O aš kol kas išsirinkau tokią.
Pas mus tokia 1000 kainuoja, iš Anglijos pigiau. Jei pavyks parsivežti, būtinai pasigirsiu , jei ne, teks ieškotis kitos, nes 1000 tai jau tikrai nemokėsiu
QUOTE(Cobrytė @ 2008 03 26, 10:07)
O aš kol kas išsirinkau tokią.
Pas mus tokia 1000 kainuoja, iš Anglijos pigiau. Jei pavyks parsivežti, būtinai pasigirsiu , jei ne, teks ieškotis kitos, nes 1000 tai jau tikrai nemokėsiu
Čia turbūt iš Campus ? Mes turim mažesnę šio gamintojo, tai esam labai patenkinti
Va čia palapinių radau
http://www.allegro.p...d...w=gtext&p=2
http://www.allegro.p...d...w=gtext&p=2
Be abejo, kai keliaujama su mašiniukais ir mažais vakais - poreikiai vieni. Kai pėstute ir visa manta turi tilpti ant pečių - visai kitokie. kai mes pirkomės palapinę, buvo labai svarbu, kad ji atlaikytų stprų vėją, lietų ir labai mažai svertų. Tuo metu buvo akcija "Outwell" ir "Robens" palapinėms ir "konkursą" laimėjo "Chelendzher". Aišku, ji mažytė, joje net neatsisėsi normaliai, tačiau atlaiko 5000 mm, štorminį vėją, joje nešalta, net kai lauke stipriai atvėsta, labai lengva (2.9 kg) Su tokia palapinuke beveik ant sniego miegoti galima... "Extreem" žygiams - ideali. O lengvesniems "pasivaikščiojimams" įsigijom trivietę "Husky". Truputį sunkesnė (virš 3 kg), aukštesnė (todėl mažiau atspari vėjui), tačiau daugiau komforto, kai stovyklauji arčiau civilizacijos... Vėlgi žiūrėjom, kad laikytų ne mažiau kaip 3000 mm. Mėgdavom tupėt gamtoje, nepaisant jokių oro sąlygų, tai atsparumas vandeniui tikrai būdavo ne paskutinėj vietoj. Dvi savaites pragyvenom prie ežero ištisai pliaupiant lietui - ne lašiukas nepralašėjo. Bet vat kondensato išvengti nepavyko, kai oras stipriai atšalo (nors ir dvigubos abi). Vis tik "iškvėpuota" šiluma turi kažkur pasidėti Bet geros abi... Mėgstantiems laukinį stovyklavimo būdą - rekomenduočiau. Tiesa, "Chelendzher" Lietuvoje jau senokai nematau... "Husky" tada kainavo apie 350 lt.
Pritariu Ziuzia, kad viskas priklauso nuo to kaip keliauji ir stovyklauji. Jeigu masiniuku, tai ir palapine didesne reikalinga, ir pripuciamas ciuzinys tikrai gerai, bet jeigu pesciom ir kasnakt keicia nakvynes vieta, tai svarbu svoris, dydis ir surinkimo/isrinkimo greitis.
Jau kokius 7 metus naudojam visu tipu zygiams maximine tryviete pigia palapine, nera gera, bet... niekaip dabar vis neprisiruosiam kitos isigyti... sita juk irgi dar nei suplysus, nei ka- gobsumas neleidzia ismesti...
Jau kokius 7 metus naudojam visu tipu zygiams maximine tryviete pigia palapine, nera gera, bet... niekaip dabar vis neprisiruosiam kitos isigyti... sita juk irgi dar nei suplysus, nei ka- gobsumas neleidzia ismesti...
QUOTE(Ziuzia @ 2008 04 29, 20:09)
Be abejo, kai keliaujama su mašiniukais ir mažais vakais - poreikiai vieni. Kai pėstute ir visa manta turi tilpti ant pečių - visai kitokie. kai mes pirkomės palapinę, buvo labai svarbu, kad ji atlaikytų stprų vėją, lietų ir labai mažai svertų. Tuo metu buvo akcija "Outwell" ir "Robens" palapinėms ir "konkursą" laimėjo "Chelendzher". Aišku, ji mažytė, joje net neatsisėsi normaliai, tačiau atlaiko 5000 mm, štorminį vėją, joje nešalta, net kai lauke stipriai atvėsta, labai lengva (2.9 kg) Su tokia palapinuke beveik ant sniego miegoti galima... "Extreem" žygiams - ideali. O lengvesniems "pasivaikščiojimams" įsigijom trivietę "Husky". Truputį sunkesnė (virš 3 kg), aukštesnė (todėl mažiau atspari vėjui), tačiau daugiau komforto, kai stovyklauji arčiau civilizacijos... Vėlgi žiūrėjom, kad laikytų ne mažiau kaip 3000 mm. Mėgdavom tupėt gamtoje, nepaisant jokių oro sąlygų, tai atsparumas vandeniui tikrai būdavo ne paskutinėj vietoj. Dvi savaites pragyvenom prie ežero ištisai pliaupiant lietui - ne lašiukas nepralašėjo. Bet vat kondensato išvengti nepavyko, kai oras stipriai atšalo (nors ir dvigubos abi). Vis tik "iškvėpuota" šiluma turi kažkur pasidėti Bet geros abi... Mėgstantiems laukinį stovyklavimo būdą - rekomenduočiau. Tiesa, "Chelendzher" Lietuvoje jau senokai nematau... "Husky" tada kainavo apie 350 lt.
