Įkraunama...
Įkraunama...

Bėga pienas

As nutraukinejau, tik po truputi pirmas dieneles, kai labai kietos krutys buvo, kad vaikiukui lengviau paimt butu. Po to viskas susitvarko... O po to, kai maitini, jei is kitos kruties bega pienas, tiesiog svelniai prispaudziu su riesu ir tuoj pat nustoja mirksiukas.gif
Atsakyti
beje,mane irgi labai domina kur galima but nusipirkt tu pieno surinkeju.JEI KAS ZINO,PASIDALINKIT PATIRTIM ax.gif
[/quote]

As pirkau Avent formos Akropolio Eurovaistinej, nors ju rast turbut galima ir kitur, kur prekiaujama Avent produkcija.
Siaip pazaidziau su jais koki menesiuka, vis pamirsdavau laiku isidet, tad geriau naudoju vienkartinius ideklus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spurrga: 11 spalio 2008 - 20:52
mano dukrytei jau 3,5 mėn, bet man pienukas vis dar intensyviai bėga doh.gif o taip norėtųsi kartais be liemenuko pabūti, o dabar vis su juo turiu būti ir dar su tais įdėkliukais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Levander @ 2008 10 14, 08:32)
mano dukrytei jau 3,5 mėn, bet man pienukas vis dar intensyviai bėga  doh.gif  o taip norėtųsi kartais be liemenuko pabūti, o dabar vis su juo turiu būti ir dar su tais įdėkliukais  doh.gif

naudok medžiaginius įdėkliukus, jie taip nešutina ir nedirgina odos kaip vienkartiniai. ovisai be liemenuko gali pabūt iškart po maitinimo, gi tada kurį laiką nevarva pienas mirksiukas.gif
Atsakyti
Ewe, noreciau paklausti, is kur toks kategoriskumas, del pieno nusitraukinejimo? Ar tu jau bandei nusitraukt ir tau dar padidejo kiekis, ar tiesiog is bendro isprusimo, is kalbu toks nusistatymas???
1 -2 sav. po gimdymo pas mane buvo tiek daug pieno, kad blioviau nakti is sakusmo. as ir galvojau, jog padides nusitraukus. po keliu nutraukimu susitvarke. aisku tada susimasciau, kad man siaip jau patiko tokios dideles apimtys blush2.gif... bet...
Atsakyti
QUOTE(Donalita @ 2007 06 12, 18:10)
Labas, uzjauciu tave vargsyte. Kantrybes ir stiprybes!
Nuo ko pradet?
Kruti skauda todel, kad uzsistovejes pienas prasiskverbia i aplinkinius audinius. Gaunasi uzdegimas. Stai todel, net kai jau krutis istustinta, ja vis tiek dar skauda. Greit praeina, nepergyvenk ir neprisigalvok visokiu baisybiu. Visada duok kudikiui jei tik gali skaudancia kruti pirmiau - neleisk, kad pasidarytu dar blogiau.
Pati turiu per daug pieno. Kai jo per mazai - blogai, bet niekada neisivaizdavau, kad gali buti blogai ir kai jo per daug. Tai ka parasysiu yra informacija iskasta internete ir mano ismeginta. Mums jau penki menesiai  4u.gif 
Jei mazius malasi ir skaudina speneli - neduok, geriau butu kad kas nors kitas ji truputi panesiotu ir abu nurimtumete. Viena karta man skaudejo kruti. Reikejo butinai ja istustinti. Paprastai dvieju kartu buna gana, bet man skaudejo ir tos kruties speneli, del ko norejosi praleisti keleta maitinimu su ja. Gavosi taip, kad vis ne iki galo istustinama kruti praskaudejo savaite. Negalejau maziaus priglaudus prie krutines nesiot. Jei reikedavo, vyras ji paramindavo, o as jauciausi kaip invalide  verysad.gif 
Niekada neduok abieju krutu per viena maitinima - tas patarimas skirtas nevalgiems vaikams.
Ar tu tikrai isitikinusi, kad turi per daug pieno?  g.gif  Normalu, kad pienukas slabai lasa tarp maitinimu pirmaji menesi. Kai mano mazius buvo vieno menesio, as apie tai dar neitariau. Nebuvo kam pamokyt  tongue.gif  , as gyvenu Airijoje.
Cia yra google nuoroda i puslapi, kuriame mano manymu, visa situcija ir iseitis is padeties aprasyta geriausiai. Angliskai, bet mazdaug isversiu. Kai si puslapi radau, daug kas man paaiskejo:
http://66.102.9.104/...V...;cd=8&gl=ie

