Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Elina @ 2007 10 03, 22:08)

Kol negavau LT instrukcijos pasakykit jūs man: tas 1/60, 1/100. Koks ir kada jis turi turi būti. Ką fotkinant? Ir ta M "išmiera ";) - ji tinka tik patamsyje fotkinti? O dieną pakanka AV, TV? Ar jūs M ir dieną fotkinat?

Aš M režimu fotkinu visą laiką, nekaitalioju į kitus.
Išlaikymą ir diafragmą keičiu pagal situaciją - apšvietimą, objektą. Daugmaž iš akies primetu kiek turėtų būti, nufotkinu ir pakoreguoju, jei nepataikiau ax.gif
Žinau tik, kad su blicu išlaikymas 1/60.

Ai, dar klausėt apie fokusavimą - pas mane taškinis. Ir įtariu, kitokio ir nėr.
Atsakyti
nuva pabuvau kelias val paskaitoj, o cia sitiek pripliurpet 4u.gif fainuoles 4u.gif

kas istrigo: astaxos zuvedros (paskutine labiausiai)

elinos nuotrauku kokybe tikrai pagerejo 4u.gif jau nebepanasu i telefono fotkinima 4u.gif

vilikos mergickos portretas patiko 4u.gif

valandos vijokliai thumbup.gif galejai i nd deti mirksiukas.gif

ir degutes rukas man patiko, sauniai sutvarkei 4u.gif

o cia mano melynakis (fotografuoji???)
user posted image

neeee
user posted image

ar tinka juodas fonas?ne per tamsiai?siaip jau prietema buvo, sviesa nuo lango..
ir ar ta rankyte labai trukdo susiliejus?o gal judesi isreiskia?
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 10 03, 22:45)
Stebukle, suprantu, BET....1/60s islaikymas na netinka vaikus fotografuojant, nes jie kipsiukai juk juda biggrin.gif  Todel keliu ISO, kad trumpesnis islaikymas butu.
Valanda, sutinku, bet neturejau jau kur trauktis, su fiksu fotografuota smile.gif  Aisku cia nepasiteisinimas biggrin.gif  Bet as niekur nepretenduoju su ta foto, tik parodziau koks triuksmas gaunasi prie ISO 1600, ne toks ir baisus man pasirode ax.gif

Na, man destytuvas sake, kad vaikus galima pradet fotografuot nuo 1/60. Tai manau ismokus 1/60, su 1/200 bus nuotraukos labai wub.gif kokybiskos cool.gif

QUOTE(juratelle @ 2007 10 03, 22:54)
Stebukle, gal galetum (jei rasi zhinoma) pakopijuoti ka ten turi apie kompensacijas ISO, uzhlaikymu ir tt. Labai butu didelis achiu smile.gif

ok.

QUOTE(raige @ 2007 10 03, 22:55)
Triuksmas dar ir nuo fotiko labai priklauso. Mano 350 d jau prie 800 patriukshmaudavo, 30 d prie to paties beveik shvariai dirba.

aha, beveik. unsure.gif to truksmo nuotraukoj 10x15 tik su padidinimu stiklu rastum, o ant didesnes nuotraukos lenda ryskiau jau triuksmas.
Va, cia 800 iso. nesimato triuksmo g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stebukle: 03 spalio 2007 - 21:21
QUOTE(juratelle @ 2007 10 03, 22:12)

P.S. lietuvishka instrukscija ishkeliavo pas tave jau priesh 20min wink.gif jei nepavyks daliu sujungt - sakyk ..siusiu per skype smile.gif

clap.gif jau ateina 4u.gif
Atsakyti
Va, vis galvoju ka pamirsau labai labai pagirti. Jo, gi Wyshnia. Nereali nuotrauka. Visom prasmem wub.gif
Atsakyti
Del elinos, as manau, kai ji supras savo aparata, tai pati juoksis visa savaite tongue.gif Bet siaip, su tokias nustatymais kaip fotografuoja Elina ir gauna tokias nuotraukas, pagirtinas dlykas thumbup.gif:
Atsakyti
QUOTE(latoya @ 2007 10 03, 22:16)

o cia mano melynakis (fotografuoji???)
ar tinka juodas fonas?ne per tamsiai?siaip jau prietema buvo, sviesa nuo lango..
ir ar ta rankyte labai trukdo susiliejus?o gal judesi isreiskia?

jei gerai įžiūriu, tai fokusas į kairę akį... nors gal ir klystu g.gif labiau patinka antroji. šiaip norisi daugiau aštrumo.

