Įkraunama...
Įkraunama...

Vienišos mamos su 2-3 vaikais

QUOTE(chocolife @ 2015 10 23, 16:14)
Sveikos mamytes smile.gif
... Buciau dekinga wink.gif 4u.gif

Sveika. Netikiu, kad vyras prades myleti tavo vaika. Tuo labiau, kai gims jusu bendras. Gaila vaiko. Gaila, kad nesi tokia stipri ir neatstovejai ant savo. Kad tai jusu su vaiku rutina ziureti filmukus kartu lovoje. Kad tai tik tavo ir vaiko reikalas, kaip isreiksti vienas kitam meile ir svelnuma. Nuo pat pradziu reikejo to reikalauti ir nesitaikstyti. Ir dabar nenuleisti ranku. Matau, kad gyveni NO. As irgi. Jei reiks pagalbos, konsultacijos, klausk. Esu dirbus Moteru kriziu centre. Ir maciau kaip vyrai palauzia moteris. Pradzioje su mazais, bereiksmiais reikalavimais. Nors as to nelaikyciau bereiksmiu ir neleisciau svetimam diedui(nepyk uz sita zodi jis kitokio mano akimis nevertas)taip terorizuoti mane ir mano vaika. Tai yra smurtas pries tave ir tavo vaika. Psichologinis. Kad paklustum, kad butum nuolanki. Kad jo nuomone virsesne uz tavo. Pagalvok apie tai. mirksiukas.gif
QUOTE(muminukas @ 2015 10 25, 16:20)
Nėra čia jokio siaubo. Yra pervargusi šeima, kurios situaciją tikrai galima išspręsti laimingai, neardant šeimos.

jautre, tavo vyrui daugmaž viskas gerai, jis įsivaizuoja, kad vykdo pagrindinę savo kaip vyro ir tėvo pareigą -  išlaiko šeimą. Tad pritariu geraiYRAgerai, reikia pradėti nuo savęs 4u.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif Jis dar ir pailsi nuo zmonos ir vaiku. Kebli situacija pas juos. Bet manau, kad norint galima is tos krizes isbristi. Svarbu, kad moteris galetu irgi pailseti nuo vaiku.
QUOTE(valyte_7 @ 2015 10 25, 18:26)
o jums neatrodo, kad cia ir yra pagrindine problema? 10 metu kartu, kaip ir vede, kaip ir ne... kiekvienas susitikimas - romantika, jus laukiat, jis pasiilgsta. juokiu rupesciu. o cia 2 metus po vienu stogu doh.gif , o dar ir 3 vaikiukai doh.gif . koki soka turejo gauti jusu vyras. vienas leliukas kai kuriom seimoms tampa isbandymu, o cia.. uzaugot jus atskitai, subrendot atskirai, tik to nezinojot, kol maziukai neatsirado.
ne sakau, ne uz, ne pries, susideliokit viska ir gerai pagalvokit. kazkada ir as galvojau, kad vedybinis gyvenimas svelnumo, meiles ir ekstazes kupina palaima, deje, ... jau uzaugau.

thumbup.gif drinks_cheers.gif Ta pati pagalvojau skaitydama.
Atsakyti
QUOTE(geraiYRAgerai @ 2015 10 24, 19:10)
Sveika, labai panasius jausmus isgyvenau gimus antrajam (pirmajam buvo 2m) vaikui. Atrode, jog manes nesupranta, nepalaiko, nevertina, jog esam labai skirtingi. buvo daug pykciu, konfliktu. galvojau apie skyrybas, buvom atitole. dabar praejus mazdaug 3m manau, jog mes tiesiog buvome pervarge nuo vaiku... daug skaiciau, kaip pagerinti santykius, supratau, jog nera tik jis vienas kaltas, jog noredama pokyciu, pirmiausiai turiu keistis pati, o ne tik to reikalauti is vyro (o reikalavau). dar vienas atradimas buvo, jog ir as nesu tobula, ir mano sprendimai nera visada geriausi. ax.gif o tikrai nuosirdziai maniau, jog as elgiuosi visada tinkamai, jog mano sprendimai visuomet puikus. blush2.gif tokia buvo mano situacija, mes sia krize, dabar jau galiu pasakyti, atlaikem. mes labai daug kalbedavomes, aiskindavomes, diskutuodavom.
manau, ir jus esate pervarge, juk net trys mazi vaikuciai...pirmiausiai jusu vietoje bandyciau gaivinti santykius, mokytis pozityviai bendrauti, issakyti savo nuomone, nelaikyti nuoskaudu, pykciu, nusivylimo, tiesiog issakykit,kas jus neramina, bet be kaltinimu, be isteriju. zodziu daug daug bendravimo ir labai naudinga butu pabuti dviese kuo daugiau. aisku, to noreti turi ir vyras.

