Įkraunama...
Įkraunama...

Vaistingųjų augalų arbatos

QUOTE(Rasma @ 2011 07 02, 18:11)
Tik jonažolės šiukštu vasaros metu nevartokite (gal jau ir skaitėte, kad negalima), nes ji pajėgi sukelti baisulinius fotodermatitus..iš praktikos ir patirties sakau doh.gif

Be to, ji vasarą labai traukia spindulius saulės. Taip pat jos negalima, kas dirba šalia radioaktyvių įrenginių (rentgenas, kompiuterinis tomografas ir pan.)
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 07 02, 18:11)
Tik jonažolės šiukštu vasaros metu nevartokite (gal jau ir skaitėte, kad negalima), nes ji pajėgi sukelti baisulinius fotodermatitus..iš praktikos ir patirties sakau doh.gif

4u.gif Taip, sia zolele anksciau domejausi, nes turiu artimu zmoniu serganciu depresija. Man ji labiau rudens lietingoms dienoms... is tikruju nesitikejau jos rasti. Bet kadangi radau, tai pasiemiau. Kada naudosiu dar nezinau... o gal sudziovinsiu ir padovanosiu ax.gif

Parasykit, kada naudojat jonazole ax.gif kokiu tikslu. Maisot su kuo nors ar geriat vien tik jonazoliu arbata? 4u.gif
Atsakyti
Čia apie jonažolę:
1. http://www.gamtosgal...astoji-jonazole
2. http://www.gamtosgal...astoji-jonazole
3. rusiškai http://nmkd_ru/2008/.../zverobojj.html
Rusų kalba rašo ir apie kontraindikacijas: padidėjęs jautrumas saulės spinduliams, atsargiai gerti tiems pas ką aukštas arterinis spaudimas, bei veikia akies nervą ar kažką tais tokio. Pasiskaitysit pačios wink.gif
Beje, apie vaistažoles geriausiai skaityti rusų puslapiuose - juose gerokai daugiau informacijos galima rasti - ir vartojimo, ir kontraindikacijų ir pan. Lietuviškuose dažniausiai standartiškai parašyta: įprastiniai nuo ko, o kontraindikacijų dažniausiai nerasta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo argus: 04 liepos 2011 - 08:43
QUOTE(sher @ 2010 12 10, 10:17)
gal kas galetu parasyti kokios vaistazoles varo parazitus is organizmo? noriu profiklaktiskai pagerti

Parazitus iš organizmo varo:
gvazdikėliai,česnakas.Žinoma tai ne vaistažolės schmoll.gif
Pelynas (kartusis kietis),bitkrėslė.
Su bitkrėsle reiktų labai atsargiai.Beje,tikrai neneudočiau nėštumo metu nei pelyno,nei bitkrėslės.
Papildyta:
QUOTE(Erkac @ 2011 06 27, 15:08)
thumbup.gif Aciu  4u.gif

Paskaiciau paskutinius postus ir nutariau su mazium nueiti i miska  bigsmile.gif pazemuogiavom, prisirinkom zemuogiu lapu bei uogyciu arbatai  wub.gif

Ir ziuriu, kad idomus augaliukai. Tiksliau eidama tikejausi apziureti, ar auga kur nors netoliese ciobreliai...

Radau. Bet parsinesiau namo keleta stiebeliu ir palyginau su savo balkone auginamu... lapeliai, stiebeliai bei ziedu forma berods tokia pati, bet kvapas... net nezinau.... ir suabejojau, ar tikrai ciobreliu radau. Toks truputi kitoks kvapas, astresnis... lyg ir turetu but laukiniu astresnis. Idesiu nuotrauka, gal kuri galesit man pasakyti, ar tikrai cia ciobreliai?  g.gif

user posted image

Net neabejoju,kad čia čiobrelis ir tik jis 4u.gif
Atsakyti
Dar pasakykit,kad ir čia ne čiobreliai doh.gif
Renkame jau trečia mūsų giminės karta (bent jau aš kiek žinau).
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Umeida: 05 liepos 2011 - 18:51
QUOTE(Umeida @ 2011 07 05, 18:51)
user posted image

