Įkraunama...
Įkraunama...

Estetinis plombavimas ir protezavimas

Sepetuku, siulu, skalavimo skysciu dar nuspirkti galima, nors kokybiskumu tikrai nepasizymi, bet su liezuvio gramdikliu kazkas baisaus, ju pardavime nera. Juk kiekvienas dantu sepetukas turi buti su liezuvio gramdekliu.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2007 09 18, 09:34)
Sepetuku, siulu, skalavimo skysciu dar nuspirkti galima, nors kokybiskumu tikrai nepasizymi, bet su liezuvio gramdikliu kazkas baisaus, ju pardavime nera. Juk kiekvienas dantu sepetukas turi buti su liezuvio gramdekliu.

Liezuvio gramdikli maciau Eurovaistineje. Nors mano higiena tragiska kasdien karta dienoje apie 30 s su sepeteliu ir pasta. Nuo tu skalikliu skonio mane ima tasyt. Siaip eseu labai jautri. O po tilteliais negaliu valyti, nes tarp ju ir dantenu niekas nepralenda. g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2007 09 19, 08:32)
Liezuvio gramdikli maciau Eurovaistineje. Nors mano higiena tragiska kasdien karta dienoje apie 30 s su sepeteliu ir pasta. Nuo tu skalikliu skonio mane ima tasyt. Siaip eseu labai jautri. O po tilteliais negaliu valyti, nes tarp ju ir dantenu niekas nepralenda. g.gif  g.gif  g.gif

Super siulas Oral B tikrai turetu pralysti. Jo vienas galas kietas, kaip viela tam kad prakysti po tarpine dalim, tada eina minksta dalys su kuria ir valai, o paskui dalys kaip paprasto siulo-su ja gali ir kitu dantu tarpdancius valyti. 4u.gif
Jeigu nieko nepralenda-vadinasi blogai padarytas triltas ir gali būti dantienos uždegimas, nes keramika spaudžia dantiena.
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2007 09 19, 08:32)
Nors mano higiena tragiska kasdien karta dienoje apie 30 s su sepeteliu ir pasta.

Tikrai higiena tragiška - bent jau 2 min. du kartus per dieną. Ką tu ten išvalai per 30 s g.gif
Atsakyti
QUOTE(erika.gut @ 2007 09 03, 19:14)
Taip protezuojant MK tai neisvengema- ypac kruviniems dantims. Buna atveju, kada protezuotojas papraso techniko is isorines puses pilginti keramikos lygi ir taip usdengti mtetaline juoste,  bet tai galima pritaikiti ne visados, nes kramtant keramika gali skilti ir atsokti nuo metalinio karkaso. .(Pvz. iltiniui, ar 4-dantukui - priemoliarui kartais taip  daroma...Kalbu apie MK, kada pacientas negali sau leisti protezuotis cirkonijaus  vainikėliu.)

Nezinau,mano 4 priekiniai dantys protezuoti metalo keramika ir nesimato jokios metalines juosteles..ir tikiuosi laikui begant jinai neislis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(haifa @ 2007 09 19, 20:45)
Nezinau,mano 4 priekiniai dantys protezuoti metalo keramika ir nesimato jokios metalines juosteles..ir tikiuosi laikui begant jinai neislis smile.gif

Nesimato ir mano... Kol kas.. Jau antras vainikėlis... Kai uždėjo pirmąjį viskas kelerius metus buvo gerai, bet paskui pasislinko dantenos ir ta juostelė pasimatė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2007 09 19, 21:03)
Nesimato ir mano... Kol kas.. Jau antras vainikėlis... Kai uždėjo pirmąjį viskas kelerius metus buvo gerai, bet paskui pasislinko dantenos ir ta juostelė pasimatė doh.gif

Nes metalinis karkasas ir isvirsine keramika uzsibaigia beveik viename lygije. Net jeigu juostele nesimato, tai per keramikos sluoksni sviecia patamsėjimas (tai yra metalas viduje). cool.gif
Ta pati situacija, kad ant metalinio ikloto protezuojama bemetale keramika (keramikos vainikėlis). Prie pat dantienos gali buti patamsejimas –sviecia metalinis iklotas viduje ir tas dantukas mikto skyresi nuo kito pvz. protezuoto ta pacia keramika ant savo santies. Todel geriau butu (jeigu anksčiau darytas metalinis iklotas) metaliniai iklota isimti (labai atsargiai, nes gali skylti saknys) ir pakeisti i balta stiklo pluosto, arba keramikini iklota rolleyes.gif . Jeigu neimanoma išimti, tai bent užmaskuoti (pries cementuojant keramikini vainikėli) specialia baltos spalvos medžiaga, o tada cementuoti. 4u.gif Arba daryti cirkonijaus karkaso vainikėli. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(erika.gut @ 2007 09 20, 00:23)
Net jeigu juostele nesimato, tai per keramikos sluoksni sviecia  patamsėjimas (tai yra metalas viduje).  cool.gif

Ma taip nebuvo nei pirmą kartą, nei dabar - jokių šviečiančių patamsėjimų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2007 09 20, 10:09)
Ma taip nebuvo nei pirmą kartą, nei dabar - jokių šviečiančių patamsėjimų unsure.gif

as va pagaliau ir vel cia atsibeldziau, nes man jau daro protezavima, viena dantuka pirma is vis pasalino nes saknis "istirpus" tai isuko varzta doh.gif
dabar vaikstau dar su plastmasiniais ir laukiu kos sugis tas varztas (implantas lotuliukas.gif ) ir tada des MK

bet gal geriau daryti cirkonio

a kas tvirciau MK ar cirkonis? (jei priekiniam dantukam)

g.gif
Atsakyti
O ka siulo? M/K . Gal kazko nezinau tavo situacijoje, gal negalima... g.gif , bet jeigu galima tikrai daryciau cirkoniju. Estetika labai svarbu. M/K gali buti kruminese. Zinoma ir kaina skiresi, bet ne 5 metams gi darai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(erika.gut @ 2007 09 20, 22:18)
O ka siulo? M/K . Gal kazko nezinau tavo situacijoje, gal negalima... g.gif , bet  jeigu galima tikrai daryciau cirkoniju. Estetika labai svarbu.  M/K gali buti kruminese.  Zinoma ir kaina skiresi, bet ne 5 metams gi darai.  ax.gif

kazkaip nelabai ir klausiau lotuliukas.gif sakiau tegu daro taip kad grazu butu ir laikytu ilgai lotuliukas.gif tai jauciu cirkonijus ir bus biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2007 09 21, 14:06)
kazkaip nelabai ir klausiau  lotuliukas.gif sakiau tegu daro taip kad grazu butu ir laikytu ilgai  lotuliukas.gif tai jauciu cirkonijus ir bus biggrin.gif lotuliukas.gif

Nemanau, kad prieki darytu metalo keramika. mirksiukas.gif (jeigu tau finansai leidzia) 4u.gif
Papildyta:

Atidariau nauja tema.. ax.gif blush2.gif

Va cia user posted image http://www.supermama...howtopic=231055

Bet, sita reikia uzbaigti. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erika.gut: 21 rugsėjo 2007 - 14:47