sutinku kad labai veikia nuovargis. jau net nebezinau kaip su juo gyventi. toks jausmas kad jau niekada nebus kitaip. Manes jau nera. yra tik vaikai, kasdieniniai rupesciai, darbai del vaiku ir vaikams. manau kad teisingai sakote, kad labai svarbu daug bendrauti, issakyti, ieskoti kompromisu ir pan. taciau man atrodo kad ir si situacija ir jo nenoras bent laikinai atsisakyti sio darbo tik apsunkina padeti, ir tikrai mus nesuartins. be to tam ir nera galimybiu-dazniau buti kartu. ir cia tik jis taip nusprende. Jis ar nesupranta (nors beveik 2 metus buvo salia ir padedavo ir patyre savo kailiu) kad man sunku ir man reikia pagalbos,palaikymo ir viso kt. ar tik apsimeta kad nesupranta ir bega nuo tuo. apsimetant , kad sis darbas vienintele galimybe uzdirbti ir islaikyti seima. bet tuo paciu ir suardyti seima. man jo toks sprendimas atrodo kaip isdavyste. juk prasiau, bent pakol kas padeti su vaikais. juk nepaslaptis kad sunkiausi vaiku auginim metai butent pirmieji gyvenimo metai ir iki 3 metu. prioritetas siuo metu turi buti vaikai. pinigai antraeilis dalykas.

Papildyta:
QUOTE(Raselėuogelė @ 2015 10 24, 19:22)
Siaubas. šita  sitaucija grynas siaubas...

Ir man kartais taip atrodo. lyg gyvenu kazkoki nesavo gyvenima. Ziauru yra palikti viena moteri su trimis dar tokiais mazais vaikais. ir pinigai cia ne prie ko. vaikai dabar turi buti prioritetas abiems, ju auginimas iki d.m. samoningo amziaus. taip vyras atlieka savo pareiga uzdirbti. bet tai nevienintele jo pareiga. Pinigais visko nekompensuosi.
Papildyta:
smile.gif+2015 10 25, 14:16-->
QUOTE(kristinukas smile.gif @ 2015 10 25, 14:16)
Nieko keisto, kad esat pavargus, juk viena auginat 3 vaikus. Vyras kaip suprantu dirba ir namie retas svečias. Ar turite, kas padeda vaikus prižiūrėt, išleist jus pailsėt, pasirūpinti savim? Gal kitom akim viską pamatytumėt?

Nežinau, kurią pusę palaikė g.gif  Bet kad ir jį palaikytų, kas nekorektiško būtų bendrauti su manim g.gif

deja padeda kazkiek tik mano tevai. be ju net neisivaizduoju kaip gyvenciau ir ka daryciau. turbut kaip ir butu sunku is didizuasios nuoskaudos jau palikciau savo vyra. nes toks vienapusiskas jo sprendimas neatsizvelgti i mano pozicija ir jausmus vertinciau kaip didziausia isdavyste. pinigai svarbu, bet jie nelemia viso kt.
Papildyta:
QUOTE(virga @ 2015 10 27, 10:16)
Sveika. Netikiu, kad vyras prades myleti tavo vaika. Tuo labiau, kai gims jusu bendras. Gaila vaiko. Gaila, kad nesi tokia stipri ir neatstovejai ant savo. Kad tai jusu su vaiku rutina ziureti filmukus kartu lovoje. Kad tai tik tavo ir vaiko reikalas, kaip isreiksti vienas kitam meile ir svelnuma. Nuo pat pradziu reikejo to reikalauti ir nesitaikstyti. Ir dabar nenuleisti ranku. Matau, kad gyveni NO. As irgi. Jei reiks pagalbos, konsultacijos, klausk. Esu dirbus Moteru kriziu centre. Ir maciau kaip vyrai palauzia moteris. Pradzioje su mazais, bereiksmiais reikalavimais. Nors as to nelaikyciau bereiksmiu ir neleisciau svetimam diedui(nepyk uz sita zodi jis kitokio mano akimis nevertas)taip terorizuoti mane ir mano vaika. Tai yra smurtas pries tave ir tavo vaika. Psichologinis. Kad paklustum, kad butum nuolanki. Kad jo nuomone virsesne uz tavo. Pagalvok apie tai.  mirksiukas.gif 

