Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Narajana @ 2007 10 03, 12:44)
O va profesionalios laboratorijos tokios kaip Pro foto, atvirkščiai iš jpg konvertuoja į tif'ą  ir spausdina tik iš tif. kokybė akivaizdžiai pagerėja.

jų tinklapyje pažiūrėjau, kad jie bazuojasi Kaune. o kur galima būtų Vilniuje pasidaryt normalios kokybės nuotraukas?
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 10 03, 11:55)
jų tinklapyje pažiūrėjau, kad jie bazuojasi Kaune. o kur galima būtų Vilniuje pasidaryt normalios kokybės nuotraukas?

Nuo Forum Palaze (Vingio) kino teatro kitoje gatvės pusėje, dešinėje yra ta pro foto laboratorija. joje profesionaliausiai spausdina, tik ir kaina atitinkama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 10 03, 12:55)

Aš dariau Kodak Procentre, savanorių pr. prie Hyper Rimi, kiek suprantu tai yra profesionali laboratorija, nuotraukų kokybe tikrai esu labai patenkinta. Jau ne vieną kartą esu mačiusi nuotraukas, darytas su tikrai gerais aparatais (Canon Mark, Nikon D200) ir profesionalių fotografų, tačiau nuotraukos kokybė iš laboratorijos man labai nepatiko - nežinau kaip paaiškinti, kas buvo blogai, tačiau vien užmetus akį į nuotrauką matosi kad ji daryta skaitmeniniu aparatu arba vos ne su muiline (taigi kaltinu tik laboratoriją, o ne fotografą ar aparatą), ko savo nuotraukose, būtent darytose Procentre to nepastebėjau. Žinojau seniai tą laboratoriją, ten mes darėme 50cm x 150 cm nuotrauką interjerui, kokybe tikrai dar nesu nusivylusi. Nors... draugai, mano patarti, ten darėsi nuotraukas ir jiems nuotraukas apkropino! ta prasme nupjovė apačią/viršų.. tai dabar net nežinau unsure.gif

Narajana - kaip tik parašiau apie tą pačią laboratoriją smile.gif o kainos normalios, gal kiek brangiau, bet bent jau galiu tas nuotraukas klijuot ant sienos, o ne slėpt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 03 spalio 2007 - 12:17
reiks artimiausiu metu išbandyt 4u.gif
šiaip visada nuotraukas darau Mindaugo Maximoj. man ten dar neteko nė karto nusivilt. bet aš šneku apie standartines nuotraukas visokių kelionių etc. didesnio formato neteko darytis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 03 spalio 2007 - 12:40
jei per daug atvira foto , pasakykite , pasalinsiu, idomi jusu nuomone , labai labai unsure.gif
user posted image
Papildyta:
ir dar:
user posted image kokybe sedo nes resize padariau doh.gif o bendrai kaip momentas pagautaS?
Atsakyti
Laba 4u.gif

Na, žinokit, mane neviltis apima, kai pamatau tokias nuotraukas, kaip Wyshnios unsure.gif Man atrodo, kad aš neišspausiu taip iš savęs g.gif Kokybė tiesiog pavydėtina. Modeliuko grožio net nekomentuosim wub.gif
Įtariu, kad tai visų pirma yra Raw formatas, antra - geras fotiko įvaldymas ir turbūt neblogas objektyvas g.gif

Californiagirl, abi nuotraukos man patiko wub.gif Žinai, aš pasižiūriu - pas tave WB dažniausiai ant auto. Bet spalvos puikios. Gal lauke saulė šviečia? Nes kai aš namie vaikus fotkinu su auto nesaulėtą dieną, tai nuotraukos mažumėlę pamėlę.

Juratėllės debiutas vertas dėmesio 4u.gif

Buvom savaitgalį pajūryje. Fotkinau. Bet parodyt nėra ką. Su fokusavimu turiu rimtą problemą Tikrai. Reiks šiandien dėstytojo paklausti, ką darau ne taip g.gif Esmė tame, kad fotkinant du žmones vienoje foto, vienas išeina ryškus, o kitas ne. Kažkas patarė didinti ryškumo gylį. Nepadeda schmoll.gif
Atsakyti
uzejom su maziuku siandien i baldu roju , paroda darbu , studentu statybos ir dizaino mokyklos, narajanos aukletiniu taip iseina.. mirksiukas.gif g.gif "svytejimas" , na graziu darbu tikrai galima rast thumbup.gif
Atsakyti
Nu pas jus ir tempai blink.gif si karta nekomentuosiu, nes nespeju skaityt tongue.gif Norisi visusr perliukus nezinomus susirinkt tongue.gif

Elina, atsiusk i gretulis(eta)gmail.com. sutvarkysiu nuotraukyte.
Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2007 10 03, 14:37)
reiks artimiausiu metu išbandyt  4u.gif
šiaip visada nuotraukas darau Mindaugo Maximoj. man ten dar neteko nė karto nusivilt. bet aš šneku apie standartines nuotraukas visokių kelionių etc. didesnio formato neteko darytis.

As visada darau skaitmeninej labaratorijoj Paloroid. Cia priesais Zalgirio maxima. Ir darau namie, namie kokybe geresne unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jaunamamyte @ 2007 10 03, 13:41)
jei per daug atvira foto , pasakykite , pasalinsiu, idomi jusu nuomone , labai labai  unsure.gif
user posted image
Papildyta:
ir dar:
user posted image kokybe sedo nes resize padariau  doh.gif o bendrai kaip momentas pagautaS?

