Įkraunama...
Įkraunama...

Estetinis plombavimas ir protezavimas

QUOTE(Žilvinė @ 2007 07 19, 17:34)
shian varau tvarkytis dantukus. Pas Ignatavičių. jei kas žinot ką negero, tai sakykit dabar, arba niekada.  lotuliukas.gif

Prašau, parašyk ir kaip Ignatavičius, mane domina jo protezavimo darbai g.gif
Kaip jo dantu technikai,ar profesionalai,- kalba eina apie priekinius dantukus??? verysad.gif Ar tave rekomendavo kas nors pas jį ar turi gerų pavyzdžių???
Papildyta:
QUOTE(Patriciuke @ 2007 07 30, 17:51)
Labutis,
tvarkausi ir aš priekinius dantis. Protezuos su bemetale keramika. Gydytojos klausiu, kaip geriau: kad būtų 4 atskiri, ar vientisas"gabalas". Ji patarė atskirus. Aš irgi taip manau. O gal kas ką iš patirties galėtų pasakyti?

O Tu keiti senus vainikėlius ar Tavo dantukai buvo laaabaaai plombuoti? Kodėl nusprendei protezuoti, domiuosi todėl, kad pačiai tas pats gręsia g.gif
Mano nuomonė, ir dar tiek kiek turiu informacijos, tai žinau, kad pavieniai geriau, ir natūraliau atrodo ir burnos higiena geresnė-tarpdančius galima išvalyti.J smile.gif
O kur protezuojiesi?
Papildyta:
QUOTE(laureta @ 2007 07 11, 23:21)
Turiu dantukus. Jie trumpesni, geresni ir grazesni uz mano senuosius. Susitvarkiau pas ta pacia gydytoja toje pacioje klinikoje. Dar nusipirkau pasta ir liezuvio gramdekli.

Labas Laureta, kaip sekasi,kaip jautiesi, ar esi patenkinta naujais dantukais???
Atsakyti
Flamma, negaliu skustis, kad blogai. Sakandis jau kitoks, ir net pats tarimas pasikeite. Mano 6 priekiniai dantukai su bemetale keramika. As tiesiog jauciuosi puikiai kai sypsausi.
Atsakyti
Mano priekiniai "labai plombuoti" buvo. Nuo pat paauglystės juos taisė, lopė, keitė plombas. Dabar gydytoja pasiūlė protezuot. Kai pirmą kartą išgirdau, vos nenualpau. Man protezai asociavosi su pensijiniu amžium, stikline vandens prie lovos ir pan. biggrin.gif Bet paskaičiau, kad daug įžymių žmonių darosi dėl grožio. Kol kas aš su laikinais, plasmasiniais. Kaip ir Laureta, jaučiu, kad šneku ir kandu kitaip. smile.gif
Atsakyti
Mano dantukai buvo labai gražūs, bet deja aš turėjau traumą, tad du dantukai buvo vien iš plombų,vienas iš jų ,,priaugintas,, plomba, o vienam reikėjo karūnėlės, ketvirtas buvo tik su tarpdančio plomba ir gyvas; aš tempiau iki paskutinės dienos, kad nereikėtų tų visų keturių karūnėlių, bet atspalviai ir ilgis buvo visų skitingi ypač prie dirbtinės šviesos.Tos plombos jau gerokai nutamsėjusios buvo, tiesa jos buvo keistos ne kartą.Norėjau protezuoti tik tris dantukus, bet mano gydytoja ir gydytoja kuri protezuos pasiūlė visus keturis, t.y. kaip ir paaukoti tą sveikiausią - gyvą dantuką..., nes tie trys atsieit išsiskirs iš kitų, na nebus įmanoma priderinti, tai dabar ir aš jau su laikinais....kažkaip ir gailiuosi, kad leidausi į tas ,, avantiūras,,, nors kažką daryti reikėjo.Man atrodo ir taip ir taip nėra gerai, bet ką padarysi.Kažkaip, kai vyrų dantys nėra idealūs, tai jiems lyg ir viskas tinka, o moteris, jei ir savi dantys, bet kai nusišypso ir ta šypsena visa tamsi nuo plombų, tai atrodo tikrai negražiai, visą grožį moteris praranda schmoll.gif
Gaila tik, kad tuos dantukus ruošiant protezavimui karūnėlėmis laaabaai nušlifuoja ir jų nieko nelieka g.gif
Atsakyti
"kažkaip ir gailiuosi, kad leidausi į tas ,, avantiūras,,, nors kažką daryti reikėjo"

