Įkraunama...
Įkraunama...

Bėga pienas

Sveikos, mamos. Pati gimdžiau seniai, bet skaitinėju čia ir noriu prisirinkti nuomonių.
Bent jau anksčiau, kai auginau savo mažę, jeigu pradėdavo mausti krūtinę, nusitraukdavau pieną, kad neišsivystytų mastitas. Kaip darote dabar - ar nusitraukiat, ar tiesiog nekreipiat dėmesio ir maitinat vaiką, kai jis užsimano? Pasisakykit smile.gif
Atsakyti
auginu maziuka(antras vaikutis)jam greit 4 menesiai bet teko keleta kartu nutraukti pieneli,nes jo gaminosi labai daug ir kudikelis springdavo. tada neiseidavo normaliai pavalgyt,tai nutraukdavau truputi ir jis pavalgydavo. taip buvo pirma menesi. dabar viskas gerai pienelio tiek kiek jam reikia
Atsakyti
Mano dukryte tai baisiai noredavo valgyt , nuo mano pieno nepasisotindavo schmoll.gif tai atsikankinusi menesi krutines jai neduodavau , pienas bego ziauriai , tai nesiojau ideklus , o jei pradedavo skaudet tai nusitraukdavau , nes kitaip sakes butu blush2.gif
Atsakyti
Maniškei 3 sav. Nusitraukiu truputį prieš maitinimą-nes net apžiot neina. Nors dažniausiai būnu šlapia, vaduojuosi įklotėliais. Jei ilgai miega, o jaučiamas tempimas- vieną pataupau maitinimui, o kitą nusitraukiu, nes "uždegt" nesinori, o dviejų neišvalgo. O ar gerai darau, moksliškai, -nežianu.Tiesiog kaip pati jaučiu.
Atsakyti
[aš tai nenusitraukinėju, maniškiui jau du mėnesiukai, pastebėjau, kad pienukas mažiau bebėga, viskas normalizuojasi ir įklotukų mažiau bereikia tik kai pradedu maitint tai iš kitos pabėga kiek
Atsakyti
Aš irgi galvoju, kad likutį nusitraukt reikia. O įdėklai - tai superdalykas thumbup.gif Ar ne, mamos? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilmoshka: 06 gruodžio 2006 - 12:19
O as tik antra diena nusitraukiau,taciau ne kazkiek,net maniau,kad pieno neturesiu...Bet jau nakti krutys taip pritvinko,kad pienas srovele tekejo.Tik viska taip ir palikau-nieko nedariau.Po truputi,su keliais maziukes traukimais sumazindavau ta srove ir toliau viskas eidavo kaip is pypkes.Pienas jau dabar normalizavosi ir "atsistojo"savo vieta.Yra tiek,kiek jo reikia mazylei.
Atsakyti
Man tai laktostaze buvo blink.gif ,tada nusitraukiau uz visa savo likusi gyvenima doh.gif ,dabar nenusitraukiu,mazius valgo kada nori,o nori kas 2-2.5 val. ir su dideliu apetitu biggrin.gif ,tai likucio jau nebenutraukiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmoshka @ 2006 12 06, 13:19)
Aš irgi galvoju, kad likutį nusitraukt reikia. O įdėklai - tai superdalykas  thumbup.gif Ar ne, mamos? smile.gif

Na kiek as zinau kad po maitinimo likucio nutraukti negalima nes dar daigiau gaminsis. Geriau pries maitinima truputi nutraukti jai labai pritvinkusi. Taip as ir dariau nes springdavo mazus, o pirmon dienom dar ie salto ledo dedavau pristabdo pieno gamyba.
DABAR VISKAS thumbup.gif
Atsakyti
Gal truputį ne taip parašiau blush2.gif Turėjau omeny ne tai, kas lieka po maitinimo, bet tai, kas yra prieš maitinimą - pvz. vaikas miega, o pienas upeliais teka... tada ir reik nusitraukti, ar ne? Bent jau aš taip darydavau smile.gif
Atsakyti
šiap turėtų pieno gamyba prisitaikyti prie vaikučio poreikių smile.gif
o jeigu nusitraukinėsi, pradės dar daugiau pieno gamintis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmoshka @ 2006 12 06, 13:19)
Aš irgi galvoju, kad likutį nusitraukt reikia. O įdėklai - tai superdalykas  thumbup.gif Ar ne, mamos? smile.gif

Man tie įklotukai nepadėdavo, nes pieno buvo tiek daug, kad jų neužtekdavo - tiesiog persigerdavo. doh.gif

QUOTE(Vilmoshka @ 2006 12 07, 10:51)
Gal truputį ne taip parašiau  blush2.gif Turėjau omeny ne tai, kas lieka po maitinimo, bet tai, kas yra prieš maitinimą - pvz. vaikas miega, o pienas upeliais teka... tada ir reik nusitraukti, ar ne? Bent jau aš taip darydavau smile.gif

Aš savo dukrytę maitinau vien tik savo pienu iki 6,5 mėn. nuo tada prasidėjo papldomas maistelis, o šiaip vis dar maitinu iki dabar (mažiukei jau 1,1 metų).
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad pirmus du mėnesius pienas nebuvo susireguliavęs, tai jis pats gausiai tekėdavo, krūtys būdavo išsitempę, kelis kartus net guziukai buvo susidarę. Nutraukinėti stengdavausi tik extra atveju, kai jau labai mausdavo krūtis, o dukrytė miegodavo. Bet nusitraukdavau kiek galima mažiau. Vėliau pienas susireguliavo.
Atsakyti