Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Stebukle @ 2007 10 03, 21:17)
Na, man destytuvas sake, kad vaikus galima pradet fotografuot nuo 1/60. Tai manau ismokus 1/60, su 1/200 bus nuotraukos labai wub.gif kokybiskos cool.gif

Nu blyn, tada mano vaikai makalynes tikri, nes man su 1/60s islaikymu nesigauna "sharp" nuotraukos. Nebet pataikau, kai vaikas nesujuda tuo momentu, arba miega biggrin.gif

QUOTE(sillwio @ 2007 10 03, 21:50)
Nematyt nuotraukoj triukšmo. Gal išdidinus iki 100% ir galima būtų kažką įžiūrėt, bet spausdinant nedidelio formato nuotraukas neprityrus akis nekreips į tai dėmesio.

Bandžiau fotografuoti vaikus, taigi su 90mm fiksu, išlaikymu 1/60 sekundės (mano fotikas su blykste sinchronizuojasi prie tokio išlaikymo standartiškai, o aš nieko ir nekeičiau) nei vienos nuotraukos nebuvo neryškios.

Tai va, as ir nebijau stipriai to triuksmo biggrin.gif Geriau renkuosi trumpesni islaikyma ir triuksmingesnes nuotraukas, nei atvirksciai ax.gif O triuksma sioje foto, jau sakiau, truputi sumazinau ir visai OK ziurisi.

Gal ramiakai vaikuciai buvo? Pozuoti sutiko truputi? Bet gal ir blykse kazka keicia truputi g.gif

QUOTE(sillwio @ 2007 10 03, 22:14)

Labai graziai thumbup.gif Tik...prie kadravimo prikibciau gal, noretusi arba daugiau erdves, arba maziau g.gif Kirpti kaire nuotraukos puse? g.gif Cia su blykse? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 04 spalio 2007 - 06:26
Pamirsau pamineti Bites majos vasariskas nuotraukas...ka ten besakysi, nuostabu, bitele wub.gif

Dejavu lasiukai linksmi biggrin.gif Is pradziu nepastebejau akiu...visi kalba apie akis kazkokias, o as nesuprantu doh.gif Ogi pasiziuriu paskui- lasiukai su akim lotuliukas.gif Pakele nuotaika biggrin.gif
Man akiniu reikia, jei ka... blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 10 03, 23:14)
Portretai šiomis dienomis populiarūs, taigi skubu ir aš smile.gif Ką manot?

labai svelnus portretas. matyt su meile smile.gif man grazus bendras vaizdas, pati gal kiek astrumo prideciau, bet tada pasikeistu nuotaika.
QUOTE(sillwio @ 2007 10 03, 23:37)

jo jo, 5 puslapiai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif dazniau uzbegt pas mum reik, kad pamatytum kokie tempai smile.gif

QUOTE(jaunamamyte @ 2007 10 03, 23:42)
atkapstysiu ryt ta info.. tai vistik su ps radei , ot vis issisuki nuo klausimo  tongue.gif

imetu info apie tai, nes ji nepora puslapiu atgal o praeitos temospabaigoj (jei neklystu, nes pati pries pora dienu ieskojau. kai Silwio parase pabandziau- galvojau atsiminsiu, ir nefiga po poros dienu nebemokejau, tai nusikopinau smile.gif

Atsidaryk nuotrauką PS. Pasirink eliptical marquee tool ir pasižymėk zoną, kuri turi būti šviesi. Tada sukurk naują sluoksnį (create new layer dešinėje apačioje). Laikyk mygtuką Alt ir paspausk Add layer mask. Dešinėj pusėj pamatysi, kad šalia naujo sukurto sluoksnio atsiras tavo pažymėta zona, uštušuota juodai. Paspausk pele ant naujo sluoksnio paveiksliuko dešinėje (ne ant "maskės"), tada klaviatūroje d ir vėliau Alt kartu su Backspace. Viskas taps juoda, išskyrus zoną, kurią pažymėjai. Toliau Filter->Blur->Gausian Blur ir pasirenki kiek nori "išplauti" zonos kraštus. Belieka layerių meniu pareguliuoti Opacity.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astaxa: 04 spalio 2007 - 07:10
QUOTE(jaunamamyte @ 2007 10 03, 22:37)
pas Saules vyra mokais, jis desto? wink.gif  Mindaugas atrodo  g.gif
idomus "dedas" laugh.gif

Mindaugas ten tik babkes renka lotuliukas.gif o šiaip kursai man nepatiko. tokia merga dėstė. ji net dorai aiškint nemoka techninių dalykų.