Aha, aš irgi. biggrin.gif Vyrui sakau, gal reikėjo vėl perplombuoti. Bet sako, kad gali nulūžti, kai daug apiplombuoti. Mano dar labai į priekį išsikišę. Buvo mintis lyginti su breketais. Bet ortodontas pažiūrėjęs į nuotrauką, sakė, kad be opreracijos neištaisysi padėties. Taip kad nusprendėm "estetiškai protezuoti" ir viskas.
O mano vienas iš keturių dantukų vis dar gyvas, ir jo nežada "aukoti", nebent pradėtų nelauktai skaudėti. unsure.gif
P.S. einu į Neodentą, o tu?
Čia Kaune.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriciuke: 31 liepos 2007 - 12:24
QUOTE(flamma @ 2007 07 31, 13:09)
Mano dantukai buvo labai gražūs, bet deja aš turėjau traumą, tad du dantukai  buvo vien iš plombų,vienas iš jų ,,priaugintas,, plomba, o vienam reikėjo karūnėlės, ketvirtas buvo tik su tarpdančio plomba ir gyvas; aš tempiau iki paskutinės dienos, kad nereikėtų tų visų keturių karūnėlių, bet atspalviai ir ilgis buvo visų skitingi ypač prie dirbtinės šviesos.Tos plombos jau gerokai nutamsėjusios buvo, tiesa jos buvo keistos ne kartą.Norėjau protezuoti tik tris dantukus, bet mano gydytoja ir gydytoja kuri protezuos pasiūlė visus keturis, t.y. kaip ir paaukoti tą sveikiausią - gyvą dantuką..., nes tie trys atsieit  išsiskirs iš kitų, na nebus įmanoma priderinti, tai dabar ir aš jau su laikinais....kažkaip ir gailiuosi, kad leidausi į tas ,, avantiūras,,, nors kažką daryti reikėjo.Man atrodo ir taip ir taip nėra gerai, bet ką padarysi.Kažkaip, kai vyrų dantys nėra idealūs, tai jiems lyg ir viskas tinka, o moteris, jei ir savi dantys, bet kai nusišypso ir ta šypsena visa tamsi nuo plombų, tai atrodo tikrai negražiai, visą grožį moteris praranda schmoll.gif
Gaila tik, kad tuos dantukus ruošiant protezavimui karūnėlėmis laaabaai nušlifuoja ir jų nieko nelieka g.gif

Jeigu geri technikai ir protezistas, tai neturetu labai matytis ir 3 dantukai. Bet nezinome tavo situacijos, gal jeigu gydytoja patare, tai tikrai kitaip butu negrazu. Jeigu dantukai buvo vien is plombu ir pajuodave, tai ko jau gaileti, kad nušlifuoja. Kitaip jau nepadarysi. Tik ta 4-a gyva dantuka ziurek , kol nesiosi laikinus-jeigu prades skaudeti vakare, ar nakti, ar labai skaudes nuo salto, tai gerau tegul traukia nerva. ax.gif As po vienu keramikos vainikėliu prieki turiu gyva dantuka, tai savaime jo neskauda, bet gailiuosi, kad nerva nepasalino nes daznai jauciu stipriai ir karsta ir salta ir bijau kad po kokiu metu prades skaudeti. g.gif
Siap daznai po vainikėliu palieka gyva dantuka, jeigu ner a reikalo salinti nerva, nes gyvas yra patvaresnis. thumbup.gif
Atsakyti
Erika-gut, ačiū Tau už nuoširdžius patarimus 4u.gif Na, tas gyvas dantukas buvo su tarpdančio plomba kuri jau beveik 14m. man puikiai laikė ir atrodė, tik iš labai arti buvo galima pastebėti, bet pats dantukas nebuvo visiškai baltas, bet juk ir iltinukai visada yra tamsesni, mano irgi, tai tuos keturis vistiek turės man atrodo derinti prie iltinių dantukų, tai koks skirtumas būtų buvę ir tuos tris derinti g.gif
Na,kai susidūriau su tokiom problemom, tai man atrodo,kad ir gydytojai nori kad technikui reikėtų kuo mažiau ,,terliotis,, t.y. taikyti spalvą....ranka ranką plauna unsure.gif Žinoma dabar jau nieko nebepadarysi verysad.gif
Vienas buvo atstatytas iš plombos, o kitas visas paviršius dengtas plomba ir daug kartų vis restauruotas, o vienas su karūnėle, nes po traumos jo neliko verysad.gif Tai tik tą ketvirtą norėjau išsaugoti, bet gydytoja sakė, kad jei padarys tris, vistiek skirsis, kad ir kaip taikys ir liksiu nepatenkinta g.gif na aš po ilgų svarstymų ryžausi.Aš su laikinu kažkiek kartais jaučiu tą gyvą dantuką, bet skaudėti neskauda.Žinau, kad gyvas yra geriau, nei su pašalintu nervu, nes negyvos šaknys silpnesnės ir linkusios lūžti.Galvoju apie ,,cirkonio,, keramika, kažin kokia bemetalė būtų geriau, aš nenoriu labai skubėti, nes kai pricementuos - bus jau ,,šaukštai po pietų,,. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(flamma @ 2007 07 31, 17:55)
Na,kai susidūriau su tokiom problemom, tai man atrodo,kad ir gydytojai nori kad technikui reikėtų kuo mažiau ,,terliotis,, t.y. taikyti spalvą....ranka ranką plauna unsure.gif Žinoma dabar jau nieko nebepadarysi verysad.gif
Vienas buvo atstatytas iš plombos, o kitas visas paviršius dengtas plomba ir daug kartų vis restauruotas, o vienas su karūnėle, nes po traumos jo neliko verysad.gif Tai tik tą ketvirtą norėjau išsaugoti, bet gydytoja sakė, kad jei padarys tris, vistiek skirsis, kad ir kaip taikys ir liksiu nepatenkinta g.gif na aš po ilgų svarstymų ryžausi.Aš su laikinu kažkiek kartais jaučiu tą gyvą dantuką, bet skaudėti neskauda.Žinau, kad gyvas yra geriau, nei su pašalintu nervu, nes negyvos šaknys silpnesnės ir linkusios lūžti.Galvoju apie ,,cirkonio,, keramika, kažin kokia bemetalė būtų geriau, aš nenoriu labai skubėti, nes kai pricementuos - bus jau ,,šaukštai po pietų,,. blink.gif

