Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos VII

Aš taip pat turiu šią problemėlę verysad.gif Laikosi temperatūra kelios dalys, nuovargis, padidėjęs jautrumas ir tt. todėl dar ir širdutę skauda...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ytė: 03 vasario 2008 - 10:42
na o gal žinot būda kaip priaugti svorio g.gif ax.gif , nes jis pas mane per mažas cool.gif valgyt lyg ir nemažai valgau, bet vistiekper daug liekna blink.gif
Atsakyti
Sakykit, o kiek trunka skydliaukes operacija? Vietine anestezija ar pilna? Ar reikalingas koks giminatis ar draugas, kad prie lovos butu, kai pabusiu?
Mastau kaip cia daryti, nes nesu vilniete, o operuos ko gero ten, tai ar issisuksiu be kieno nors pagalbos g.gif nesinoretu kitiems rupesciu pridaryti... ir atvykti, ir nuvykti... ir nakvyne, ir pan...
kaip ten buna?
Ar greit atsigaunama po jos? tiek daug ivykiu visokiu artimiausiu metu nusimato... noretusi ne lovoje guleti, o gyventi...

siaip bijau apie operacija pagalvoti net... atrodo butu koja kokia, tai dar dar, o cia... kaklas... brr... bet ir endokrinologas, ir seimos gydytojas vienareiksmiskai pasake, kad tik operuotis... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(saulutem @ 2008 02 03, 19:25)
Sakykit, o kiek trunka skydliaukes operacija? Vietine anestezija ar pilna? Ar reikalingas koks giminatis ar draugas, kad prie lovos butu, kai pabusiu?
Mastau kaip cia daryti, nes nesu vilniete, o operuos ko gero ten, tai ar issisuksiu be kieno nors pagalbos  g.gif  nesinoretu kitiems rupesciu pridaryti... ir atvykti, ir nuvykti... ir nakvyne, ir pan...
kaip ten buna?
Ar greit atsigaunama po jos? tiek daug ivykiu visokiu artimiausiu metu nusimato... noretusi ne lovoje guleti, o gyventi...

siaip bijau apie operacija pagalvoti net... atrodo butu koja kokia, tai dar dar, o cia... kaklas... brr... bet ir endokrinologas, ir seimos gydytojas vienareiksmiskai pasake, kad tik operuotis...  verysad.gif

Mane operavo Vilniuje, onkologiniame institute,tai gal apie 4-5 dienas gulėjau. Pati operacija trunka gal porą valandų, nepamenu... g.gif Anestezija pilna, po operacijos kokią valandėlę pooperacinėje palatoje pagulėjau,ten atsigavau po narkozės, o po to parvežė į tą pačią palatą. Jau buvo vakaras, tai mama pabuvo gal porą valandų ir išėjo. Seselės vis klausinėjo ar nereikia nuskausminančių. O ryte atėjo gydytojas, pakėlė neklausęs nieko , ir nusivedė į perrišimą, sako, gana gulėti rolleyes.gif Taigi, gal ir gerai, kad kas pabūtų iš kart po operacijos kelias valandas, vis smagiau,bet jei niekam nenori rūpesčių, tai gal nieko vienai nenutiks g.gif Nu aš pvz vėmiau po narkozės parvežta į palatą, dar tie marškiniai, kur davė prieš operaciją, susikruvinę buvo, tai mama padėjo tose situacijose...O tas jausmas, kad pjaus kaklą ir man baisus buvo blink.gif Bet tikrai viskas labai paprasta, nebijok, atsijunksi ir viskas mirksiukas.gif O ir pooperacinis gyvenimas, bent jau man, tai toks koks ir buvo prieš tai, nieko labai nesijaučia, tik tiek, kad tyroksinas mano draugas visam gyvenimui doh.gif
Atsakyti
Dekui Russne, nuraminai siek tiek!
stengiuosi ziureti i tai, kaip i nauja nuotyki, patyrima, bet vis tiek kartais liudna liudna patampa...
gal viskas butu kitaip, jeigu tuos desimt metu butu kas nors daroma... nes man labai keista, kodel tiek metu nebuvo jokio gydymo, punkcija padare pirma karta tik dabar, nors cistos buvo visada... dabar skydliauke siek tiek tik padidejo, lyginus su paskutiniais tyrimais, jau pripratau, kad visas gydymas tai tik stebejimas, o toks kategoriskas atsakymas - operacija - kaip griaustinys is giedro dangaus...