aš gal apačios šiek tiek nukirpčiau g.gif . ten kažkas sakė, kad nukirpt vieną šoną. banžiau lapą pridėt ir prie vienos pusės ir prie kitos - nelabai kaip atrodo. o lempą galėjai ir patraukt biggrin.gif bet šiaip man patiko. apie kokybę jau net nebešneku. kaip visada - be priekaištų mirksiukas.gif

QUOTE(dejavu @ 2007 10 03, 23:24)
baisiai daug per tas dienas prirašėt, nepasiveju. Bet užmačiau, kad ši savaitė portretams. tad aš savo macro portretukus įmesiu (idėja ne nauja, bet norėjosi pačiai išbandyti)
Lašiukai:

nerealūs thumbup.gif aš žiūriu į nuotrauką ir toks jausmas, kad jie tuoj tuoj pradės kilnotis aukštyn žemyn lotuliukas.gif labai faina, tokia linksma, šilta.

QUOTE(jaunamamyte @ 2007 10 04, 00:18)
o sis kaip jum , seniena kvepia nors kiek ? per tamsu?  verysad.gif

seniena visiškai nekvepia. ir dar per tamsu ax.gif bet šiaip visai patinka mirksiukas.gif
Atsakyti
tai sakot apie portretus..? o gal apie baisu rudeni?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 10 04, 06:14)
Gal ramiakai vaikuciai buvo? Pozuoti sutiko truputi? Bet gal ir blykse kazka keicia truputi g.gif
Labai graziai thumbup.gif  Tik...prie kadravimo prikibciau gal, noretusi arba daugiau erdves, arba maziau g.gif  Kirpti kaire nuotraukos puse? g.gif Cia su blykse? bigsmile.gif

Vaikas vienas buvo. Jam metai, taigi apie pozavima nebuvo net kalbos. Ropinejau aplink ant grindu. Uzduotis nepaprasta, nes reikejo ne tik vaika gaudyt, bet dar ziuret, kad stalu, kedziu ir t.t. kojos nepakliutu i kadra, o jeigu jau pakliuna, tai kad netrukdytu smile.gif Jeigu ne blykste nusukta i lubas, nieko nebutu iseje.

QUOTE(astaxa @ 2007 10 04, 07:09)
labai svelnus portretas. matyt su meile smile.gif  man grazus bendras vaizdas, pati gal kiek astrumo prideciau, bet tada pasikeistu nuotaika.

jo jo, 5 puslapiai  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  dazniau uzbegt pas mum reik, kad pamatytum kokie tempai smile.gif

Man geriausias variantas toks, koki parodziau.

Kaltas smile.gif Pastaruoju metu darbe "zavalas", tai speju tik skaityt ir kur nekur viena kita zodi ikist smile.gif Pasitaisysiu smile.gif

QUOTE(bite maja @ 2007 10 04, 07:22)
aš gal apačios šiek tiek nukirpčiau  g.gif . ten kažkas sakė, kad nukirpt vieną šoną. banžiau lapą pridėt ir prie vienos pusės ir prie kitos - nelabai kaip atrodo. o lempą galėjai ir patraukt  biggrin.gif bet šiaip man patiko. apie kokybę jau net nebešneku. kaip visada - be priekaištų  mirksiukas.gif 

Sona kirpt negerai. Apacia irgi nelabai. Aciu uz nuomone 4u.gif

QUOTE(astaxa @ 2007 10 04, 07:32)

Man patiko ideja ir ispildymas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(latoya @ 2007 10 03, 22:16)
o cia mano melynakis (fotografuoji???)
user posted image
ar tinka juodas fonas?ne per tamsiai?siaip jau prietema buvo, sviesa nuo lango..
ir ar ta rankyte labai trukdo susiliejus?o gal judesi isreiskia?

Man kažkaip norėtusi daugiau vietos virš vaikiuko, galva visa tilptų ir kad daugiau rankytės matytusi. Nes dabar žiūrint ir pačiai noras ima susigūžti ax.gif

QUOTE(sillwio @ 2007 10 03, 22:50)
Neturėtų tavo fotikas triukšmaut prie 200. Gal smarkiai šviesinai nuotrauką kompe? Tai tolygu ISO kėlimui fotike.
Čia gal smarkiai karpyta?

Čia yra pilnas kadras, nekarpytas. Bet šviesinta su Elements Auto Levels. Šiaip dažniausiai ta komanda nenugrybauja. O visur, kur rūkas, matyt per daug apšviesina.

Gražu. Tik man norėtusi, kad nesimatytų kojos apačioj, t.y. pakirpčiau ties pačiu rankos išoriniu krašteliu.

