Ajel,tokius tavo aprašytus cipelinus galima įdaryti nuluptais supjaustytais kubeliais,cinamonu pabartytais obuoliais.
Padažą reikia paruošti iš grietinės išplaktos su cukrumi.
QUOTE(regna @ 2009 03 13, 02:01)
Ajel,tokius tavo aprašytus cipelinus galima įdaryti nuluptais supjaustytais kubeliais,cinamonu pabartytais obuoliais.
Padažą reikia paruošti iš grietinės išplaktos su cukrumi.
Padažą reikia paruošti iš grietinės išplaktos su cukrumi.
Aisku, ka tik megstat
Dariau cipelinus{pagal draugės receptuką}
DĖjau virtas bulves į tarkius ir,vietoj krakmolo mušiau kiaušinį,ir dar dėjau džiovintų krapų,dėjau pora vitamino C.
Ir,supratau,kad cipelinų kokybė priklauso ,kaip gerai išminkai,išmaišai masę.
Padažui:
ppipjausčiau smulkai gabalą poro,patroškinau svieste,nemažą grietinės kiekį išmaišiau su pienu,įdėjau mairūno.,patroškinau.
Gavosi skaniai.
DĖjau virtas bulves į tarkius ir,vietoj krakmolo mušiau kiaušinį,ir dar dėjau džiovintų krapų,dėjau pora vitamino C.
Ir,supratau,kad cipelinų kokybė priklauso ,kaip gerai išminkai,išmaišai masę.
Padažui:
ppipjausčiau smulkai gabalą poro,patroškinau svieste,nemažą grietinės kiekį išmaišiau su pienu,įdėjau mairūno.,patroškinau.
Gavosi skaniai.
Skanus dalykas, bet tiek laiko vargt...
Labai megstu cepelinus, tad besidietindama netycia isradau labai skanu cepelinu receptuka, tai dabar mano visa gimine (net ir mociute, kuri visuomet megdavo cepelinus su farsu ir daaaug lasiniu) mano cepelinus valgo.
Pati tesla niekuo nesiskiria nuo iprastos - nuskuti bulves, sutarkuoji ir krakmola i tesla sudedi. Visas skanumas yra idare. As naudoju kalakutienos krutinele. Beje, vistienos nelabai tinka, nes skonis visai kitoks.
Taigi, isverdu kalakutiena ir ja labai smulkiai supjaustau, ty. lyg ji tarkuota butu. Po to ta mesa pakepinu keptuvej be riebalu (reikia geros keptuves) kol apskrunda ar net kiek padega. I mesa idedu pakepinto smulkiai pjaustyto svoguno(irgi be riebalu) ir troskinto smulkinto cesnako. Vienai krutinelei naudoju puse galvutes cesnako, nes ji gerai patroskinus jokio aitrumo nesijaucia, o skoni labai gera suteikia. Kas suriau megsta, gali ir druskos ideti.
Galiausiai ta idara dedu i cepelinus. Zinoma, jis visuomet yra birus, nesukibes, nes nenaudoju "lipinanciu" medziagu kaip kausinis ar pan. , bet skonis tikrai puikus.
Pati tesla niekuo nesiskiria nuo iprastos - nuskuti bulves, sutarkuoji ir krakmola i tesla sudedi. Visas skanumas yra idare. As naudoju kalakutienos krutinele. Beje, vistienos nelabai tinka, nes skonis visai kitoks.
Taigi, isverdu kalakutiena ir ja labai smulkiai supjaustau, ty. lyg ji tarkuota butu. Po to ta mesa pakepinu keptuvej be riebalu (reikia geros keptuves) kol apskrunda ar net kiek padega. I mesa idedu pakepinto smulkiai pjaustyto svoguno(irgi be riebalu) ir troskinto smulkinto cesnako. Vienai krutinelei naudoju puse galvutes cesnako, nes ji gerai patroskinus jokio aitrumo nesijaucia, o skoni labai gera suteikia. Kas suriau megsta, gali ir druskos ideti.
Galiausiai ta idara dedu i cepelinus. Zinoma, jis visuomet yra birus, nesukibes, nes nenaudoju "lipinanciu" medziagu kaip kausinis ar pan. , bet skonis tikrai puikus.
QUOTE(Ares @ 2009 04 17, 21:54)
Labai megstu cepelinus, tad besidietindama netycia isradau labai skanu cepelinu receptuka, tai dabar mano visa gimine (net ir mociute, kuri visuomet megdavo cepelinus su farsu ir daaaug lasiniu) mano cepelinus valgo.
