Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Extremadura @ 2007 10 04, 13:09)
Gal galima placiau? Labai idomu. Noreciau daugiau apie tokius fotoaparatus fotografuojancius tif formatu paskaityti  4u.gif

tai paprasciausias panasonicas 4u.gif dmc fz7...nera jis labai geras, bet pradziai nusipirkau kad galeciau mokytis, o kai jau ismoksiu pereisiu prie canono smile.gif jau metau vyrui uzuominas kaledoms dovanu blush2.gif (tsakant parasiau kaledu seneliui laiska biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(zulika @ 2007 10 04, 13:18)
M rėžime : ten yra toks mažas mygtukėlis ekrano dešinėj pusėj prie pat visai, jį reikia nuspaudus laikyt, tada galėsi pakeisti diafragmą... išlaikymas kaitaliojasi tik sukiojant ratuką... Elina, ar aiškiau...

friends.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 10 04, 13:10)
Pažadu nebevarginti. Ir vis dėlto, manau, kad aš čia pareisiu su jau normaliom nuotraukom smile.gif  bye1.gif
(galvojat man labai smagu, tokiai didelei ciocei, klausinėti jūsų jums aiškių ir juokingų klausimų? Kol aš išdrįsdavau paklaust doh.gif , net suprakaituodavau, kaip nedrįsau doh.gif )

apie diafragmas etc. gali pasiskaityt čia. gla aiškiau kas paliks.
http://www.efoto.lt/terminai

Klausyk, nejaugi Klaipėdoj (tu iš Klaipėdos berods?) nėra kokių kursų? susirask, kokį žmogų, kad tau viską paaiškintų gyvai.
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 10 04, 13:23)

nu tai kokia mažiausia diafragma nusistato mirksiukas.gif tik 5,6 ar jau daugiau sugebi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 10 04, 11:55)
Sillwio, man kliuna rankos apkarpymasir dar ta lempa. Na ne vietoje ji stovi, o dar svytintisjos kotas....Visa kita gerai;)

Dėl to ir nekarpiau originalo. Kodėl manai, kad lempa ne vietoj? Dėl koto sutinku.

QUOTE(Elina @ 2007 10 04, 12:10)
Puriena, nesijuok. Klausi kodėl pirkau tokį fotiką. Aš jį gavau dovanų iš vyro. Turim pinigėlių ir galim sau leisti. Tikėjausi, kad bus taip paprasta kaip ir su skaitmeniniu, prieš tai visiškai nesidomėjau "geraisiais" fotikais. Dabar įkyriai bandžiau mokytis ekspromtu, t.pr. mūsų ( jūsų) skyrelyje. Nes čia tikrai daug kas aiškiau ir paprasčiau. Ir sėdėsiu čia, ir skaitysiu smile.gif . Mokysiuos. Tik nebeklausinėsiu, nebeįkyrėsiu, kad nebejuokinčiau jūsų. Atleiskit kas nuo manęs pavargot. Pažadu nebevarginti. Ir vis dėlto, manau, kad aš čia pareisiu su jau normaliom nuotraukom smile.gif  bye1.gif
(galvojat man labai smagu, tokiai didelei ciocei, klausinėti jūsų jums aiškių ir juokingų klausimų? Kol aš išdrįsdavau paklaust doh.gif , net suprakaituodavau, kaip nedrįsau doh.gif )

Nesugalvok visko mest. Toli jau nuėjai, neigi dabar grįši atgal.
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 10 04, 13:03)
Man patinka.bet noretusi kiek sviesiau. Grazus portretas;)

kai darau sviesiau matosi kas uz manes .. na reiks dar padirbt , dekavoju
Elina, buk protinga, niekur neik wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaunamamyte: 04 spalio 2007 - 12:31
QUOTE(Drumbacele @ 2007 10 04, 11:03)
Sveiki smile.gif
turiu prasyma  blush2.gif
zinokit nors ir turiu vadoveli su PS, bet nesigauna man klonavimas. Ten viskas aprasyta zingsnis po zingsnio, ir as jau aklai juo vadovaujuosi ir vis tiek nesigauna sad.gif . Jau manau, kad gal kokia klaida ivelta knygoje. Gal kas galite papasakoti, kaip naudotis klonavimo irankiu?  4u.gif

o kas konkrečiai neišeina? Tvarkingai nuklonuoti? ar iš vis klonuoti neišeina?

QUOTE(Extremadura @ 2007 10 04, 12:48)
O yra fotoaparatu kurie fotografuoja tif formatu? Nezinojau  g.gif

yra tokių, buvau kažkada pasiskolinus samsung fotoaparatą, jis kaip tik turėjo TIF formatą. Tik tuo metu mano kompiuteris per silpnas buvo... Taip išbandyt ir ne teko.

Dar norėčiau paprašyti, gal kas galėtumėte atsiųsti kokį RAW failą. Norėčiau pabandyti paredaguoti ir pažiūrėti kaip kas veikia.

