EKONOMINIS SPRENDIMAS, KAI ŠALDYTUVE MĖTOSI VISOKIE LIKUČIAI PO VIENĄ KĄSNĮ
Vakar vakare pastebėjau, kad šaldytuve mėtosi visokių galiukų : dvi dešrelės, rūkytos šoninės gabaliukas, mažas gabaliukas karšto rūkymo kumpio ir sūrio fermentinio... Padariau mielinę tešlą ir
prikepiau bandelių : dešreles supjauščiau į tris dalis ir gavosi šešios bandelės su dešrele, papjausčiusi lašinukus kubeliais padariau 8 bandeles su lašinukais, o kumpį sutarkavau burokine tarka, dar sūrį sutarkavau, sumaišiau, ir padariau dar 5 bandeles su kumpio-sūrio įdaru... Gavosi labai pigiai, ir visiems patiko - aš valgiau su dešrele, sūnus - su kumpiu ir sūriu, o vyras- su lašinukais.
Įdarui panaudoti galima labai įvairius likučius : pvz - mėtosi keli šampinjonai - galima papjaustyt, su svogūniuku pakepint, galima papjaustyti įdarui kad ir atlikusį virtos mėsos gabaliuką, netgi su karšto rūkymo skumbre galima įdaryt. Tuomet kiekvinos rūšies pyragėlį darome skirtingos formos, kad atskirtume
Geriau, nei pica, nes skoniai nesimaišo.
Aha, dar papasakosiu , kaip darau tešlą.
BANDELIŲ Tešla (maždaug 8 mažoms bandelėms)
200 gr. miltų
50 gr. aliejaus arba margarino arba sviesto
1 arb. š. cukraus
0,5 arb.š. druskos
o,5 stiklinės pieno
1 kiaušinio
0,5 pokelio sausų mielių ( jos parduodamos kur ir vanilinis cukrus, kepimo milteliai) - nebijokit padaugint, geriau daugiau, nei per mažai
į miltus suberti cukrų, druską, mieles, aliejų arba tirpintus margariną ar sviestą, tada supilti pašildytą pieną , apie 50 laipsnių, toks karštokas, bet pirštą įkišus įmanoma laikyt
viską lengvai ranka apmaišau, tada įmušu kiaušinį, išminkau, jei reikia, dar pridedu miltų, tešla turi būti minkšta, bet prie rankų nebelipti. Tiesa, jei kepsite iš dvigubos normos, vistiek užteks vieno kiaušinio !!!!!
Tada dedu į mikrobangę, užstatau ant silpniausio režimo 1 min., tada nustatau funkciją "Keep warm" (pas mane ji yra), jei nėra, tuomet nustatykite atšildymo režimą, bet tešlos prieš tai nekaitinkite. Kildinu 20 min.
Kočioju, dedu įdarą, formuoju, palaikau dar apie 10 min. kad pakiltų, viršų patepu tryniu sumaišytu su šalto vandens šaukšteliu ir kepu įkaitintoj iki 175 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Tikiuosi, kad ši maisto reanimacija sukels daug džiaugsmo Jūsų šeimoms, kaip kad sukelia maniškei
Juk tai ne tik maisto likučių sunaudojimas (skanus, beje), bet ir koeltyvinis darbas su vaikais ( juk įdarai turi būti kuo paprastesni, vaikai mielai papjaustys dešreles, arba minkys tešlą, kiekvienas gali pasidaryti savo bandelę, ir jaukumas, ir tas kepamų bandelių kvapas ... MMMMM...