Oi, jaučiu ir man bus "nei iš šio, nei iš to" Terminas ant nosies, o savijauta puiki, jokio nuovargio, siandien ypatingai jėgų antplūdis Nei skausmų, nei keistų išskyrų, daiktai sukrauti seniausiai, kasdien vis sugalvoju ką dar į tašę įsimesti Žodžiu, visai nesijaučiu begimdanti, nors buvau įsitikinusi, kad antrąjį gimdysiu anksčiau ar bent jau laiku
Mano beveik visi vaikai taip:"nei iš šio, nei iš to".
Papasakosiu apie pirmą.Gyvenom,ūkininkavom tada tolimam kaime.Iš ryto pašėriau gyvulius, pamelžiau karves, priešpiet susikasiau lysvę kopūstams, juos pasodinau, paskui šiaip ūkiški darbai perdien, grįžus vyrui iš darbo ,vakare įsėjom dobilų ant 3 ha javų lauko, abu kartu gyvulius sutvarkėm.Nu, lyg skaudena, bet lyg ir ne. Tik kažko į WC dažniau kėliausi. Na, sako vyras varau greitosos kokios kviesti.
O aš priešinuos:nereikia, dar negimdysiu.Tai jis nuėjo 3 km iki telefono paskambino mano tėčiui.Tėtis atvažiavo iki mūsų 25 km, aš taip jau nenorėdama -išvažiavau.Pakeliui nuleido ratą.Sustojom.Tėvukas stresuoja, o aš ne-juk dar negimdau.Pasikeitėm,nes man irgi labai rūpėjo padėti. Nuveža. Nu ir aš po 20 min pagimdžiau, nespėjo nei tų popierių normaliai surašyti, nei manęs sutvarkyti pagal anuomet galiojusias taisykles
O mano sesuo gimė akušerinio koridoriuje Mama apžiūrėjus ginė sako: oi dar negreit gimdysi- nešiandien ir nerytoj. Eina mama iš tos apžiūros, užsuko į WC, o paskui jau į palatą einant, priklupo ir prasidėjo... Sulėkė tada personalas ir koridoriuje sesę paėmė, bambagyslę nukirpo, o paskui nuvedė mamą į gimdyklą tolesniem tvarkymam...
Papasakosiu apie pirmą.Gyvenom,ūkininkavom tada tolimam kaime.Iš ryto pašėriau gyvulius, pamelžiau karves, priešpiet susikasiau lysvę kopūstams, juos pasodinau, paskui šiaip ūkiški darbai perdien, grįžus vyrui iš darbo ,vakare įsėjom dobilų ant 3 ha javų lauko, abu kartu gyvulius sutvarkėm.Nu, lyg skaudena, bet lyg ir ne. Tik kažko į WC dažniau kėliausi. Na, sako vyras varau greitosos kokios kviesti.
O aš priešinuos:nereikia, dar negimdysiu.Tai jis nuėjo 3 km iki telefono paskambino mano tėčiui.Tėtis atvažiavo iki mūsų 25 km, aš taip jau nenorėdama -išvažiavau.Pakeliui nuleido ratą.Sustojom.Tėvukas stresuoja, o aš ne-juk dar negimdau.Pasikeitėm,nes man irgi labai rūpėjo padėti. Nuveža. Nu ir aš po 20 min pagimdžiau, nespėjo nei tų popierių normaliai surašyti, nei manęs sutvarkyti pagal anuomet galiojusias taisykles
O mano sesuo gimė akušerinio koridoriuje Mama apžiūrėjus ginė sako: oi dar negreit gimdysi- nešiandien ir nerytoj. Eina mama iš tos apžiūros, užsuko į WC, o paskui jau į palatą einant, priklupo ir prasidėjo... Sulėkė tada personalas ir koridoriuje sesę paėmė, bambagyslę nukirpo, o paskui nuvedė mamą į gimdyklą tolesniem tvarkymam...
QUOTE(Pūkutis @ 2008 01 07, 12:58)
Oi, jaučiu ir man bus "nei iš šio, nei iš to" Terminas ant nosies, o savijauta puiki, jokio nuovargio, siandien ypatingai jėgų antplūdis Nei skausmų, nei keistų išskyrų, daiktai sukrauti seniausiai, kasdien vis sugalvoju ką dar į tašę įsimesti Žodžiu, visai nesijaučiu begimdanti, nors buvau įsitikinusi, kad antrąjį gimdysiu anksčiau ar bent jau laiku
panasus terminai pas mus. As tik greiciau ...niu, tikiuosi. Nuojauta sako, kad sia savaite. Kad rytoj, gal dar nelabai, bet link savaitgalio gal ir bus. Siandien, sakau, duzgiu kaip bitele, jokio skausmo, saremio... Gal i vakara.
