Nu negalima man SM skaityti- vis paskaitinėju, ir seilė varvėti ima- tai tuoj puolu į pardę, išleidžiušimtą litų, ir nemokšiškai produktus išeikvoju
Man iš cepelinų visad gaudavosi š....- nors ir darydavau pagal knygų receptus, vykdžiau visus punktus tiksliai..
Šiandien čia paskaičius basiai užsimaniau naminių cepelinų- tai nusprendžiau dar kartą bandyti- man jie visada taaaip pajuoduodavo, kad atrodydavo tiesiog kaip supuvę- ne šiaip juosvi, o tamsiai
Vitaminas C man nelabai, nes kai jo deda kavinėse, dažniausiai ta rūgštis jaučiasi, ir užgožia tarkių skonį, kas man nepatinka..
Esu skaičiusi sename žurnale, kad reikia pilti grietinėlės, kad nepajuoduotų- anksčiau nepildavau, nes atrodydavo kad labai skystina tešlą ir neina iš jos ką nulipinti, bet šįkart taip norėjau šviesių, kad pyliau grietinėlės, dėjau varškės ir manų košės, kad būtų kuo baltesni- ir ką jūs manot- verdu dabar- ir cepelinai balti kaip Delano restorane, ir jokios rūgšties- nors tešla buvo labai skysta ir lipo prie rankų, išvirę visai neištižo, o sukietėjo
Tik matyt būsiu visko padauginus, o tarkių dėjus per mažai, nes truputuką pasigendu ryškesnio tarkių skonio- nors šiaip,gana skanu, ir neblogai atrodo
Beje, išbandžiau dar vieną paprastą dalyką, kad mėsa būtų nesulipusi į gniutulą, trapi ir sultinga- nereikia nieko dėti į mėsą- nes kai visko pridedam, tai jau tos mėsos ten nė nesijaučia- paprsčiausiai reikia įpilti į faršą daug vandens ir aliejaus, ir gerai išmaišyti (ir prieskonių dėti)- taip, kad jis kaip reikiant suskystėtų- t.y, kad nepavyktų iš jo rankomis lipdyti kokių kotletų, o tik maišyti šaukštu kaip košę- liuks- man patiko- ir išsilaiko grynos mėsos skonis, ir nesausa jinai, ir nesulipusi į bjaurų gniužulą -arba jei ir palipusi kiek- tai vos pergnybus šakute suyra ir pabyra, nes yra trapi:super
Dar užtikrintas būdas, kad mėsa nesuliptų į gniutulą, yra dėti pakepintą faršą