čiobreius tkrai pažystu,bet čia sunkiai įžiūriu ar tikrai jie.Užrašykite google čiobrelis ir išmes gausybę šių augalų.
Atsakyti
QUOTE(Umeida @ 2011 07 05, 19:51)
user posted image

As tai sakyciau, kad ciobreliai ax.gif turiu irgi nufotografavus augancius... o jeigu renkat trecia karta, tai manau, kad esat tikri, jog ciobreliai ir jau nesumaisysit su niekuo mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(argus @ 2011 07 04, 09:40)
Čia apie jonažolę:
1. http://www.gamtosgal...astoji-jonazole
2. http://www.gamtosgal...astoji-jonazole
3. rusiškai http://nmkd_ru/2008/.../zverobojj.html
Rusų kalba rašo ir apie kontraindikacijas: padidėjęs jautrumas saulės spinduliams, atsargiai gerti tiems pas ką aukštas arterinis spaudimas, bei veikia akies nervą ar kažką tais tokio. Pasiskaitysit pačios wink.gif
Beje, apie vaistažoles geriausiai skaityti rusų puslapiuose - juose gerokai daugiau informacijos galima rasti - ir vartojimo, ir kontraindikacijų ir pan. Lietuviškuose dažniausiai standartiškai parašyta: įprastiniai nuo ko, o kontraindikacijų dažniausiai nerasta.

4u.gif esu jau skaicius siuos lietuviskus puslapius. Tik buvo idomu, del kokiu priezasciu kiti naudoja ir kada? rudens vakarais? kaip praktikoje... nes kai paziuriu, paskaitau, tai labai daug zoleliu gydo tuos pacius negalavimus, tai kartais net susimastau, kada ka reiktu vartoti... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Birmania @ 2011 07 05, 20:46)
čiobreius tkrai pažystu,bet čia sunkiai įžiūriu ar tikrai jie.Užrašykite google čiobrelis ir išmes gausybę šių augalų.

Ačiū už patarimą,bet čiobrelį ir užrištom akim pažinčiau iš kvapo,lapų,žiedų ir etc, ir iš daugiametės patirties juos renkant mirksiukas.gif
Savo foto įdėjau kaip pavyzdį,nes buvo abejojama ar Erkac foto tikrai čiobreliai.Tos abejonės,žinoma,visiškai nepagrįstos.Tiek Erkac,tiek mano foto puikiausi lietuviški,natūraliose augimvietėse augantys čiobreliai.

Papildyta:
Erkac,
manau,kad Jūs čiobrelį renkate priesmėlio arba smėlingame dirvožemyje,nes Jūsų fotografuoti čiobreliai gan žemi.Derlingame dirvožemyje,jei čiobrelis nėra užgoštas kitos augmenijos, būna aukštesnis, na o jei gožia kiti augalai,tai toks išstypęs būna ir "pabalęs" biggrin.gif
Maniškėje foto-pušyne augantis čiobrelis,irgi pakankamai žemutis.
Labai nudžiugau radusi citrininio čiobrelio augimvietę.Nuostabus aromatas thumbup.gif .Man jie laaabai patinka ir arbatai,ir priekoniams.
Atsakyti
QUOTE(Erkac @ 2011 07 05, 21:38)
As tai sakyciau, kad ciobreliai  ax.gif turiu irgi nufotografavus augancius... o jeigu renkat trecia karta, tai manau, kad esat tikri, jog ciobreliai ir jau nesumaisysit su niekuo  mirksiukas.gif
Papildyta:
4u.gif  esu jau skaicius siuos lietuviskus puslapius. Tik buvo idomu, del kokiu priezasciu kiti naudoja ir kada? rudens vakarais? kaip praktikoje... nes kai paziuriu, paskaitau, tai labai daug zoleliu gydo tuos pacius negalavimus, tai kartais net susimastau, kada ka reiktu vartoti...  blush2.gif

Koks akiai malonus vaizdelis smile.gif Kaip jo pasiilgau... Tikiuosi kitą savaitę aš ir jį pamatysiu smile.gif
Atsakyti
Taip, negaliu sakyti, kad pusyne, nes kokie du zingsniai nuo pusyno biggrin.gif kitaip sakant prie spygliuociu misko ax.gif

