyti nuluptų obuolių, juos pabarstyti cukrumi ir cinamonu. Tada kiaušinius (jei didesni - galima ir 3) mikseriu išsukti su cukrumi. Į tešlą įmaišyti miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti ir sukrėsti tešlą ant obuolių. Šiek tiek palyginti paviršių ir kepti kokį pusvalandį mirksiukas.gif
labai skaniai pakvimpa visas butas thumbup.gif todėl šį pyragą geriausia kepti vėlais rudens vakarais, kai niūru ir tamsu arba šaltais žiemos sekmadienių rytais, kai norisi, jog šeimyna pabustų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2007 11 02, 09:54)
ai, čia pats elementariausias variantas ax.gif bet užtat visada pavyksta bigsmile.gif

tai va:
4 kiaušiniai,
stiklinė cukraus,
stiklinė miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
daug obuolių.

Kepimo skardą pripjaustyti nuluptų obuolių, juos pabarstyti cukrumi ir cinamonu. Tada kiaušinius (jei didesni - galima ir 3) mikseriu išsukti su cukrumi. Į tešlą įmaišyti miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti ir sukrėsti tešlą ant obuolių. Šiek tiek palyginti paviršių ir kepti kokį pusvalandį mirksiukas.gif
labai skaniai pakvimpa visas butas thumbup.gif todėl šį pyragą geriausia kepti vėlais rudens vakarais, kai niūru ir tamsu arba šaltais žiemos sekmadienių rytais, kai norisi, jog šeimyna pabustų mirksiukas.gif

aciu mirksiukas.gif kaip tik kiausiniu ir obuoliu is kaimo gavau thumbup.gif
Atsakyti
EKONOMINIS SPRENDIMAS, KAI ŠALDYTUVE MĖTOSI VISOKIE LIKUČIAI PO VIENĄ KĄSNĮ

Vakar vakare pastebėjau, kad šaldytuve mėtosi visokių galiukų : dvi dešrelės, rūkytos šoninės gabaliukas, mažas gabaliukas karšto rūkymo kumpio ir sūrio fermentinio... Padariau mielinę tešlą ir prikepiau bandelių : dešreles supjauščiau į tris dalis ir gavosi šešios bandelės su dešrele, papjausčiusi lašinukus kubeliais padariau 8 bandeles su lašinukais, o kumpį sutarkavau burokine tarka, dar sūrį sutarkavau, sumaišiau, ir padariau dar 5 bandeles su kumpio-sūrio įdaru... Gavosi labai pigiai, ir visiems patiko - aš valgiau su dešrele, sūnus - su kumpiu ir sūriu, o vyras- su lašinukais.

Įdarui panaudoti galima labai įvairius likučius : pvz - mėtosi keli šampinjonai - galima papjaustyt, su svogūniuku pakepint, galima papjaustyti įdarui kad ir atlikusį virtos mėsos gabaliuką, netgi su karšto rūkymo skumbre galima įdaryt. Tuomet kiekvinos rūšies pyragėlį darome skirtingos formos, kad atskirtume tongue.gif

Geriau, nei pica, nes skoniai nesimaišo.

Aha, dar papasakosiu , kaip darau tešlą.

BANDELIŲ Tešla (maždaug 8 mažoms bandelėms)

200 gr. miltų
50 gr. aliejaus arba margarino arba sviesto
1 arb. š. cukraus
0,5 arb.š. druskos
o,5 stiklinės pieno
1 kiaušinio
0,5 pokelio sausų mielių ( jos parduodamos kur ir vanilinis cukrus, kepimo milteliai) - nebijokit padaugint, geriau daugiau, nei per mažai tongue.gif

į miltus suberti cukrų, druską, mieles, aliejų arba tirpintus margariną ar sviestą, tada supilti pašildytą pieną , apie 50 laipsnių, toks karštokas, bet pirštą įkišus įmanoma laikyt lotuliukas.gif viską lengvai ranka apmaišau, tada įmušu kiaušinį, išminkau, jei reikia, dar pridedu miltų, tešla turi būti minkšta, bet prie rankų nebelipti. Tiesa, jei kepsite iš dvigubos normos, vistiek užteks vieno kiaušinio !!!!!
Tada dedu į mikrobangę, užstatau ant silpniausio režimo 1 min., tada nustatau funkciją "Keep warm" (pas mane ji yra), jei nėra, tuomet nustatykite atšildymo režimą, bet tešlos prieš tai nekaitinkite. Kildinu 20 min.

Kočioju, dedu įdarą, formuoju, palaikau dar apie 10 min. kad pakiltų, viršų patepu tryniu sumaišytu su šalto vandens šaukšteliu ir kepu įkaitintoj iki 175 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Tikiuosi, kad ši maisto reanimacija sukels daug džiaugsmo Jūsų šeimoms, kaip kad sukelia maniškei 4u.gif
Juk tai ne tik maisto likučių sunaudojimas (skanus, beje), bet ir koeltyvinis darbas su vaikais ( juk įdarai turi būti kuo paprastesni, vaikai mielai papjaustys dešreles, arba minkys tešlą, kiekvienas gali pasidaryti savo bandelę, ir jaukumas, ir tas kepamų bandelių kvapas ... MMMMM...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kurmiukė: 02 lapkričio 2007 - 11:16
as darau su pirktine sluoksniuota tesla tokius pyragelius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 11 02, 12:07)
aciu mirksiukas.gif kaip tik kiausiniu ir obuoliu is kaimo gavau thumbup.gif

nėr už ką mirksiukas.gif

Kurmiuke, ogi tikrai superinis užsiėmimas lietingam savaitgaliui thumbup.gif dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 11 02, 13:28)
as darau su  pirktine sluoksniuota tesla tokius pyragelius thumbup.gif