QUOTE(Narajana @ 2007 10 04, 12:48)
Yra tokia taisyklė žmonių karpyme arba kerpame daug arba nekerpame iš viso. Negalima nukirpti rankos pirštelio dalies. Arba kerpame daug rankos, arba ją paliekame visą. Negali rankos remtis į kadrą, arba galva ir pan. 
Žinoma, visur galima rasti išimčių, bet tokia taisyklė. Be to čia rankos taip pat vaidina ne mažą vaidmenį, kadangi tai ne šiaip portretas, o portretas su daiktu.

Esu skaičius, kad karpant nuotrauką su žmonėmis svarbu nenukirpti per sąnarį (riešą, alkūnę ir pan.) reiktu palikti vos vos vietos aukščiau arba žemiau...

QUOTE(bite maja @ 2007 10 04, 12:06)
o tai kaip akis atitaikei?  g.gif man kažkokia mistika  unsure.gif

dar .... o tie kur kūdroj yra raudoni lašiukai, iš ko ten tas atspindys. įmesk ir čia tuos raudonus.

QUOTE(valanda @ 2007 10 04, 13:03)
Man patinka.bet noretusi kiek sviesiau. Grazus portretas;)
Papildyta:

Labai!!!! Tik man siek tiek kliuna apacios kreivumas. Kaip atrodo, jei apacia tiesi?

ačiū už pagirimus lašiukams 4u.gif
tas akių atitaikymas labai paprastas, tiesiog padėjau piešinuką už jųsmile.gif

valanda, kažkodėl pamaniau kad tiesi apačia nuobodžiau atrodys, be to patingėjau tiesinti blush2.gif, be to čia buvo tik pabandymas, todėl daug laiko tam neskyriau. Bet turiu galvoje viena seriją su tom akytėm. Gal išeis kada įgyvendinti smile.gif.
Va dar tos trys iš kūdros dienoraščio:
user posted image

fonui naudota vaikiška dėlionė su mike pukuotuku ir co. Kadangi ten daug personažų sunku įžiūrėti kas kur.

user posted image

fonui naudotos gėlės, kažkokios nei ramunės nei gerberos

user posted image

vėlgi tas pats piešinukas (šiek tiek papildytas) su akytėm, tik pakreiptas į šoną šiek tiek.

Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 10 04, 13:17)
Elina, baik cia bajerius. o jei iseisi i ta kur fotografuojam viska, ka matom, tai niekad cia nebegrisi schmoll.gif

drinks_cheers.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(dejavu @ 2007 10 04, 13:26)
valanda, kažkodėl pamaniau kad tiesi apačia nuobodžiau atrodys, be to patingėjau tiesinti  blush2.gif, be to čia buvo tik pabandymas, todėl daug laiko tam neskyriau. Bet turiu galvoje viena seriją su tom akytėm. Gal išeis kada įgyvendinti smile.gif.
Va dar tos trys iš kūdros dienoraščio:

man patinka. labai labai patinka thumbup.gif dėl apačios sutinku su dejavu. atrodytų nuobodžiau.

tai tas piešinukas yra lašiuko dydžio???? g.gif o kaip tu čia taip sugalvojai? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 04 spalio 2007 - 12:31
Dejavu nerealūs tavo lašiukai thumbup.gif labai gražu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 10 04, 13:26)
Kodėl manai, kad lempa ne vietoj? Dėl koto sutinku.

Ji isirezia i galva, iremina veiduka,netelpa i kadra, apkrauna fona, turi kota:)). Noreciau arba jos visos siek tiek desiniau, arba noreciau, kad jos visai nebutu.

Uzuolaida, del triuksmu prie palyginus neauksto (800) ISO. Normaliose 15-10 nuotraukose jis nera akivaizdus, taciau kompe padidinus nuotrauka 100%, jie matomi ir gan aktyviai. Pati stebiuosi. Juk taip(tiek) neturetu but 4u.gif . Kaip kitiems nikonininkams?
Dejavu-MALACIUS. Puiki ideja!!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valanda: 04 spalio 2007 - 12:44
Kuklus lašiukas su funikulieriaus fragmentu smile.gif

user posted image
Atsakyti
Paskaicius jusu paskutines diskusijas, pasakysiu viena dalyka apie nemedziotojus, kurie perka medzioklinius sunis, nes turi pinigu. 4u.gif Ta pati galima pritaikyt ir fotoparatams.

Vakar vienas musu darugas nusipirko fotoparata Pentax K10D, nes man reikejo nufotkint GRAZIAI padangas - jis man sako, kai paklausiau kodel pirkai veidrodini fotika. Sako dave man objektyva 17-70mm. As klausiu kokia difragma? Jis sako - o kas tai yra? sakau tu paziurek kokie ten skaiciukai parasyti prie 17-70mm (buvo f/2.8-4.5). Tai gi. Po to jis man raso. Kodel as negaliu nieko nufotografuot nakti, viskas liejasi? Sakau - reikia stovo. Sako kazkur kazkoki turiu rusy, einu susirasiu.
Taip gimsta genijai bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 04 spalio 2007 - 12:59