thumbup.gif  drinks_cheers.gif Jis dar ir pailsi nuo zmonos ir vaiku. Kebli situacija pas juos. Bet manau, kad norint galima is tos krizes isbristi. Svarbu, kad moteris galetu irgi pailseti nuo vaiku.

Butent kad po darbo jis gali pailseti kaip visi normalus zmones. o as turiu dirbti visas 24 val. kiekviena diena. Jam zymiai lengviau . ir tai kad jis uzdirba nedidziausias jo nuopelnas. Didele klaida, kai moterys mano, kad vyrui pakanka islaikyti savo seima, o visa likusia nasta uzkraunama ant taves. ....tai yra nenormalu.  Vyras turi dalyvauti lygiai taip pat vaikus auginant, auklejant.

thumbup.gif  drinks_cheers.gif Ta pati pagalvojau skaitydama.

Papildyta:
QUOTE(valyte_7 @ 2015 10 25, 17:26)
o jums neatrodo, kad cia ir yra pagrindine problema? 10 metu kartu, kaip ir vede, kaip ir ne... kiekvienas susitikimas - romantika, jus laukiat, jis pasiilgsta. juokiu rupesciu. o cia 2 metus po vienu stogu doh.gif , o dar ir 3 vaikiukai doh.gif . koki soka turejo gauti jusu vyras. vienas leliukas kai kuriom seimoms tampa isbandymu, o cia.. uzaugot jus atskitai, subrendot atskirai, tik to nezinojot, kol maziukai neatsirado.
ne sakau, ne uz, ne pries, susideliokit viska ir gerai pagalvokit. kazkada ir as galvojau, kad vedybinis gyvenimas svelnumo, meiles ir ekstazes kupina palaima, deje, ... jau uzaugau.

smile.gif sutinku kad vedybinis gyvenimas nepasaka.gal iki galo neisivaizduodavau ant kiek tai gali buti sunku, tuo labiau su trimis vaikais iskarto. tai labai didelis isbandymas. bet tam kad ji isgyventi turi dalyvauti abi puses. argi krizes(isbandymo metu) paliekamas zmogus likimo valiai?.....greiciausiai ne. Staip taip dabar jauciuosi. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(jautre @ 2015 10 28, 17:04)
sutinku kad labai veikia nuovargis. jau net nebezinau kaip su juo gyventi. toks jausmas kad jau niekada nebus kitaip. Manes jau nera. yra tik vaikai, kasdieniniai rupesciai, darbai del vaiku ir vaikams.  manau kad teisingai sakote, kad labai svarbu daug bendrauti, issakyti, ieskoti kompromisu ir pan. taciau man atrodo kad ir si situacija ir jo nenoras bent laikinai atsisakyti sio darbo tik apsunkina padeti, ir tikrai mus nesuartins. be to tam ir nera galimybiu-dazniau buti kartu. ir cia tik jis taip nusprende. Jis ar nesupranta (nors beveik 2 metus buvo salia ir padedavo ir patyre savo kailiu) kad man sunku ir man reikia pagalbos,palaikymo ir viso kt. ar tik apsimeta kad nesupranta ir bega nuo tuo. apsimetant , kad sis darbas vienintele galimybe uzdirbti ir islaikyti seima. bet tuo paciu ir suardyti seima. man jo toks sprendimas atrodo kaip isdavyste. juk prasiau, bent pakol kas padeti su vaikais. juk nepaslaptis kad sunkiausi vaiku auginim metai butent pirmieji gyvenimo metai ir iki 3 metu.  prioritetas siuo metu turi buti vaikai. pinigai antraeilis dalykas.