Nu nesakyk, klinikoje kurioje as gydžiausi, tai gydytojas is techniko reikalauja kokybisko darbouser posted image ir perdarynes tiek kartu, kiek reikesuser posted image . Protezuotojas moka technikui pinigus uz atlikta darba, o geri technikai ir ikainius didesnius turi. Pacientas pretenzijas reiskia protezuotojui user posted image, o ne technikui, todel savo varda gerbiantys gydytojas visada reikalaus is techniko kokybes. Nebent pats gydytojas neturi supratimo apie “grazius dantys“, tai ir reikalauti nera ka is techniko- jam tai kas irnesakyk.gif -ka ten tas gydytojas cementuoja pacientam....
Atsakyti
QUOTE(erika.gut @ 2007 08 01, 00:17)
Nu nesakyk,  klinikoje kurioje  as gydžiausi, tai gydytojas is techniko reikalauja kokybisko darbouser posted image ir perdarynes tiek kartu, kiek reikesuser posted image . Protezuotojas  moka technikui pinigus uz atlikta darba, o geri technikai ir ikainius didesnius turi. Pacientas pretenzijas  reiskia  protezuotojui user posted image, o ne technikui, todel savo varda gerbiantys gydytojas visada reikalaus is techniko kokybes. Nebent pats gydytojas neturi supratimo apie “grazius dantys“, tai ir reikalauti nera ka is techniko- jam tai kas irnesakyk.gif -ka ten tas gydytojas cementuoja pacientam....

