Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(andriuska @ 2007 10 03, 10:26)
vat ta tema nutikimas, kartą išvykoje kiek padauginęs galvojau, kad aparatas sugedo: ieškiklyje viskas neryšku, o ekranėlyje gerai.

biggrin.gif man irgi taip buvo, tik aš nedauginau biggrin.gif . Vyras paliko pagal save, o aš maniau, kad fotikas sugędo, nes kaip per rūką mačiau vaizdą doh.gif
Atsakyti
wysniukas nuostabus, pati nuotrauka tokia svari thumbup.gif nu man labai labai thumbup.gif

QUOTE(Narajana @ 2007 10 03, 10:04)
Raw'o kompe taip paprastai ir nepamatysi, mat tai skaitmeninis negatyvas. Tačiau yra begalės programų, kurios ir rodo ir konvertuoja ta RAW. Be to jos su kiekvienais metais tobulėja, tad iš to pačio kadro po kelių metų galima gauti žymiai kokybiškesnę foto. Viena populiariausių gal ir profesionaliausių programų ir Capture One PRO. Taip pat labai gerai konvertuoja ir PS CS3, be to jame yra priedas Adobe Bridge, kur galima tą raw'ą ir pasižiūrėti. Greičiausiai raw'ą atidarinėja programa Breezbrowser.

O šiaip raw'as išlaiko žymiai daugiau informacijos nei jpg. Ir net jei fotografavai juodai baltame rėžime, raw'as vis vien rodys spalvotai.
Be to jo niekada nesugadinsi.Pvz. jpg galima netyčia užseivinti jį koregavus, o iš raw'o visada ištrauksi originalą...

aciu uz issamu paaiskinima, as ir nelabai gaudziausi apie ta raw, tik db labai idomu ar mano panasonice tokia funkcija yra g.gif ?isnagrinejau visa meniu, neradau...ir dar klausimas kas tas tif???nes kazkada irgi buvau nustacius ant tif, tai labai daug vietos uzeme nuotraukos ir nerode ant kompo...tai gal cia kazkas panasaus???

Atsakyti
QUOTE(latoya @ 2007 10 03, 11:23)

aciu uz issamu paaiskinima, as ir nelabai gaudziausi apie ta raw, tik db labai idomu ar mano panasonice tokia funkcija yra g.gif ?isnagrinejau visa meniu, neradau...ir dar klausimas kas tas tif???nes kazkada irgi buvau nustacius ant tif, tai labai daug vietos uzeme nuotraukos ir nerode ant kompo...tai gal cia kazkas panasaus???

Aš vis tiek nemoku tų programų parsisiųsti verysad.gif . *****, nieko nemoku wacko.gif wacko.gif wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(latoya @ 2007 10 03, 11:23)
wysniukas nuostabus, pati nuotrauka tokia svari thumbup.gif nu man labai labai thumbup.gif

Tiff'as tai elementarus vaizdu formatas, tik jis beveik nesuspaudzia failo, ka padaro JPG'as todel naudojamas kai reikalinga geresne kokybe-pvz kai nesu darbus i spaustuve-dazniausiai praso TIFF'o. kuo maziau suspaudziamas (sumaziamas) failas-tuo geresne kokybe galima isgauti.
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
achiu achiu visiems uzh ivertinimus smile.gif sedesiu shiandien visa diena ishsishiepus smile.gif po tokiu ivertinimu dar didesnis noras fotografuot atsiranda .. tik kad pyle ryte kaip ish kibiro .. kazhkajp pabijojau fotika i darba temptis .. dabar gailiuosi, nes kilo didelis noras lietu pafotografuot .. na .. teks kita karta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lorelei215 @ 2007 10 03, 10:13)
Įvertinkit, ar gerai apkirpau? ax.gif  Gal iš dešinės reikėjo mažiau žolės palikti? Kita vertus, nenorėjau labai užspausti smile.gif

reikėjo pritūpt, o tada fotkint mirksiukas.gif ir taksas kažkoks išplaukęs unsure.gif