As pradejau ieskoti informacijos, kai mano mazius staiga pradejo kakoti zaliai (nicnieko apart mano pieno niekada negaves).
Tu gali tureti visus arba kai kuriuos is siu pozymiu:
*Labai pilnos krutys tarp maitinimu
*labai stiprus jausmas, kai pienuko pribega i krutis (kazkur skaiciau, kad tai tik lengvas tvilkciojimas ir pagalvojau "nieko sau! Dar truputi ir tai jau butu skausmas!")
*Sitaip ne viena, o po keleta kartu tarp maitinimu
*daug pieno lasa tarp maitinimu
*didesne mastito rizika

Kudikis gali tureti kai kuriuos, arba visus siuos pozymius, jei mama turi per dug pieno:
*Girdet, kaip jis garsiai ryja, kosti, springsta valgydamas (dazniausiai pacioj pradzioj maitinimo,kol pienukas stipriai bega)
*Jo veidukas atrodo nusigandes (valgant)
*Atrodo, kad jam nepatogu, jis neramus (valgant)
*Losia galvyte atgal, bando ciulpti tik spenelio galiuka, isriecia nugaryte
*Daznai perdzia
*Neramus, nervingas
*Zaliai kakoja
*Ismatos gleivetos ir kartais su trupuciu kraujo
*O sita suprantu,bet nezinau kaip lietuviskai isversti "explosive stools". Budavo, mazius svarus, sausas, ka tik pakeistom sauskelnem pirsteli karteli su kakiuku (gaaaaaarsiai), ir tenka keisti sauskelnes, drabuzelius, o jį patį pagalvodavau, ar pavalineti, kaip iprastai, ar paprasciau nesti i vonia. Kakiuko nedaug, sauskelnese dazniausiai beveik nieko, bet viskas tarsi po spaudimu iššvirkšta ant nugarytes.
*Atpylinejimas, refliuksas
*Sparciai priaugineja svorio del dideliu maitinimu arba atvirksciai, labai mazai, vengia zysti, nes labai nepatogu
*Atrodo amzinai alkanas, nors turi daug pieno. Daznai zinda, nes gauna daug saldaus priesakinio pieno (kuris yra beveik kaip saldus vandenelis) ir labai mazai gauna to riebiojo uzpakalinio ( doh.gif  nezinau lietuvisku terminu, nes viska skaiciau angliskai) pieno, kuris labiau pasotina kudiki
*Megsta ciulpti pirstus/ciulptukus ir vengia buti prie kruties ilgiau nei butina

Patarimai
-Stipriai sumazinti skysciu kieki. Uztenka vadovautis troskulio jausmu. Tai, kad butina isgerti 2 litrus vandens per diena, o maitinancioms ir dar daugiau - yra agresyvi kompaniju, pardavinejanciu vandeni buteliuose, reklama. (kitas reikalas, jei dietiniesi, begioji ir pan). As praktiskai is karto pajutau, kad mano krutys minkstesnes pasidare, kai nustojau daug gerti.
-Jei mazius zinda labai ilgai, kita kruti pasiulyti tik po 2 val
-Maitinti keleta kartu is tos pacios kruties. ATSARGIAI!!! Prieiti prie to is po leto. Stebek save, nes gali netycia prisidaryti bedos. Taciau tuo budu organizmas gaus signala, kad pienas uzsistovi kitoje krutyje, vadinasi, jo tiek daug nereikia gaminti. Taip pat mazius galu gale gaus daugiau riebiojo pieno ir bus sotus ilgesniam laikui. Ir vel prades geltonai kakoti ( be saskiu  lotuliukas.gif  )
-Kai kur patariama tokiu budu sureguliavus pieno gamyba grizti prie "vienam valgymui - viena krutis). Keleta kartu tai pabandzius meciau - neapsiziuredavau, kaip pasidarydavau vel visa pritvinkus
-Nusitraukinek piena po truputi, tik del palengvejimo. Nepamirsk, nuolatinis krutu tustinimas - tai signalas organizmui, kad reikia dar
-Bandyk deti saltus kompresus ant krutu po 15 min su pertraukelem bent po 60 min, pieno srovei sumazinti. Tai nera moksliskai patvirtinta, bet mamos sako,kad padeda.
-Patariama stipriai apriboti saldesiu kieki (iskaitant ir vaisius) saldaus pieno gamybai apmazinti
-daug kur skaiciau, kad zindyvems nepatartina gerti metu ir pipirmeciu arbatos, nes slopina pieno gamyba. Tai as pageriu kartas nuo karto. Mano manymu, jos tiek slopina, kiek ramuneles per piena ramina vaika, o kava atvirksciai. Taciau mes visi esam individualus. Sebek save ir vaika. Taciau gali pabandyti gerti po puodeli i diena drasiai
-Venk poziciju, kai pienelis teka i kudikio burnyte is virsaus zemyn. Rinkis tokiaskaip maitinimas gulint. As pati vaika pasidedu ant pagalves, ant keliu, ismunku giliai i foteli, viena koja uzsikeliu ant suoliuko ir gaunasi taip, kad vaiko galvyte vos ne auksciau uz kruti
-Vaiko ausyte, petys ir klubas turi buti vienoje linijoje. Jam (ir tau) turi buti patogu. Maitindama stengiuosi, kad vaiko galvyte butu auksciau uz pilvuka. Jo guolio galvugali siek tiek kilstelejau. Vaikas nustojo atpylineti ir pasidare nebe toks dirglus.

