Įkraunama...
Įkraunama...

Geriau nei tikėjausi -lengvas gimdymas

Labutis, norėčiau ir aš nei iš šio, nei iš to pagimdyt biggrin.gif gimdymo data jau praėjo, tai kasdien vis laukiu kažko dar nepatirto g.gif preišlaikiniai sarėmiai labai nežymūs ir reti, savisauta gera, atrodo niekas nesikeičia.Ryt einu pas gydytoja gal bus aiškiau po apžiūros, o gal bus ''nei šio nei to" ? ax.gif
Atsakyti
Pukuti, sveikinu su suneliu 4u.gif

Nesakykit, merginos, kad pernesiojau. Juk po nustatytos datos galima dar 2 savaiteles nesioti. Aisku, paciai mamai buna neramu ir nekantru.
As tik savo situacijos nesuprantu: sakoma, nestumas 280 dienu. Mano nustatytas terminas buvo sausio 10d., o 280-ta diena suejo butent sausio 8d., kada ir pagimdziau. Bet kodel nutekejo zalsvi vandenys, bylojantys pernesiojima?????
Del gimdymo termino datos landziojau po vokiskus www.psl-ius. Ir man jie paskaiciavo labai tiksliai, kada gimdysiu.

Pabandykit: www.urbia.de www.baby-care.de
Iveskite i pirmus langelius paskutiniu menesiniu data, o paskui ciklo trukme ir jums ismes gimdymo data. Dazniausiai sito ir prasoma.
O siaip per www.google.de iveskit paieska "Geburtsrechner" ar "Geburtsterminrechner".

Visoms linkiu nesudetingo pirmo menesio ir butinai PIENUKO, kada ir ivyks pirmoji adaptacija su naujuoju gyvenimu!!!!
Atsakyti
QUOTE(busVakare @ 2008 02 05, 14:51)
Nulekiu namuose i tulika: bega skystis. Zalsvas... g.gif

busVakare, nemanau ir aš, kad pernešiojai Faustą. Bet kad žalsvi vandenys nubėgo, būčiau sunerimusi. g.gif Nes šiaip tokia spalva rodo, kad kūdikiui trūksta deguonies.
Kad būti iki galo tiksliai, pacituosiu: "Paprastai vaisius vystosi skaidriuose vandenyse, tačiau, kai dėl kažkokių priežasčių jau motinos įsčiose vaikeliui pradeda trūkti deguonies, pažaliuoja vaisiaus vandenys. Dėl deguonies bado, mažojo žmogelio kraujotaka persitvarko taip, kad nuo deguonies bado būtų apsaugoti svarbiausi organai – galvos smegenys ir širdis. Tai du jautriausi deguonies trūkumui ir tuo pačiu - patys svariausi mūsų organai. Beveik visai netenka maitinimo oda, inkstai, žarnynas. Žarnyne tuo metu jau būna susiformavę pirmosios mažylio išmatos – mekonijus, kuris dėl nusilupusio žarnyno epitelio yra žalios spalvos. Kai žarnyne sumažėja kraujotaka, atsiranda spazminiai žarnyno susitraukimai ir dar motinos įsčiose mažylis pradeda tuštintis. Šios išmatos ir nudažo vaisiaus vandenis žalia spalva. Medikams tai ženklas, jog mažyliui jau trūksta deguonies ir jam geriausia būtų gimti kuo greičiau, kad deguonies badas nepaliestų širdelės ir galvos smegenų. Deja, visiškai nėra žinomos mažylio galimybės, kaip ilgai jis gali ištverti šį deguonies badą. Vieni gimsta iš žalių vaisiaus vandenų, įvertinami gerais Apgar balais, o vėliau jų būklė pradeda blogėti arba net dar vėliau išryškėja cerebrinis paralyžius, o kitas, žiūrėk, gimė iš žalių vaisiaus vandenų, gaivintas ir nieko, auga kaip uoga." mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Pūkutis @ 2008 02 06, 14:50)
visgi prisikarksejau  lotuliukas.gif , pagimdziau "nei is sio nei is to" smile.gif
penktadieni poliklinikoje gyd. uzrase CKG ir garantavo, kad pirmadienio jau nesulauksiu smile.gif taciau pirmadieni is ryto vel pasirodziau  tongue.gif  ir gavau siuntima gimdyti (pagal termina pernesiojau 9 d.) Daiktus jau turejau su savim, todel is Antakalnio mot.konsultacijos nuvariau tiesiai i Vilniaus AK priimamaji. Jokiu gimdymo pozymiu nejauciau, bet gyd. apziurejusi pasake - gimdom, vyras net nepatikejo is karto smile.gif Ikalbejo del epiduro, kuri padare tk apie 14 val. nes skausmu nejutau,o jau 16:45 isvydau savo suneli smile.gif