Papildyta:
Ir man kartais taip atrodo. lyg gyvenu kazkoki nesavo gyvenima. Ziauru yra palikti viena moteri su trimis dar tokiais mazais vaikais. ir pinigai cia ne prie ko. vaikai dabar turi buti prioritetas abiems, ju auginimas iki d.m. samoningo amziaus. taip vyras atlieka savo pareiga uzdirbti. bet tai nevienintele jo pareiga. Pinigais visko nekompensuosi.
Papildyta:

deja padeda kazkiek tik mano tevai. be ju net neisivaizduoju kaip gyvenciau ir ka daryciau. turbut kaip ir butu sunku is didizuasios nuoskaudos jau palikciau savo vyra. nes toks vienapusiskas jo sprendimas neatsizvelgti i mano pozicija ir jausmus vertinciau kaip didziausia isdavyste. pinigai svarbu, bet jie nelemia viso kt.
Papildyta:

Papildyta:

smile.gif sutinku kad vedybinis gyvenimas nepasaka.gal iki galo neisivaizduodavau ant kiek tai gali buti sunku, tuo labiau su trimis vaikais iskarto. tai labai didelis isbandymas. bet tam kad ji isgyventi turi dalyvauti abi puses. argi krizes(isbandymo metu) paliekamas zmogus likimo valiai?.....greiciausiai ne. Staip taip dabar jauciuosi.  unsure.gif

gal dar kokiu minciu butu, pamastymu.....? man tai tikrai labai svarbu.gal atrasiu sau kazka naujo, ko dar nezinojau ir tikrai galesiu pasiziureti i situacija kitomis akimis.... kol kas nematau iseities .
Atsakyti
jautre, MB irgi vis važinėja, namie tai būna, tai vėl jo nėra. Atpranti nuo to gyvenimo kartu, atrodo viską ir pati viena gali pasidaryti, užknisa, kai puodą ne į vietą padeda ir pan. biggrin.gif Aišku, trys vaikiukai ir iš karto sunku. Bet vaikai auga, na dar meteliai ir jie jau bus visai kitokie, sugebės užsiimti, suvoks, kada yra saugu, vadinasi ir mažiau nuolatinės priežiūros reikalaus. Manau, kad jums reikėtų susirasti kokią auklę, kuri, jei ne nuolat, tai retsykiais pabūtų su vaikiukais, o jūs galėtumėte išeiti atsipalaiduoti. Nereikia vaikų nuolat užkrauti seneliams, jiems paskui dar susirodys, kad naudojatės jais. Aišku, nežinau, koks jų požiūris. Bet neužmirškite savęs. Vyras tikrai nieko čia blogo nemato, jo tikslas- kad šeimai nieko netrūktų. Na ir gerai supranta, kaip ko gero ir jūs, jog dirbdamas čia, tiek neuždirbs.Pagalvok, ar vyrui likus LT ir uždirbant kokius 400€ jausiesi geriau vien dėl to, kad jis šalia? Ar tada nebus priekaištai dėl to, kad per mažai uždirba, o ir vyras matydamas, kad negali normaliai šeimos išlaikyti jausis nekaip. Taip tik atrodo, kad ne pinigai svarbiausia, be jų irgi ne pyragai.

Išsiskirstyti lengva, tik paskui net ir norint pradėti viską iš pradžių sunku. Kažkodėl mes kiekvienas galvojame,kad tik mes, mūsų nuomonė teisinga, o kitas nieko neišmano. Dar prisiminaiu tokį pasiūlymą: dėliotis situacijos + ir -. Susidėliokite abu, o paskui žiūrėkite, ieškokite kompromisų.