Jooooo, vat čia tai jau mano akimis žiūrint tai žygdarbis, dvi savaites pliaupia lietus, o jūs palapinėje, kurioje net atsistoti neįmanoma Aš taip negalėčiau.Turėjau palapinę, kurioje tik sėdomis, pirkome Maximoje. Dėl lietaus (o aš jo paniškai bijau būnant gamtoje), tai aš turėjau mašininį tentą, tai juo palapinę ir uždengdavome, jei kas. Kaip už 150 Lt, tai man ji labai patiko.Bet dabar, tai jau norėjau, kad būtų ir su normaliu prieangiu ir aukštis nemažas. Dabar jau laukiu saviškės, ant dienų turėtų atvykti, tai prieš rimtesnę kelionę reiks pasipraktikuoti, kad nereiktų į kelionę išvykus grybauti, kol surinksime
QUOTE(Senti @ 2007 07 08, 20:58)
Na mums pernai metais buvo tokia situacija kad palapinės reikėjo greitai, tai nelabai turėjom laiko rinktis - nulėkėm į JYSK ir nusipirkom - gal apie 80 lt kainavo... miegmaišius tada gal už 60 lt/vienam prigriebėm (parašyta kad iki minus 3 laipsniu miegot galima).. palapinė be jokių ten navarotų - 4 žmonėms, gaila kad su prieangiu tada nebuvo (bus ateityje proga palapinę pasikeisti).. tai va atlaikė ne tik pernai metų žygius, bet ir šio savaitgalio liūtį... teko kažkur Kelmės rajone miegot naktį iš penktadienio į šeštadienį - liko sausa.... beje, pasirodo šiuolaikiniai turistrai išradingi - į tokias palapines dar pripučiamus čiužinius pasiima - tai visai kaip namuose jautiesi tada
mes paimam tuos pripučiamu čiužinius į palapinę, bet mane tai jie nervuo nes pastoviai nusiridenu, o kaip nesuprantu
Na ir vel sezonas prasideda . Mes jau beveik pasiruosem vasaros kelionem prie ezeru. Kadangi mane labai nervina ,kai reikia miegoti ant tu pripuciamu ciuziniu, visuomet po palapine pasilenkus vaiksciuoti ir i masina vos telpam su visais daiktais+maziuko visi aksesuarai , tai siemet nusprendem pirkti SKIFa. Vel gi visi SKIFai jau pensininkai ciuziniai siaip sau,pradejom ieskoti alternatyvos. Norejom pirkti prikabinama namuka, bet jis i garaza netelpa ir musu misko keliais nelabai tinkamas vaziuoti. Taigi susiradom toki varianta:
Cia panasu kaip SKIF bet europinis variantas:dvi normalios lovos+erdvus prieangis su virykle ir aisku visus daiktus vesimes priekaboje . Laukiam nesulaukiam pirmos keliones! Gal kas turite toki daikta ir galite pasidalinti ispudziais?
Cia panasu kaip SKIF bet europinis variantas:dvi normalios lovos+erdvus prieangis su virykle ir aisku visus daiktus vesimes priekaboje . Laukiam nesulaukiam pirmos keliones! Gal kas turite toki daikta ir galite pasidalinti ispudziais?
Jei ne paslaptis kiek mokejot?
Na istikruju tai daug 1000eur, bet paskui kai pagalvoji kad labai ilgam pekam tai gal ir normali ta kaina.Nes SKIFai senukai po 1500lt o nameliai padoresni nuo2000eur tokiu paciu metu. Komforto atzvilgiu jie net yra geresni uz prikabinamus namelius.Aisku namelio surinkineti nereikia,o sitos priekabos surinkimui sugaisom 40min. pirma karta renkant. Bet uztat turime normalias lovas ir virtuvele, taip pat yra vieta biotualetui. Ir svarbiausia telpa garaze.
Na del pacios palapines surinkimo tai as maziausiai pergivenu. Dabar as sau tokia liga isitaisiau su ta palapine, man reikia ir naujo virdulio, nauju puodu ir spinteles sulankstomos,ir dar noriu didesnio stalo nes 6zmones prie mazo staliuko netilps,zodziu Na jau taip man atsibodo turistauti be komforto,taip norisi kaip olandai kurie puse namu vezasi (maciau foto,kur moteriske llygino marskinius).
Kai keliaujat su palapinėm, turbūt turit sulankstomus baldus - stalą, kėdes. Pasidalinkit - kur juos pirkt, kiek kainuoja, kokia kokybė.