Gražiai ir greitai Tu čia prasisukai smile.gif .
Atsakyti
Aš galima sakyti irgi gimdžiau pagal temos pavadinimą, tik ne iš paprastosios pusės. smile.gif Gražiai laukiaus, lankėm kursus, mokėmės visus masažus, relaksavimo pratimėlius. Tada patekau į ligoninę dėl aukšto kraujospudžio ir kt. Jaučiaus puikiai, maniau jau važiuosiu namo (buvo lygiai 38 sav.), bet daktariukai susirinko, išnagrinėjo tyrimus ir vieną rytą pasakė, kad šiandien pamatysiu leliuką. Po kelių valandų, po operacijos jau supavom mažiukę smile.gif Labai netikėtai...
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2008 02 07, 14:35)
busVakare, nemanau ir aš, kad pernešiojai Faustą. Bet kad žalsvi vandenys nubėgo, būčiau sunerimusi. g.gif Nes šiaip tokia spalva rodo, kad kūdikiui trūksta deguonies.
Medikams tai ženklas, jog mažyliui jau trūksta deguonies ir jam geriausia būtų gimti kuo greičiau, kad deguonies badas nepaliestų širdelės ir galvos smegenų. Deja, visiškai nėra žinomos mažylio galimybės, kaip ilgai jis gali ištverti šį deguonies badą. Vieni gimsta iš žalių vaisiaus vandenų, įvertinami gerais Apgar balais, o vėliau jų būklė pradeda blogėti arba net dar vėliau išryškėja cerebrinis paralyžius, o kitas, žiūrėk, gimė iš žalių vaisiaus vandenų, gaivintas ir nieko, auga kaip uoga." mirksiukas.gif

Vijurka, tai ka tuo nori pasakyti??? Kad stebeciau saviske? Noriu, kad uoga augtu!
Atsakyti
QUOTE(busVakare @ 2008 02 09, 15:28)
Vijurka, tai ka tuo nori pasakyti??? Kad stebeciau saviske? Noriu, kad uoga augtu!

Nemanau, kad turetum labai jaudintis, jei leliui viskas gerai,, neprisigalvok ko nereikia, o taip paskui ir atsitiks, viskas bus gerai 4u.gif

Kam be reikalo gasdinat mamas, juk taip ir is proto paskui iseit galima blink.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(busVakare @ 2008 02 09, 13:28)

busVakare, viskas gerai. Jūsų mažiukė gimė sveikutė ir sparčiai auga. Tiesiog žalsvi vandenys rodo (-ė), kad vaikiukui ima trūkti deguonies (čia dar jam esant mamos pilvuke). Tą ir norėjau pasakyt, rašydama, kad būčiau sunerimus. Bet jei šito nežinai, tai ir išsigąst nespėji. mirksiukas.gif Tiesiog gerai, kai viskas gerai baigiasi. 4u.gif

QUOTE(TheSweetest @ 2008 02 09, 15:12)
Kam be reikalo gasdinat mamas, juk taip ir is proto paskui iseit galima  blink.gif  schmoll.gif

Niekas negąsdina. schmoll.gif Tiesiog dažnai žinojimas išgelbėja net gyvybę. Jei mama nežino atrodo smulkmenos, ji nutekėjus žalsvos spalvos vaisiaus vandenims gali neskubėti į ligoninę... O reiktų. unsure.gif
"Iš proto eiti" tikrai nereiktų, tiesiog, kuo daugiau žinai, tuo ramesnė jaustiesi. bigsmile.gif
Atsakyti
Man vandenys nubego 16:20 , o as dar kukavau...Ant stalo su marskinaiciais gulejau tik 19 val. Nei as panikavau, nei jauciau is aplinkos nerima...

Pameni, Vijurka, kaip trizniojau nuo Kaledu "Kada kada???". Vadinasi, giliai pasamoneje jutau, kad reikia Faustute krapstyti kuo greiciau bigsmile.gif Be to, nuo sausio 3d. buvo sumazeje jos judesiai. Gavau siuntima del tonusu patikrinimo. Pajunge laidus, o mergytes sirdele plake kaip po kroso begimo. Ir daktarams tai buvo stebetina. Tad teko lankytis del tonusu 3 kartus. Niekas atsakymo nedave. O sirdute mazosios plake tikrai labai intensyviai. 4x klausyt tonusu neprireike- jau gimdyt vaziavom. Zodziu, cia kazkoks rysys tarp tos intensyviai plakancios sirdeles- zalsvu vandenu- mano nekantrumo (jau buvau pasiruosus nuo sausio 1d.) BUVO mirksiukas.gif
Atsakyti
bus Vakare kaip laukiau kaip tavo reikaliukai 4u.gif sveikinu su dukruže 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Lera, ikvepei mane su savo gimdymo istorija ir savo istorija parasyt. Vis galvojau: "O kam cia bus idomu... Ir laiko reikia rast". O dabar manau, kad reikia vel viska atgaivinti ir del savo Faustuko iamzinti. Tegu zino...juolab, kad daug visokiu mistiniu graziu dalyku. As pasistengsiu tam rastui laiko bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(busVakare @ 2008 02 11, 13:42)
Lera, ikvepei mane su savo gimdymo istorija ir savo istorija parasyt. Vis galvojau: "O kam cia bus idomu... Ir laiko reikia rast". O dabar manau, kad reikia vel viska atgaivinti ir del savo Faustuko iamzinti. Tegu zino...juolab, kad daug visokiu mistiniu graziu dalyku. As pasistengsiu tam rastui laiko bigsmile.gif

aišku parašyk bigsmile.gif bet aš jau žiuriu tikra ikvepeja ta prasmė patapau lotuliukas.gif nes ne tu pirmą taip rašai cool.gif biggrin.gif kai tik parašysi butinai varysiu skaityt bigsmile.gif ax.gif dar karta sveikinu su dukryte 4u.gif wub.gif
Atsakyti