Puiki mintis 4u.gif , bet, kai pati darau tešlą, tais sunaudoju ir pieno, ir "pagyvenusio" sviesto likučius lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kurmiukė: 02 lapkričio 2007 - 11:31
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 11 02, 12:28)
as darau su  pirktine sluoksniuota tesla tokius pyragelius thumbup.gif

drinks_cheers.gif aš irgi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2007 10 14, 20:58)
g.gif niekada nevalgiau sriubos su pomidorais blush2.gif



aš irgi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vava @ 2007 11 02, 18:35)
aš irgi  g.gif

pabandyk mirksiukas.gif tikrai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2007 11 02, 12:08)
EKONOMINIS SPRENDIMAS, KAI ŠALDYTUVE MĖTOSI VISOKIE LIKUČIAI PO VIENĄ KĄSNĮ

Vakar vakare pastebėjau, kad šaldytuve mėtosi visokių galiukų : dvi dešrelės, rūkytos šoninės gabaliukas, mažas gabaliukas karšto rūkymo kumpio ir sūrio fermentinio... Padariau mielinę tešlą ir prikepiau bandelių : dešreles supjauščiau į tris dalis ir gavosi šešios bandelės su dešrele, papjausčiusi lašinukus kubeliais padariau 8 bandeles su lašinukais, o kumpį sutarkavau burokine tarka, dar sūrį sutarkavau, sumaišiau, ir padariau dar 5 bandeles su kumpio-sūrio įdaru... Gavosi labai pigiai, ir visiems patiko - aš valgiau su dešrele, sūnus - su kumpiu ir sūriu, o vyras- su lašinukais.

Įdarui panaudoti galima labai įvairius likučius : pvz - mėtosi keli šampinjonai - galima papjaustyt, su svogūniuku pakepint, galima papjaustyti įdarui kad ir atlikusį virtos mėsos gabaliuką, netgi su karšto rūkymo skumbre galima įdaryt.  Tuomet kiekvinos rūšies pyragėlį darome skirtingos formos, kad atskirtume  tongue.gif

Geriau, nei pica, nes skoniai nesimaišo.

Aha, dar papasakosiu , kaip darau tešlą.

BANDELIŲ Tešla (maždaug 8 mažoms bandelėms)

200 gr. miltų
50 gr. aliejaus arba margarino arba sviesto
1 arb. š. cukraus
0,5 arb.š. druskos
o,5 stiklinės pieno
1 kiaušinio
0,5 pokelio sausų mielių ( jos parduodamos kur ir vanilinis cukrus, kepimo milteliai) - nebijokit padaugint, geriau daugiau, nei per mažai  tongue.gif

į miltus suberti cukrų, druską, mieles, aliejų arba tirpintus margariną ar sviestą, tada supilti pašildytą pieną , apie 50 laipsnių, toks karštokas, bet pirštą įkišus įmanoma laikyt  lotuliukas.gif viską lengvai ranka apmaišau, tada įmušu kiaušinį, išminkau, jei reikia, dar pridedu miltų, tešla turi būti minkšta, bet prie rankų nebelipti. Tiesa, jei kepsite iš dvigubos normos, vistiek užteks vieno kiaušinio !!!!!
Tada dedu į mikrobangę, užstatau ant silpniausio režimo 1 min., tada nustatau funkciją "Keep warm" (pas mane ji yra), jei nėra, tuomet nustatykite atšildymo režimą, bet tešlos prieš tai nekaitinkite. Kildinu 20 min.

Kočioju, dedu įdarą, formuoju, palaikau dar apie 10 min. kad pakiltų, viršų patepu tryniu sumaišytu su šalto vandens šaukšteliu ir kepu įkaitintoj iki 175 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Tikiuosi, kad ši maisto reanimacija sukels daug džiaugsmo Jūsų šeimoms, kaip kad sukelia maniškei 4u.gif
Juk tai ne tik maisto likučių sunaudojimas (skanus, beje), bet ir koeltyvinis darbas su vaikais ( juk įdarai turi būti kuo paprastesni, vaikai mielai papjaustys dešreles, arba minkys tešlą, kiekvienas gali pasidaryti savo bandelę, ir jaukumas, ir tas kepamų bandelių kvapas ... MMMMM...

NIEKAD NEPAGALVODAVAU APIE BANDELES REIKS PASIDARYTI thumbup.gif
Atsakyti
Šaldytuve buvo likę keli sudžiuvusios keptos vištienos gabaliukai,kadangi turėjau vakarykščios ryžių košės tai padariau šakar makar ax.gif ryžius sumečiau į keptuvę,įdėjau šaukštą sviesto,susmulkinau vištieną,dar senos rūkytos dešros galiuką,viską pakepinau,užpyliau grietine,patroškinau dar keletą minučių ir pridėjau koncervuotų žirnelių . Troškinukas gavosi labai skanus,jei rasit sudžiuvusio sūrio galiaką tai sutarkuokit ir pabarstykit prieš patiekdamos,bus dar skaniau mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai gera tema, tik gaila, kad numirus lotuliukas.gif
Atsakyti