QUOTE(valanda @ 2007 10 03, 19:37)
Te nuotrauka-isbarkit geriau ja.
vadinasi "pavojingi rysiai"
Norisi erdvės.
QUOTE(californiagirl @ 2007 10 03, 19:40)
Cia viena nuotrauka kambaryje ISO 1600
Gruda net nuiminejau, bet visteik matos...Taciau su ISO 400 cia isvis niekas nebutu iseje, nebent prasyti vaiku net nekvepuoti
Nematyt nuotraukoj triukšmo. Gal išdidinus iki 100% ir galima būtų kažką įžiūrėt, bet spausdinant nedidelio formato nuotraukas neprityrus akis nekreips į tai dėmesio.
QUOTE(Degutė @ 2007 10 03, 19:59)
rimtai? Tiek keli ISO?
O tai kodėl man fotkinant ryte rūką, su ISO 200 gavosi toks didelis triukšmas?
Ir kažin, kaip gautusi su dar didesniu ISO?
Neturėtų tavo fotikas triukšmaut prie 200. Gal smarkiai šviesinai nuotrauką kompe? Tai tolygu ISO kėlimui fotike.
QUOTE(Degutė @ 2007 10 03, 20:13)
Ne, be štatyvo. Bet tą judesį aš pridaviau su Motion Blur.
Čia gal smarkiai karpyta?
QUOTE(bite maja @ 2007 10 03, 20:22)
Man abi ledas
QUOTE(californiagirl @ 2007 10 03, 20:45)
Stebukle, suprantu, BET....1/60s islaikymas na netinka vaikus fotografuojant, nes jie kipsiukai juk juda
Todel keliu ISO, kad trumpesnis islaikymas butu.
Valanda, sutinku, bet neturejau jau kur trauktis, su fiksu fotografuota
Aisku cia nepasiteisinimas
Bet as niekur nepretenduoju su ta foto, tik parodziau koks triuksmas gaunasi prie ISO 1600, ne toks ir baisus man pasirode
1/60 labai abstraktu. Viskas dar priklauso ir nuo objektyvo. Fotografuojant iš rankos rekomenduojama išlaikymą statyti ne ilgesnį negu 1/mm, t.y. jeigu objektyvas 100mm, tai išlaikymas turėtų būti 1/100 sekundes. Jei išlaikymas ilgesnis, išlaikyti fotiką sunku. Problemą sprendžia blykstė. Kol neturėjau, nesupratau. Bandžiau fotografuoti vaikus, taigi su 90mm fiksu, išlaikymu 1/60 sekundės (mano fotikas su blykste sinchronizuojasi prie tokio išlaikymo standartiškai, o aš nieko ir nekeičiau) nei vienos nuotraukos nebuvo neryškios.
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso