Įkraunama...
Įkraunama...

Geriau nei tikėjausi -lengvas gimdymas

Tai ka: as cia toks retas egzempliorius? Ar visos dar svenciat??? g.gif
Girdejau buna atveju, kai is sokiu aiksteles vaziuoja gimdyt. Mano mama pvz. rugpjucio 5d. isisvale langus visam name, o 6d. vaziavo i ligonine. Sako, kad net nelabai suprato, kad saremiai ten buvo. Kazkas prasidejo paryciais, ja pagulde, apskuto, paskui ji nuejo pasivaiskcioti, nes saremiukai praejo, o kai po kurio laiko ja apziurejo, sako: O!!... griebiam galvyte matosi! As purptelejau per 50 min. ir gimiau 11:45

Kai gimde sese, puse darbo buvo atlikta bevaziuojant masina. Sesuo purptelejo per 15-20 min anksti ryte.

Sakoma, kad gimdymo sunkumai paveldimi kazkuria prasme genetiskai... Tai va, gal ir man? Nelabai suprasiu, kad jau gimdau... cool.gif
Atsakyti
Pagal tavąjį apibūdinimą gimdžiau nei iš šio, nei iš to - tiesiog be jokių požymių, be jokios nuojautos - nubėgo vandenys mirksiukas.gif tačiau man jie nubėgo gerokai per anksti, tad atsidariusiu kakleliu negalėsiu pradžiuginti - mano gimdymą stengėsi sustabdyti, kol vaikučiui bus subrandinti plaučiukai wub.gif
Atsakyti
Viso nėštumo metu labai gerai jaučiausi. Jokių simptomų prieš gimdymą, paskutinę naktį labai gerai miegojau, puikiai jaučiausi psichologiškai, dar ir pavasario pradžia, tiesiog, kaip sviestu patepta. Nuvažiavau ryte į GN gydytojo prognozuotam gimdymui, tikėjausi, kad dar paleis namo. Po apžiūros, gydytojas pagyrė, kad šauniai išnešiojau ir lydėjo iki Priimamojo. Paklausiau, ar galiu paskambinti vyrui, sako, gali ir nespėt. Ir nieko nesuprantu, kaip galima nespėt, atrodė, kad bus ilga dainelė. Priėmime neskubant pildomi dokumentai, grįžta gydytojas ir ten dirbančiai darbuotojai pareiškia, kad čia jau pilnas atsidarymas. Tik tada suvokiau, kad tikrai namo jau niekas neišleis. Ir po pusantros valandos turėjome pagranduką. Tai pačios nuostabiausios akimirkos mūsų gyvenime.
Atsakyti
nukopijoju atsakyma iš temos kur klausiai;

oi užkretei mane savo nekantrumu bet žinok tau jaučiu taip ir bus kaip aprašei pavalgysi (tik nepersivalgyk,nes maža kas ) eisi pasisiot ir iškris kamštis ,tada sukrausi manatkes pažiuresi ferverkus,ir laiminga ir patenkinta varysi i susitikima su savo lelka bet kokiu atveju jau šiandien nesusitiksit nu nebent tu nuo ryto saremiauji jei rimtai tas susierzinimas buna prieš gimdima rimtai sakau,nebent šeip eisi lab isitempusi unsure.gif
laikikis mamyte,geru tau švenčiu wub.gif 4u.gif

bet dabar supratau ka turejai omeni,ir galiu pasakyt kad taip aš butent taip ir gimdžiau nei iš šio nei iš to tongue.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(busVakare @ 2008 01 01, 14:44)
"... Lizdo sindromas- kai tvarkaisi- praejo, langai jau isvalyti, vezimukas su lovyte stovi jau nuo 7-to men., sampanas Nauju metu proga isgertas...Ko imtis dar???? cool.gif

1. Pasiskambinti į GN Priėmimo sk. ir dar kartą paklausti ką turėti mamytei, vaikučiui, vaikučio tėveliui, jeigu yra apsisprendęs ir pasirengęs dalyvauti gimdyme. Išklausinėti apie visas procedūras prieš gimdymą, jei domina, pasiteirauti apie papildomas mokamas paslaugas ir tikimybę bei tvarką jas gauti. Paklausti, jei atvyksite naktį, ar nebus užrakintos durys, galbūt, yra kitas įėjimas. Pasiteirauti, ar galima atvykti pasiklausyti vaikučio tonusų, jei būtų neramu. Geriausia su aplinka susipažinti ir gauti daug informacijos, žinoti tikslų ir artimiausią maršrutą, nuvykus į GN iš anksto nėštumo metu.
2. Jei gimdyme dalyvaus vaikučio tėtis - pakalbėti, kokios pagalbos norėsite gimdymo metu, aptarti jo funkcijas (masažas, vanduo, rankšluostėlis, fotoaparatas, telefoniniai pranešimai artimiesiems, padėkojimas medikams).
3. Tiesiog, gerai psichologiškai jaustis, kad viskas bus gerai, gerai pailsėti, pasivaikščioti ir pabūti gryname ore. Būti savimi užtikrinta prieš gimdymą ir gimdymo metu, nepergyventi dėl smulkmenų.
4. Pasitikėti medikais. Galima pasirinkti gydytoją, turėti reikiamus GN, gydytojo telefonus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RVJ: 01 sausio 2008 - 15:37
RVJ, itariu, kad ir as panasiai gimdysiu. Mano sekantys kassavaitiniai vizitai sausio 4d. ir 11d., bet kaip ir 10d. turec gimdyt. Ir butent nieko fiziologiskai komfortisko nejauciu.

