aš tai niekaip nesuprantu kodėl siūloma protezuoti, kai dar galima plombuoti dantis. Ir mediko požiūris protezuoti, kad ramiai dešimt metų (kaip čia buvo pasakyta) gyventi, mano nuomone, yra ydingas požiūris. Nes protezavimas juk irgi nėra amžinas dalykas. O kas po to - implantai? Jei dar galima visai normaliai suplombuoti - kodėl iš karto primygtinai suloma protezuoti? Ir dažniausiai pakanka normalaus gero gydytojo, kad gražiai suplombuotų.
o estetiniu plombavimu "tiesinti" kreivus sveikus dantis - mano požiūriu, tiesiog vandalizmas.
QUOTE(ex-s @ 2007 09 03, 10:21)
aš tai niekaip nesuprantu kodėl siūloma protezuoti, kai dar galima plombuoti dantis. Ir mediko požiūris protezuoti, kad ramiai dešimt metų (kaip čia buvo pasakyta) gyventi, mano nuomone, yra ydingas požiūris. Nes protezavimas juk irgi nėra amžinas dalykas. O kas po to - implantai? Jei dar galima visai normaliai suplombuoti - kodėl iš karto primygtinai suloma protezuoti? Ir dažniausiai pakanka normalaus gero gydytojo, kad gražiai suplombuotų.
o estetiniu plombavimu "tiesinti" kreivus sveikus dantis - mano požiūriu, tiesiog vandalizmas.
Mes nemateme jos dantuku, bet pagal ta ka ji rase (gulfos ), as bandyciau plombuotis.. Bet kurio atveju jai reikia nueiti konsultacija..
QUOTE(skarinka @ 2007 09 03, 00:30)
Protezuoti dantys balti. Na zinoma kitukiu ir nenoreciau. O salia ju nuosavi dantys nebus visiskai balti. Tai kaip tada geriau darytis. Skirtumas bus akivaizdus. Balinti juos? Na tiesiog esu pasimetusi. Labai noriu graziu dantu
Protezuojamų dantų vainikėliai pritaikomi prie savų dantų spalvos. Balinčiau tik tada, jei spalva tikrai būtų nepakenčiama. Balinsi kartą, reikės ir antrą ir t. t. - ir žingsnis po žingsnio nepajusi, kad reikės protezuoti ir tuos išbalintus
Papildyta:
QUOTE(ex-s @ 2007 09 03, 10:21)
aš tai niekaip nesuprantu kodėl siūloma protezuoti, kai dar galima plombuoti dantis. Ir mediko požiūris protezuoti, kad ramiai dešimt metų (kaip čia buvo pasakyta) gyventi, mano nuomone, yra ydingas požiūris.
Gal ir ydingas, bet teisybės yra: aš turėjau vieną plombuotą ir vieną protezuotą. Ir tas plombuotas po 10 m. (čia man turbūt dar labai pasisekė), aišku, lūžo iki pat šaknies, o protezuotas vainikėlis sunkiai pasidavė nuimamas ir daktaro pjūkliuko
Nes protezavimas juk irgi nėra amžinas dalykas. O kas po to - implantai?
Kodėl implantai Jei viskas tvarkingai padaryta, jokių komplikacijų - pakanka pakeisti vainikėlį.
Vieni renkasi estetini plombavima ir juo dziaugiasi, o kiti renkasi protezavima. Kas kam geriau, renkasi pats zmogus. Man suprotezuoti priekiniai sesi dantukai. Nesu pilnai patenkinta, kaip noretusi. Dantu technikas vistiek iki galo nepadare taip, kaip norejau. O vienas protezuotas dantukas kai kandu skauda. Vat tau ir geras gydytojas ir dantu technikas. Ne visiems pasiseka. I ta nepasisekusiuju tarpa patekau ir as. Nuotrauka prikabinsiu veliau, galima bus spresti ar gerai atliktas darbas ar ne?
jau jauciu teks man pailikt su savo zuikio dantim tai aisku,savas dantis yra savas,o ne dirbtinis,na bet kad taip jau pavargau slept savo sypsena kai kreipiausi del darbo,kartais atrodo,kad neprieme butent del to na bet nesvarbu,kiekvienam savo bedos. o plombavimas man vis tik nepatikimai atrodo.ai zodziu,nueisiu pasikonsultuosiu ir paziuresiu
Metalo keramikos vainikėliai - tai jau ne estetinis protezavimas, ar ne? Erzina tamsi juostelė palei dantenas (dantys krūminiai). Tas tamsus kraštelis- neišvengiamas protezuojant metalo keramika? Ar tai priklauso nuo techniko rankų miklumo ?
Papildyta:
Zuikio dantys tai kaip pas Klaudiją Šifer? Merginos, be reikalo negadinkit dantų!