Bet kokiu atveju stiprybės.
Atsakyti
Vyrui likus namie pinigų trūkumas tikrai santykių nepagerins schmoll.gif Dar blogiau bus.
Neskaičiau visos temos, bet kodėl jūs neinat į darbą? Man gyvenimas prašviesėjo išėjus į darbą, aplinką pakeiti, reikia pasitempt, pailsi nuo vaiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ernoja @ 2015 10 28, 21:50)
jautre, MB irgi vis važinėja, namie tai būna, tai vėl jo nėra. Atpranti nuo to gyvenimo kartu, atrodo viską ir pati viena gali pasidaryti, užknisa, kai puodą ne į vietą padeda ir pan.  biggrin.gif  Aišku, trys vaikiukai ir iš karto sunku. Bet vaikai auga, na dar meteliai ir jie jau bus visai kitokie, sugebės užsiimti, suvoks, kada yra saugu, vadinasi ir mažiau nuolatinės priežiūros reikalaus.  Manau, kad jums reikėtų susirasti kokią auklę, kuri, jei ne nuolat, tai retsykiais pabūtų su vaikiukais, o jūs galėtumėte išeiti atsipalaiduoti. Nereikia vaikų nuolat užkrauti seneliams, jiems paskui dar susirodys, kad naudojatės jais. Aišku, nežinau, koks jų požiūris. Bet neužmirškite savęs. Vyras tikrai nieko čia blogo nemato, jo tikslas- kad šeimai nieko netrūktų. Na ir gerai supranta, kaip ko gero ir jūs, jog dirbdamas čia, tiek neuždirbs.Pagalvok, ar vyrui likus LT ir uždirbant kokius 400€ jausiesi geriau vien dėl to, kad jis šalia? Ar tada nebus priekaištai dėl to, kad per mažai uždirba, o ir vyras matydamas, kad negali normaliai šeimos išlaikyti jausis nekaip. Taip tik atrodo, kad ne pinigai svarbiausia, be jų irgi ne pyragai.

Išsiskirstyti lengva, tik paskui net ir norint pradėti viską iš pradžių sunku. Kažkodėl mes kiekvienas galvojame,kad tik mes, mūsų nuomonė teisinga, o kitas nieko neišmano. Dar prisiminaiu tokį pasiūlymą: dėliotis situacijos + ir -. Susidėliokite abu, o paskui žiūrėkite, ieškokite kompromisų.

Bet kokiu atveju stiprybės.

ACIU. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2015 10 29, 13:19)
Vyrui likus namie pinigų trūkumas tikrai santykių nepagerins schmoll.gif Dar blogiau bus.
Neskaičiau visos temos, bet kodėl jūs neinat į darbą? Man gyvenimas prašviesėjo išėjus į darbą, aplinką pakeiti, reikia pasitempt, pailsi nuo vaiko smile.gif

sveiki. dirbu. pasitempiu. kiek pailsiu nuo vaiku. bet ne nuo darbu. Didziausia stresa kelia nuolatinis gyvenimo tempas; tai kad nieko nespeju. nuolat reikia skubeti ir pan. lotuliukas.gif KAIP VISKA SPETI IR BUTI SAVIMI PATENKINTAI? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jautre @ 2015 11 02, 09:53)
sveiki. dirbu. pasitempiu. kiek pailsiu nuo vaiku. bet ne  nuo darbu. Didziausia stresa kelia nuolatinis gyvenimo tempas; tai kad nieko nespeju. nuolat reikia skubeti ir pan.  lotuliukas.gif  KAIP VISKA SPETI IR BUTI SAVIMI PATENKINTAI? rolleyes.gif

Nepažįstant žmogaus sunku patarti konkrečiai. Iš esmės dažniausiai reikia keisti požiūrį smile.gif
Atsakyti
Autore, kokia jusu situacija siuo metu? Seniai beraset.
Atsakyti
QUOTE(jautre @ 2015 11 02, 10:53)
sveiki. dirbu. pasitempiu. kiek pailsiu nuo vaiku. bet ne  nuo darbu. Didziausia stresa kelia nuolatinis gyvenimo tempas; tai kad nieko nespeju. nuolat reikia skubeti ir pan.  lotuliukas.gif  KAIP VISKA SPETI IR BUTI SAVIMI PATENKINTAI? rolleyes.gif