Aciu uz patarimus. Bet as turiu gera akusere-ginekologe, pas kuria 5 drauges ir ju drauges gimde. Taip, kad mes net vardais vadinames ir as jos galiu tiesiai sviesti klasuti: kam kiek ko duoti, ko noriu, ko nenoriu: ar zvakes ar 50g. konjako pvz. mirksiukas.gif

Niugi, lauksim kazko. Kasryt eidama i wc vis ziuriu, ka palikau lotuliukas.gif

Ir zinot, kazkaip uzvedus tema- NURIMAU ir "SUKANTREJAU" wub.gif

Einu MB gaminto guliaso kapot mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo busVakare: 01 sausio 2008 - 15:52
QUOTE(busVakare @ 2008 01 01, 13:44)
Tad ir uzvedu nauja tema, kad mano nekantrumas dar greiciau prigestu del ateinanciu ivykiu: ar buna atveju, kai paskutinem dienom IDEALIAI jautiesi, jokiu zenklu del gimdymo, net nuojauta tyli, o tu viena diena atsikeli...pajauti nubegusius vandenis, pirmus saremius ir pasiemus daiktus vaziuoji i ligonine? Ar buvo kuriai, kada pradedi gimdyti "nei sio nei to"?

Man taip buvo. Jau buvo 41 sav., praėjusi numatyta diena.. ax.gif
Visą dieną laksčiau kaip ant sparnų: ryte atsikėliau, 1 val. pasportavau su treniruokliu, po to išvažiavau 2 val. pasivaikščioti į "Europos parką" , grįždama pagal skelbimą nulėkiau nupirkau sūnėnui šinšilą, grįžau prisibasčiusi namo vakare..
Nuėjau maudytis ir pasišalino tas gleivių kamštis..jei ne mano vyras, tai nebūčiau važiavusi į gimdymo namus schmoll.gif
Visiškai nieko nejaučiau ir nesupratau, kad čia gimdymas blush2.gif Bet kol maudžiausi pasišvilpaudama, mano diedas susiskambino su gydytoju ir sutarė, kad mane atveš!!! doh.gif
Pikta buvau nerealiai cool.gif Bet nuvažiavau ir neišleido, nuvedė į gimdyklą, nors kaklelis buvo prasivėręs labai nedaug (2 cm) ir aš vis dar veržiausi namo, o ir gyd. dar abejojo ar gimdysiu naktį ar ne g.gif Bet gimdžiau tą naktį (įkalbėjo mane vyrai (gyd. ir diedas mano) pasilikti, o vandenys nubėgo po kelių val.
Atsakyti
na aš tai tikrai pagimdžiau nei iš šio nei iš to. Nuvažiavau į apžiūrą. O gydytoja pasakė, kad neišleis, kaklelis 4 cm atsidaręs, išsilyginęs, šiąnakt gimdysim. Tai ir netekau žado. gydytoja buvo teisi - pagimdžiau po kelių valandų. O nejutau nieko - jokių požymių, jokių sąrėmių.. Taip ir gimdymą galima pražiopsot biggrin.gif
Atsakyti
na, pagal tavo apibrezima, gimdziau "nei is sio nei is to" wink.gif per pirmaji nestuma nejauciau jokio "pilvo nusileidimo", jokiu tinimu, gulinejimu, jokiu paruosiamuju saremiu, skausmeliu - nieko. gimdymas prasidejo 4dienio nakti, sunus gime 5dieni lygiai vidurnakti. o tos pacios savaites 2dieni dar buvau paskaitose, 3dieni ejom i svecius, o gimdymo isvakarese - vaikstinejom su vyru po senamiesti, uzupi, sedejom kavinej. na, prisipazinsiu, is uzupio pesciom pareiti jau buvo nelabai lengva (mes gyvenom prie stoties). gryzom po vienuolikos, apie vidurnakti pasirode gleiviu kamstis, o netrukus prasidejo saremiai - beje, is kart labai reguliarus ir kas 4-5 minutes. beje, vandenys nubego jau gimdykloje pries pat gimima.
vienintelis isankstinis "pozymis" buvo noras pakloti naujagimio lovele ir galutinai sutikrinti "laukneseli" i ligonine.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2008 01 01, 21:40)
Man taip buvo. Jau buvo 41 sav., praėjusi numatyta diena.. ax.gif
Visą dieną laksčiau kaip ant sparnų: ryte atsikėliau, 1 val. pasportavau su treniruokliu, po to išvažiavau  2 val. pasivaikščioti į "Europos parką" , grįždama pagal skelbimą nulėkiau nupirkau sūnėnui šinšilą, grįžau prisibasčiusi namo vakare..
Nuėjau maudytis ir pasišalino tas gleivių kamštis..jei ne mano vyras, tai nebūčiau važiavusi į gimdymo namus schmoll.gif
Visiškai nieko nejaučiau ir nesupratau, kad čia gimdymas blush2.gif Bet kol maudžiausi pasišvilpaudama, mano diedas susiskambino su gydytoju ir sutarė, kad mane atveš!!! doh.gif 
Pikta buvau nerealiai cool.gif Bet nuvažiavau ir neišleido, nuvedė į gimdyklą, nors kaklelis buvo prasivėręs labai nedaug (2 cm) ir aš vis dar veržiausi namo, o ir gyd. dar abejojo ar gimdysiu naktį ar ne g.gif Bet gimdžiau tą naktį (įkalbėjo mane vyrai (gyd. ir diedas mano) pasilikti, o vandenys nubėgo po kelių val.

