QUOTE(geraiYRAgerai @ 2015 10 24, 19:10)
Sveika, labai panasius jausmus isgyvenau gimus antrajam (pirmajam buvo 2m) vaikui. Atrode, jog manes nesupranta, nepalaiko, nevertina, jog esam labai skirtingi. buvo daug pykciu, konfliktu. galvojau apie skyrybas, buvom atitole. dabar praejus mazdaug 3m manau, jog mes tiesiog buvome pervarge nuo vaiku... daug skaiciau, kaip pagerinti santykius, supratau, jog nera tik jis vienas kaltas, jog noredama pokyciu, pirmiausiai turiu keistis pati, o ne tik to reikalauti is vyro (o reikalavau). dar vienas atradimas buvo, jog ir as nesu tobula, ir mano sprendimai nera visada geriausi.
o tikrai nuosirdziai maniau, jog as elgiuosi visada tinkamai, jog mano sprendimai visuomet puikus.
tokia buvo mano situacija, mes sia krize, dabar jau galiu pasakyti, atlaikem. mes labai daug kalbedavomes, aiskindavomes, diskutuodavom.
manau, ir jus esate pervarge, juk net trys mazi vaikuciai...pirmiausiai jusu vietoje bandyciau gaivinti santykius, mokytis pozityviai bendrauti, issakyti savo nuomone, nelaikyti nuoskaudu, pykciu, nusivylimo, tiesiog issakykit,kas jus neramina, bet be kaltinimu, be isteriju. zodziu daug daug bendravimo ir labai naudinga butu pabuti dviese kuo daugiau. aisku, to noreti turi ir vyras.
sutinku kad labai veikia nuovargis. jau net nebezinau kaip su juo gyventi. toks jausmas kad jau niekada nebus kitaip. Manes jau nera. yra tik vaikai, kasdieniniai rupesciai, darbai del vaiku ir vaikams. manau kad teisingai sakote, kad labai svarbu daug bendrauti, issakyti, ieskoti kompromisu ir pan. taciau man atrodo kad ir si situacija ir jo nenoras bent laikinai atsisakyti sio darbo tik apsunkina padeti, ir tikrai mus nesuartins. be to tam ir nera galimybiu-dazniau buti kartu. ir cia tik jis taip nusprende. Jis ar nesupranta (nors beveik 2 metus buvo salia ir padedavo ir patyre savo kailiu) kad man sunku ir man reikia pagalbos,palaikymo ir viso kt. ar tik apsimeta kad nesupranta ir bega nuo tuo. apsimetant , kad sis darbas vienintele galimybe uzdirbti ir islaikyti seima. bet tuo paciu ir suardyti seima. man jo toks sprendimas atrodo kaip isdavyste. juk prasiau, bent pakol kas padeti su vaikais. juk nepaslaptis kad sunkiausi vaiku auginim metai butent pirmieji gyvenimo metai ir iki 3 metu. prioritetas siuo metu turi buti vaikai. pinigai antraeilis dalykas.
Papildyta:
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 10 24, 19:22)
Siaubas. šita sitaucija grynas siaubas...
Ir man kartais taip atrodo. lyg gyvenu kazkoki nesavo gyvenima. Ziauru yra palikti viena moteri su trimis dar tokiais mazais vaikais. ir pinigai cia ne prie ko. vaikai dabar turi buti prioritetas abiems, ju auginimas iki d.m. samoningo amziaus. taip vyras atlieka savo pareiga uzdirbti. bet tai nevienintele jo pareiga. Pinigais visko nekompensuosi.
Papildyta:
+2015 10 25, 14:16-->
QUOTE(kristinukas
@ 2015 10 25, 14:16)
Nieko keisto, kad esat pavargus, juk viena auginat 3 vaikus. Vyras kaip suprantu dirba ir namie retas svečias. Ar turite, kas padeda vaikus prižiūrėt, išleist jus pailsėt, pasirūpinti savim? Gal kitom akim viską pamatytumėt?
Nežinau, kurią pusę palaikė
Bet kad ir jį palaikytų, kas nekorektiško būtų bendrauti su manim
deja padeda kazkiek tik mano tevai. be ju net neisivaizduoju kaip gyvenciau ir ka daryciau. turbut kaip ir butu sunku is didizuasios nuoskaudos jau palikciau savo vyra. nes toks vienapusiskas jo sprendimas neatsizvelgti i mano pozicija ir jausmus vertinciau kaip didziausia isdavyste. pinigai svarbu, bet jie nelemia viso kt.
Papildyta:
QUOTE(virga @ 2015 10 27, 10:16)
Sveika. Netikiu, kad vyras prades myleti tavo vaika. Tuo labiau, kai gims jusu bendras. Gaila vaiko. Gaila, kad nesi tokia stipri ir neatstovejai ant savo. Kad tai jusu su vaiku rutina ziureti filmukus kartu lovoje. Kad tai tik tavo ir vaiko reikalas, kaip isreiksti vienas kitam meile ir svelnuma. Nuo pat pradziu reikejo to reikalauti ir nesitaikstyti. Ir dabar nenuleisti ranku. Matau, kad gyveni NO. As irgi. Jei reiks pagalbos, konsultacijos, klausk. Esu dirbus Moteru kriziu centre. Ir maciau kaip vyrai palauzia moteris. Pradzioje su mazais, bereiksmiais reikalavimais. Nors as to nelaikyciau bereiksmiu ir neleisciau svetimam diedui(nepyk uz sita zodi jis kitokio mano akimis nevertas)taip terorizuoti mane ir mano vaika. Tai yra smurtas pries tave ir tavo vaika. Psichologinis. Kad paklustum, kad butum nuolanki. Kad jo nuomone virsesne uz tavo. Pagalvok apie tai.