Tu teisi, man turbut nepasiseke su gydytoja, nes turi privacia klinika ir visa diena dirba, tai manau kartais jau nieko jie nebenori nei paaiskinti nei patarti, viskas vyksta konvejeriu....o apie dantis - tai taip koks jiem skirtumas, ka cementuoja, bet man pasake, kad neperdarines, jei noresiu, kad perdarytu tai reikes uz viska sumoketi ir tuomet naujus darys...na zodziu...labiausiai pyktis ima, kad gydytojai jau isgudrejo daro tai ko pacientai pageidauja, o patys nelinke nuosirdziai patarti, kad paskui jam pretenziju nereikstu(pastebejau), zodziu neprisiima atsakomybes.Kai pasakiau, kad nenoriu to ketvirto dantuko, kad slifuotu, tai paklause kodel, pasakiau, kad danties gaila, o ji galvojo, kad del finansu, tai priejo ir be kalbu pradejo slifuoti....pasijutau klaikiai. verysad.gif
Papildyta:
Jau buvau pasimokiusi is kitu, nes mano draugei nepasiseke su protezavimu priekiniu dantuku, tai as jau labai atsargiai ir neskubedama rinkausi klinika, ir per rekomendacijas ejau, ten eiles dideles, klinika skaitoma prestizine, bet supratau, kad visiems pacientams gydytojai geri ir nuosirdus negali buti verysad.gif turbut tik labai gerai pazystamiems ir tiems kuriu idealiai biolaukai sutinka, arba kai gydytojai dar nera pervarge mirksiukas.gif arba jauniems gydytojams kurie stengiasi del kiekvieno paciento ir nera uzvaldyti sumaterialejimo principo :,,greiciau ir daugiau,,....nes kiek pazistamu klausinejau, tai daug kur gydytojai tik skuba, mazai paaiskina, pacientas lieka nezinioje ir nepatenkintas.Pas ta gydytoja pas kuria lankausi girdejau,kad irgi viena paciente liko nepatenkinta, nes tik viena karta primatavo, kita karta jau pricementavo ir viskas, o ji nezinojo, kad tas pricementavimas tai jau kaip ir ,,saukstai po pietu,, .nezinau tik kaip jai ten baigesi g.gif
Atsakyti
Oi, ir aš bijau šito "šaukštai po pietų". Einu penktadienį nuolatinių matuotis. Kaip suprantu, juos panešiosiu kažkiek, ir paskui kitą kartą pricementuos. O kas jei man jie netiks-nepatiks? Vadinasi, dabar penktadienį aš nemokėsiu pinigų. Bet gal manęs nepaleis, nesumokėjus. Bet jei sumokėsiu, niekas perdarinėt nenorės. Oi, kokia nežinia laukia...
O kada jūs pinigus mokėjote?
Atsakyti
QUOTE(flamma @ 2007 08 01, 00:05)
Tu teisi, man turbut nepasiseke su gydytoja, nes turi privacia klinika ir visa diena dirba, tai manau kartais jau nieko jie nebenori nei paaiskinti nei patarti, viskas vyksta konvejeriu....o apie dantis - tai taip koks jiem skirtumas, ka cementuoja, bet man pasake, kad neperdarines, jei noresiu, kad perdarytu tai reikes uz viska sumoketi ir tuomet naujus darys...na zodziu...labiausiai pyktis ima, kad gydytojai jau isgudrejo daro tai ko pacientai pageidauja, o patys nelinke nuosirdziai patarti, kad paskui jam pretenziju nereikstu(pastebejau), zodziu neprisiima atsakomybes.Kai pasakiau, kad nenoriu to ketvirto dantuko, kad slifuotu, tai paklause kodel, pasakiau, kad danties gaila, o ji galvojo, kad del finansu, tai priejo ir be kalbu pradejo slifuoti....pasijutau klaikiai. verysad.gif
Papildyta:
Jau buvau pasimokiusi is kitu, nes mano draugei nepasiseke su protezavimu priekiniu dantuku, tai as jau labai atsargiai ir neskubedama rinkausi klinika, ir per rekomendacijas ejau, ten eiles dideles, klinika skaitoma prestizine, bet supratau, kad visiems pacientams gydytojai geri ir nuosirdus negali buti verysad.gif turbut tik labai gerai pazystamiems ir tiems kuriu idealiai biolaukai sutinka, arba kai gydytojai dar nera pervarge mirksiukas.gif arba jauniems gydytojams kurie stengiasi del kiekvieno paciento ir nera uzvaldyti sumaterialejimo principo :,,greiciau ir daugiau,,....nes kiek pazistamu klausinejau, tai daug kur gydytojai tik skuba, mazai paaiskina, pacientas lieka nezinioje ir nepatenkintas.Pas ta  gydytoja pas kuria lankausi girdejau,kad irgi viena paciente liko nepatenkinta, nes tik viena karta primatavo, kita karta jau pricementavo ir viskas, o ji nezinojo, kad tas pricementavimas tai jau kaip ir ,,saukstai po pietu,, .nezinau tik kaip jai ten baigesi g.gif

Tai turėjo gerai isaiskinti, kad pricementuos ir jau viskas nenulupsi. Ir turetu dar pries dedant glazūra ant keramikos (per paskutini matavima) ispeti, kad kita karta jau bus gatavi ir jeigu noresit galeasim cementuoti su pastoviu cementu, arba su laikinu.

Atsakyti
QUOTE(Patriciuke @ 2007 08 01, 11:47)
Oi, ir aš bijau šito "šaukštai po pietų". Einu penktadienį nuolatinių matuotis. Kaip suprantu, juos panešiosiu kažkiek, ir paskui kitą kartą pricementuos. O kas jei man jie netiks-nepatiks? Vadinasi, dabar penktadienį aš nemokėsiu pinigų. Bet gal manęs nepaleis, nesumokėjus. Bet jei sumokėsiu, niekas perdarinėt nenorės. Oi, kokia nežinia laukia...
O kada jūs pinigus mokėjote?

Gydytojas turi atiduoti jums toki proteza, kuriuo jus esate visiskai patenkinta. Jei yra nors kas, kas nepatinka, imam ir koreguojam. Taip, gydytojui naudinga leisti konvejeriu ir visai nenaudinga po 5 kartus matuoti tuos pacius protezus, bet esme yra rezultatas.
Pats niekuomet neatiduociau protezo, kuris nepatinka pacientui, arba kuris patinka pacientui, taciau turi kazkoki broka, kurio pacientas del ziniu stokos negali ivertinti ir pastebeti. Tai saves ir paciento gerbimo reikalas.
Atsakyti