Noriu pasigaminti cepelinus tik is virtu bulviu...o sakykit kiek to krakmolo reikia deti ?
QUOTE(Dai'na @ 2008 11 17, 13:19)
Noriu pasigaminti cepelinus tik is virtu bulviu...o sakykit kiek to krakmolo reikia deti ?
tai čia būtų taip sakant dižkukuliai.Tai pasakysiu gerą receptą:
840gr virtų bulvių
120gr krakmolo
1 kiaušinis
druska.
su tuo receptu galima ir žemaičių blynus daryt.Labai,labai skanūs gaunasi.
aciu uz receptuka
QUOTE(zebra @ 2008 11 17, 16:40)
tai čia būtų taip sakant dižkukuliai.Tai pasakysiu gerą receptą:
840gr virtų bulvių
120gr krakmolo
1 kiaušinis
druska.
su tuo receptu galima ir žemaičių blynus daryt.Labai,labai skanūs gaunasi.
840gr virtų bulvių
120gr krakmolo
1 kiaušinis
druska.
su tuo receptu galima ir žemaičių blynus daryt.Labai,labai skanūs gaunasi.
gaminau jau pagal tavo receptuka,labai labai skanus
QUOTE(Dai'na @ 2008 11 18, 20:48)
gaminau jau pagal tavo receptuka,labai labai skanus
malonu,kad patiko
QUOTE(uogute @ 2009 03 08, 11:27)
O kol as juos radau!! cepelinai
Taigi siandien ryzausi antra karta daryti cepelinus, ir kagi - pavyko!!!!
Pirma karta pamenu ymeciau viena virti - issileido, tai sumakaliojau viska, dapyliau pieno ir iskepiau kugeli. Nusispjoviau sakiau daugiau nevirsiu
Ogi perskaiciau visa tema ir pabandziau.
Dejau 1:4 bulves virtas ir tarkuotas. tiesa, kai isviriau ir sumaliau su mesmale bei nusunkiau zalias bulves mases pasidare tolygios (cia kazkas klause apie tai).
Tada idejau nuo bulviu likusi krakmola bei uzpyliau truputciu vandens kaip kazkas rase, druskikes bei ydejau dar sauksta krakmolo is baimes ir isminkiau.
Pasiruosiau farsa. Cia dejau druskos, 2kiausus bei prieskoniu.
ir isvire man jie per 20 min.
Buvo visai skanus
Svarbiausia neissileido nei vienas nors jei butu teke virt dar 10min jauciu butu ir pabires vienas antras. Svarbu priziureti. Man 20min pilnai uzteko
QUOTE(zebra @ 2008 11 17, 14:40)
tai čia būtų taip sakant dižkukuliai.Tai pasakysiu gerą receptą:
840gr virtų bulvių
120gr krakmolo
1 kiaušinis
druska.
su tuo receptu galima ir žemaičių blynus daryt.Labai,labai skanūs gaunasi.
840gr virtų bulvių
120gr krakmolo
1 kiaušinis
druska.
su tuo receptu galima ir žemaičių blynus daryt.Labai,labai skanūs gaunasi.
Išbandžiau su varškės įdaru. Labai skanu, ačiū Iš virtų bulvių dariau pirmą kart.
Dariau truputi daugiau tešlos: 1260g virtų bulvių, 180g. krakmolo, 1 kiaušinis, druska. Įdarui suėjo 250g varškės ir kiaušinis. Išėjo 17 vnt. cepelinų
Išsivirem pusę, o dabar galvoju, kaip su likusiais daryti? Ar iki rytojaus išsilaikys nevirti? Ar šaldytuve juos laikyti? Kiek pamenu, kitokie virtų bulvių gaminiai šaldytuve pabuvę tokie labai patižę pasidarydavo. O gal juos išvirti geriau? Be to niekur neradau ar galima virtų bulvių cepelinus šaldyti? Ar bandėte kas? Lauksiu patarimų
QUOTE(Dai'na @ 2008 11 17, 19:00)
aciu uz receptuka
dar vienas paprastas cepelinu recept.
10nemazu bulviu
500gr varskes
1,5stiklines krakmolo.
viskas ruosiama kaip paprastiems cepelinams.viskas sumaisoma.labai skanu ir virti apie 15 -20min.idara koki norit. jau kelis kartus dariau ,patikekit labai misktuciai ir skanus.
