Įkraunama...
Įkraunama...

Vienišos mamos su 2-3 vaikais

QUOTE(Leksa @ 2012 06 02, 15:39)
Nepagalvokit, kad moralizuoju, tikrai ne. Bet idomu pasidare. Susipazinot su vyru, kuris buvo vedes, bet nepadejo islaikyti savo pirmos santuokos vaiku ir... jums tai netrugde? Jums tiko toks vyras?

kuomet susipazinau zinojau,kad turi vaiku is pirmos santuokos, bet nezinojau, kad nemoka. aplamai jis moka labai nuteikti zmones i savo puse. labai graziai kuria ir dabar savo artimiesiems. nenoriu gadinti nervu ligotiems zmonems tad kolkas daug ka nutyliu. bet jau ant ribos..., nes isivaizduokit paskambino mamai ir verkia, kad va darba prarado valgyt nera uz ka. sako mama pervesk nors 20 lt. mama suorganizavo, kad brolis pervestu daugiau. is tu daugiau vaikams maistuigal ir teko kokie 10 lt, o likusieji bereikalingiems vazinejimams (kurui) ir aluciui su cigaretemis verysad.gif
tik nesenai visi pradejo kalbei atvirai, kad jo jis toks, jis vaidmainis, kad nepasikeite ir nepasikeis. galvojat jei as visa tai zinociau tai buciau prasidejus? neuzka! mavo vargo vakariene. todel tikrai zinoda antra karta ant greblio nestociau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(adelė @ 2012 04 28, 00:49)
labai panašiai ir aš jaučiuosi. jau pusantrų metų praėjo nuo tos dienos, kai išgirdau: aš tavęs nebemyliu, aš turiu kitą. atrodo, laiko praėjo, daug pergyventa. bet kažkaip vis dar pagaunu save galvojant, o jei dabar kartu būtume. ir tos mintys, kaip jas bestumčiau į šalį, vis grįžta ir grįžta. ir tas liūdnumas atsikartoja.
dėl draugių tikra tiesa. pusiausvyros nebėra. aš viena, jos su vyrais. ir draugystė atsargesnė.
skaudžiausia dėl vaikučių: lyg ir be didelių pergyvenimų perėjo per skyrybas, visgi jų klausimai apie tėvą skaudūs.
bet dėl vyro likau optimistė. manau, kad jei aš tokio ir nerasiu, tai ne dėl to, kad aš su dviem vaikais. tiesiog nelemta, nepasitaikė. kažkodėl nemanau, kad du vaikučiai būtų ta neįveikiama kliūtis. greičiau savotiškas indikatorius. jei kam jau labai labai manęs reikės, tam mano vaikai nebus problema. o kam tik šiaip, tai gal geriau ir išvengti tokių santykių, kad bereikalingai savęs nebedrąskyt.

