Kudikis gali tureti kai kuriuos, arba visus siuos pozymius, jei mama turi per dug pieno:
*Girdet, kaip jis garsiai ryja, kosti, springsta valgydamas (dazniausiai pacioj pradzioj maitinimo,kol pienukas stipriai bega)
*Jo veidukas atrodo nusigandes (valgant)
*Atrodo, kad jam nepatogu, jis neramus (valgant)
*Losia galvyte atgal, bando ciulpti tik spenelio galiuka, isriecia nugaryte
*Daznai perdzia
*Neramus, nervingas
*Zaliai kakoja
*Ismatos gleivetos ir kartais su trupuciu kraujo
*O sita suprantu,bet nezinau kaip lietuviskai isversti "explosive stools". Budavo, mazius svarus, sausas, ka tik pakeistom sauskelnem pirsteli karteli su kakiuku (gaaaaaarsiai), ir tenka keisti sauskelnes, drabuzelius, o jį patį pagalvodavau, ar pavalineti, kaip iprastai, ar paprasciau nesti i vonia. Kakiuko nedaug, sauskelnese dazniausiai beveik nieko, bet viskas tarsi po spaudimu iššvirkšta ant nugarytes.
*Atpylinejimas, refliuksas
*Sparciai priaugineja svorio del dideliu maitinimu arba atvirksciai, labai mazai, vengia zysti, nes labai nepatogu
*Atrodo amzinai alkanas, nors turi daug pieno. Daznai zinda, nes gauna daug saldaus priesakinio pieno (kuris yra beveik kaip saldus vandenelis) ir labai mazai gauna to riebiojo uzpakalinio ( nezinau lietuvisku terminu, nes viska skaiciau angliskai) pieno, kuris labiau pasotina kudiki
*Megsta ciulpti pirstus/ciulptukus ir vengia buti prie krutpadeda.
[/quote]
dabar jau visai pasimeciau- maniau kad man truksta pieno, bet pozymiai dauguma tinka kad per daug
As irgi naktimis slapia budavau bet po triju men susitvarke nebebega, dabar tik maitinant dar bega is kitos kruties.
Jei per didelis pieno tekejimas yra problema, naturalistines knygos pataria pagerti salaviju arbatos
na kai as maitinu tai ir pienas upeliais teka,ypac sunku nakti,nes bunu ir as ir mazike slapia,tai dabar miegu su lemenuku ir yklotais,taio dabar nera broblemu,tik reikia priprast
Mano vaikui beveik pusė metų ir tik dabar pajautau, kad kažkiek susireguliavo pieno gamyba. Bet aišku maitinant iš vienos, bega iš kitos. O jei karštą dieną dar ir skysčių padaugini, tai visai pasidaro nekas. Žodžiu patebėjau, kad reikia gerti gerimus, kurie skatina skysčių šalinimą iš organizmo pvz. spanguolių sultys ir pan. Aš geriu Mors sultis (ten įvairių sulčių mišinys.) Na bet be iklotų, tai ne žingsnio
Maitinu jau 3menesiai o tas pienas kaip tekejo taip ir teka,nezinau ka daryciau jei nebutu iklotu i liemenele.bet tai nieko blogo,dabar jau jauciu kada prasideda tie papuliu saremiai,kuriu metu isstumiamas pienas.
QUOTE(odetat @ 2007 06 30, 17:43)
As irgi naktimis slapia budavau bet po triju men susitvarke nebebega, dabar tik maitinant dar bega is kitos kruties.
man ir bega...turbut ir begs visa laika..
jau beveik trys menesius maitinu dukryte, bet pienas tebebega, o ypac nakti. Liemeneles nakti negaliu deveti, nes ja devint mazeja pieno, po to ryte mazoka buna. Skaiciau daktaro Vingrio knygoje, kad toks gausus pieno begimas susijes su psichologinemis problemomis, bet niekaip negaliu suprasti kaip tai susije....?
Mano vaikui 1 m ir 9 men. maitinu iki siol.
Paklausa/ pasiula visiskai susireguliavo tik po 4 menesiu.
Man penas bega iki siol, matyt niekur nuo to nepabegsime.
Kai vaikas valgo is vienos is kitos bega, taip pat kai galvoju apie vaika.
Isbandzius visus kruties iklotus, labiausiai patiko Chikko.
Paklausa/ pasiula visiskai susireguliavo tik po 4 menesiu.
Man penas bega iki siol, matyt niekur nuo to nepabegsime.
Kai vaikas valgo is vienos is kitos bega, taip pat kai galvoju apie vaika.
Isbandzius visus kruties iklotus, labiausiai patiko Chikko.
o kur rasti nusipirkti ne vienkartinių idėklų? iš savo tetos esu girdėjusi,kad ji turėjo plasmasinius, niekur nerandu pirkti.vaistinėse kiek klausiu sako,kad jau nebūna perku tuos vienkartinius,bet man rodos, kad maitinant labai patogu būtų ant kitos krūties tokį plasmasinį uždėti,kad pienuko prisikauptų
QUOTE(Ewe @ 2007 07 30, 19:30)
o kur rasti nusipirkti ne vienkartinių idėklų? iš savo tetos esu girdėjusi,kad ji turėjo plasmasinius, niekur nerandu pirkti.vaistinėse kiek klausiu sako,kad jau nebūna perku tuos vienkartinius,bet man rodos, kad maitinant labai patogu būtų ant kitos krūties tokį plasmasinį uždėti,kad pienuko prisikauptų
Ewe, aš pirkau (tiesa, prieš 5 metus) Chicco plastmasines geldeles pienui surinkti. O įdėkliukai į liemenėlę būna vienkartiniai ir skalbiami. Skalbiamų būdavo Avent firmos. Bet aš pati pasisiuvau...
Tai jei tu nori pienui surinkti, tai gal pabandyk didesnėj vaistinėj ir paaiškinti, kad ne sugerti pieną, o kad subėgtų..