Sveiki, gal galėtumėte patarti ?
Kaip ir dauguma noriu turėti gražius ir lygius dantis, nes manieji nevisai tiesūs ( viršuje kairėje pusėje vienas dantukas išaugęs gerokai aukščiau už kitus, o šalia jo esantis - truputį įlinkęs į vidų ). Jau buvau pas ortodontę ir nusprendėme dėti breketus. Tačiau prieš savaitę iš pažįstamų sužinojau kitą būdą - estetinį plombavimą. Buvau nuvažiavus į estetinės odontologijos kliniką ir odontologė paaiškino jog per 4 valandas ištaisytų visas dantukų problemas. Todėl dabar esu visiškai pasimetusi. Ką rinktis: ar maždaug 2 metus nešioti breketus ar pasidaryti estetinį plombavimą ir dar tą pačią dieną džiaugtis gražia šypsena ?
Žinoma, labiau vilioja antrasis variantas, tačiau noriu pasirinkti tą, kuris geriau.
Daug skaičiau ir apie breketus ir apie estetinį gydymą ir tik dar labiau save supainiojau. Žinau jog ir tas, ir tas turi savų minusų, todėl pasirinkti išties sunku. 'Breketininkė' sakė jog pas mane netaisyklingas sukandimas, tačiau jis man visiškai netrukdo, tai tuomet ar būtina jį taisyti ?
Taip pat esu girdėjusi, jog breketai nevisada padeda visu 100% ištiesinti dantis, o po kiek laiko dantukai gali pradėti grįžinėti į savo buvusias vietas. Beto, jei dėčiausi breketus, reikėtų pašalinti 1 arba 2 dantukus
Taigi... Turbūt tas labiausiai ir gąsdina, jog dvejus metus vargsiu su breketais, o galutiniu rezultatu galiu likti nepatenkinta. Bet žinau, jog ir estetinis plombavimas turi savų minusų. Dantys jau bus visam laikui apgadinti, o iš to dantuko, kuris yra išaugęs ne savo vietoje, tai išvis beveik nieko nebepaliks ir ten jau turėsiu nebenatūralų dantį. O čia dar paskaičiau, jog tokie dantukai gali nulūžti ir pan., tai išvis baisu pasidarė. Nežinau, nežinau... Pasirinkti išties sunku, todėl norėtusi išgirsti ir kitų žmonių nuomonę...
Jei gydymui turi įtakos amžius, tai man beveik 16 metų.