Pati tesla niekuo nesiskiria nuo iprastos - nuskuti bulves, sutarkuoji ir krakmola i tesla sudedi. Visas skanumas yra idare. As naudoju kalakutienos krutinele. Beje, vistienos nelabai tinka, nes skonis visai kitoks.
Taigi, isverdu kalakutiena ir ja labai smulkiai supjaustau, ty. lyg ji tarkuota butu. Po to ta mesa pakepinu keptuvej be riebalu (reikia geros keptuves) kol apskrunda ar net kiek padega. I mesa idedu pakepinto smulkiai pjaustyto svoguno(irgi be riebalu) ir troskinto smulkinto cesnako. Vienai krutinelei naudoju puse galvutes cesnako, nes ji gerai patroskinus jokio aitrumo nesijaucia, o skoni labai gera suteikia. Kas suriau megsta, gali ir druskos ideti.
Galiausiai ta idara dedu i cepelinus. Zinoma, jis visuomet yra birus, nesukibes, nes nenaudoju "lipinanciu" medziagu kaip kausinis ar pan. , bet skonis tikrai puikus.
Turiu tau,klausimuką,jeigu tą krūtinėlę sudėti į kombainą sumalti ,galima,ar būtinai pjaustyti?Pati tesla niekuo nesiskiria nuo iprastos - nuskuti bulves, sutarkuoji ir krakmola i tesla sudedi. Visas skanumas yra idare. As naudoju kalakutienos krutinele. Beje, vistienos nelabai tinka, nes skonis visai kitoks.
Taigi, isverdu kalakutiena ir ja labai smulkiai supjaustau, ty. lyg ji tarkuota butu. Po to ta mesa pakepinu keptuvej be riebalu (reikia geros keptuves) kol apskrunda ar net kiek padega. I mesa idedu pakepinto smulkiai pjaustyto svoguno(irgi be riebalu) ir troskinto smulkinto cesnako. Vienai krutinelei naudoju puse galvutes cesnako, nes ji gerai patroskinus jokio aitrumo nesijaucia, o skoni labai gera suteikia. Kas suriau megsta, gali ir druskos ideti.
Galiausiai ta idara dedu i cepelinus. Zinoma, jis visuomet yra birus, nesukibes, nes nenaudoju "lipinanciu" medziagu kaip kausinis ar pan. , bet skonis tikrai puikus.
QUOTE(regna @ 2009 04 18, 10:58)
Turiu tau,klausimuką,jeigu tą krūtinėlę sudėti į kombainą sumalti ,galima,ar būtinai pjaustyti?
Na, kombaine malti niekada nebandziau, tad tiksliai atsakyti negaliu, bet man toks idaras butent skanus del to, kad mesa "i kose" nepavirsta kaip farsas ir galima jausti jos tikra skoni. Manau, galima abu variantus bandyt, juk kiekvieno skonis skirtingas
Beje, pjaustymas vos keleta minuciu uztrunka, nes tokia mesa, galima sakyti, sutrupa ja bepjaustant, tad daug laiko smulkinimas tikrai neuzims.
QUOTE(Ares @ 2009 04 21, 22:43)
Na, kombaine malti niekada nebandziau, tad tiksliai atsakyti negaliu, bet man toks idaras butent skanus del to, kad mesa "i kose" nepavirsta kaip farsas ir galima jausti jos tikra skoni. Manau, galima abu variantus bandyt, juk kiekvieno skonis skirtingas
Beje, pjaustymas vos keleta minuciu uztrunka, nes tokia mesa, galima sakyti, sutrupa ja bepjaustant, tad daug laiko smulkinimas tikrai neuzims.
Beje, pjaustymas vos keleta minuciu uztrunka, nes tokia mesa, galima sakyti, sutrupa ja bepjaustant, tad daug laiko smulkinimas tikrai neuzims.
Ačiū,tau,už įsamų paaiškinimą,ruošdama pasiaudosiu,tavo ydomiu patarimu.
QUOTE(brendy_ @ 2009 04 28, 15:00)
Laba,mamytes,gal kuri galit parasyt kaip paruost ta mase cepelinu?is zaliu bulviu...kiek virtu,kiek zaliu,kas dar dedasi ir t.t.
Dvi dalys žalių nusunktų ir viena dalis virtų su lupenom ir sutrintų. Nupylus nusunktą skystį nukrapštyti nuo dugno krakmolą, viską sumakaluot ir įdėt druskos Psio.
Įdarui tai man labai skanu šampinjonus su svogūniuku patroškint, dar druskos, pipirų ir ožragė labai tinka, labiau "grybai" jaučias.
QUOTE(ostra @ 2004 01 16, 12:38)
As i tesla nededu kiausiniu,o vietoj miltu dedu krakmola.Iseina labai gerai.Sekmes virtuveje!
as irgi taip darau