Jis dar ir pailsi nuo zmonos ir vaiku. Kebli situacija pas juos. Bet manau, kad norint galima is tos krizes isbristi. Svarbu, kad moteris galetu irgi pailseti nuo vaiku.
Butent kad po darbo jis gali pailseti kaip visi normalus zmones. o as turiu dirbti visas 24 val. kiekviena diena. Jam zymiai lengviau . ir tai kad jis uzdirba nedidziausias jo nuopelnas. Didele klaida, kai moterys mano, kad vyrui pakanka islaikyti savo seima, o visa likusia nasta uzkraunama ant taves. ....tai yra nenormalu. Vyras turi dalyvauti lygiai taip pat vaikus auginant, auklejant.
Ta pati pagalvojau skaitydama.
Papildyta:
QUOTE(valyte_7 @ 2015 10 25, 17:26)
o jums neatrodo, kad cia ir yra pagrindine problema? 10 metu kartu, kaip ir vede, kaip ir ne... kiekvienas susitikimas - romantika, jus laukiat, jis pasiilgsta. juokiu rupesciu. o cia 2 metus po vienu stogu
, o dar ir 3 vaikiukai
. koki soka turejo gauti jusu vyras. vienas leliukas kai kuriom seimoms tampa isbandymu, o cia.. uzaugot jus atskitai, subrendot atskirai, tik to nezinojot, kol maziukai neatsirado.
ne sakau, ne uz, ne pries, susideliokit viska ir gerai pagalvokit. kazkada ir as galvojau, kad vedybinis gyvenimas svelnumo, meiles ir ekstazes kupina palaima, deje, ... jau uzaugau.
sutinku kad vedybinis gyvenimas nepasaka.gal iki galo neisivaizduodavau ant kiek tai gali buti sunku, tuo labiau su trimis vaikais iskarto. tai labai didelis isbandymas. bet tam kad ji isgyventi turi dalyvauti abi puses. argi krizes(isbandymo metu) paliekamas zmogus likimo valiai?.....greiciausiai ne. Staip taip dabar jauciuosi.
Papildyta:
QUOTE(jautre @ 2015 10 28, 17:04)
sutinku kad labai veikia nuovargis. jau net nebezinau kaip su juo gyventi. toks jausmas kad jau niekada nebus kitaip. Manes jau nera. yra tik vaikai, kasdieniniai rupesciai, darbai del vaiku ir vaikams. manau kad teisingai sakote, kad labai svarbu daug bendrauti, issakyti, ieskoti kompromisu ir pan. taciau man atrodo kad ir si situacija ir jo nenoras bent laikinai atsisakyti sio darbo tik apsunkina padeti, ir tikrai mus nesuartins. be to tam ir nera galimybiu-dazniau buti kartu. ir cia tik jis taip nusprende. Jis ar nesupranta (nors beveik 2 metus buvo salia ir padedavo ir patyre savo kailiu) kad man sunku ir man reikia pagalbos,palaikymo ir viso kt. ar tik apsimeta kad nesupranta ir bega nuo tuo. apsimetant , kad sis darbas vienintele galimybe uzdirbti ir islaikyti seima. bet tuo paciu ir suardyti seima. man jo toks sprendimas atrodo kaip isdavyste. juk prasiau, bent pakol kas padeti su vaikais. juk nepaslaptis kad sunkiausi vaiku auginim metai butent pirmieji gyvenimo metai ir iki 3 metu. prioritetas siuo metu turi buti vaikai. pinigai antraeilis dalykas.
Papildyta:
Ir man kartais taip atrodo. lyg gyvenu kazkoki nesavo gyvenima. Ziauru yra palikti viena moteri su trimis dar tokiais mazais vaikais. ir pinigai cia ne prie ko. vaikai dabar turi buti prioritetas abiems, ju auginimas iki d.m. samoningo amziaus. taip vyras atlieka savo pareiga uzdirbti. bet tai nevienintele jo pareiga. Pinigais visko nekompensuosi.
Papildyta:
deja padeda kazkiek tik mano tevai. be ju net neisivaizduoju kaip gyvenciau ir ka daryciau. turbut kaip ir butu sunku is didizuasios nuoskaudos jau palikciau savo vyra. nes toks vienapusiskas jo sprendimas neatsizvelgti i mano pozicija ir jausmus vertinciau kaip didziausia isdavyste. pinigai svarbu, bet jie nelemia viso kt.
Papildyta:
Papildyta:
sutinku kad vedybinis gyvenimas nepasaka.gal iki galo neisivaizduodavau ant kiek tai gali buti sunku, tuo labiau su trimis vaikais iskarto. tai labai didelis isbandymas. bet tam kad ji isgyventi turi dalyvauti abi puses. argi krizes(isbandymo metu) paliekamas zmogus likimo valiai?.....greiciausiai ne. Staip taip dabar jauciuosi.
gal dar kokiu minciu butu, pamastymu.....? man tai tikrai labai svarbu.gal atrasiu sau kazka naujo, ko dar nezinojau ir tikrai galesiu pasiziureti i situacija kitomis akimis.... kol kas nematau iseities .