Įkraunama...
Įkraunama...

Pasikeitusieji vardus

QUOTE(Jeta @ 2008 08 21, 21:25)
Žinau moterį kuri iš rusiško Larisa tapo Loreta (ir pase). Ir dar vieną, Stasė, kuri prisistato kaip Skaistė, beje, ji tik taip prisistato, pase Stasė.

Aš įsivaizduoju, kaip juokinga sužinoti, kad Skaistė - tai ne Skaistė, o StAsė (skaityti storu balsu) biggrin.gif
Nors šiaip tai ne vardas žmogų, o žmogus vardą - ir Stasė, ir Larisa pagražėtų, jei bobos tais vardais būtų fainos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karalienė_Margo @ 2008 12 19, 22:03)
as pazystu viena moteri,kuri kai buvo paaugle,darydamasi pasa pakvailiojo ir vietoj savo vardo irase kita,tuo metu jai patikusi,mane kad pastebes ir istaisys darbuotojos biggrin.gif taigi niekas nieko nepastebejo ir netaise bigsmile.gif visi ja vadina tikruoju-tevu duotu vardu,o va anyta(velnio pramanyta biggrin.gif )-tuo isgalvotuoju lotuliukas.gif kas ta moteri baisiausiai nervvina biggrin.gif

Pati sau sitaip pasidare, cia jau nieks nekaltas. As ir manau, kad zmogu deretu vadinti tokiu vardu, koks yra pase. O kam toks nepatinka, gali pasikeisti.
Pazistu Nina, kuri pasikeite varda i Janina. Tuomet jai buvo apie 30 metu. Tik dabar svarstau, kazin ir vaiku gimimo liudijimus teko keisti? g.gif

QUOTE(Noa @ 2009 01 09, 19:08)
Nors šiaip tai ne vardas žmogų, o žmogus vardą - ir Stasė, ir Larisa pagražėtų, jei bobos tais vardais būtų fainos smile.gif

pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
kiniečiai Anglijoje beveik visi vadinasi angliškais vardais. netgi juokinga, kai pasirašo ar dokumentuose koks nors Čiang-Jang, o prisistato kaip Styvas ar Džimis.
Atsakyti
Žinau Džiuljetą, kurios pase įrašyta Rita. Namiškiai ir artimieji vadina Džiule, bendradarbiai, kitos aplinkos žmonės - Rita.
Atsakyti
o taip, teko. klases drauge is Renatos patapo Deimante, tik neaisku, kodel. idomu but suzinot, kodel po tiek metu vardas nebepatinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2009 01 10, 17:29)
kiniečiai Anglijoje beveik visi vadinasi angliškais vardais. netgi juokinga, kai pasirašo ar dokumentuose koks nors Čiang-Jang, o prisistato kaip Styvas ar Džimis.

Dirbu viesbuty, tai sita dalyka jau pastebejau, ne tik kinieciai bet ir japonai ir visi kiti is tu saliu. Tai buvo sunku susigaudyti, kai zmogus atvaziaves teiraujasi moters vardu Dziudi, o gyvenanciu sarase tokios net ner nes zinoma registruojama pagal dokumentus:oh mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano aplinkoje irgi yra du žmonės...
Iš Henriko patapo Juliumi.
Iš Jurgitos tapo Aurėja.

Juos pažinau jau po vardo pakeitimo, tai man nebuvo sunku, bet įsivaizduoju, kaip būtų sunku priprasti vadinti kitu vardu kažką iš savo šeimos, draugų... doh.gif
Atsakyti
Žinau atvejį, kai Ferdinandas tapo Sauliumi.

Ir dar, mano močiutė pase Janina, bet visi ją vadina Rita.
Atsakyti
QUOTE(juraga @ 2009 05 21, 14:10)
Žinau atvejį, kai Ferdinandas tapo Sauliumi.

Ir dar, mano močiutė pase Janina, bet visi ją vadina Rita.

Bet Saulius daug graziau ir yra uz Ferdinanda.
Pazystama turiu kurios vardas Nifalda tai mes ja Simona vadinam.
Atsakyti
Mano drauge ne per seniausiai is Albinos tapo Meda. Ir ka kazi tevai galvojo duodami dukrai toki varda? kaip jie jautesi suzinoje kad vaikas nori pasikeist, kad gedijasi? Man labai keista buvo susipazint su jauna mergina vardu Albina, tad nenustebau kad ji pranese oficialiai keicianti varda.
Atsakyti
QUOTE(Pusele_ @ 2007 12 28, 21:06)
man atrodo ši problema stambiu mastu iškils po 18 metų, kai užaugs vaikai gime per paskutinius 5 metus, kokių dabar tėvai iš mandrumo neprigalvoja vardų,
kaip jum lietuvaitis ar lietuvaitė - Milanas arba Milana, man nesiriša, čia kaip pvz. Nenoriu nieko įžeisti, mano nuomonė.

Kodėl po aštuoniolikos metų? Pažįstu mergaitę Milaną, kuriai dabar jau ar aštuoniolika, ar jau visi devyniolika. Normalus vardas. Bet pas ją ir pavardė kokia tai nelabai lietuviška, man atrodo.

Nepažįstu žmonių pasikeitusių vardus, bet štai mano močiutė pase Anelė, o visą gyvenimą visi vadina Angele. wink.gif
Atsakyti
Iromena pavirto Romena, Alfonsas - Virginijumi.. Pavyzdys ne vienas. Iš labiau žinomų - Geltona, Sati... ... ... doh.gif
Atsakyti