Kaip smagu, kad vis atrandat kazka naujo bigsmile.gif as dar tik pradedanti... ir pati savim pasibaisejau, kad tokia "akla" buvau doh.gif tiek daug ivairiausiu naudingu zoleliu auga mums pries akis, o mes ju net nepazistam... doh.gif ir geriau nusiperkam vaistinese, parduotuvese doh.gif dabar pradedu is naujo mokytis biologijos ir pazinti gamta blush2.gif vienos zoleles jau sudziovintos, kitos dziusta, o trecios dar nusiziuretos... po to lauks etapas, kai bus zoleliu maisymas arba bus paliekamos atskirai, tada turbut vel is naujo kils begale klausimu... dabar issisaugau ivairios informacijos is forumo, straipsniu, pavartau knyga... ir po truputi atsirenku, ka isbandysiu... o kitais metais bent jau zinosiu, ka esu isbandzius ir ka naujo bus galima bei kas patiko/tiko arab ne...
Papildyta:
QUOTE(argus @ 2011 07 05, 21:57)
Koks akiai malonus vaizdelis smile.gif Kaip jo pasiilgau... Tikiuosi kitą savaitę aš ir jį pamatysiu smile.gif

smile.gif sekmes susitikime... wub.gif

As irgi dar planuoju papildyti ciobrelio atsargu... tik siom dienom tas lietus vis sutrukdo...
Atsakyti
QUOTE(Erkac @ 2011 07 05, 21:38)
As tai sakyciau, kad ciobreliai  ax.gif turiu irgi nufotografavus augancius... o jeigu renkat trecia karta, tai manau, kad esat tikri, jog ciobreliai ir jau nesumaisysit su niekuo  mirksiukas.gif
Papildyta:
4u.gif  esu jau skaicius siuos lietuviskus puslapius. Tik buvo idomu, del kokiu priezasciu kiti naudoja ir kada? rudens vakarais? kaip praktikoje... nes kai paziuriu, paskaitau, tai labai daug zoleliu gydo tuos pacius negalavimus, tai kartais net susimastau, kada ka reiktu vartoti...  blush2.gif

Daug vaistažolių gydo tuos pačius negalavimus, bet manau, kad tuomet reikia atsižvelgti į kontaindikacijas ir pan. Be to, kai susergi, negalima gerti daug tos pačios arbatos, tad maišai, miksuoji ir pan.
Nuo kosulio arbatas reikia žiūrėti, kurios slopina kosulį (yra skirtos sausam kosuliui), kurios skatina atsikosėti. Labai daug vaistažolių kelia rūgštingumą, kai kurios skystina kaują, kai kurios tirština kraują ir pan. T. y. labai daug niuansų yra, į kuriuos reikia vartojant atsižvelgti. Tik kaip minėjau, lietuviškuose parašytas standartinis naudojimas ir labai mažai aprašyta apie papildomas savybes. Rusiškuose galima atrasti platesnį panaudojimą, mišinius kokius galima pasiruošti, plačiau apie kontraindikacijas. Vartojant vaistažoles reikia ne ką mažiau pasidomėti apie šalutinius poveikius. Jie nežymūs, kai vartojame po nedaug (tarkim koks puodelis vakare), ir gali sukelti labai stiprius, kai vartojame gydymo tikslais nemažais kiekiais ir greitai. Pvz., liepžiedžiai išplauna kalį iš organizmo, be to kiek skaičiau, kažkaip veikia hormonus žmoguje, tad ir su tokia populiaria vaistažole nuo temperatūros reikia labai atsargiai, ypač paaugliams.
Atsakyti
4u.gif

Visą Jūsų pateikiamą informaciją išsisaugau. Kažkaip ir pati visad žiūriu į kontraindikacijas. Bet kaip minėjot tikrai lietuviškuose puslapiuose ne visur jos būna surašytos. Darau taip, kaip ir patariat. Po truputį sisteminu žinias ir tikiuosi, kad pavyks pagal paskirtį panaudoti žoleles blush2.gif
Papildyta:
Iki šiol tik čiobrelius (ir tuos turguje pirktus) bei medetkas naudojau.
Atsakyti