QUOTE(mamuke68 @ 2011 06 08, 13:51)
...turiu litrą niekam neįdomaus pieno - reikės prakepti miltinių blynų, tai vis kaip nors mes juos su uogiene sudorosim...
dar gali išvirti pieniškos makaronų ar ryžių sriubos vakarienei vaikams paprastai ji labai patinka
QUOTE(SilRa @ 2011 06 08, 15:53)
dar gali išvirti pieniškos makaronų ar ryžių sriubos vakarienei vaikams paprastai ji labai patinka
...gal ir nepatikėsit, bet nesu niekada virusi pieniškos sriubos, nes aš pati nemėgstu, o mano vyrai irgi kažin ar valgytų...
QUOTE(Karmenta @ 2011 06 07, 10:21)
turiu daug sveziu kiausiniu ir jau nebezinau ka is ju galima butu pagaminti ?
Pasiūlysiu pagal savo skonį, t.y. tai, ką gaminčiau pati.
Galit pasigaminti įdarytus (farširuotus) kiaušinius su rūk. mėsyte, šprotais arba tiesiog šviežiais žalumynais.
Galima pasidaryti pikantiškų salotų (tarkuoti kietai virti kiaušiniai, fermentinis sūris, česnakas, žirneliai, majonezas)
Arba išsikepti trapių žagarėlių (labai skanūs gaunasi, kaip skruzdėlyno lakštai)
http://www.visirecep...zagareliai.html
QUOTE(mamuke68 @ 2011 06 08, 16:49)
...gal ir nepatikėsit, bet nesu niekada virusi pieniškos sriubos, nes aš pati nemėgstu, o mano vyrai irgi kažin ar valgytų...
Maniskiai l.gerai valgo pupeliu pieniska sriuba.Pamirkytas rudasias pupeles dedam i pasudyta verdanti vandeni,paverdam 10 min.,tada sudedam kubeliais pjaustytas bulves ir verdam dar 10 min.Tada ipilam i puoda pieno ir pakaitinam truputi.Labai lengva sriuba,tinkanti kai karsta.
QUOTE(mamuke68 @ 2011 06 08, 16:49)
...gal ir nepatikėsit, bet nesu niekada virusi pieniškos sriubos, nes aš pati nemėgstu, o mano vyrai irgi kažin ar valgytų...
ogi imkit ir pabandykit. Kadangi to pieno niekam nereikia, tai labai nenukentėsit, jei sriubą tektų išpilti. Tik virkit pradžiai mažą kiekį:
Užverdate vandenį, pasūdote, jame išverdate saują makaronų (arba ryžių). Tada įpilate šlakelį pieno, kad būtų ne "melsva", o "balta" spalva. Tada, jei reikia, dar kiek pasūdot - ir sriuba pagaminta
QUOTE(mamuke68 @ 2011 06 08, 13:51)
...turiu litrą niekam neįdomaus pieno - reikės prakepti miltinių blynų, tai vis kaip nors mes juos su uogiene sudorosim...
Taigi pieniški kokteiliai tokie einami šiomis dienomis
Aš imu uogienės ar šaldytų trintų uogų, dedu gabalą ledų be priedų (iš tų "dešrų"), užpilu pienu ir suplaku. Litro pieno nelieka per 2minutes
QUOTE(pašnekutė @ 2011 06 09, 16:17)
Taigi pieniški kokteiliai tokie einami šiomis dienomis
Aš imu uogienės ar šaldytų trintų uogų, dedu gabalą ledų be priedų (iš tų "dešrų"), užpilu pienu ir suplaku. Litro pieno nelieka per 2minutes
Aš imu uogienės ar šaldytų trintų uogų, dedu gabalą ledų be priedų (iš tų "dešrų"), užpilu pienu ir suplaku. Litro pieno nelieka per 2minutes
QUOTE(pašnekutė @ 2011 06 09, 16:17)
Taigi pieniški kokteiliai tokie einami šiomis dienomis
Aš imu uogienės ar šaldytų trintų uogų, dedu gabalą ledų be priedų (iš tų "dešrų"), užpilu pienu ir suplaku. Litro pieno nelieka per 2minutes
Aš imu uogienės ar šaldytų trintų uogų, dedu gabalą ledų be priedų (iš tų "dešrų"), užpilu pienu ir suplaku. Litro pieno nelieka per 2minutes
va čia tai jo
Jau penkta diena šaldytuve stovi trys buteliai (po 0,5 l) airano (jogurtinis sūrus gėrimas). Na,neskanus jis man,pirkau,kad paragauti. Paragavau
Kur tą egzotiką panaudoti? Kur supilti? Jis dar juk ir gazuotas. Jei nebūtų sūrus,blynelių vaikams nors prakepčiau
Kur tą egzotiką panaudoti? Kur supilti? Jis dar juk ir gazuotas. Jei nebūtų sūrus,blynelių vaikams nors prakepčiau
QUOTE(egesichora @ 2011 06 17, 16:51)
Jau penkta diena šaldytuve stovi trys buteliai (po 0,5 l) airano (jogurtinis sūrus gėrimas). Na,neskanus jis man,pirkau,kad paragauti. Paragavau
Kur tą egzotiką panaudoti? Kur supilti? Jis dar juk ir gazuotas. Jei nebūtų sūrus,blynelių vaikams nors prakepčiau
Kur tą egzotiką panaudoti? Kur supilti? Jis dar juk ir gazuotas. Jei nebūtų sūrus,blynelių vaikams nors prakepčiau
Kepk lietinius kurių įdaras bus kumpis/šlapdešrė ir sūris, labai tinka špinatų padažas prie jų. Taip pat gali užsimarinuoti šašlykus - marinatas. Išsikepk čeburėkų, čičinskų. Gali bandyt kept blynus, į tešla šiaip ar taip reikia dėti druskos, o jei tas gėrimas labai sūrus, tai daugiau cukraus įberk ir valgykit su uogų padažu.
As irgi siulyciau saslyku marinavimui sunaudot