Cipelinai su varške
Kilogramas bulvių,
3-4 bulvės,
300g.varškės,
1kiaušinis,
1šaukštas grietinės,
20g.lašinukų,
20gsviesto,
1/2 šaukštelio pelėtrūno,arba mėtų,
druskos,
Bulves sutarkuojame{kol yra ruošiami bulvių tarkiai ,užstatome virti bulves}
Cipelinų kokybė priklauso nuo bulvių krakmolingumo{krakmolo kiekio}
Vienos bulvės būna skystokos{tuomet cipilinų masei reiks daugiau virtų bulvių,ir krakmolo}
Antra rūšis bulvių yra labai krakmolingos{jose mažiau skysčio,tuomet reikia mažiau dėti krakmolo}
Bulvių kokybė priklauso nuo rūšies,ir kaip jos yra užaugintos.
Jeigu bulvėms auginant dėdama daugiau trašų bulvės greitai juoduoja ir būna skystos,todėl cipelinų kokybė bus prastesnė
Įdaras
Varškė ištrinama,lašinukai paspirginami,sudedamas sviestas,grietinė,kiaušinis,peelėtrūną,arba mėtas,viskas gerai išmaišoma.
Varške įdaromi cipelinai valgomi su sviesto ir grietinės padažu,galima pakepinti su svogūnais.
Šį receptuką aš esu pasiėmusi iš senos ,senos mamos knygos "lietuvių valgiai"
Mn šis receptas labai patiko,galir jums patiks.
Kilogramas bulvių,
3-4 bulvės,
300g.varškės,
1kiaušinis,
1šaukštas grietinės,
20g.lašinukų,
20gsviesto,
1/2 šaukštelio pelėtrūno,arba mėtų,
druskos,
Bulves sutarkuojame{kol yra ruošiami bulvių tarkiai ,užstatome virti bulves}
Cipelinų kokybė priklauso nuo bulvių krakmolingumo{krakmolo kiekio}
Vienos bulvės būna skystokos{tuomet cipilinų masei reiks daugiau virtų bulvių,ir krakmolo}
Antra rūšis bulvių yra labai krakmolingos{jose mažiau skysčio,tuomet reikia mažiau dėti krakmolo}
Bulvių kokybė priklauso nuo rūšies,ir kaip jos yra užaugintos.
Jeigu bulvėms auginant dėdama daugiau trašų bulvės greitai juoduoja ir būna skystos,todėl cipelinų kokybė bus prastesnė
Įdaras
Varškė ištrinama,lašinukai paspirginami,sudedamas sviestas,grietinė,kiaušinis,peelėtrūną,arba mėtas,viskas gerai išmaišoma.
Varške įdaromi cipelinai valgomi su sviesto ir grietinės padažu,galima pakepinti su svogūnais.
Šį receptuką aš esu pasiėmusi iš senos ,senos mamos knygos "lietuvių valgiai"
Mn šis receptas labai patiko,galir jums patiks.
Pabandykit,gaunas greitai ir skanu(visos temos neskaiciau,tikiuosi recepto nera )
Verdami jie neisyra ir yra panasaus skonio i virtu bulviu.Reikia: 1 pakelio varskes,
6 saukstu manu kruopu, 2 kupinu saukstu bulviu krakmolo, druskos. Visus produktus sudeti i dubeni, uzpilti truputeli vandens ir suminkyti tesla.
Idarai gali buti mesos, varskes, saldus.
Mesos idaras:daktariska desra, smukiai supjaustyta ir paspirgyta su svogunais.
Kitas variantas:virta mesa sumalama mesmale,paspirginama su svogunais,pipirais.
Isvirus cepelinus,uzpilti spirguciu,svogunu, grietines padazu.
Megejams salduko, vaikams gali tikti idaras- razinu.Jas gerai nuplauti saltu vandeniu,truputi pamirkyti, nusausinti ir deti po ziupsneli i didzkukulius. Isvirusius uzpilti grietine.Skanaus
Verdami jie neisyra ir yra panasaus skonio i virtu bulviu.Reikia: 1 pakelio varskes,
6 saukstu manu kruopu, 2 kupinu saukstu bulviu krakmolo, druskos. Visus produktus sudeti i dubeni, uzpilti truputeli vandens ir suminkyti tesla.
Idarai gali buti mesos, varskes, saldus.
Mesos idaras:daktariska desra, smukiai supjaustyta ir paspirgyta su svogunais.
Kitas variantas:virta mesa sumalama mesmale,paspirginama su svogunais,pipirais.
Isvirus cepelinus,uzpilti spirguciu,svogunu, grietines padazu.
Megejams salduko, vaikams gali tikti idaras- razinu.Jas gerai nuplauti saltu vandeniu,truputi pamirkyti, nusausinti ir deti po ziupsneli i didzkukulius. Isvirusius uzpilti grietine.Skanaus