Is viso: padariau isvada, kad gimdymai susije genetiskai- kaip mamos, taip ir mes. Net svorio as panasiai priaugau kaip mama. Dekui dievui, kad ji viska paskui greit ismete ir iki savo 50-ties buvo figuringa.
QUOTE(busVakare @ 2008 01 07, 13:57)
padariau isvada, kad gimdymai susije genetiskai- kaip mamos, taip ir mes.
nepritariu. Mano mama abu kartus gimdė sunkiai ir ilgai. Plyšo tiek, kiek įmanoma. Siūta skersai išilgai.
Aš abu vaikus pagimdžiau labai greitai ir lengvai, be jokių epidūrų ir tt. Jokių plyšimų-kirpimų nebuvo, nors vaikai tikrai ne iš mažesnių (dukra 3,64kg, sūnus 4,88kg). Pieno irgi mano mama neturėjo. Aš - dar ir svetimą galėčiau prisiglaust....
QUOTE(busVakare @ 2008 01 07, 10:17)
Prasom prasom, laukiam ispudziu is serijos "pagimdziau nei sio nei to" DAR!!!
mano visa nuo iki gai paskaityt paspaudus nuoroda paraše
. Nuojauta sako, kad sia savaite.
nu vis dėl to ta nuojauta kažka sako
panasus terminai pas mus. As tik greiciau ...niu, tikiuosi. Nuojauta sako, kad sia savaite. Kad rytoj, gal dar nelabai, bet link savaitgalio gal ir bus. Siandien, sakau, duzgiu kaip bitele, jokio skausmo, saremio... Gal i vakara.
Is viso: padariau isvada, kad gimdymai susije genetiskai- kaip mamos, taip ir mes. Net svorio as panasiai priaugau kaip mama. Dekui dievui, kad ji viska paskui greit ismete ir iki savo 50-ties buvo figuringa.
gal kažkiek ir paveldima Man sutapo tik kai kurie nėštumo negalavimai toksikozė, mažas spaudimas. O šiaip, tais laikas moterys buvo skatinamos valgyti "už du", dėl kg labai galvos nesuko, po pirmo vaiko mano mama papildomą svorį greit išbėgiojo, o po sesutes apsileido..
Pagal tavo savijautą galėčiau spręsti, kad nėra jau taip nei iš šio nei iš to Vis gi jauti ir parengiamuosius, ir paskauda-pamaudžia, emociškai esi pasiruošusi. Svarbiausia teigiamas nusiteikimas,kad viskas bus taip kaip reikia, sėkmės
Pirmo nestumo metu nejauciau jokiu paruosiamuju saremiu, gimda nesusitraukinedavo, pilvas nebuvo nusileides. Tiesiog viena vakara pajutau nepaaiskinama nerima, negalejau ilgai uzmigt, o ryte atsikelus nubego vandenys. Tiesa pagimdziau ne greit, tik po 12 val kai nubego vandenys.
Uztat si visa nestuma gimda spazmuoja, paruosiamuosius jauciu jau seniai, ir pilvas nusileido pries menesi. Tai dabar laukiu kada prasides tie tikrieji saremiai
Uztat si visa nestuma gimda spazmuoja, paruosiamuosius jauciu jau seniai, ir pilvas nusileido pries menesi. Tai dabar laukiu kada prasides tie tikrieji saremiai
aš irgi gimdžiau "nei iš šio, nei iš to".
tiksliau, gimdžiau aš po paros skatinimo ir 4 parų nevandenio periodo
o "nei iš šio, nei iš to" man 25 sav. nubėgo vandenys. nei skaudėjo ką, nei tempė... tiesiog pradėjo iš pradžių lašėti, paskui varvėti, o paskui jau ir bėgti per kojas...
tiksliau, gimdžiau aš po paros skatinimo ir 4 parų nevandenio periodo
o "nei iš šio, nei iš to" man 25 sav. nubėgo vandenys. nei skaudėjo ką, nei tempė... tiesiog pradėjo iš pradžių lašėti, paskui varvėti, o paskui jau ir bėgti per kojas...
Va man taip buvo - anei vieno cm neatsidarė net 10d.po termino Gydytoja sako - net kabliuko vandenims nuleisti techniškai neįmanoma įkišti Skatino, skatino, neatsidarinėjo, jau pradėjau apie cz galvoti ir staiga ateina patikrinti - 10cm už 25min. gimė sūnus
ir kur gi bus Vakare?
