Dar galima paieškoti toje pat gatvėje vaistinėje priešais.
QUOTE(Spalvota diena @ 2010 07 01, 19:23)
Dar galima paieškoti toje pat gatvėje vaistinėje priešais.
Ačiū labai. Gal būt dar galėtų ir bazėj kur nors būti. Bandysiu ieškoti Daukšos gatvėje. Draugei Londone reikia
Kvailą klausimą turiu, ar čia ramunės? Iš pažiūros taip atrodo, bet kvapas, dydis skiriasi.
QUOTE(FruitSalad @ 2010 07 01, 21:39)
Kvailą klausimą turiu, ar čia ramunės? Iš pažiūros taip atrodo, bet kvapas, dydis skiriasi.
man čia panašu į saulytes
QUOTE(elizabeta_depp @ 2010 07 01, 22:16)
man čia panašu į saulytes
O neliaudiškas / angliškas / lotyniškas pavadinimas koks būtų?
QUOTE(Nida liepa @ 2010 06 26, 21:26)
Padeda?
QUOTE(Selga @ 2010 06 27, 09:58)
Aha, man irgi atrodo, kad jos turėtų primigdyti, apraminti Na, gal viskas priklauso nuo paties vaiko: jei jis nenusėdintis vietoje, hiper aktyvus, gal ir tinka, bet, jei jis lėtoko būdo, su žemu kraujospūdžiu, tai vargu ar tiks tokiam valerijonas?
Padeda. Del valerijono ir as anksciau maniau jog veikia tik raminamai, bet pasirodo ne tik . Prad4jus duoti vaikui rbatytes, pasimate minciu skaidrumas. Tiesiog labai issiblaskes, mintis keicia minti ir t.t.. Vaikas nera hiper aktyvus, manau kaip ir visi vaikai tokiam amziuje yra truputuka pasele ir tiek. Taciau turi tokiu nerviniu baimiu kurios matomai atsiliepia. Tai nera taip akivaizdu, bet kai viskas susideda, tai ir pasireiskia visokie dalykai (bendravom ir su gyd.).
Apie valerijona:
Gydomasis poveikis
Valepotriatai, kartu su kitais eteriniais aliejais, padeda susikaupti ir tuo paciu metu veikia raminamai per daug susijaudinus ar esant nervinei baimei. Veikliosios medziagos itakoja smegenu impulsus, padeda kovoti su miego sutrikimais ir gerina miego kokybe. Be to, eteriniai aliejai slopina konvulsijas esant psichosomatniams skrandzio ir zarnyno sutrikimams. Alkaloidai mazina remeni ir raugejima, kadangi jie sujungia perteklines skrandzio rukstis.
Valerijonas nevargina, kaip daznai yra klaidingai manoma. Is tikruju jis sureguliuoja smegenu veikla, todel nakti galite greiciau uzmigti, diena islikti susikaupe. Valerijonas gali buti naudojamas sumazinti padidejusi kuno ir minciu judruma.
naudoti galima kaip arbata, valerijonu vyna, miltelius, vonias.
Is knygos " Vaistiniai augalai"
QUOTE(FruitSalad @ 2010 07 01, 21:36)
O neliaudiškas / angliškas / lotyniškas pavadinimas koks būtų?
Bellis perennis, o angl. daisy.
Homeopatijoje plačiai vartojama: http://homepage.ntlw...ICA/bell-p.html (čia truputį ne į temą)
Kaip džiovinti dilgeles, liepų žiedus ir pan.? Ant palangių nebėra vietos, tai kaip geriau būtų - namie ar balkone? Tinka medžiaginiam maišiuke laikyt?
Daug klausimų kyla, nes pirmą kartą renku vaistažoles.
QUOTE(Maserati @ 2010 07 07, 17:22)
Skaiciau internete,kad odos nudegimus (oda nudegusi nusilupo iskart) galima skalauti azuolu zieves nuoviru,ar tikrai? bijau prisizaisti..
Ąžuolo žievės nuoviras veikia sutraukiančiai (aš jį esu naudojusi burnos skalavimui, kai dantenos kraujavo). Galima ir paviršines žaizdas skalauti (veiksmingiau - dėti pavilgus). Bet nudegimams gydyti iš žolinių tinkamiausias (mano patirtimi) auksinio ūso (kvapiosios kalizijos) lapas. Lapas turi būti apie 20cm ilgio, o nuo jo galima atsipjauti tiek, kiek reikia žaizdai. Lapą gerai nuplaunam, šiek tiek peilio ašmenimis pamušam (kad sulčių išsiskirtų), dedam prie žaizdos ir aprišam bintu. Keičiam lapą nauju 2k. per dieną ir po keleto dienų nudegimas bus išgydytas
Ūsas tinka ir visiems sumušimams, išnirimams, netgi lūžusius pirštus mano mama tėčiui sugydė. Tam naudojama spiritinė narelių (ne lapų) ištrauka. Va, maždaug prieš savaitę dukra vieno piršto 2 sąnarius išsinarino ir kelias dienas nerodė, kad į traumatologinį nenuvežčiau . Bet kai jau labai sutino ir pajudint negalėjo - pasiskundė man. Padaviau tos ištraukos - trinkis, kad ir kas valandą. Maždaug po poros valandų sako: " Mama, tu stebukladarė? Vos pirmą kartą pasitepiau - pajaučiau kaip viskas ten lengvėja.." Sekančią dieną pirštą jau judino, dar po dienos - galėjo sulenkti.
Taigi, kas tik turit galimybių - auginkit šitą augaliuką namuose ir turėsit greitąją pagalbą daugeliui atvejų
Papildyta:
QUOTE(FruitSalad @ 2010 07 07, 20:50)
Kaip džiovinti dilgeles, liepų žiedus ir pan.? Ant palangių nebėra vietos, tai kaip geriau būtų - namie ar balkone? Tinka medžiaginiam maišiuke laikyt?
Liepų žiedai išdžius ir medžiaginiam maišiuke, o dilgėlės .. Maišiuke bevysdamos sulips ir gali pradėt pelyti. Jei nėra vietos ant palangių, tai gal ant kokios lentynos, spintos viršaus apdžiovinimui vietos atsirastų? Ką nors užtiesti, suguldyt viršūnėles po vieną, o kai dabar šilta - po kelių dienų bus pakankamai apdžiūvę, kad jau sudėti į maišiuką ir pakabint "dadžiūvimui"..
Balkone, jei ten pavėsis ir temperatūra nepakyla daugiau kaip 35C - irgi galima džiovint, bet aš kambariais labiau pasitikiu, žinau, kad taip nesugadinsiu..
Ir iš tiesų, supuvo ir supelijo mano dilgelių lapai drobiniuose maišuose. Prisirinkau naujų ir bandysiu pakaitom kelis kartus per dieną dėliot ant palangės. Kai svečiuose laikinai gyvenu, tai nelabai yra vietos tokiems dalykams.