Man ta nuogaliukų spalva kažkokia neskani unsure.gif . Pilkšva. O norėtųsi tikrosios kūno spalvos, bent truputį. O antroji- miela smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 03 spalio 2007 - 13:06
QUOTE(jaunamamyte @ 2007 10 03, 12:44)
uzejom su maziuku siandien i baldu roju , paroda darbu , studentu statybos ir dizaino mokyklos, narajanos aukletiniu taip iseina..  mirksiukas.gif  g.gif    "svytejimas"  , na graziu darbu tikrai galima rast  thumbup.gif

Tai jau matyt smile.gif

O šiaip pas mus šiemet įstojo į fotogįrafiją Julija Buinovskaja. Ji žurnalo "Tavo vaikas" fotografė. na man tikrai jos nuotraukos labai patinka. Prie nieko neprikibsi, va tai matymą žmogus turi. Tik aš vis pergyvenu, ką ji pas mus veiks g.gif
ką galėtumėm jai duoti, ko ji dar nežino smile.gif na nebent bakalauro diplomą smile.gif
Ir dabar žurnaliuką tą vartau, gera fotografė ta mūsų Julija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 10 03, 14:05)
na nebent bakalauro diplomą smile.gif

biggrin.gif drinks_cheers.gif ***
o zachareviciene -Buinyte ar buinickaite g.gif Dana tokia mokesi , neatsimeni jos ? blush2.gif
Papildyta:
is stalciaus.. biggrin.gif
user posted image vakar jos netekom, verysad.gif galvojom eiline karta nestuke.gif pasirodo ten ne kaciukai pilve, blink.gif ir turejo uzmigdyt veterinaras verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaunamamyte: 03 spalio 2007 - 13:18
kažkur prabėgo pasakymas, kad pro laboratorijoje konvertuoja iš jpg į tiff ir išauga kokybė. aš labai atsiprašau, jei toliau rašysiu nesąmone, bet pabandysiu paaiškinti, kaip aš suprantu formatą.

RAW tai visa informacija, kurią "pamatė" kameros davikliai. informacija tai spalva ir šviesa. jos kiekis priklauso nuo bitų, t.y. smulkiausių informacijos vienetų, skaičiaus.

visi kiti formatai jau apdoroja vaizdą. ir labiausiai - jpg arba jpeg. jai sakyti vaizdžiai, tai įsivaizduokime vienspalvį, tarkim raudoną, audėklą. akys matys nedidelius šešėlius, audinio struktūrą, spalvų žaismą ir pustonius. dabar tarkime, kad fotografuojame su idealia aoptika ant idealios matricos. RAW formatu visa informacija bus peduota iš matricos į laikmeną. jei nustatome jpg formatą, tai informacija pereis aparate esančio minikompiuterio apdirbimą, kuris priklausys nuo gamintojo ar naudotojo nustatytų parametrų. o tai gali būti:
šviesumas
spalvingumas (saturacija)
kontrastas (tame tarpe ir sharp filtras)
duomenų suspaudimas.
o jpg suspaudimas vyksta paprastai. įsivaizduokime kad kadras yra kaip žemėlapis su koordinatėmis. ir jpg formate lieka tokia informacija: raudona spalva yra nuo tokios koordinatės iki tokios. ir kuo didesnis suspaudimo laipsnis (t.y. kuo mažiau failas užima vietos) tuo didesnė spalvingumo paklaida leidžiama. na, kad būtų aiškiau jei galima įsivaizduoti 10 raudonos spalvos atspalvių, tai pasirinkus didelį spaudimą liks tik trys atspalviai. kitus 7 kompiuteris savo nuožiūra priskirs prie tų trijų ir suvienodins. dėl to ir nuotraukos kokybės simboliai yra vaizduojami lygia kreive arba laipteliais. nes labai suspaudus visas vaizdas, spalvų perėjimai tampa "laiptuoti" t.y. aiškiai matosi perėjimai, neliekia pustonių ir smulkių detalių (tokių, kaip audėkli raštas).

na, gal ir ne visai tiksliai techniškai parašiau, bet mano parašymo esmė tokia:
keičiant vaizdo kokybę tankinant informaciją (t.y. spaudžiant jpg) galimas tik "vienpusis judėjimas", t.y. iš jpg jei ir įmanoma padaryti RAW failą, tai informacija neatsistato. ir pavertus iš 8 bitų jpg failą į 48 bitų TIFF failą jis pasidarys "sunkesnis" t.y. užims daugiau vietos, bet daugiau informacijos (pustoniai, šešėliai, perėjimai) neatsiras, nes jiems nėra iš ko atsirasti.

tiems kas patingėjo viską skaityti ar nesuprato - moralė:
fotografuoti geriausiu prieinamu formatu (RAW, NEF, TIFF blogiausiu atveju) ir skaitmeninius "negatyvus" saugoti labiau, nei retušuotas nuotraukas. nes priretušavus pirminio vaizdo nebeatkursite. o išsaugojus negatyvus viską galima bus pakartoti arba padaryti kitiap, kai pasikeis skonis, mada ar žinios.
Atsakyti