Papildyta:
QUOTE(gulfos @ 2007 09 03, 15:00)
jau jauciu teks man pailikt su savo zuikio dantim tai aisku,savas dantis yra savas,o ne dirbtinis,na bet kad taip jau pavargau slept savo sypsena kai kreipiausi del darbo,kartais atrodo,kad neprieme butent del to na bet nesvarbu,kiekvienam savo bedos. o plombavimas man vis tik nepatikimai atrodo.ai zodziu,nueisiu pasikonsultuosiu ir paziuresiu
Zuikio dantys tai kaip pas Klaudiją Šifer? Merginos, be reikalo negadinkit dantų!
QUOTE(gulfos @ 2007 09 03, 15:00)
Kad butent del dantu neprieme i darba- nesamone. As isidarbinau valstybes tarnyboje budama be 4 dantu, o kai uzsidirbau tada susistaciau. Mano priekiniai irgi kreivi, tik as del to nekompleksuoju. Plombavimas irgi baisus - visos plombos matosi, bet normaliam estetiniam plombavimui pinigeliu nera o gal ir poreikio, skyliu juk nera, geriau Kaledoms i kokia Italija nudrosiu.
Gal ir neturejai 4 dantu, bet gal tu kruminius buvai pametus. Tai ir nemate, kad dantu neturi, o i burna nelindo. Savo dantys i Italija neiskeisciau.
Na mano dantys nekreivi. Manau, kad ir plombos nesimato, bet as kompleksuoju, kad jie nevasai balti. Na i gelsvuma.O del balinimo, tai ir taip siaip sau dantys, kas pusmeti turiu butinai odontologei pasirodyti, jautrus, tai po balinimo issivaizduoju neislysciau is odontologu kabineto.
Na mano dantys nekreivi. Manau, kad ir plombos nesimato, bet as kompleksuoju, kad jie nevasai balti. Na i gelsvuma.O del balinimo, tai ir taip siaip sau dantys, kas pusmeti turiu butinai odontologei pasirodyti, jautrus, tai po balinimo issivaizduoju neislysciau is odontologu kabineto.
QUOTE(Motušė @ 2007 09 03, 15:05)
Metalo keramikos vainikėliai - tai jau ne estetinis protezavimas, ar ne? Erzina tamsi juostelė palei dantenas (dantys krūminiai). Tas tamsus kraštelis- neišvengiamas protezuojant metalo keramika? Ar tai priklauso nuo techniko rankų miklumo ?
Taip protezuojant MK tai neisvengema- ypac kruviniems dantims. Buna atveju, kada protezuotojas papraso techniko is isorines puses pilginti keramikos lygi ir taip usdengti mtetaline juoste, bet tai galima pritaikiti ne visados, nes kramtant keramika gali skilti ir atsokti nuo metalinio karkaso. .(Pvz. iltiniui, ar 4-dantukui - priemoliarui kartais taip daroma...Kalbu apie MK, kada pacientas negali sau leisti protezuotis cirkonijaus vainikėliu.)
QUOTE(Florestina @ 2007 09 03, 16:33)
Kad butent del dantu neprieme i darba- nesamone. As isidarbinau valstybes tarnyboje budama be 4 dantu, o kai uzsidirbau tada susistaciau. Mano priekiniai irgi kreivi, tik as del to nekompleksuoju. Plombavimas irgi baisus - visos plombos matosi, bet normaliam estetiniam plombavimui pinigeliu nera o gal ir poreikio, skyliu juk nera, geriau Kaledoms i kokia Italija nudrosiu.
Jei darbas - bendravimas su klientais, labai tikėtina, kad ir dėl to galėjo nepriimti.
Pritariu, kad dantys - žmogaus veidas. Ir kiek daug nepatogumų gali kelti. Aš jau geriau ko nors šiaip atsisakysiu, bet dantims negailiu...Bet čia, žinoma, nuo žmogaus priklauso...
QUOTE(skarinka @ 2007 09 03, 19:10)
Gal ir neturejai 4 dantu, bet gal tu kruminius buvai pametus. Tai ir nemate, kad dantu neturi, o i burna nelindo. Savo dantys i Italija neiskeisciau.
Kam kas labiau rupi..
As sutikus zmogu iskarto pastebiu, kad dantys negrazus, ar sugede, ar kreivi, ar juodi nuo akmenu, aprukyti . Turbūt del to, kad anksčiau pati sypsojausi uzsidengus burna, arba suglaudus lupas, nors drauiges sake, kad visai normalus mano plombuopti priekiniai .O as maciau ir spalvu skyrtuma, ir formu ir tarpa tarp dantu. Dabar malonu klausyti komplimentus, kad grazus, balti Nors ir ne kasdien.