Vakar valgiau vistiena su ryziais, taigi, liko nedidele stikline ryziu. Siandienos priespieciams juos ir sunaudojau. Reikes:
Stiklines virtu ryziu;
Pusantros stiklines pieno (as naudoju 1,5% riebumo, bet cia jau kaip kam patinka);
Cukraus pagal skoni;
Ziupsnelio vanilinio cukraus;
Banano.
I puoda sudeti ryzius, ipilti piena ir virti pastoviai maisant, kad neprisviltu pienas. Siandien kazkaip gavosi, jog viriau ant per mazos ugnies, tai visas tas geris vire apie 40min
paprastai po 20minuciu pienas turetu buti susigeres i ryzius, is ju pasidariusi svelni kose. Sudedam cukru, vanilini cukru, sutrinta banana (manau, jog galima naudoti ir braskes, melynes, ir t.t.), nukeliam nuo ugnies, uzdengiam puoda dangciu ir paliekam porai minuciu pastoveti. O tada valgom ir laizomes kaip katinai, nes labai skanu
Recepta seniai radau kazkuriame bloge, net nebuvau pagalvojusi apie toki ryziu 'naikinimo' varianta. Ryziai gaunasi minksti, svelnus ir labai labai skanus. Jei idesite daugiau cukraus, tai drasiai vietoj deserto galima valgyti, manau, jog kazkas panasaus i greita ryziu pudinga. Skanaus.