Tai jau gal ir viskas. Neperlenk lazdos su pieno mazinimu, juk nenori visai jo uzraukti. Girdejau, kad yra kazkokios pieno krizes. Nicnieko apie tai nezinau. Visada duodu vaikui zysti kiek ir kada jis nori. Panasu, kad uzaugsim be ciulptuko  thumbup.gif 
Sekmes. Net nespesi apsiziuret, kaip tapsi patyrusia mamyte  smile.gif

Super informacija thumbup.gif kaip tik tokios ir ieškojau. Iškeliu ir į tolesnius puslapius, kad kam reikės nepraleistų.

O gal kas dar be šių minėtų būdų žino pieno gamybos\tekėjimo mažinimo būdų? Nuo ko mažėja pieno?
Atsakyti
Donalita drinks_cheers.gif labai gerai parasei. visus tuos pozymius turejau ir as, bet nebuvau skaiciusi tos informacijso ir mane visa laika laaaabai troskino. maitinimo metu gerkle taip isdziudavo, kad isgerti turedavau maziausiai stikline vandens, o po maitinimo dar tiek pat. aisku pirmi menesiai buvo karstos vasaros, tai dar ir naturaliai troskindavo nuo karscio. prisimenu, kad kiekviena nakti tekdavo naktinius keisti po pora kartu, nes pabusdavau visa pieno baloje. ir tas pastovus liemeneles su iklotais nesiojimas doh.gif bet tas pieno perteklius per pora menesiu susireguliuoja ir tuos vargelius jau pamirsau.nors mano zirniukui jau daugiau nei 6 men, bet vis dar turiu nesioti liemenele ir diena ir nakti su ikloteliais, nes dar pavarva, nors nedaug ir tai jau nebeproblema.
Atsakyti
Mes taip pat turime sia problema. Vaikuciui valgymas- sunkus, kankinantis procesas. Man buna gaila savo maziuko, kai jis issigandes sukiojasi, springsta, verkia, pyksta, nes negali ramiai pavalgyti. Ieskojau informacijos internete, knygose ir po truputi pradedam kovoti su sia beda. Tiesa, tai savotiska neuroze, kuri vadinasi galaktoreja, taigi reiketu kreiptis i psichologa arba psichoterapeuta, neurologa lotuliukas.gif . Taciau, man atrodo, kad ir be ju pagalbos susitvarkysime. ax.gif Knygoje perskaiciau, kaip reiketu maitinti savo kudiki, jeigu galaktoreja yra tokia gausi, kad kudikis springsta, nespeja nuryti tekancio pieno. Cituoju: "Gausiai tekanti piena surinkite i sterilu indeli. Kudikiui duokite zisti kruti, kai pienas nustos gausiai tekejes. Po to istekejusi piena sauksteliu arba is puoduko (blogiausiu atveju per zinduka) sugirdykite kudikiui arba uzsaldykite. Kai zindant viena krutimi is kitos teka pienas, prie jos pridekite salta kompresa. Si procedura gerai padeda."
As truputi nutraukdavau pieno, sugirdydavau ji savo mazyliui is buteliuko, o po to kai krutine budavo minstesne mazius pasimegaudamas valgydavo toliau is jos. Ir manau tai labai veiksminga, mum padeda. Ir mazylis laimingesnis, ir pieno gamyba normalizuojasi thumbup.gif . As manau, kad "pieno islaistymas" tai yra, kai pienas nuspaudziamas i merle ar kur kitur ispilamas, kad kudikiui zisti butu lengviau, nera gerai. Todel, kuo daugiau istustinama krutine, tuo labiau joje gaminasi pieno. O tas nesuvalgytas, nuspaustas i merle pienas gaminasi ir toliau, todel visa tai kartojasi, pieno nemazeja. knygoje rasoma: "Kudikis istraukia 80 proc. pieno, jeigu alkis ji privercia zisti ilgiau arba dazniau jis istruakia visa 100proc. tada sekrecija padideja tiek, kad sis poreikis butu patenkintas ir dar liktu apie 20 proc. pieno."
Taigi jeigu nutraukiate pienuko pries maitinima ar po, kad maziukui butu lengviau, gal duokite ji isgerti vaikiukui. Ka jis isger is buteliuko ar puoduko, to jam nebereikes is jusu krutines, ir pieno gaminsis tiek kiek jam reikia. Na cia tik mano nuomone. rolleyes.gif Krutine turi "zinot" kiek jai prigamint pieno tad neapgaukime jos ir neispilkime pieno niekur kitur kaip tik i vaiko skranduka thumbup.gif
