QUOTE(Bajm @ 2006 11 27, 11:00)
yra kažkokios žolės teigiamai įtakojančios akis
tik nebeatsimenu
berods iš Š raidės prasideda
tik nebeatsimenu
berods iš Š raidės prasideda
Gal akišveitė, nors ir ne iš Š . Padeda nuo suerzinimų, paraudimų, ašarojimų (bet jei tikras uždegimas su stipriu traiškanojimu - neišgelbės). Lotyniškai Euphrasia officinalis (jei tektų kokių akių vaistų ar žolių sudėtim domėtis).
Papildyta:
QUOTE(chriss @ 2006 07 24, 18:43)
Labukas,
gal padėtai ir man Pas mane kartais būna problemėlių dėl skrandžio.Retai,bet užeina tokie nemalonūs skausmai,atrodo kad mirsiu.Išgeriu Raniberl,bet nepadeda.Jaučiu kad ten gali būti kokia žaizdelė ar uždegimas.O gal čia dvylikapirštė kalta.
Jeigu nuo tokių simptomų yra kokių žolelių,tai labai norėčiau sužinoti.Nes pas daktarus nenoriu eiti,nes paskui prirašys tris rūšis vaistų.O jų gerti nelabai norėčiau.
Tad jei gali ką nors patarti,lauksiu.
Ačiukas iš anksto
gal padėtai ir man Pas mane kartais būna problemėlių dėl skrandžio.Retai,bet užeina tokie nemalonūs skausmai,atrodo kad mirsiu.Išgeriu Raniberl,bet nepadeda.Jaučiu kad ten gali būti kokia žaizdelė ar uždegimas.O gal čia dvylikapirštė kalta.
Jeigu nuo tokių simptomų yra kokių žolelių,tai labai norėčiau sužinoti.Nes pas daktarus nenoriu eiti,nes paskui prirašys tris rūšis vaistų.O jų gerti nelabai norėčiau.
Tad jei gali ką nors patarti,lauksiu.
Ačiukas iš anksto
Čia ne manęs klausė, bet įkišiu trigrašį: šaltalankių aliejus gydo skrandžio opas ir uždegimus. Į tuščią skrandį po šaukštelį 2-3 k. dienoj, reguliariai. Būna pirkt, bet galima ir pasigamint, tik reikia šaltalankių susirinkt, o jie bjaurybės dygliuoti. Jei įdomu, gamybą aprašysiu. Tas aliejus skatina epitelizaciją (viršutinio odos ar gleivinės sluoksnio užaugimą), tai idealiai tinka gydyt NEGILIEMS nudegimams, žaizdoms, nubrozdinimams... Nuskausmina ir greit užgydo, bet NEDEZINFEKUOJA. Kol vaikai buvo maži, pasigamindavau ir turėdavau nuolat po ranka, nes tiems padaužoms tik tept ir tept...