taip, adele, karta nudeges, buni atsargesnis...ir su draugemis, ir su vyrais, ir apskritai, naivumas tarsi isgaruoja...Kai isgyveni stipru karteli po artimo zmogaus isdavystes, paskui zaist nebesinori, o ir rimtu santykiu uzmegzt baisoka, atrodo, o kas, jei vel panasiai bus - ar istverciau? net pagalvot nesinori...rizika...bet vienatvej amzinai gyvent irgi nesinori. Taciau jau nebekovoju su vienatves jausmu - bus, kaip bus....
Atsakyti
Saulegraza.Pasakyk tu mums,tai kokia tau nauda is Jusu vyro?Susirasyk ant lapo kokia nauda is jo ,o kitoje lapo puseje kokie nuostoliai.Veliau skaityk per diena kelis kartus ir suvoksi ko tu nori is gyvenimo.Tau reikia gero supurtymo,kad suprastum ,jog ir be pinigu galima kazkaip issiskirti.Jei namas tavo,tai tau advokato mokomo nereikia,valstybe skirs nemokama.Sakyciau, is tavo pasisakymo ,tu be jo lengviau atsikveptum.O dabar kol verksi ir aimanuosi nieko nesiimdama nieko gero nebus.
Pati esu kazkada buvusi tokioje situacijoje.gal net ir blogesneje-issisukau geru zmoniu patarimu pagalba.Manau tu uz mane ne prastesne.Pajudink galva,kaip toliau elgtis.Jei gerai Jums kartu-gyvenkite kartu.As tau linkiu su vaikeliais pacio geriausio.Jei nori gali parasyti i AZ,kuom galesiu tuom padesiu.
Atsakyti
saulegraza, sakau is savo patirties, skirkis. pati uz lodoriaus buvau istekejusi, turiu dvi grazuolytes dukreles, su juo gyvendama i skolas sulindau, vien nemoketos paskolos uz 3000lt buvo, dar kitokiu skolu skoleliu. vis ant ismaldos gyvenom, issiskyriau, nama sau palikau, paskolas moku, per metus ismokejau skolas, nors is jo nei kapeikos nesulaukiau, kad sutaupyciau sildymo sezonui pas mama issikraustydavau (taip dvi ziemas). gyvenimas nepalyginamai geresnis, pagalvok pati, sakei is pervestu pinigu maistui tik 10lt liko, o jei jo nebutu, neriktu cigareciu pirkt, aloholio, jo maitint... kiek butu like? nepriteklius tai tas pats, bet pasirodo kiek tas lodorius sueda ne tik nrvu, bet ir pinigu... musu namai ir nebeigti remontuot, nors paskola ememe kad uztektu, tik vt mego palciai gyvent.. ech... neesme, svarbu, kad as likusi viena su dviem vaikais per du metus ne tai kad ant koju atsistojau, bet sugebu is tiek kiek gaunu dar ir susitaupyti kazkiek ir su tevu pagalba nusipirkau masina, dabar remonteli sioki toki darausi thumbup.gif ziuredama atgal nemanau kad su juo kazka buciau pasiekus.

vienintelis ko truksta, tai vyriskos rankos namie, nes ne viska galiu pati padaryt, tenka samdyti, na ir kas be ko vyriskio truksta, meiles issiilgus siela... bet tikrai neieskau, kai nores pats atsiras, as tiesiog prioritetus susideliojau taip, kad pirma buvo skolos, pagaliau sutvarkyta buitis, ir, per ta laika paaugus vaikams ateis laikas kai ir i zmones galesiu iseiti (siemet net du karus buvau islekus, o tai jau daug, nes retai kada buna kam su vaikais pabuti) ten kazkur atrasiu ir ta, kuris nepabijos nei mano vaiku, nei mano licnu kilogramu, nei mano 'isterisko budo' (cia buvusiojo teiginys) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 01 20, 01:07)
Sveikos mamytes. Dristu jungtis ir as i jusu buri....auginu tris vaikucius. Viena? Na jeigu vienam bute gyvenantis vyras skaitosi tai tada ne viena....
bet is esmes....grizta jis 8 vakare, 9 jau migdau vaikus. Ryte 9 iseina, mes keliames 8.30 Tai jei del tu 2.5 val skaitosi kad vyras yra....tada ne viena....
O tarp musu nieko nera. Jokio fizinio kontakto (neskaitant dvieju kartu per beveik metus) Jei prieinu prisiglaust - kencia, nenustumia dar, bet jau tokia kankinio veido israiska  doh.gif
Taigi vat gulejau ir supratau - juk as esu viena....skauda del to be galo...kodel nesiskiriam oficialiai? Na vis dar bandziau kazka daryt, kazka gelbet...vaikuciai mazi...vienas jautrus be galo, bijau kad neapsirgtu....(vyro sunus is kitos santuokos susirgo cukriniu diabetu po skyrybu...) Gal ir kvailos priezastys pakesti salia zmogu, kuris nenori buti kartu....jau kelis metus girdzziu kaip jis manes nemyli. Paklaustas kodel vis dar kartu atsako  -nezinau. Jam tai butu jau treciosios skyrybos. Nesiseka zmogui, vis suranda netinkamas moteris smile.gif O aplink sitiek daug nuostabiu biggrin.gif
Nezinau...esu giliam liudesy...suprantu kad su trim vaikais jau tikrai labai maza tikimybe kad kazkada patirsiu laime buti mylima vyro...liudna kad sitaip ir turesiu numirti kap moteris....nors man tik 34....viltis kad ji sutiksiu...aisku kad yra smile.gif visada yra, bet realiai galvojant...nu kas jau ten puls kai trys vaikai smile.gif ai...liudna ir tiek....