gal jau nei iš to nei iš sio gimdo
gal jau nei iš to nei iš sio gimdo
QUOTE(Lera @ 2008 01 10, 15:12)
Siuo periodu buvau ligonineje. Tik dabar prisedau prie sios temos, kai mano mazajai 28 dienos
Taip, as gimdziau NEI SIO NEI TO. O buvo taip:
uzvedziau sia tema, nes labai jau netrivojau. Sausio 6d. nulekiau dar i baznycia savotiskam pasiruosimui...Vaikiukas buvo neramus kaip niekada, saremiukai lengvi buvo istisa diena ir nakti. Jau maniau paryciais- isvaziuosiu. O sauso 7d. vel viskas ramu kaip niekur nieko. Sedau prie kompo padirbeti. Vyras skambina del termino pas notare, turiu uzdet savo parasa. Na, ka: nuvykstam. Firmos atstovas klausia "Kada gimdyt?". As juokais: "Po valandos kitos, ryt poryt". Atsistampavom, pasirasem. Vienzo, sklypa statybom turim. Dirst i laikrodi 16:20. "O, galvoju, spesiu "ant savo serijalo". Vyrui sakau: "Reiks sklypo isigyjimo proga Tavo vynu kolekcija patustint" (Visa nestuma po taure vyno pagurksnodavau istisai). Lipam laiptais is notaro: o gi trusikuose kazko itartinai dregna...Isskyru buvo visada, bet cia kazkaip kitaip... Bet masina i garaza pasistatem vistiek. Einu, klykauju "ant bajerio": "Geras! O kas jei siandien gimdau??" Nulekiu namuose i tulika: bega skystis. Zalsvas...
19 val. atsiduriau "ant stalo". Ir prasidejo pirmieji rimti saremiai. Bet as dar pildant apie save info bajeriukus seselem skaldziau, sms visiems siuntinejau. Tik naturaliai! Bet kaklelis neminkstejo ir neatsidarinejo. "Su tavo naturaliai bus apie 20 val". Vyras pradejo ikalbet del epiduro. Pusvalandi stengesi. Pagaliau, pasidaviau ir man suleido. Tada ir vel bajeriukus laidziau. O kai atsivere 23 val. 9 cm mane isvede... Vis dar nesupratau "Kur? Ka as cia vadinasi gimdau???" Va, o tada ir prasidejo mano rimtoji-tikroviska- realioji dalis. Kai paplaukiau, nebegirdejau, kas man sakoma, reikalavau tylos, nemokejau kvepuot, pamirsau visus naturalumus... Girdziu: "Vaiko galvyte stringa, nepraeina!!! Tonusai gali dingti! Cezaris! Greitai!!!!!!!". Taip mane pjove.
3 dienas vaiko neleidau niekam pasiimt, nes ji man parode sekunde ir isnese...Galvoj aibe minciu. Ziuriu i vaika ir nesuvokiu, kad mano. Visur skauda. Prasidejo kaltinimai, kad ne pati gimdziau. Dar veliau prasidejo kaltinimai, kad negaliu maitint krutim, pieno striuka. JAutrumas begalinis, asaru- kaip niekad per visa savo gyvenima...
Gal tik dabar pamazu ikvepiu aiskesnio oro. Antra karta gimdyti nenoriu. 9 menesius buvau pakilime ir euforijoj. Gimdymo zinios neatitiko praktika.
Dziaugsmingoji dalis: gime labai plaukuota tamsiu bruozu FAUSTA (nors mama sviesiaplauke) 3788 kg, 52 cm. Is ligonines isejom 3660 kg. Per menesi musu svoris soktelejo iki 4.6 kg. Ne mamos pienuko deka, o moderniu technologiju. Bet susidraugavau su mintim, jog ir taip uzauginsiu kurybinga, protinga, geru manieru, svelnia mergyte
Sveikinimai busVakare ir uzuojauta del pergyventu nemaloniu akimirku, tegul jos nublanksta prie ta dziaugsmeli, kuri dabar turi
visgi prisikarksejau , pagimdziau "nei is sio nei is to"
penktadieni poliklinikoje gyd. uzrase CKG ir garantavo, kad pirmadienio jau nesulauksiu taciau pirmadieni is ryto vel pasirodziau ir gavau siuntima gimdyti (pagal termina pernesiojau 9 d.) Daiktus jau turejau su savim, todel is Antakalnio mot.konsultacijos nuvariau tiesiai i Vilniaus AK priimamaji. Jokiu gimdymo pozymiu nejauciau, bet gyd. apziurejusi pasake - gimdom, vyras net nepatikejo is karto Ikalbejo del epiduro, kuri padare tk apie 14 val. nes skausmu nejutau,o jau 16:45 isvydau savo suneli
visgi prisikarksejau , pagimdziau "nei is sio nei is to"
penktadieni poliklinikoje gyd. uzrase CKG ir garantavo, kad pirmadienio jau nesulauksiu taciau pirmadieni is ryto vel pasirodziau ir gavau siuntima gimdyti (pagal termina pernesiojau 9 d.) Daiktus jau turejau su savim, todel is Antakalnio mot.konsultacijos nuvariau tiesiai i Vilniaus AK priimamaji. Jokiu gimdymo pozymiu nejauciau, bet gyd. apziurejusi pasake - gimdom, vyras net nepatikejo is karto Ikalbejo del epiduro, kuri padare tk apie 14 val. nes skausmu nejutau,o jau 16:45 isvydau savo suneli