Įkraunama...
Įkraunama...

Vaistingųjų augalų arbatos

QUOTE(Smiltelė @ 2010 02 18, 17:42)
Girdėjau, kad sveikiau darytis mišinius arbatų, nei gerti jas vienas....

Mišinius sveikiau gerti tik tada, jei tiksliai žinomas veikimas. Jei vartojamos vaistažolės tarpusavyje veikia priešingai- tada taip, pritariu šiam teiginiui. . Pavyzdžiui dilgėlė ir kiaulpienė. Pirmoji didina kraujo krešėjimą, antroji mažina- mišinyje jas galima ilgiau saugiai gerti, nei po vieną. Bet , jei vaistažolės viena kitos veikimą didina- yra gan pavojinga. beje, mišinius reikia gerti šviežiai paruoštus, pastovėjusiuose vyksta antrinės, tretinės reakcijos, nežinia ką galima išgerti.
Atsakyti
ax.gif

http://media.delfi.l...i.d?id=29167735

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Obuoliausia: 21 vasario 2010 - 15:39
Geriu raudonėlių arbatą - mama išaugina, išdžiovina - ekologiška ir labai efektyvu 4u.gif nuo visokių uždegimų, ramina, bet nemigdo ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Kinda @ 2010 01 17, 11:16)
O kokiems tikslams ta grikiu ziedu arbata, jei ne paslaptis?

Didinti hemoglobino kiekį kraujyje.
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2010 02 23, 18:56)
Didinti hemoglobino kiekį kraujyje.

Mm, tai dar galima hemoglobina didinti ir dziovintu zemuogeliu stiebeliu su lapais ir uogytem pagalba, taip pat geriant raudonuju dobilu arbatele smile.gif
Atsakyti
sveikos, gal kuri naudojot Jadvygos arbata nr.22,kuri gerina medziagu apykaita,padeda atsikratyti svorio mazindama apetita?Geriu 2 kursa ir nepastebejau dar jos poveikio g.gif gal reikia ilgeliau pavartot?Gal kuriai ji buvo isties naudinga?Dar nusipirkau nr.46- organizmo valymui,bet turbut nuo jos pirmiausia ir reikejo pradet smile.gif turbut abieju iskart vartoti nelabai galima? g.gif
Atsakyti
Labas,
radau šią temelę. Labai įdomi ir man aktuali. Viską perskaičiau.
Gal ne į temą, bet galiu duoti patarimą dėl padidėjusio skrandžio rūgštingumo. Kadangi žinau, kad daugeliui tai opus reikalas. Esu tai išbandžiusi pati.
Reikia obuolių acto. Kiekvieną rytą į stiklinę vandens įsipilti po arbatinį šaukštelį šio acto. Gaunasi toks švelniai parūgštintas vandenukas. Taip pavartojau kokius 2 -3 mėnesius. Išgėriau 2 buteliukus acto. Praėjo kokie 5 ar 6 metai rūgtingumas nebekamuoja.
Atsakyti
QUOTE(minte_7 @ 2010 02 26, 08:39)
Labas,
radau šią temelę. Labai įdomi ir man aktuali. Viską perskaičiau.
Gal ne į temą, bet galiu duoti patarimą dėl padidėjusio skrandžio rūgštingumo. Kadangi žinau, kad daugeliui tai opus reikalas. Esu tai išbandžiusi pati.
Reikia obuolių acto. Kiekvieną rytą į stiklinę vandens įsipilti po arbatinį šaukštelį šio acto. Gaunasi toks švelniai parūgštintas vandenukas. Taip pavartojau kokius 2 -3 mėnesius. Išgėriau 2 buteliukus acto.  Praėjo kokie 5 ar 6 metai rūgtingumas nebekamuoja.

O koks obuoliu actas tinka, ar tas lietuviskas irgi gerai?
Atsakyti
Atsimenu, pirkau "maximoj" kažkokį švedišką, jis buvo šviesiai gelsvos spalvos. Tuo metu man atrodė jis kažkoks patikimesnis, pravalytas, kadangi lietuviškame matėsi nuosėdos. Bet manau, kad tinka ir lietuviškas.
Atsakyti
laba diena, gal kuri supermamyte pasakys kokia arbatele gerti, kad greiciau luzes kaulas sugytu? kazkada teko dirbti su zolininke, ji man kazkokia sakni buvo atnesus, tinkamai apdorojus man uzgijo per 2 sav. (pries tai1.5 men. niekaip negyjo...) deja, jos kontaktu nebeturiu... gal kuri pades... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(miss_ @ 2010 03 10, 12:27)
laba diena, gal kuri supermamyte pasakys kokia arbatele gerti, kad greiciau luzes kaulas sugytu? kazkada teko dirbti su zolininke, ji man kazkokia sakni buvo atnesus, tinkamai apdorojus man uzgijo per 2 sav. (pries tai1.5 men. niekaip negyjo...) deja, jos kontaktu nebeturiu... gal kuri pades... verysad.gif

pasieškok informacijos apie kaulažolę, gal tiks.
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2010 03 10, 14:02)
pasieškok informacijos apie kaulažolę, gal tiks.

Taip, kaulažolė arba dar kitaip vadinama taukė. Jų būna tepalas, pagamintas kiaulės taukų pagrindu arba spiritinė ištrauka (tinktūra). Aš asmeniškai turiu tinktūrą . Šaknis susmulkinama ir užpilama degtine, palaikoma 14 dienų, tada tepama. Tinka lūžus kaulams, esant sumušumams, skaudantiems sąnariams.
Atsakyti