Įkraunama...
Įkraunama...

Estetinis plombavimas ir protezavimas

QUOTE(hestia @ 2007 05 16, 07:11)
sveikos moteriskes :-)
neturejau progos perskaityti visko kas cia prirasyta, bet........... man tai buvo nuskiles priekinio danties krastelis, toks nedidukas gan, bet as kazkaip uzsikomplekasavau. Pasidariau veneringa. Tikrai grazu, ir mano atveju idealiai atininka dantuku forma, kokia buvo pries tai, tik kad sutvarkyta. Taciau, as jauciu tuos dantukus (du kuriuos "venerinau") ir man tai nepatinka. Jei silta maista valgau, ar net ziema i salta ora iseinu-jauciu, kad turiu dantukus. Negi grozis tikrai taip reikalauja auku :-(

Sakyk, o kas tas veneringas g.gif blush2.gif ? Gal ir man tokio reikia, nes mano keli priekiniai paplombuoti, viena reikia balinti is vidaus, nes patamsejes, o plius dar ir apskilineja biskuciuka, todel reikia "aplipinti". Noreciau pradines konsultacijos, dar nenuejus i kabineta, kad tureciau supratima is ko pasirinkti galima tongue.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2007 05 16, 07:32)
stomatologu cia yra, bet tau reiketu nedelsti ir begti i kokia geresne klinika kaune ir sutvarkys tau tuos dantukus ir pasakys ka daryti - gi jau vestuves ant nosies
o gerose klinikose tai eiles  doh.gif

Gal galetumet rekomenduoti geru stomotoliginiu kliniku Kaune. Pati as dantis taisausi Kaune , Neodentoje. Kiek zinau ten irgi daromas estetinis plombavimas. Taciau noreciau susirasti kita klinika siam reikalui.
Atsakyti
veneringas, tai kaip cia papasakojus, dantukas yra apvelkamas plokstelemis. Nzn, man kazkodel kazkas panasaus i kokia gal karuna, tik kad tai yra dantuko apvalkalelis is labai plonytes ploksteles. Bet visviena, tavo tikraji dantuka labai nuslifuoja (as kazkodel isivaizdavau, kad tavo dantukas liks labai mazai paliestas, vienas stomotologas man taip sake, jei nori kuo maziau paliesti savo tikraji dantuka, rinkis veneringa). O kai pamaciau, kiek nuslifavo mano tikro dandies, tikrai, vos neapsiasarojau. Ir tikrai nezinau, kas yra geriau, estetinis plombavimas, ar veneringas, as kazkodel veneringa pasirinkau.
Atsakyti
QUOTE(ishiri @ 2007 05 16, 15:58)
Gal galetumet rekomenduoti geru stomotoliginiu kliniku Kaune. Pati as dantis taisausi Kaune , Neodentoje. Kiek zinau ten irgi daromas estetinis plombavimas. Taciau noreciau susirasti kita klinika siam reikalui.

aš tai pradėjau lankytis čia: www.sklinika.lt kol kas tai labai patenkinta thumbup.gif Kol kas taisau pora krūminių (tvarko kitos stomatologės padarytas klaidas doh.gif ), paskui galvoju ir estetiniam plombavimui užsirašysiu, nes priekiniai dantys nusivalgę..

QUOTE(hestia @ 2007 05 17, 02:10)
veneringas, tai kaip cia papasakojus, dantukas yra apvelkamas plokstelemis. Nzn, man kazkodel kazkas panasaus i kokia gal karuna, tik kad tai yra dantuko apvalkalelis is labai plonytes ploksteles. Bet visviena, tavo tikraji dantuka labai nuslifuoja (as kazkodel isivaizdavau, kad tavo dantukas liks labai mazai paliestas, vienas stomotologas man taip sake, jei nori kuo maziau paliesti savo tikraji dantuka, rinkis veneringa). O kai pamaciau, kiek nuslifavo mano tikro dandies, tikrai, vos neapsiasarojau. Ir tikrai nezinau, kas yra geriau, estetinis plombavimas, ar veneringas, as kazkodel veneringa pasirinkau.

Aš klausiau, tai man aiškino taip: veneringas yra truputį tvirčiau, bet jei stipriai kandant ką nors tai irgi gali nulūžti. Bet estetinis plombavimas gražiau, nes būna kad jei dantys tamsūs, tai pro tą plokštelę prasišviečia g.gif Ir negražiai atrodo. Be to, man patiko kad darant estetinį mažiau gyvo danties pažeidžiama smile.gif Tai galvoju rinktis estetinį, man kažkaip priimtiniau (ir pigiau lotuliukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo manjana: 17 gegužės 2007 - 09:26
minilina, laureta ir mama_gulbe, dėkui už nuomonę 4u.gif
bandysiu apsispręsti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Liz @ 2007 05 17, 13:38)
minilina, laureta ir mama_gulbe, dėkui už nuomonę  4u.gif
bandysiu apsispręsti  ax.gif

mirksiukas.gif wub.gif
Atsakyti
........mano drauge daresi estetini plombavima, pas Ivanciute. Grazi sypsena, tikrai. Bet ji sake, kad ir nesitikejo, kad tiek daug danties nuslifuos. Tad kad jauciu nelabai yra koks jau budas, kad issaugoti savo dantukus. Jei jau daraisi, tai daraisi sia procedura. O del veneringo, tai jo, jei tavo dantukas tamsus is vidaus, tau plokstele, pagal tikro danties spalva parinks, kad nesisviestu. Bet ta irgi suzinojau, kai jau man dare procedura....
Atsakyti
QUOTE(hestia @ 2007 05 18, 05:01)
........mano drauge daresi estetini plombavima, pas Ivanciute. Grazi sypsena, tikrai. Bet ji sake, kad ir nesitikejo, kad tiek daug danties nuslifuos. Tad kad jauciu nelabai yra koks jau budas, kad issaugoti savo dantukus. Jei jau daraisi, tai daraisi sia procedura. O del veneringo, tai jo, jei tavo dantukas tamsus is vidaus, tau plokstele, pagal tikro danties spalva parinks, kad nesisviestu. Bet ta irgi suzinojau, kai jau man dare procedura....