niekur nenubėgsi. vistiek nespėsi
Atsakyti
sveikos, likimo drauges... nors turiu tik 1 vaika, kuriam greitai 6, bet vis tiek rasau cia... man labai sunku ir reikia kazkokio palaikymo. skiriuosi su savo vyru, su kuriuo auginom si vaika. as nebezinau, ar ji myliu. gal yra labiau prisirisimas likes. man labai baisu likti vienai. as negaliu jaustis pilnavertiskai, kai esu viena, gal yra kazkokiu grupiu, kur sneka issiskyrusios moterys? man labai reikia palaikymo... esu svetimoje salyje. bet reikia skirtis. nes vyras manes negerbia. reikia iskesti si sunku laikotarpi, bet nezinau kaip verysad.gif dauguma temu sioje potemeje labai tylios...
Atsakyti
QUOTE(parampam @ 2017 03 25, 13:29)
sveikos, likimo drauges... nors turiu tik 1 vaika, kuriam greitai 6, bet vis tiek rasau cia... man labai sunku ir reikia kazkokio palaikymo. skiriuosi su savo vyru, su kuriuo auginom si vaika. as nebezinau, ar ji myliu. gal yra labiau prisirisimas likes. man labai baisu likti vienai. as negaliu jaustis pilnavertiskai, kai esu viena, gal yra kazkokiu grupiu, kur sneka issiskyrusios moterys? man labai reikia palaikymo... esu svetimoje salyje. bet reikia skirtis. nes vyras manes negerbia. reikia iskesti si sunku laikotarpi, bet nezinau kaip verysad.gif dauguma temu sioje potemeje labai  tylios...

Sveika, gali parašyti man asmenine žinute. Tu Vilnietė?

Papildyta:
QUOTE(parampam @ 2017 03 25, 13:29)
sveikos, likimo drauges... nors turiu tik 1 vaika, kuriam greitai 6, bet vis tiek rasau cia... man labai sunku ir reikia kazkokio palaikymo. skiriuosi su savo vyru, su kuriuo auginom si vaika. as nebezinau, ar ji myliu. gal yra labiau prisirisimas likes. man labai baisu likti vienai. as negaliu jaustis pilnavertiskai, kai esu viena, gal yra kazkokiu grupiu, kur sneka issiskyrusios moterys? man labai reikia palaikymo... esu svetimoje salyje. bet reikia skirtis. nes vyras manes negerbia. reikia iskesti si sunku laikotarpi, bet nezinau kaip verysad.gif dauguma temu sioje potemeje labai  tylios...

Sveika, kokioje šalyje tu esi? gali su manimi susisiekti per až. toliau pasikeisime tel.nr ir kitais kontaktais.

Papildyta:
Kažkada apie 5 metus atgal buva čia aktyvi. Bet gyvenimas ne stovi vietoje, viskas pasimiršta, ir vienaip ar kitaip pagerėja. Kaip po suknios lygos, pradžiai labai skauda, paskui, tarsi amputuoja širdį. Paskui po skyribų man atrodė, kad aš esu imvalidė, kad man pašalino laimę i savygarbą ir aš likau kažkokia suluošinta. bet reikėjo auginti 2 vaikus ir va dabar jau po 8 metu, galiu pasakyti, kad letai letai bet atauga nauja širdis, nors ne visai tokia pat, daug baigštesnė, tačiau normali plakanti funkcionali šidrelė. Ir jau galima gyventi, galima džiaugtis. Ir viskas puiku.

Papildyta:
Noriu palinkėti visoms čia esančioms stiprybės, Nes jums sunku, jums niekas negali padėti apart laiko. Ir tik laikas viską gydo. Kiekvienam skirtingu greičiu, bet pagydo visus. Ir dar, labai smagu jeigu yra galimybė išvykti kitur, kur gyvenimas kitoks, kažkaio tuomet viskas greičiau gyja.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 10 24, 17:57)
gal jie palaike vyra, toliau su juo bendrauja, tai jiems atrodo nekorektiska bendrauti tokiu ateju ir su jumis  :hm

Iš savo patirties galiu pasakyti, kai buvau išsiskyrusi, visur kaip atstumtoji... Darželyje, mokykloje. Tas pats liečia draugus, kadangi kai kam atrodo, kad išsiskyrę, vienišos mamos padarys bet ką, gal ir kitą šeimą išardys, kad tik nebūtų vienišos... Toks požiūris skaudina ir tuomet tik dar labiau atsiriboji nuo socialinio gyvenimo.
Atsakyti