Pas mane labai panaši istorija, kaip ir yra vyras, bet jo kaip ir nera, net namuose visus vyriškus darbus reikia padaryti, tuoj po truputi viskas sugrius doh.gif Tai rankena kokia iskrenta, tai vaikas plintusus nulupa, bet be meistro iškvietimo viskas taip ir lieka, o dar ir pasikalbėti nėr su kuo, visos draugės išvažiavo iš Lietuvos, aš viena čia likus, mama sunkiai serga ant patalo, visai jaučiuosi viena. Pas mane trys vaikai: 16, 6 ir 1,5 metų. Jei kas norėtumėt pabendrauti, rašykit į a.z. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulegraza1 @ 2012 05 25, 15:18)
oi mamukai buvau ir as vienisa mamyte. sukausi kaip voveryte rate, kad tik vaikui visko pakaktu. gyvenau zinoma geriau nei su vyru, bet truko to zmogucio tos antros puseles. ka gi sutikau as ta antra pusele... uzgyvenau dar du vaikucius... bet dabar galvoju, kad vel tikriausiai papildysiu vienisu mamyciu tarpa, bet si karta jau ne su vienu, o su visais 3 vaikais. stabdo kolkas tik viena ir vercia kenteti sukandus dantis, kad kur as desiuos, kaip as islaikysiu su savo juokingom pajamom? kam as reikalinga busiu su tokiu turtu?
pasidalinkit mamytes kaip jus apsisprendet but vienisomis su 3 ir daugiau vaikuciu kai kisenese vejai svilpia, o ir savo stogo virs galvos nera.

Papildyta:
QUOTE(vikšriukas @ 2012 11 18, 00:57)

aš viena auginu tris vaikučius. Gyvenau dantis sukandus, pasigimdžiau trečią ir po trijų mėnesių spjovus į viską išėjau. Be nieko, į niekur. Pradžioj pas mamą... Jau beveik 3 metai gyvenu viena. Susitvarkiau reikalus su alimentais, gaunu šiokią tokią socialinę, turiu savo butą ir nedrasiai žvalgausi kokio darbelio. Čia kur gyvenu jo nėra daug, o ir sudėtinga su tokiais mažais vaikais verysad.gif Svarbiausia mamytės yra NEBIJOTI ir neabejoti savimi. Nėra lengva, bet išgyventi įmanoma. Išgyvenam mes iš tų minimalių pinigėlių ir sutaupyt sugebam po truputį... Aišku su antrosios pusės paieškom nekas... Nors jei atvirai - aš nieko ir neieškau blush2.gif Rūpestėlio į valias, tai kam man kažkoks diedas biggrin.gif Nesiginu - pavargstu nuo visko, norėtųsi kad kas apkabintų, kad būtų su kuo pasikalbėt, bet nėra ir nereikia biggrin.gif Draugų turiu, vyrai su pagarba į mane žiūri, bet tokio kuris norėtų būt daugiau nei draugas neatsiranda unsure.gif Vis tik trys vaikai daug... unsure.gif Gal atsirastų panašaus likimo mamyčių?
Atsakyti
labas, vienisos mamytes 4u.gif
Ar priimsit I savo bureli? ax.gif
As taip pat vienisa mamyte, auginu dvynukus... esu viena nuo trecio nestuke.gif menesio...isejau taip, kaip stoviu is smurtaujancio vyro, o dabar mums jau keturi menesiai, kaip gimeme... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasara* @ 2012 12 04, 23:48)
labas, vienisos mamytes  4u.gif
Ar priimsit I savo bureli? ax.gif
As taip pat vienisa mamyte, auginu dvynukus... esu viena nuo trecio  nestuke.gif  menesio...isejau taip, kaip stoviu is smurtaujancio vyro, o dabar mums jau keturi menesiai, kaip gimeme... blush2.gif