QUOTE(andriuska @ 2007 10 03, 10:26)
kaip supratau dabar vaikų portretų tema? na tai vienas pastarųjų, po rugsėjinių atostogų šiltuose kraštuose:

man labai patiko thumbup.gif

QUOTE(Laava @ 2007 10 03, 11:07)
elementarios foto, taciau vistiek noreciau komentaru (nors kai elementarios foto, kazi kokie komentarai imanomi  g.gif  biggrin.gif bet ar teisinga, gera kompozicija, apkarpymas?..) vabzdziu tematika, 1. fotografuota nakti, 3. gal neestetiska  biggrin.gif  (fotografuoju su "muiline", primenu....  blush2.gif )

sorry, bet man nei viena ax.gif
musė, jei gerai įžiūriu, ne fokuse.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 03 spalio 2007 - 11:07
QUOTE(bite maja @ 2007 10 03, 11:58)
sorry, bet man nei viena  ax.gif
musė, jei gerai įžiūriu, ne fokuse.

aciu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintibutė @ 2007 10 03, 11:41)

dabar rizikuoju būt apšaukta dėl naujokų nemylėjimo etc unsure.gif , bet...Mintibute, ar tu savo nuotraukoms darai atranką? ar dedi bile ką? labai prašau neįsižeist.... jokių asmeniškumų, tik foto 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Elina @ 2007 10 03, 11:11)
Kankinu fotiką doh.gif . Jaučiu kai pridirbsiu tik į remontą beliks nešti biggrin.gif
Vakar savo vyriausią vaiką nufotkinau, tik jis dar labiau slepiasi, nei mažiukai doh.gif , čia netyčia pagautas kadras ( nuėmiau spalvas, nes spuogai matosi unsure.gif )

spuogus gali nuklonuot. bus geresnis rezultatas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 10 03, 11:05)
dabar rizikuoju būt apšaukta dėl naujokų nemylėjimo etc  unsure.gif , bet...Mintibute, ar tu savo nuotraukoms darai atranką? ar dedi bile ką? labai prašau neįsižeist.... jokių asmeniškumų, tik foto 4u.gif

bandau daryt atranka taip kaip as ja suprantu ax.gif
neisizeidziu mirksiukas.gif as visada uz kritika 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 10 03, 12:05)

spuogus gali nuklonuot. bus geresnis rezultatas  mirksiukas.gif

ar su PS? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(latoya @ 2007 10 03, 10:23)

Raw'ąs Canono formatas, Nicon turi nef'ą, kuris taip pat yra negatyvas. Dar kiek nesenai sužinojau, kad jau ir olympus naudoja raw'ą.
Tif. formatas, tai taip pat grafinis vaizdas, toks pats kaip ir jpg. tik nesuspaustas, tad iš jo kokybę galima išspausti žymiai geresnę. tačiau tai atviras failas už tai užima daugiau vietos net nei raw'as. Raw'ą galima konvertuoti tiek į tif. tiek į jpg.
Dauguma fotolaboratorijų priima tik jpg. formatą, o jei atneši tif. jie vis vien konvertuoja į jpg.
O va profesionalios laboratorijos tokios kaip Pro foto, atvirkščiai iš jpg konvertuoja į tif'ą ir spausdina tik iš tif. kokybė akivaizdžiai pagerėja.

Manau, kad tiek raw. tiek tif. formatu reikia fotografuoti tuomet, kai žinai, kad foto tau labai vertingos, kad jas norėsi saugoti ir iš jų spausdinti didelio formato foto.
be to visada žinai, kad raw'ą visuomet galima pataisyti kompe, net jei ir nenusistatei teisingai kokio parametro...

Dar vienas momentas su kokybę. yra kokybė žymima laiptukais, ir yra kokybė žymima puslankiu. Tai va niekad nestatykit ant laiptukų. Kokybė visada turi būti super fine. Geriau jau sumažinti pačios fotografijos dydį, jei jau trūksta labai vietos kortelėje, nei mažinti pačio failo kokybę.
Atsakyti