kad nuslifuoja tai taip, bet ir manau mes renkames tokias proceduras kai norim graziai sypsotis ir tureti grazius tiesius dantukus, nedarom to siaip sau, reikia nereikia... mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos.

user posted image

user posted image

Neturiu laiko viska perskaityti .Cia mano protezuoti dantus ,Buvo kreivi su tarpais ir vien is plombu .Vaiksciojau apie 5 met su estetiniu plombavimu.
Papildyta:
QUOTE(hestia @ 2007 05 18, 05:01)
........mano drauge daresi estetini plombavima, pas Ivanciute. Grazi sypsena, tikrai. Bet ji sake, kad ir nesitikejo, kad tiek daug danties nuslifuos. Tad kad jauciu nelabai yra koks jau budas, kad issaugoti savo dantukus. Jei jau daraisi, tai daraisi sia procedura. O del venerengo, tai jo, jei tavo dantukas tamsus is vidaus, tau plokstele, pagal tikro danties spalva parinks, kad nesisviestu. Bet ta irgi suzinojau, kai jau man dare procedura....

Estetini pas Ivanciute ... doh.gif
Gal ir grazu , bet sumoketi uz kazkokias plombas 700lt uz danti-tikra nesamone .
Jau geriau susiprotezuoti uz tokia kaina ,bent garantija kad isvaikasciosi apie 10 met. O estetinis -pastoviai poliruoti ,spalva pasikeis su laiku ,prie plombos per visa pavirsiu apnasas limpa ir t.t. schmoll.gif
(Kalbu apie ta atveji ,jeigu dantys vien is plombu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erika.gut: 18 gegužės 2007 - 12:53
QUOTE(erika.gut @ 2007 05 18, 13:47)
Sveikos.

user posted image

Čia viršuj pirmi protezuoti? Bemetalė keramika? Tiltas ar pavieniai vainikėliai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 18 gegužės 2007 - 19:52
QUOTE(Sophi @ 2007 05 18, 20:51)
Čia viršuj pirmi protezuoti? Bemetalė keramika? Tiltas ar pavieniai vainikėliai?

Protezuoti visi 4 priekiniai pavieniai vainikai bemetale.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2007 05 10, 11:25)
jie aplipdyti plombomis is vidaus ir is isores. estetinis plombavimas irgi tas pats, aplipdo dantuka plomba. jis tik vadinasi estetinis plombavimas, o ne plombavimas. As manau taip.

Teisingai manai .. biggrin.gif Is isores visa pavirsiu tada padengs plomba ,kad suvenodinti ,kad plombos nesiskirtu. Prekinise dantyse [plombos neturi matitis ,turi buti grazus estetinis vaisdas. Jeigu vien plombos (daugiai nei pvz. 40proc. ai geriau protezavimas. mirksiukas.gif
Jeigu sveiko danties pakankamai daug ,tai geriau estetinis plombavimas ir nereikia dengti visa pavirsiu, tesiog graziai suplombuoti ,kad plombos nesiskirtu nuo danties.
Yra gydytoju ,kurie nemoka suplombuoti reikemai ,todel maskuoja plomba visa pavirsiu ,net jeigu tai nebutina.. schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(minilina @ 2007 05 14, 23:45)
as siulyciau detis breketus, tuo labiau kai jaunute esi.. nors as ir nesiojau breketus- bet visgi darysiuos estetini plombavima,nes dantukai nelygus, bet vien delto kad buvau tavo amziaus ir po breketu nuemimo nesilaikiau daktares nurodymo nesioti paprasta plokstele,kad dantys nusistovetu savose vietose. Uztat save keikiu nerealiai... O dabar kad ir nedaug, bet teks gadinti dantis estetiniu plombavimu. Aisku rezultatas greitas, taciau tikrai tai nera geriau nei breketai..na cia mano nuomone.. 4u.gif

Jeigu daug sveiko danties ,tikrai dekis breketus. Dar jauna ir spesi susiplombuoti ir susiprotezuoti. Svarbu pasirinkti gera ortodonta .Dar pasikonsultuok pas keleta ortodontu .Ju nuomones irgi buna skirtingos .Viena lieps traukti ,kita ne..
Zinau viena is geru Dalia Latkauskiene ,ji dirba Ustinovo klinikoje .Adreso nezinau -susirask.
Radau jos mobilu telefona ,tik nezinau gal pasikeite. Toks buvo pries 4met.867608900
Papildyta:
QUOTE(Sophi @ 2007 05 18, 20:51)

Dar norejau pasakyti .Mano dantys netobuli .Turiu netaisiklinga sakandi ,todel padare viska ka imanoma buvo padaryti mano situacijoje. mirksiukas.gif Buvo didelis tarpas tar pirmu dantu (galejau stora adata prakisti).Toje puseje kur deimanciukas buvo tarpas tarp 2 ir 3 danties ,Teko truputeli patrumpinti (paopliruoti) iltini danti apacioje ,nes del jo isikisimo ir buvo tas tarpas. Paliginus kokie buvo mano dantys -dabar esu patenkinta. thumbup.gif
Atsakyti