QUOTE(dejavu @ 2007 10 03, 23:24)

Saugokitės, jie vaiduokliai, jie lenda iš visur ir persmeigia jus savo žvitriom akutėm rolleyes.gif
Liuks thumbup.gif

QUOTE(jaunamamyte @ 2007 10 03, 23:33)
cia mano lasiukai , fokusuota buvo i tris vidurinius burbuliukus  4u.gif

Gražu.

QUOTE(jaunamamyte @ 2007 10 04, 00:02)
paziurekit , kokios jo akys  bigsmile.gif , cia jokiu ps  schmoll.gif

Aha, akys įdomiai atrodo. Bet pats kadras man per daug apkrautas.

QUOTE(astaxa @ 2007 10 04, 08:32)

Ruduo visai nebaisus, ypač, jei jis už lango. O viduj šilta ir kvepia kava rolleyes.gif
Man smagu ir kai lyja. Gaila, nėr kas skėtį palaiko, eičiau fotografuoti. Nors mūsų kaime jau skersai į mane žiūri. Nieks su fotiku nesivalkioja tiek po jį doh.gif Fotkinau anksčiau čia vieną tokį pankovą arklį, tai diedas prilipo - per kokią televiziją čia rodys doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2007 10 04, 07:53)
Čia yra pilnas kadras, nekarpytas. Bet šviesinta su Elements Auto Levels. Šiaip dažniausiai ta komanda nenugrybauja. O visur, kur rūkas, matyt per daug apšviesina.

O originale triuksmo nesimato? Sviesinimas kompe veikia taip pat, kaip ISO kelimas aparate. Fotoaparato matricos jautrumas juk nesikeicia, pakelus ISO vidinis aparato stiprintuvas tiesiog labiau stiprina signalus (kitaip sakant, matrica kadro "nedaeksponuoja", o reikiamas sviesumas "istraukiamas" jau veliau programiskai). Del to islenda triuksmas. Jeigu kadras "nedaeksponuotas" fotike, tai tempimas kompe irgi "istrauks" triuksma. Is Pakankamai sviesios zonos dar nieko, o seseliai dazniausiai atrodo tragiskai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 04 spalio 2007 - 08:07
QUOTE(sillwio @ 2007 10 04, 08:59)
O originale triuksmo nesimato? Sviesinimas kompe veikia taip pat, kaip ISO kelimas aparate. Fotoaparato matricos jautrumas juk nesikeicia, pakelus ISO vidinis aparato stiprintuvas tiesiog labiau stiprina signalus (kitaip sakant, matrica kadro "nedaeksponuoja", o reikiamas sviesumas "istraukiamas" jau veliau programiskai). Del to islenda triuksmas. Jeigu kadras "nedaeksponuotas" fotike, tai tempimas kompe irgi "istrauks" triuksma. Is Pakankamai sviesios zonos dar nieko, o seseliai dazniausiai atrodo tragiskai.

Ačiū. Aišku tada. Kiti kadrai su platesniu išlaikymu turi mažiau triukšmo.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 10 04, 08:44)
Sona kirpt negerai. Apacia irgi nelabai. Aciu uz nuomone  4u.gif

tikiuos nesupyksi ax.gif , bet leidau sau šiek tiek apkarpyt. man dabar taip geriau žiūrisi. kažkaip dabar akys krypsta tiesiai į veidą. tik dabar gal viršaus daugiau norisi g.gif

user posted image

P.S. nors gal dabar kaip tik suspausta paliko g.gif nebežinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 04 spalio 2007 - 08:26
QUOTE(bite maja @ 2007 10 04, 09:24)
tikiuos nesupyksi  ax.gif , bet leidau sau šiek tiek apkarpyt. man dabar taip geriau žiūrisi. kažkaip dabar akys krypsta tiesiai į veidą. tik dabar gal viršaus daugiau norisi  g.gif

P.S. nors gal dabar kaip tik suspausta paliko  g.gif nebežinau.

man dabar geriau atrodo. O tos erdvės tiek anam variante, tiek šitam nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 10 04, 08:14)
Nu blyn, tada mano vaikai makalynes tikri, nes man su 1/60s islaikymu nesigauna "sharp" nuotraukos. Nebet pataikau, kai vaikas nesujuda tuo momentu, arba miega biggrin.gif 

Sake nuo. tai as taip ir fotkinu, o po to verkiu, kad su nuotraukom man blogai doh.gif

bite maja lotuliukas.gif del kursu beveik tiiesa pasakei. nes ten moko, net fotografijos mokslu nebaige zmones blink.gif gerai, jei pataikai pas ta, kuris ne savamokslis. todel nors ten baigiau visus 3 kursus, apie Zoluba mastau unsure.gif arba galetu viktor*photo atidaryt kursus ne online bigsmile.gif tongue.gif
Atsakyti