Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(bite maja @ 2007 10 04, 13:30)

tai tas piešinukas yra lašiuko dydžio????  g.gif o kaip tu čia taip sugalvojai?  g.gif

ne lašiuko, kažkur A5 formato smile.gif, gali būti ir didesnis
Ne visai sugalvojau - lyg buvau kažką panašaus kažkur mačius. O vakar vakare sugrįžo manasis fotoaparatas, daugiau neatėjo į galvą ką nufotogfuoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 10 04, 12:43)
Ji isirezia i galva, iremina veiduka,netelpa i kadra,  apkrauna fona, turi kota:)). Noreciau arba jos visos siek tiek desiniau, arba noreciau, kad jos visai nebutu.
Uzuolaida, del triuksmu prie palyginus neauksto (800) ISO. Normaliose 15-10 nuotraukose jis nera akivaizdus, taciau kompe padidinus nuotrauka 100%, jie matomi ir gan aktyviai. Pati stebiuosi. Juk taip(tiek) neturetu but 4u.gif . Kaip kitiems nikonininkams?
Dejavu-MALACIUS. Puiki ideja!!!!

Galvojau ir as apie lempa, bet ji man netrukdo. Atvirksciai, ji prisideda prie bendros nuotraukos nuotaikos. Be jos viskas per daug tuscia.
Neziurek nuotrauku prie 100% kompe, nes realiai tokiu nespausdinsi. Issididinus nuotrauka ISO 800 jau matosi. Pas mane tas pats ir as nesinervuoju.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 10 04, 12:58)
ne lašiuko, kažkur A5 formato smile.gif, gali būti ir didesnis
Ne visai sugalvojau - lyg buvau kažką panašaus kažkur mačius. O vakar vakare sugrįžo manasis fotoaparatas, daugiau neatėjo į galvą ką nufotogfuoti  ax.gif

saunu, kai ideju yra 4u.gif o dar tokiu neeiliniu thumbup.gif

puriena, o kodel viskas centre? g.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 10 04, 13:04)

puriena, o kodel viskas centre? g.gif

Na, ši nuotrauka daryta dar tada, kai apie kompozicijos taisykles nedaug išmaniau biggrin.gif Niekur aš su ja nepretenduoju, tiesiog prisijungiau prie lašiukų ax.gif
Atsakyti
kažkaip rodosi kad šis skyrelis iš mokyklinės klasės ir jau toli nebe pradinės persikėlė į vaikų darželį, na ką ... darosi nebe įdomu blink.gif ( jeigu suprantat apie ką aš čia verysad.gif ),
o gaila, čia rasdavau visai naudingų dalykų ir buvo ko pasimokint, o dabar trukt už vadžių ir vėl iš pradžių
kelinta jau ši tema? na juk jau tikrai nebe pirma .
ir skaitykit instrukcijas!!!!! ten l. aiškiai surašyta kas tai per daiktas ir ką su juo veikt. kaip rusai sako dlia asoba tupih
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 10 04, 13:09)
Na, ši nuotrauka daryta dar tada, kai apie kompozicijos taisykles nedaug išmaniau biggrin.gif  Niekur aš su ja nepretenduoju, tiesiog prisijungiau prie lašiukų ax.gif

biggrin.gif supratau
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 10 04, 14:03)
Galvojau ir as apie lempa, bet ji man netrukdo. Atvirksciai, ji prisideda prie bendros nuotraukos nuotaikos. Be jos viskas per daug tuscia.
Neziurek nuotrauku prie 100% kompe, nes realiai tokiu nespausdinsi. Issididinus nuotrauka ISO 800 jau matosi. Pas mane tas pats ir as nesinervuoju.

Sillwio, del tos lemposnesukam gfalvos. Tai tik detale;).

Dekoju uz paguoda.
Tu, matyt, zinai, o kaip man zinot(smile.gif))), kiek procentu atidaryti nuotrauka, jei noriu pamatyt kaip ji atrodys A4 formato lape?
Atsakyti
QUOTE(fanda @ 2007 10 04, 13:11)
kažkaip rodosi kad šis skyrelis iš mokyklinės klasės ir jau toli nebe pradinės persikėlė į vaikų darželį, na ką ... darosi nebe įdomu blink.gif  ( jeigu suprantat apie ką aš čia verysad.gif ),
o gaila, čia rasdavau visai naudingų dalykų ir buvo ko pasimokint, o dabar trukt už vadžių ir vėl iš pradžių
ir skaitykit instrukcijas!!!!! ten l. aiškiai surašyta kas tai per daiktas ir ką su juo veikt. kaip rusai sako dlia asoba tupih

