Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(juratelle @ 2007 10 02, 23:06)
laba visiems smile.gif
prisirashiau chia prie jusu, bet taip ir neikeliu nieko teismui  ax.gif
stengsiuos taisytis .. stengsiuos daug dazhniau isheit su fotiku i miesta smile.gif ikeliu kelis visishkai skirtingus fotkiukus aptarimui

man labai patiko pirmoji. ir trečia dar patiko - tik mano akim žiūrint trūksta šviesumo ir ryškumo.

QUOTE(Laava @ 2007 10 02, 23:33)
hm, man geda deti foto, kurias galiu padaryt su savo Canon Powershot'u  blush2.gif  toli grazu iki jusu, tad drasos menkai turiu.....
ir nesijauciu kol kas pilnateisiu daug patyrusiu nariu, galinciu komentuoti...

powershot'as visai neblogas fotikas. be to, čia yra kurie su savo skaitmenom tooookias foto daro thumbup.gif

QUOTE(wyshnia @ 2007 10 02, 23:36)
Tuo paciu idedu ir savo nuotrauka smile.gif

... sveiki atvyke...

kažkaip jau senokai besirodei su nuotraukom g.gif bet jau kad įdėjai, tai įdėjai thumbup.gif . labai patiko ir vyšniukas, ir kokybė thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(californiagirl @ 2007 10 03, 02:30)
O cia, kad neatrodytu, kad tik viena vaika turiu... biggrin.gif  Mano vyresnelis svajoklis rolleyes.gif

thumbup.gif patiko. tik gal antroj nuotraukoj tą juodą rėmą nukirpt reikėtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(zulika @ 2007 10 03, 08:27)
pas mane rusiška instrukcija yra...
o kaip padėti per nuotolį... ten reikia eiti į meniu ir uždėti L su kvadratu, kas reiškia, kad pikseliai max...

A, tuos moku clap.gif . Dabar esu nusistačiusi M su tokiu rantuotu trikampiu. Ar per mažai? unsure.gif Nes L su kvadratu labai didelė nuotrauka, sunki gaunasi, pvz. kelionėje kortelės neužtenka unsure.gif
Atsakyti
Elina, o tu nebandei paklausineti musu burelio nariu, kurie fotografuoja eos400, gal jie pasidalintu instrukcija? Lyg ir Tosk turejo toki pati canona, kaip tavishkis unsure.gif gal kazhkaip sutartumet?

C-girl sunelis zhavingas wub.gif bet juodaji krashta nukirpchiau ir ash wink.gif

O Vyshniukas tiesiog nokautavo bigsmile.gif user posted image lb ryshki, grazhi, shvari nuotrauka thumbup.gif

Ai, dar Juratelles Golden silence patiko. thumb_yello.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Nendria*: 03 spalio 2007 - 07:50
QUOTE(Elina @ 2007 10 03, 08:35)
A, tuos moku clap.gif . Dabar esu nusistačiusi M su tokiu rantuotu trikampiu. Ar per mažai? unsure.gif  Nes L su kvadratu labai didelė nuotrauka, sunki gaunasi, pvz. kelionėje kortelės neužtenka unsure.gif

taigi dabar niekur nekeliauji, statyk L ir be jokių rantukų mirksiukas.gif
o kiek kortelė, gal jau laikas pasididinti, aš turiu 4, tai dar nepritrūkau ir kelionėj... tik dar be RAW varau...
Atsakyti
QUOTE(zulika @ 2007 10 03, 08:48)
taigi dabar niekur nekeliauji, statyk L ir be jokių rantukų  mirksiukas.gif
o kiek kortelė, gal jau laikas pasididinti, aš turiu 4, tai dar nepritrūkau ir kelionėj... tik dar be RAW varau...

Pas man 2 gb kortelė. Reikės pasididinti. Klausykit, o su tuo RAW unsure.gif . Nusistačiau nustatymuose, fotografavau, o įjungusi kompe tų raw formato nuotraukų nematau, nerandu unsure.gif blush2.gif . Ar raw formatu geresnės nuotraukos? Radau internete instrukciją LT kalba, bet mano kompas neparsiunčia doh.gif . Nelaiminga Elina biggrin.gif
Papildyta:
Panos, o gali būti, kad man nuotraukos prastos išeina dėl man žlibumo? g.gif Aš prastai matau, nusistatau tokį ratuką, tada aiškiai matau ir fotkinu. O vyras paėmęs fotiką su mano nustatytu ratuku nieko nemato blink.gif . Jis pagal save pasuka. Ir dar pagalvojau, nes buvo tokia situacija, kad bent vienu atveju muilinukė yra pranašesnė. Žinot kuo? Ja gali bet kas fotkinti, o kokiu Canon tik savininkas. Buvo taip, kad mūsų paprašė šeima muilinuke juos nufotkinti, mes pykštelėjom, o paskui mes paprašėm, jie žiūrėjo žiūrėjo per mano objektyvą, taip ir nenufotkino: nei ką spaust, nei nusistatyt nemokėjo, Todėl neturime visos šeimos foto. Ir šiaip, pvz. aš savo foto beveik neturiu, nes vyras kai nufotkins doh.gif , dar prasčiau nei aš verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 03 spalio 2007 - 08:06
QUOTE(*Nendria* @ 2007 10 03, 08:43)
C-girl sunelis zhavingas wub.gif bet juodaji krashta nukirpchiau ir ash wink.gif

