Buvo pas mane mokykloje tokios seimos dvi mergaites ir su senoviniais vardais, bent jau as manau, kad jos labai del ju kompleksuodavo, drauge pasakojo, kad ju didziausias noras buvo pasikeisti vardus, tai dabar zinau apie jas tik tiek, kad viena jau pasikeitusi varda, o kita taip ir liko prie savo tevu isrinkto vardo
Zinau dvi merginas, (joms dabar apie 25 metus) viena is Airos tapo Aida kita is Onutės patapo Viktorija.
Manau metams begant susigyveni su vardu ir galima priprasti, na nebent butu jau visai kvailas ir turetu tikrai ne vardo reiksme.
Manau metams begant susigyveni su vardu ir galima priprasti, na nebent butu jau visai kvailas ir turetu tikrai ne vardo reiksme.
pagalojus oi kiek atveju kai dauguma tikrojo(pasinio ) vardo ne nezino, mano dede yra eimantas, bet kazkodel ji vadina kazimieru net sveikina visa seima su kazimierinem o siaip, jei vardas negrazus ar geda ji pasakyti... Tai tada tikrsi reikia keisti.... O jei dar ir pavarde "gera" ... Ka tevai galvoja... pazystu pagyvenusi vyriski ciprijonas putys
pažįstama keitės manau kokį jau tėvai sugalvojo ir davė, su tokių ir reik gyvent. na nebent tas atvėjis, kai tėvai norėjo pavadint vaiką Fekalija o jiems paaiškino kokia to vardo reikšmė
Aš keičiausi, iš Eglutės į Eglę, nes galvojau, kad skambės juokingai, kai pasensiu. Ir, tiesą sakant, rezultatas - nulinis, darbe vistiek Eglute vadina, nors niekam apie tai, kad keičiau vardą, nesigyriau
Mano tetos vardas Ona,bet visi ją vadina Aldona Tik močiutė vadindavo ją Ona,atrodo toks ir yra pase vardas,bet kodėl vadina Aldona taip ir neaišku
Neteko nieko girdeti niekada net minciu tam nekilo,siaubas kokiu yra
QUOTE(murkse @ 2010 06 19, 11:40)
pažįstama keitės manau kokį jau tėvai sugalvojo ir davė, su tokių ir reik gyvent. na nebent tas atvėjis, kai tėvai norėjo pavadint vaiką Fekalija o jiems paaiškino kokia to vardo reikšmė
nu ziurint koki varda tie tevai dave
mano pusbrolis keite varda,bet jo situacija buvo nepavydetina,tiesiog siaubinga
Papildyta:
QUOTE(Priklausoma @ 2009 12 30, 17:14)
skaiciau Lietuvos Ryte siandien, pries 20 metu kazkur, tevai sunu pavadino Gėjum. tai vos sulaukes 18 vaikinas keitesi varda,,, tai reali istorija.
toki grazu varda turejo ir mano pusbrolis,tik pries 32metus tai buvo
sulauke 18 pasikeite
Cia tai net graudziai juokinga, negi anksciau tevai nezinojo ka kaikurie zodziai reiskia, Fekalija jau ziauriu nu bet Gejus (cia zmogui trauma galima padaryti)
Nekeisciau savo vardo, kad ir buciau kokia Bronyte, Stasyte, Jadvyga ar kitokiu senoviniu-keistu vardu pavadinta Su pasididziavimu tarciau savo varda ir tiek, reik save mylet ir gerbt, o geram zmogui ir vardas, koki teveliai neturetu baisiai trugdyt (jei nevisiskas krastutinumas) Mano vardas ir retokas, bet jauciuos gerai
QUOTE(Pangasija @ 2009 10 12, 13:52)
o jei tėvukai vardą rinkdami susipyko su proteliu?
mano senelis mamą norėjo pakrikštyti Petru Gerai, kad kunigas nesutiko...
Prieš 10 metų draugė vardą keitėsi iš "Indrės" į "Viktoriją". Nepatiko reikšmė tėvų duoto vardo. Kiek žinau, mama ją pastumėjo pasirinkti tokį vardą, kokio ji norėjo
o dėl vardų labai slidus reikalas...Pavyzdžiui, vardas Genadijus, tėvai davė tada, kai dar nebuvo sukurtas filmukas apie krokodilą Geną, o vaikai darželyje jau šaipėsi, nes kaip tik pasirodė filmukas
Tas pats ir "Gėjus". Pavyzdžiui, mano močiutė dar dabar nežino, kad tai ne vardas
Tad labai smagu, kad yra galimybė pačiam žmogui, sulaukus 18 metų, jei dar nepasikeitė noras, pasikeisti vardą ir, jei mano vaikai sugalvotų pasikeisti vardus, visai neprieštaraučiau