Labai pamėgau vietoje standartinių pirktinių žaliosios/vasinės/juodosios arbatų pakelių į puodelį dėti žiedelius, lapelius, kotelius
Dabar nuolat mėgaujuosi raudonėlių arbata, nes turiu didelį anytos dovanotą stiklainį su džiovintais raudonėliais.
Sumaniau, kad būtų gerai pas tėvukus pasisodinti lysvę įvairių vaistingųjų žolelių ir pačiai jų prisidžiovinti arbatoms.
Tik va bėda: nežinau kokias arbatas nepavojinga gerti dažnai (t.y. kasdien), nežinau kokius vaistinguosius augalus lengva auginti. Nusprendžiau, kad pasisėsiu mėtos, raudonėlio, čiobrelio, melisos..
ką dar galima būtų auginti ir džiovinti??
Ir dar: kaip visą tą augalą sudžiovinti, kad jis būtų kokybiškas?? Kad išlaikytų spalvą, kvapą, nesutrupėtų, nesuplėktų ir pan. Gyvenu daugiabutyje, ypatingų sąlygų tam nėra
Gal dar yra natūralių arbatų mėgėjų?? Gal yra kokių skanių arbatų, kurių aš nežinau?
geriausia gerti žolelių mišinius. Juos organizmas daugeliu atveju pasisavina geriau nei atskiras žoleles. pavyzdžiui grynos ramunėlių arbatos jokiu būdu negalima gerti žmonėms, kurių per mažas skrandžio rūgštingumas