Sekmes!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elikule: 23 gruodžio 2009 - 13:57
Sveikutes, ir man iskilo daug klausimu .....
maziuka maitinu jau 3men... pradejau biskutika laikytis dietos nes esu priaugus daug kg ir dar jie auga, kilogramai aukti apstojo bet man atrodo pienuko pamazejo.... jeigu pradeciau daug skysciu gerti jo padaugetu? smile.gif
beto kaip mano maziukas valgo labai muistosi ir rankytem, kojytem labai spardosi.. nezinau kas jam yra gal mazai? siaip pienukas man nebega, kaip paspaudziu su pirstais ciurkslyte bega. Vaikutis valgo apie 20min , 10min is vienos ir 10 is kitos... bet pavalges visada verkia bet ir atpila.... nezinau kas jam.. gal as ka blogai darau? beto labai smardziai bezda. ir papai toki apglebe anksciau budavo truputuka kietesni o dabar atrodo toki "laisvesni"....
Atsakyti
man panašiai buvo, išsiaiškinau kad pienelio labai mažai tebeturiu, arba gali būti kad tiesiog sunkiai traukiasi. maniškis irgi kai mažai pieniuko yra visas spurda ir tampo tą papą... kad pienelio padaugėtu galima pagerti žindyvėms skirtu arbatų, nealkoholinio alaus, ir šeip daug skysčių, mama dar sakė kad galima arbatos su pienu gert (kokteilį biggrin.gif) bet nebandžiau šito, kad lengviau tekėtu pieniukas jai užsikimše galima po šiltu dušu palysti, tačiau jai sakot kad krūtis minkštesnės žymiai tai turbūt pienelio ir trūksta, pamėginkit nutraukti kuo daugiau pienelio ir kuo daugiau vaikui krūti duoti, tada organizmas supras kad trūksta pieno 4u.gif na bent jau aš taip dariau ir man rezultatai gerėja smile.gif o dėl atpilinėjimo, tai pažiūrėkit kad vaikutis visada atsirūktu, nors ir atsirunga po kiek laiko galite vėl stačią pakelti, nes maniškis būna ir vėl atsirūksta, dar po maitinimo kiek palaikykite gulsčią kad pieniukas nubėktu visas ir tik tada kelkite atsirūgti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rūtkė: 19 sausio 2010 - 20:32
Labas visoms mamoms. Norėjau paklausti, ar ir jums taip būna- bėga pienukas iš krūties didele srove, mažylis net nespėja jo nuryti. Skaičiau, kad tokiu atveju reikia šiek tiek jo nusitraukti, kol nustos tiek tekėjęs ir maitinti. Tačiau mano mažiukas išsigąsta ir nebenori "imti" krūties. Ką tokiu atveju daryti?
Aš iš tos panikos galbūt "sugadinau"- išsigandusi to gausaus tekėjimo kelis kartus nusitraukdavau pieną ir sugirdydavau mažiuką iš buteliuko. Gal jis įprato, kad jam nereikia "dirbti" ir laukia, kol vėl maitinsiu iš buteliuko, juk taip jam žymiai lengviau.
Kaip grįžti prie normalaus maitinimo iš krūties?
Atsakyti
QUOTE(elendrike @ 2010 03 10, 22:22)
Labas visoms mamoms. Norėjau paklausti, ar ir jums taip būna- bėga pienukas iš krūties didele srove, mažylis net nespėja jo nuryti. Skaičiau, kad tokiu atveju reikia šiek tiek jo nusitraukti, kol nustos tiek tekėjęs ir maitinti. Tačiau mano mažiukas išsigąsta ir nebenori "imti" krūties. Ką tokiu atveju daryti?
Aš iš tos panikos galbūt "sugadinau"- išsigandusi to gausaus tekėjimo kelis kartus nusitraukdavau pieną ir sugirdydavau mažiuką iš buteliuko. Gal jis įprato, kad jam nereikia "dirbti" ir laukia, kol vėl maitinsiu iš buteliuko, juk taip jam žymiai lengviau.
Kaip grįžti prie normalaus maitinimo iš krūties?

Kai nusitrauki pienuką, tai negirdyk vėliau jo iš buteliuko. Gali nusitraukti tik tiek, kad nebebėgtų didele srove ir tada maitinti pati iš krūties, o nutrauktą pienuką gali kad ir išpilti ... Mano mažytei tai juokinga, kai pienukas bėga, kaip iš krano biggrin.gif
Atsakyti