QUOTE(Stebukle @ 2007 10 03, 22:17)
Na, man destytuvas sake, kad vaikus galima pradet fotografuot nuo 1/60. Tai manau ismokus 1/60, su 1/200 bus nuotraukos labai wub.gif kokybiskos cool.gif

klausyk, o kur tu čia taip intensyviai mokais, a? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 10 03, 23:22)

klausyk, o kur tu čia taip intensyviai mokais, a?  g.gif

gi mokiaus mirksiukas.gif http://www.profoto.lt/?go=mokykla
Atsakyti
Stebukle, as ir nekalbejau apie 10x15 nuotraukas mirksiukas.gif Ziurint didesniu "ishmieru" nuotraukas, jau galima izvelgti sioki toki triuksmeli ir prie 800. Bet cia smulkmena.
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2007 10 03, 20:59)
user posted image
ISO 200, F-10, išl 1/200 sek.

blink.gif nu nieko sau blink.gif Tokia surrealistiška nuotrauka thumbup.gif Ir triukšmai čia į temą drinks_cheers.gif

QUOTE(bite maja @ 2007 10 03, 21:22)

wub.gif

Valanda patiko nuotraukos mintis, bet man norėtusi kad fonas būtų vos vos, o dabar jis blaško dėmesį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2007 10 03, 21:13)
judesį aš pridaviau su Motion Blur.

geras patarimas kuri girdejau is "profu" kaip tuos zirnelius, triuksmus panaikint , uzdedant blura thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Stebukle @ 2007 10 03, 22:27)

pas Saules vyra mokais, jis desto? wink.gif Mindaugas atrodo g.gif
idomus "dedas" laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 10 03, 19:37)
Te nuotrauka-isbarkit geriau ja.
vadinasi "pavojingi rysiai" hihihi.gif

Norisi erdvės.

QUOTE(californiagirl @ 2007 10 03, 19:40)
Cia viena nuotrauka kambaryje ISO 1600 doh.gif  biggrin.gif  Gruda net nuiminejau, bet visteik matos...Taciau su ISO 400 cia isvis niekas nebutu iseje, nebent prasyti vaiku net nekvepuoti biggrin.gif

Nematyt nuotraukoj triukšmo. Gal išdidinus iki 100% ir galima būtų kažką įžiūrėt, bet spausdinant nedidelio formato nuotraukas neprityrus akis nekreips į tai dėmesio.

QUOTE(Degutė @ 2007 10 03, 19:59)
blink.gif rimtai? Tiek keli ISO?
O tai kodėl man fotkinant ryte rūką, su ISO 200 gavosi toks didelis triukšmas?
Ir kažin, kaip gautusi su dar didesniu ISO?

Neturėtų tavo fotikas triukšmaut prie 200. Gal smarkiai šviesinai nuotrauką kompe? Tai tolygu ISO kėlimui fotike.

QUOTE(Degutė @ 2007 10 03, 20:13)
Ne, be štatyvo. Bet tą judesį aš pridaviau su Motion Blur.

Čia gal smarkiai karpyta?

QUOTE(bite maja @ 2007 10 03, 20:22)
vasarą prisiminus...[/b]

Man abi ledas thumbup.gif

QUOTE(californiagirl @ 2007 10 03, 20:45)
Stebukle, suprantu, BET....1/60s islaikymas na netinka vaikus fotografuojant, nes jie kipsiukai juk juda biggrin.gif  Todel keliu ISO, kad trumpesnis islaikymas butu.
Valanda, sutinku, bet neturejau jau kur trauktis, su fiksu fotografuota smile.gif  Aisku cia nepasiteisinimas biggrin.gif  Bet as niekur nepretenduoju su ta foto, tik parodziau koks triuksmas gaunasi prie ISO 1600, ne toks ir baisus man pasirode ax.gif

1/60 labai abstraktu. Viskas dar priklauso ir nuo objektyvo. Fotografuojant iš rankos rekomenduojama išlaikymą statyti ne ilgesnį negu 1/mm, t.y. jeigu objektyvas 100mm, tai išlaikymas turėtų būti 1/100 sekundes. Jei išlaikymas ilgesnis, išlaikyti fotiką sunku. Problemą sprendžia blykstė. Kol neturėjau, nesupratau. Bandžiau fotografuoti vaikus, taigi su 90mm fiksu, išlaikymu 1/60 sekundės (mano fotikas su blykste sinchronizuojasi prie tokio išlaikymo standartiškai, o aš nieko ir nekeičiau) nei vienos nuotraukos nebuvo neryškios.
Atsakyti