As jau simtus kartu kartojau, kad sitas skyrelis toks, koki mes ji darome patys. Labai smagu ateiti cia karts nuo karto, rasti kruva naudingos informacijos, idomiu diskusiju ir draugisku gincu. Paskaityti, pasiimti, kas geriausia ir vel tyliai pasitraukti. Mums atrodo, kad kazkas turi ateiti ir prirasyti. O kodel patys nerasom, kodel nekomentuojam nuotrauku, nesidalinam patarimais?
As pavargau dalintis. Esu tik dirginantis faktorius su savo kabinejimaisis.
Atsakyti
QUOTE(fanda @ 2007 10 04, 14:11)
kažkaip rodosi kad šis skyrelis iš mokyklinės klasės ir jau toli nebe pradinės persikėlė į vaikų darželį, na ką ... darosi nebe įdomu blink.gif  ( jeigu suprantat apie ką aš čia verysad.gif ),

Skyrelis toks, kokie mes. Jei kazkam reikia pradzios, jie cia randa pradzia, jei kazkam reikia kitokiu naudingu dalyku, jie klausia ir gauna(dazniausiai) atsakymus, patys siulo idejas ir atradimus. Manau ner ko purkstauti. Fanda, juk galime praleisti tai, kas mums neidomu, o atsirinkti tai, kas tinka, ar ne?smile.gif

p.s. Oi ax.gif , Sillwio, as tikrai nuo taves nenusirasinejau;)) blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 10 04, 14:15)

As pavargau dalintis.
Oi. SOS. Sillwio tik Tu laikykis! Nesidalink, bet buk!!! Nors seseliu.

Esu tik dirginantis faktorius su savo kabinejimaisis.

Uztat toks vertingas ir laukiamas smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valanda: 04 spalio 2007 - 13:17
QUOTE(valanda @ 2007 10 04, 13:13)
Sillwio, del tos lemposnesukam gfalvos. Tai tik detale;).

Dekoju uz paguoda.
Tu, matyt, zinai, o  kaip man zinot(smile.gif))), kiek procentu atidaryti nuotrauka, jei noriu pamatyt kaip ji atrodys A4 formato lape?

Nesukam smile.gif

A4 lapo formatas 297mm x 210mm. Manau tavo monitorius didesnis arba panasaus dydzio. Didink iki monitoriaus dydzio, nors tikro vaizdo nematysi. Ant popieriaus mes spausdinam 300dpi (didesnems nuotraukoms uztenka ir 150dpi). Monitorius nerodo 300 dpi. Pavazdys: pas mane darbe 17 coliu LCD = mazdaug 335x270 mm arba 13x10 coliu. Maksimali jo kiriamoji geba 1280x1024 tasku. 1280tasku / 13 coliu = apie 100 dpi (Dots Per Inch = tasku i coli).
Papildyta:
QUOTE(valanda @ 2007 10 04, 13:22)
Oi. SOS. Sillwio tik Tu laikykis! Nesidalink, bet buk!!! Nors seseliu.
Uztat toks vertingas ir laukiamas smile.gif

Esu cia ir busiu, tik siek tiek rankini uztraukiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 10 04, 12:26)
Laba 4u.gif
Kai fotkini su M, vaizdo ieškiklyje rodoma skalė, kurią ratuku reguliuoji. <....> Bet tikriausiai tu žinai tą skalę smile.gif

doh.gif Tai reiškia, neišnaudoju visų savo fotiko privalumų. Įpratau, kaip senais gerais Zenito laikais, viską iš akies nusistatinėti. O čia toks palengvinimas po akim sėdi blink.gif

QUOTE(wyshnia @ 2007 10 04, 13:17)
o ant M bandyk paspausti Av +/- mygtuka ir tada ratuka sukti, turetu reguliuotis diafragma g.gif

Taip, ir pas mane taip diafragma reguliuojas.

QUOTE(sillwio @ 2007 10 04, 14:15)
Esu tik dirginantis faktorius su savo kabinejimaisis.

blink.gif Visiškai nesutinku blink.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 10 04, 14:29)
Papildyta:
Esu cia ir busiu, tik siek tiek rankini uztraukiau smile.gif

prašome netraukti. Labai trūktų tavo komentarų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 04 spalio 2007 - 13:31