Labai juokingai skamba "diedas", nes as saviski tarp podruskiu irgi kartais is tos dideles meiles pavadinu.
A le ot, maniskis mane irgi del kiekvieno "sudniekio" ragina skambyti ginei ar jau tikrintis. Bet as jam paaiskinu, kad esu apsiskaicius motera ir cia taip turi buti. TAi lieku namie. Bet irgi susinervinu, kai uz mane pradeda skambineti..
Papildyta:
QUOTE(Isila @ 2008 01 01, 22:37)
na aš tai tikrai pagimdžiau nei iš šio nei iš to. Nuvažiavau į apžiūrą. O gydytoja pasakė, kad neišleis, kaklelis 4 cm atsidaręs, išsilyginęs, šiąnakt gimdysim. Tai ir netekau žado. gydytoja buvo teisi - pagimdžiau po kelių valandų. O nejutau nieko - jokių požymių, jokių sąrėmių.. Taip ir gimdymą galima pražiopsot biggrin.gif

o jutai kaip tie 4 cm veriasi? Man sianakt paryciais kazkaip po eilinio wc pasisedejimo maudeno (bet laaabai jau kulturingai) pilvo apacia kaip per mm ir miegant jutau lengva (irgi labai jau kulturinga) sleikstuliuka/pykinima. Mintyse pagalvojau: "Geras! Dienos begyje reiktu gal pasitikrinti?" Bet atsikeliau, isgeriau kavos su 2 sureliais, sedau dirbt prie kompo, draugelis is Norvegijos paskambyjo ir man vel "ciki!" Gal sakau, ten kazkas jau veresi... 5dieni eisiu vizituotis. Gal ras koki didesni plysi nei 1,5 cm g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo busVakare: 02 sausio 2008 - 12:00
QUOTE(ragnez @ 2008 01 01, 22:38)
na, pagal tavo apibrezima, gimdziau "nei is sio nei is to" wink.gif per pirmaji nestuma nejauciau jokio "pilvo nusileidimo", jokiu tinimu, gulinejimu, jokiu paruosiamuju saremiu, skausmeliu - nieko. gimdymas prasidejo 4dienio nakti, sunus gime 5dieni lygiai vidurnakti. o tos pacios savaites 2dieni dar buvau paskaitose, 3dieni ejom i svecius, o gimdymo isvakarese - vaikstinejom su vyru po senamiesti, uzupi, sedejom kavinej. na, prisipazinsiu, is uzupio pesciom pareiti jau buvo nelabai lengva (mes gyvenom prie stoties). gryzom po vienuolikos, apie vidurnakti pasirode gleiviu kamstis, o netrukus prasidejo saremiai - beje, is kart labai reguliarus ir kas 4-5 minutes. beje, vandenys nubego jau gimdykloje pries pat gimima.
vienintelis isankstinis "pozymis" buvo noras pakloti naujagimio lovele ir galutinai sutikrinti "laukneseli" i ligonine.

itariu, kad man irgi taip bus. Kuo daugiau pasirenku info del panasaus termino nestuke.gif -iu, tai matau, kad man pagal jas dar nestauti ir nestauti, nes jauciuosi kaip kokiam geram sveikam 6-7 men. Kai viskas net zvimbia is pasitenkinimo! Pasidariau super grazu trumpu naguciu manikiura, ataugusias saknis perdaziau, antakius susitvarkiau, dabar dar biznelio uzklausimai uzsiverte- kaip ir gimdyt nebutu kada cool.gif - laukiam, ziurim.

O mano "isankstinis pozymis", kad ant pasiutos patalynes sugalvojau drugeliu aplikacijas prisiuti. Bet pasamoneje jauciu, kad reikia dar i kokia baznycia uzlekti ir zvake uzdegti: visi artimieji tai jau padare, tik as dar ne...Gal va, tame ir mazas stabdis... g.gif
Atsakyti
tiesa, pastebejau,kad truputi ne taip parasiau blush2.gif pagimdziau 5dieni vidurdieni, o ne vidurnakti blush2.gif nakti is 4dienio i 5dieni prasidejo saremiai, 5dienio ryta nuvaziavom i gn, ir po keliu valandu turejom 2.gif:

gero gimdymo 4u.gif
Atsakyti