Kaip faina dvynukai wub.gif ir dar porele wub.gif as irgi turiu porele beveik pametinukai, tai patys geriausi draugai biggrin.gif nors ir pasimusa smile.gif o kur pati gyveni? Matosi vaiku vardai nelietuviski, kaip ir maniskiai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Justule001 @ 2012 12 05, 01:28)
Kaip faina dvynukai  wub.gif ir dar porele  wub.gif  as irgi turiu porele beveik pametinukai, tai patys geriausi draugai  biggrin.gif nors ir pasimusa  smile.gif  o kur pati gyveni? Matosi vaiku vardai nelietuviski, kaip ir maniskiai  rolleyes.gif

kai suzinojau, kad laukiuosi tikrai nemaniau, kad faina dvynukai... bet dabar be ju neisivaizduoju pacios saves wub.gif
mano dar labai maziukai, be irgi jau apsidauzo doh.gif
as gyvenu Londone ... wub.gif o kur Tu? Is vaiku varduku bandysi spet, kad vokietijoj ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasara* @ 2012 12 06, 01:42)
kai suzinojau, kad laukiuosi tikrai nemaniau, kad faina dvynukai... bet dabar be ju neisivaizduoju pacios saves wub.gif
mano dar labai maziukai, be irgi jau apsidauzo  doh.gif
as gyvenu Londone ...  wub.gif  o kur Tu? Is vaiku varduku bandysi spet, kad vokietijoj  ax.gif

Na smagu žinoti, kad ryžaisi likti Londone net su dviem vaikučiais. Aš 2004 metais, likusi viena, nusprendžiau grįžti į Lietuvą. Man atrodė, kad beveik misija neįmanoma vienai auginti mažą vaiką svetimame didmiestyje.
Atsakyti
QUOTE(Vasara* @ 2012 12 06, 00:42)
mano dar labai maziukai, be irgi jau apsidauzo  doh.gif
as gyvenu Londone ...  wub.gif  o kur Tu? Is vaiku varduku bandysi spet, kad vokietijoj  ax.gif

Vasara vat ir neatspejai as irgi Londone biggrin.gif mano vaikai panasiai kaip ir dvynukai pasimusa, apsistumbdo biggrin.gif kartais net dicke gauna i kaili nuo maziaus biggrin.gif Vasara kur tiksliau gyveni Londone? O tavo vaiku tevas turbut anglas sprendziant is vaiku vardu? AgnePagne galiu pasakyti del vaiku auginimo UK nepalyginsi su Lt, na tik tiek kad nera artimuju ir reikia paciai suktis su darbais ir su vaikais. UK labai remia vienisas mamas, tokios paramos negautum Lt kaip cia. Na snekant apie save galiu pasakyt kad man mano tevai padeda tik viena diena per savaite, kitom dienom turiu aukle kuria galiu pasitiketi ir gali pasaugot vaikus kada tik reikia, ji yra registruota ir valstybe apmoka net ir uz aukle. Dabar pagalvojus nors ir tevu cia nebutu vistiek negrisciau i Lt. O grizus tau i Lt tau pagerejo gyvenimas? Nebesinori gristi i UK atgal?
Atsakyti
as nelabai mokeciau Lietuvoj gyventi... aisku ten tevai, bet tevai turi darbus, versla-tai neuksrausiu gi savo vaikuciu... vaiku tevas rusas...vardus rinkau viena - jis neturi jokiu teisiu man nieko pasakyti, nei del vardu nei del nieko mirksiukas.gif
as vakaru Londone gyvenu Harrow ., o tu?
Atsakyti