Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Visu nepakomentuosiu, tik kas istrigo.
Nuo galo. Jaunamamyte, pirmosios man nepatinka apdirbimas - spalva. Kazkokia vos ne zalia mano monitorius rodo, o tokiam intymiam epizodui norisi jaukios, siltos spalvos. Antroji man miela. Ta siena fotogenishka thumbup.gif Kate man lyg ir per tamsi, ne? Ir ta erdve uz nugaros nezinau ar reikalinga. Dabar jau taip nepadarysi, bet man norisi tos kates istrizhai kadro.

C_girl, zinai ko man noretusi? jei berniukas sedi ant palanges, man noretusi lango kazkiek. Kokio atspindzhio ar dar ko. Dabar ten kazkokia skyle be informacijos. O gal jis ten ne ant palanges visai? lotuliukas.gif Komentuoju senokai macius foto, grishiu, paziuresiu dar karta. Gal nusishnekejau.
Atsakyti
Andriuska ir Narajana aciu uz informacija, viska perskaiciau, isigilinau ir supratau pioneer.gif

cgirl nuotrauku nepakomentavau, bet tik todel, kad man jos visos atrodo idealios 4u.gif

jaunamamyte uozuojauta del katytes 4u.gif o mazulio foto gal ir nieko, bet kaip jau minejo kliuna spalvos, (ir mazius neatrodo labai alkanas biggrin.gif ) bet mintis svelni 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2007 10 03, 14:33)
o tokiam intymiam epizodui norisi jaukios, siltos spalvos.

Elina, raige, pritariu , apdirbimas doh.gif schmoll.gif .. pasitaisysiu.. cool.gif
Atsakyti
Del jpg konvertavimo i tif'a. Pritariu Andriuskai. Suspaudimo metu prarandama informacija, kurios sugrazinti "atbuliniu" budu nebeimanoma. Todel tiek jpg, tiek to paties jpg konvertuoto i tif'a kokybe ta pati. Jei kalbant apie fotolabus, tai racijos Vetres teiginy siek tiek yra. Jei foto jau laboratorijoj stipriai apdirbama, tif'as padeda tiksliau islaikyti tonu perejimus ir t.t., nes 16 bitu formatas tiksliau uzraso informacija. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2007 10 03, 14:32)
ir pavertus iš 8 bitų jpg failą į 48 bitų TIFF failą jis pasidarys "sunkesnis" t.y. užims daugiau vietos, bet daugiau informacijos (pustoniai, šešėliai, perėjimai) neatsiras, nes jiems nėra iš ko atsirasti.

tu visiskai teisus, todel i TIFF'a seivinama is Corelio ar tai PS.

kad is JPG verstu i TIFF'a- nesu girdejus. (nebent apgaulei)

as elementariai jei failas reikalingas spaustuvej ir nepriima atviro (PS ar Corelio) konvertuoju i TIFF'a, o perziurai seivinu atskira JPG faila, nes jis lengvesnis ir vizualiai per kompa kokybe nelabai skirriasi.

Atsakyti
Pupeliuk, tu, kiek pamenu, foto knygą užsisakinėjai. Ar jau gavai ir kokia kokybė? Ar iš lulu.com kas nors nuotraukas spausdinosi? Nes aš susimaketavau knygutę, o peržiūros programa tokią prastą kokybę rodo Va ir nebežinau dabar ar čia tik peržiūros programa tokia, ar taip ir bus atspausdinus...
Atsakyti
Elina-draugas rado CD atves gal sendie, bet ten instrukcija Rusu kalba, kiek jis zino- Lietuviskos kaip ir nebuna g.gif g.gif g.gif

ar tau tiks rusiskai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astaxa: 03 spalio 2007 - 15:13
QUOTE(raige @ 2007 10 03, 14:08)
Del jpg konvertavimo i tif'a. Pritariu Andriuskai. Suspaudimo metu prarandama informacija, kurios sugrazinti "atbuliniu" budu nebeimanoma. Todel tiek jpg, tiek to paties jpg konvertuoto i tif'a kokybe ta pati. Jei kalbant apie fotolabus, tai racijos Vetres teiginy siek tiek yra. Jei foto jau laboratorijoj stipriai apdirbama, tif'as padeda tiksliau islaikyti tonu perejimus ir t.t., nes 16 bitu formatas tiksliau uzraso informacija.  4u.gif

Tai gi aš ir nerašiau, kad tifas atkuria pustonius ir pan. Aš rašiau, kad laboratorijoje jie verčia į tif'ą nes jų mašina taip sukonfiguruota ir grynai praktiškai fotografijos gaunasi kokybiškesnės.
Paprasčiausiai imi du atspaudus vienas iš jpg. spaustas, kitas iš tif ir lygini. Skirtumas plika akim matomas.
Tifas "sulygina" vaizdelį labiau, žymiai mažiau grūdas matosi (jei spausdini iš skanuoto negatyvo smile.gif nors skanavai ir jpg o po to tik vertei i tif'ą.
Atsakyti
QUOTE(astaxa @ 2007 10 03, 16:12)
Elina-draugas rado CD atves gal sendie, bet ten instrukcija Rusu kalba, kiek jis zino- Lietuviskos kaip ir nebuna  g.gif  g.gif  g.gif

ar tau tiks rusiskai?

Ačiū labai. Rusišką aš jau radau. Tik sunku man ja skaityti, reikia fotike net kalbą pakeisti dry.gif iš anglų į rusų
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 10 03, 16:40)
Ačiū labai. Rusišką aš jau radau. Tik sunku man ja skaityti, reikia fotike net kalbą pakeisti dry.gif iš anglų į rusų

ai vat... turesi "sunkiai" skaityti..

o man mintis kilo- ar kitu modeliu instrukcija LT jei yr- netiktu, juk viskas panasu, isleisdami rinkon nauja modeli-dazniausiai is pagrindu nekeicia valdymo ir funkciju g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(astaxa @ 2007 10 03, 17:06)
ai vat... turesi "sunkiai" skaityti..

o man mintis kilo- ar kitu modeliu instrukcija LT jei yr- netiktu, juk viskas panasu, isleisdami rinkon nauja modeli-dazniausiai is pagrindu nekeicia valdymo ir funkciju  g.gif  g.gif

Bjauriausia, kad internete radau LT instrukciją, bet nesugebu jos parsisiųsti
http://www.vovacka.n...nstrukcija.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 03 spalio 2007 - 16:13
Vetre, Tiff'as pats savaime nieko "nelygina". Pries spaudzhiant nuotrauka popieriuje vyksta jos apdirbimas mashinoje. Tiff formatas apsaugo nuo tolimesnio informacijos praradimo. Del to ir galimas skirtumas nuo Jpg. Pavertimas i Tiff nuotraukai kokybes neprideda nei kiek. Tik sumazina tolimesnius praradimus spaudzhiant.
Atsakyti