dekui dar karta uz atsakyma wink.gif
Atsakyti
sveika Saulutem 4u.gif

as irgi labai bijojau operacijos, bet viskas buvo daug lengviau, negu isivaizdavau

man tikrai nereikejo, kad kazkas sedetu, nes po operacijos norejosi miegoti, as irgi vemiau nuo narkozes, bet padejo salia gulincios moteriskes, ir dar- po operacijos buna sunku kalbet, nes balso stygos buna patinusios..tai ir nesinori, kad kas sedetu ir kalbintu...
pasikeliau po keliu valandu, ir be jokio vargo nuejau i tualeta, kuris buvo palatoj,
Sekmes tau bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaites 4u.gif
Man padare skydliaukes tyrimus, jie yra tokie:
T4 - 61,66 (norma 66-181)
T3 - 1,29 (norma 1,3-3,1)
TSH - 1,59 (norma 0,27 - 4,2)
T4 ir T3 mano yra maziau normos, o TSH normos ribose. Ka tai galetu reiksti ir ko man tiketis g.gif Ar cia jau labai blogai ar ne g.gif
Turejau du nesivystancius nestumus, ar gali del to buti kalta skydliauke g.gif
Labai lauksiu jusu komentaru, nes kolkas esu pasimetusi...o pas gydytoja tik uz geros savaites eisiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Silma @ 2008 02 02, 19:43)
Labutis visoms  4u.gif
Mergaitės, lauksime svorio metimo būdų, receptų, dietų. Šaunuolės, kad nusistatėte kažką keisti. Reikia ir man tą mintį brandinti, nes niekur nebeįtelpu. Bet kaip prisiruošti sportuoti, jei vos pakeliu rankas ir kojas  unsure.gif Nebent per dietą ir papildus. Gal žinote kokie preparatai padėtų nenorėti valgyti?  g.gif

labas visoms,
Silma, buvau pas dietologa, na, rezultatus matysime. Tikiuosi, kad ir matysis biggrin.gif, parasysiu. Patare keisti maitinimosi iprocius, taigi savaite keiciu, o savaitgaliais - atgal i malonumus... schmoll.gif
As tai vis visokiu 'literaturu' pasiskaitineju - kiek autoriu, tiek nuomoniu. Dabar skaiciau, kad Ca labai megsta baltymus. O kaip laikytis dietu, jeigu reikia mazinti baltymus, t. y. mesa ir zuvi? Juk angliavandeniai tukina... , papildai irgi pirmiausia paseria Ca... vienu zodziu, tik badas gali isgelbeti g.gif, bet badauti irgi negerai.
Russne, kaip einasi tau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 04 vasario 2008 - 13:40
Siandien paskyre operacijos data - 21 vasario.

vos pora kartu gulejau ligonineje ir tai taip seniai buvo... ka reiktu paimti?
naktiniai, chalatas, tapkes, asmens higienos reikmenys - aisku

o puodeliai, sauksteliai? reikia tokiu dalyku? kazkieno pasakojime viena ausim lig ir teko girdeti, kad ir termometra savo reikejo nestis g.gif

ko nors dar reikejo specifinio?

idomu ar su savo masina vaizuojant, turesiu jegu atgal parvairuoti, ar kazka prasyti pagalbos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulutem: 04 vasario 2008 - 14:38
QUOTE(saulutem @ 2008 02 04, 14:38)
Siandien paskyre operacijos data - 21 vasario.

vos pora kartu gulejau ligonineje ir tai taip seniai buvo... ka reiktu paimti?
naktiniai, chalatas, tapkes, asmens higienos reikmenys - aisku

o puodeliai, sauksteliai? reikia tokiu dalyku? kazkieno pasakojime viena ausim lig ir teko girdeti, kad ir termometra savo reikejo nestis  g.gif

ko nors dar reikejo specifinio?

idomu ar su savo masina vaizuojant, turesiu jegu atgal parvairuoti, ar kazka prasyti pagalbos  g.gif

Aš operavausi Kauno klinikose, tai atrodo stiklinė ir įrankiai buvo.

Aš pati parvairavau, bet pasakysiu buvo sunkoka.Negali galvos sukinėti, tik visu korpusu. Dar ir temperatūros turėjau, tai silpna buvo.Bet jeigu netoli, tai griši.
Atsakyti
Labutis. Kaip laikotes? Matau visos savo svoriu susirūpinot tongue.gif Aš ir norėčiau atsikratyt kelių kg, bet niekaip valios neužtenka. Praeitą kartą pavyko su detox-kit pagalba, bet kartot nesiryžtu g.gif
Berte jei gerai pamenu tu sakei, kad kažkoks gydytojas tau sakė kad mums net detoxo negalima. Gal gali primint kodėl jo negalima blush2.gif Klausiu todėl, kad tas daikčiukas man labai patinka, bet aišku jokiu būdu nenoriu ir sau pakenkti. Vat viena mano kolegė po krūties vėžio operacijos lankėsi pas Ruolą ir šis jai rekomendavo pradžioj sugert Detox kursą, o paskui kažkokiais kitais preaparatais stiprino organizmą. tai ir galvoju, kažin ar skiriasi gydymas priklausomai nuo to kurioj vietoj vėžys buvo ar ne g.gif Kaip jūs manot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joliuke: 04 vasario 2008 - 17:17
QUOTE(Joliuke @ 2008 02 04, 19:09)
Labutis. Kaip laikotes? Matau visos savo svoriu susirūpinot tongue.gif  Aš ir norėčiau atsikratyt kelių kg, bet niekaip valios neužtenka. Praeitą kartą pavyko su detox-kit pagalba, bet kartot nesiryžtu g.gif
Berte jei gerai pamenu tu sakei, kad kažkoks gydytojas tau sakė kad mums net detoxo negalima. Gal gali primint kodėl jo negalima blush2.gif  Klausiu todėl, kad tas daikčiukas man labai patinka, bet aišku jokiu būdu nenoriu ir sau pakenkti. Vat viena mano kolegė po krūties vėžio operacijos lankėsi pas Ruolą ir šis jai rekomendavo pradžioj sugert Detox kursą, o paskui kažkokiais kitais preaparatais stiprino organizmą. tai ir galvoju, kažin ar skiriasi gydymas priklausomai nuo to kurioj vietoj vėžys buvo ar ne g.gif Kaip jūs manot?

labas, Joliuke, senokai girdeta... kaip tau einasi?
As rasiau, kad visi mano gydytojai kategoriskai pries bet kokius papildomus dalykus: valyma, papildus, mineralus, vitaminus ir pan. Jeigu kraujo tyrimas nerodo, kad kazko organizmui truksta, tai ir nenaudoti. O jeigu ir truksta ar per daug - pirmiausia pora menesiu reguliuoti maitinima ir jeigu nepadeda - tik tada chemija. Apie Ruolia as pasiskaitineju kituose forumuose - nieko gero neraso apie ji ir jo 'pamegtu' firmu vaistus... Mano asmenine patirtis su juo irgi dvejopa: ismeciau keleta jo rekomenduotu vaistu, kai perskaiciau anotacijas... As pati tai praktiskai nieko negeriu papildomai, isskyrus linu semenis. nezinau, gerai tai ar blogai... g.gif
Atsakyti