Įkraunama...
Įkraunama...

Vaistingųjų augalų arbatos

QUOTE(Neringiux @ 2009 02 18, 09:23)
Apskritai ramuneliu arbata galima gerti tik skaudant skarandziui, ar viduriuojant, nes ramuneles naikina zarnyno mikroflora, po to gali tekti gerti gerasias bakterijas.
As seniau savo dukrai duodavau, tai gavau velniu nuo gydytojos, kad sugadinsiu vaikui skrandi siaip girdydama.

Gerųjų nenaikina, bet atvirkščiai, naikina patologines, sukeliančias puvimo procesus žarnyne. Be to, stimuliuoja skrandžio bei žarnyno virškinamųjų liaukų veiklą, reguliuoja tulžies pūslės ir kepenų darbą. Ir skrandžio tikrai negadina, atvirkščiai, rekomenduojma gerti esant skrandžio arba dvylikapirštės žarnos opai, kadangi slopina uždegimus ir greitina audinių regeneraciją. Aišku, piktnaudžiauti jokiomis vaistažolėmis nereiktų, ypač kalbant apie vaikus. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gatopreto: 20 vasario 2009 - 17:01
QUOTE(gatopreto @ 2009 02 20, 17:00)
Gerųjų nenaikina, bet atvirkščiai, naikina patologines, sukeliančias puvimo procesus žarnyne. Be to, stimuliuoja skrandžio bei žarnyno virškinamųjų liaukų veiklą, reguliuoja tulžies pūslės ir kepenų darbą. Ir skrandžio tikrai negadina, atvirkščiai, rekomenduojma gerti esant skrandžio arba dvylikapirštės žarnos opai, kadangi slopina uždegimus ir greitina audinių regeneraciją. Aišku, piktnaudžiauti jokiomis vaistažolėmis nereiktų, ypač kalbant apie vaikus.  4u.gif

As zinau, kad ramun4l4s padeda esant skarandzio sutrikimams, bet kai skauda vaikui gerkle, ar koseja, ramuneliu arbata nerekomndeuojama.
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2009 02 20, 20:23)
As zinau, kad ramun4l4s padeda esant skarandzio sutrikimams, bet kai skauda vaikui gerkle, ar koseja, ramuneliu arbata nerekomndeuojama.

Nea, nuo gerklės ramunėlės tikrai ne schmoll.gif Nebent skalavimui gerklės, kažkiek apmalšina. smile.gif Turėjau omeny skrandžio skausmus,kada opa ar erozija būna. smile.gif O nuo gerklės ir kosulio ir taip krūvos yra,efektyvesnių: liepžiedžiai, čiobreliai, raudonėlis, kerpena, avietės ir t.t... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gatopreto: 22 vasario 2009 - 14:57
Gal zinote kokiu arbatyciu pravalanciu mano zarnytes? blush2.gif ( be senos,tos tai man nusikalto doh.gif blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(Chanell @ 2009 02 22, 16:57)
Gal zinote kokiu arbatyciu pravalanciu mano zarnytes? blush2.gif  ( be senos,tos tai man nusikalto doh.gif  blush2.gif )

jei teisingai supratau, reikia, kad laisvintų vidurius? Tokį poveikį turi alijošius, (geriama po 5-10ml šviežių lapų sulčių, kurios panaudojamos iš karto po paruošimo, pusvalandį prieš valgį, 2-3 kartus per dieną.) , gysločio lapai, kalendros, kiaulpienių šaknys, liucernos žolė, raudonėlių žolė, dėmėtasis rūgtis, saldymedžio šaknys, šaltekšnio žievė, šeivamedžio žiedai, šermukšnių vaisiai, varnalėšos šaknys.
Bėda tik, kad visos tos žolelės turi ir kitokių poveikių, kurie gali jums netikti, kaip kad nusikaltusioji sena 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Chanell @ 2009 02 22, 15:57)
Gal zinote kokiu arbatyciu pravalanciu mano zarnytes? blush2.gif  ( be senos,tos tai man nusikalto doh.gif  blush2.gif )

Nezinau ka reiskia pravalyti, zarnose ivairiu negalavimu buna. Bet jei pvz pucia pilva ir pan. tai geriu pankoliu arbata, ir siaip ja daznai geriu, labai skani ji man, tokia kaip anyzine.
Atsakyti
o kokia arbata galetu mazinti rugstinguma? g.gif nes lauikiuosi ir labai rugstys kyla.... verysad.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabanne: 31 kovo 2009 - 08:36
Gal galetumet patarti , kokiu arbatu ar ju misiniu. Draugui yra problemu su virksinimu, jis itin greit pasisotina, jei nors kasni ideda daugiau, iskart prasideda skausmai skrandyje, taip pat daznai jaucia pilvo putima. Paskutiniu metu itin nevalgus yra, todel siaubingai lieseti pradejo. Dar jautrus stresams yra, to pasekoje dar apetitas sumazejo
Atsakyti
QUOTE(Simoo7e @ 2009 03 31, 13:02)
Gal galetumet patarti , kokiu arbatu ar ju misiniu. Draugui yra problemu su virksinimu, jis itin greit pasisotina, jei nors kasni ideda daugiau, iskart prasideda skausmai skrandyje, taip pat daznai jaucia pilvo putima. Paskutiniu metu itin nevalgus yra, todel siaubingai lieseti pradejo. Dar jautrus stresams yra, to pasekoje dar apetitas sumazejo

Skubiai pas gydytoja reikia eiti ir tikrintis skrandi, o ne arbatas jau gerti. Jei nieko neras, tada jau bus galima arbatom ir meditacijom gydyti nuo streso. Rimtai.
Papildyta:
QUOTE(Gabanne @ 2009 03 31, 09:36)
o kokia arbata galetu mazinti rugstinguma?  g.gif nes lauikiuosi ir labai rugstys kyla....  verysad.gif  4u.gif

Stebek nuo kokiu produktu labiausiai kyla, ir maziau ju vartok. Siek tiek padeda suvaldgyti sauksta medaus uzsigeriant siltu vandeniu. As dar turiu nusipirkusi Jadvygos vaistazoliu misini nuo padidejusio rugstingumo, ar padeda nezinau, tiesiog geriu kartais kaip arbata.
Atsakyti
QUOTE(Gabanne @ 2009 03 31, 09:36)
o kokia arbata galetu mazinti rugstinguma?  g.gif nes lauikiuosi ir labai rugstys kyla....  verysad.gif  4u.gif

man padedavo arbata su pienu blush2.gif (gerdavau zalia, dazniausiai "sencia")
Atsakyti
tai jam jau keleri metai tokei simptomai, gydytojai nieko nerado, atliko fibrogastroskopija, taciau nieko, belik0o nebent paskutine viltis atlikti tyrima del bakterijos
Atsakyti
QUOTE(Gabanne @ 2009 03 31, 08:36)

na man jokios arbatos nepadėdavo schmoll.gif . trumpam gelbėdavo vanduo su soda (bet jau šlykštus tas gėraliukas žiauriai blink.gif ). nu ir dar Rennie gelbėdavo
Atsakyti