Įkraunama...
Įkraunama...

Pasikeitusieji vardus

Viena pažįstama savo tikrą vardą yra pakeitusi kitu vardu- prisistato Ingos vardu. Labai ilgai to nežinojau, o kai sužinojau labai nustebau blink.gif
Papildyta:
QUOTE(latvija @ 2009 10 11, 22:28)
Vardo pasikeitimas - grieztai negerbimas tevu nuomones. O jei negerbi tevu nuomones - negerbi ir ju paciu.

O jei tėvai išrinkę tą vardą toookį, kad vaikui paaugus gal net sarmata dėl jo, tai ką tada daryti? Kai pasiskaitinėji vardų skyrelyje, tai oho kokių tik ten nesąmoningų vardų yra doh.gif Viena mano pažįstama prisitatinėja svetimu verdu, ir ilgą laiką nieks jos tikro vardo nežinojo.. Tai nžn kaip čia tada geriau- ar pasikeisti vardą ar svetimu vardu prisistatinėti g.gif
Jei tėvai duoda kokį vardą nesąmoninga, tai tada ir tėvai vadinasi negerbia vaikų...
Atsakyti
Tai va, norėčiau pasiteirauti patyrusių žmonių apie vardo pakeitimą. Tarkim asmuo nuo vaikystės negalintis pakęsti savo vardo kuris, beje, buvo išrinktas visiškai atsitiktinai ir netgi ne tėvų, norėtų jį pasikeisti. Ar tai įmanoma, kokios taisyklės, kainos ir kurioje vietoje?

Būčiau be galo dėkinga už atsakymus...
Atsakyti
Kaimynę visi vadina Birute, nors pase ji Stanislava. Savo dukrai krikšto vardą taip pat davė Stanislavos doh.gif
Atsakyti
skaiciau Lietuvos Ryte siandien, pries 20 metu kazkur, tevai sunu pavadino Gėjum. tai vos sulaukes 18 vaikinas keitesi varda,,, tai reali istorija.
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2009 10 08, 15:27)
Aš ir norėčiau savo vardą pasikeisti, tiksliau į trumpinį, man daug gražiau.. Vis sakiau keisiuos kai keisiuos pavardę besiženydama, ale atsibodo laukt..  biggrin.gif
Įdomu ar daug kainuotų ir nuo ko aplamai pradėt, kaip su diplomais, su vaiko gimimo liudijimu ir pan?

kainuoja biški virš 40 lt pats keitimas, bet va paskui visų dokumentų keitimai kainuoja žymiai daugiau. vaikų gimimo liudijimus irgi keičia tuo pačiu. diplomo keist nebūtina, nes gauni vardo keitimo liudijimą, kuris yra pateikiamas kaip galiojantis dokumentas su dokumentais, kurie išduoti senuoju vardu. tuo tarpu pasus, vairuotojo pažymėjimą privaloma pasikeisti per mėnesį nuo vardo pakeitimo. reikia eiti į CMS, nusinešt visus dokus, parašysi prašymą ir procedūrą pradės.

QUOTE(latvija @ 2009 10 11, 20:28)
Vardo pasikeitimas - grieztai negerbimas tevu nuomones. O jei negerbi tevu nuomones - negerbi ir ju paciu.

nesąmonė schmoll.gif . kiek yra atvejų, kai varde įsivėlus klaida. kokia nors Berutė ar Amilija pvz, mb teta Stepanija (nu ir vargsta visą gyvenimą kitų klaidas taisydama, kai jos vardą užrašo doh.gif ). arba mama jaunystėj serialų prisižiūrėjus pavadina vaiką kokia Izaura ar Gvadalupe. tai ką jau čia reikia tokią nuomonę gerbt? visai nebūtina pritart kiekvienam tėvų sprendimui tam kad juos gerbt ax.gif
Atsakyti
Mano mama Onutė. Baisiai nemėgsta šito vardo, prisistatinėja Gintarė. O teta (mamos sesuo) Laimutė, bet irgi niekada nesako tikro vardo, prisistatinėja Laima.

O vardu keitimas labai rimta problema. Nesamone, kai klasej 5 Agnės (taip yra buvę), taigi tenka ieskot retu, imantriu vardu. tik kartais tevam grazu, o vaikam nelabai.
Vieniem galbut geda prisistatyti labai moderniu vardu, o kitiem kaip tik labai tautiniu.

Stai man vienas is graziausiu vardu Vincentas. nu toks grazus. bet vaiko tikrai taip nevadinciau, nes tikriausiai jam paciam labai nepatiktu.
NE I TEVU NUOMONE, O I VAIKU GEROVE REIKIA ATSIZVEGLTI.
Mano vardas man grazus, bet jei buciau kokia Marceliuke, tai galeciau gerbt tevus ar ju negerbt, bet tikrai taip nesivadinciau.
Atsakyti
Aš manau, kad tie žmonės, kurie prisistato kitais vardais nei turi, nenpori įžeist tėvų. Bet aš už pasikeitimus. Juk tam žmogui, o ne tėvams reikia vardą nešioti...
Papildyta:
QUOTE(Imbrium @ 2010 01 09, 23:29)

Stai man vienas is graziausiu vardu Vincentas. nu toks grazus. bet vaiko tikrai taip nevadinciau, nes tikriausiai jam paciam labai nepatiktu.
NE I TEVU NUOMONE, O I VAIKU GEROVE REIKIA ATSIZVEGLTI.

pritariu 100 procentų. Bet savanaudiškumas dažnai viską perlipa doh.gif
Atsakyti
mes kaimyna vadinom Povilu,o isaiskejo ,kad jis pase Petras. g.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 12 30, 19:20)
kainuoja biški virš 40 lt pats keitimas, bet va paskui visų dokumentų keitimai kainuoja žymiai daugiau. vaikų gimimo liudijimus irgi keičia tuo pačiu. diplomo keist nebūtina, nes gauni vardo keitimo liudijimą, kuris yra pateikiamas kaip galiojantis dokumentas su dokumentais, kurie išduoti senuoju vardu. tuo tarpu pasus, vairuotojo pažymėjimą privaloma pasikeisti per mėnesį nuo vardo pakeitimo. reikia eiti į CMS, nusinešt visus dokus, parašysi prašymą ir procedūrą pradės.

kas tas CMS? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2010 02 10, 10:33)
kas tas CMS?  blush2.gif

Civilinės metrikacijos skyrius
Atsakyti
As ir pazistu zmogu, kuri gyvenime visi vadina visiskai kitu vardu nei uzrasytas jo dokumentuose. Ilga laika net nezinojau, kad tai netikras jo vardas.
Atsakyti
prisiminiau vieą - iš Nadieždos virto Vilte...
Atsakyti