O man tas juodas kraštas patinka, tarsi įrėmina nuotrauka. Nors šiaip aš nelabai galiu objektyviai Californiagirl nuotraukas, nes jau seniai įsimėlėjau visus tris jos vaikiukus biggrin.gif
Elina, be reikialo jautiesi nelaiminga, nes tavo apdovanojimas įrodo, kad moki labai gerų nuotraukų padaryti mirksiukas.gif Tik svarbu nenuleisk rankų 4u.gif
Labai originalios Juratelles nuotraukos. Labiausiai patiko pirma, antroje aš gal truputį apkirpčiau apačią, o trečia man mistiška tokia.
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 10 03, 08:04)
Pas man 2 gb kortelė. Reikės pasididinti. Klausykit, o su tuo RAW unsure.gif . Nusistačiau nustatymuose, fotografavau, o įjungusi kompe tų raw formato nuotraukų nematau, nerandu unsure.gif  blush2.gif . Ar raw formatu geresnės nuotraukos? Radau internete instrukciją LT kalba, bet mano kompas neparsiunčia doh.gif . Nelaiminga Elina biggrin.gif
Papildyta:

Raw'o kompe taip paprastai ir nepamatysi, mat tai skaitmeninis negatyvas. Tačiau yra begalės programų, kurios ir rodo ir konvertuoja ta RAW. Be to jos su kiekvienais metais tobulėja, tad iš to pačio kadro po kelių metų galima gauti žymiai kokybiškesnę foto. Viena populiariausių gal ir profesionaliausių programų ir Capture One PRO. Taip pat labai gerai konvertuoja ir PS CS3, be to jame yra priedas Adobe Bridge, kur galima tą raw'ą ir pasižiūrėti. Greičiausiai raw'ą atidarinėja programa Breezbrowser.

O šiaip raw'as išlaiko žymiai daugiau informacijos nei jpg. Ir net jei fotografavai juodai baltame rėžime, raw'as vis vien rodys spalvotai.
Be to jo niekada nesugadinsi.Pvz. jpg galima netyčia užseivinti jį koregavus, o iš raw'o visada ištrauksi originalą...
Atsakyti
Įvertinkit, ar gerai apkirpau? ax.gif Gal iš dešinės reikėjo mažiau žolės palikti? Kita vertus, nenorėjau labai užspausti smile.gif
user posted image
Atsakyti
Elina, tu turbūt kalbi apie tą ratuką, kuris yra prie ieškiklio ir koreguoja dioptrijas? taip tada gali būti kas skirtingos regos žmonės per ieškiklį matys skirtingai (tas pats, kaip užsidėjus svetimus akinius). su tuo ratuku reikia padaryti korekciją. jei fotografuoju autofokuso režime tai tą korekcija gali būti ir ne tokia tiksli. vat ta tema nutikimas, kartą išvykoje kiek padauginęs galvojau, kad aparatas sugedo: ieškiklyje viskas neryšku, o ekranėlyje gerai. tik ryte supratau, kad pasisuko dioptrijų nustatymo ratukas doh.gif .

kaip supratau dabar vaikų portretų tema? na tai vienas pastarųjų, po rugsėjinių atostogų šiltuose kraštuose:

user posted image
Atsakyti
elementarios foto, taciau vistiek noreciau komentaru (nors kai elementarios foto, kazi kokie komentarai imanomi g.gif biggrin.gif bet ar teisinga, gera kompozicija, apkarpymas?..) vabzdziu tematika, 1. fotografuota nakti, 3. gal neestetiska biggrin.gif (fotografuoju su "muiline", primenu.... blush2.gif )

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laava: 03 spalio 2007 - 10:08
Kankinu fotiką doh.gif . Jaučiu kai pridirbsiu tik į remontą beliks nešti biggrin.gif
Vakar savo vyriausią vaiką nufotkinau, tik jis dar labiau slepiasi, nei mažiukai doh.gif , čia netyčia pagautas kadras ( nuėmiau spalvas, nes spuogai matosi unsure.gif )

user posted image

Čia beveik originali ( apkirpta ir truputį bliurinta ( dėl spuogų doh.gif )

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 03 spalio 2007 - 10:17
Labas rytas 4u.gif
user posted image
Atsakyti