Sveikos visos, kurios mėgsta ar yra priverstos šiek tiek pataupyti
Norėčiau, kad šioje temoje pasisakytų tos, kurios netikėtai (arba planinės revizijos metu) aptiktus maisto likučius ne likviduoja, o reanimuoja Tai yra tos, kurios sugeba "iš š... išspausti varškę" ir kažkur sunaudoti tai, ką surado šaldytuve ar sandėliuke.
Gerai būtų, kad tai būtų ne abstraktūs pamąstymai, o konkretūs vakar-šiandien pavyzdžiai
Na, pradėsiu aš pati, nes vakar vykdžiau reviziją:
1. varškės sūrio likutį sutarkavau ir sunaudojau ant kiaušinienės vietoje lydyto sūrio. Mikrobangėje jis išsilydė ir buvo visai skanus patiekalas vakarykštiems pietums.
2. pastebėjau, kad kai kurie obuoliai maišelyje pradeda gesti, todėl išpjausčiau ir išviriau skanaus marmelado greitam vartojimui. Vietoj cukraus įdėjau kelias saujas džiovintų obuoliukų. tinka ir džiovintos slyvos ar datulės. Laikysiu šaldytuve, bus prie blynų arba į košes.
3. turėjau užsilikusių naminių vynuogių kekę, kurių jau niekas nebevalgė, nes jos labai rūgščios.Tai iš jų išviriau kompoto, pridėjusi tų pačių džiovintų obuolių ir cukraus.
4. paskutiniąsias dienas begyvenančią cukiniją sutarkavau ir pakepinau su morka ir svogūnais, pridėjau šiek tiek grietinės ir tomato - bus šiandien pietums su dešrelėmis.
5. rastą lydyto sūrelio šaukštą sudėjau į šiandienos pusryčių avižinę košę. Labai tiko, buvo skanu, kitaip negu su sviestu.
Tam kartui tiek Lauksiu Jūsų pasisakymų ir gerų idėjų
off topic
kažkodėl paskutiniu metu forumo dalyviai tingi paieškoti senų temų lobynuose ir prikuria naujų, kurios dubliuojasi su senomis.
tokia tema yra štai čia
Iš likučio puota
gerų idėjų
kažkodėl paskutiniu metu forumo dalyviai tingi paieškoti senų temų lobynuose ir prikuria naujų, kurios dubliuojasi su senomis.
tokia tema yra štai čia
Iš likučio puota
gerų idėjų
Sorry, nepastebėjau, o tiksliau - ne ten ieškojau dėkui už pastabą
lauksiu, kol moderatorės temas sujungs
lauksiu, kol moderatorės temas sujungs
QUOTE(alexxandra @ 2007 10 08, 19:40)
dėkui už rūpestį mielai uždaryčiau šią temą, bet nemoku
Iš pastovėjusių obuolių kepu tokią košę, kurią paskui tepu atnt skrudinto batono: obuolius nulupti, supjaustyti ir kepti keptuvėje (ją prieš tai gerai išplaut) ant šlakelio aliejaus, pridėt cinamono ir cukraus pagal skonį.
QUOTE(gera52 @ 2007 10 09, 09:45)
Iš pastovėjusių obuolių kepu tokią košę, kurią paskui tepu atnt skrudinto batono: obuolius nulupti, supjaustyti ir kepti keptuvėje (ją prieš tai gerai išplaut) ant šlakelio aliejaus, pridėt cinamono ir cukraus pagal skonį.
O iki kokios konsistencijos reikia kepti ir kaip paskui tą košę laikyti? Stiklainiukuose?
Kepti reikia iki tol, kol obuoliai suminkštėja. Jie bekepant pakleidžia sultis ir gaunasu tokia kaip tyrė su obuplių gabaliukais. Aš tai paprastai kepu tam kartui, o laikyti galima šaldituve
QUOTE(gera52 @ 2007 10 10, 08:26)
Kepti reikia iki tol, kol obuoliai suminkštėja. Jie bekepant pakleidžia sultis ir gaunasu tokia kaip tyrė su obuplių gabaliukais. Aš tai paprastai kepu tam kartui, o laikyti galima šaldituve
geras aš tai panašiai kaitinu puode su labai mažai vandens, bet cinamono dar niekada nebandžiau dėti reikia pabandyt ačiū už idėją, nes virtuvėj po stalu vėl stovi obuolių maišas
QUOTE(SilRa @ 2007 10 10, 19:40)
geras aš tai panašiai kaitinu puode su labai mažai vandens, bet cinamono dar niekada nebandžiau dėti reikia pabandyt ačiū už idėją, nes virtuvėj po stalu vėl stovi obuolių maišas
Įdėk dar vanilinio cukraus mažą pokelį. Pabandyk, gal patiks.
QUOTE(tavi @ 2007 10 12, 08:53)
Įdėk dar vanilinio cukraus mažą pokelį. Pabandyk, gal patiks.