As nuo pat pradziu paniskai bijojau gimdymo, buvau prisiskaiciusi daug neigiamu istoriju...yra lengviau, kai kuo maziau zinai ...bet pilvukui didejant, ta baime kazkaip mazejo, o artejant TAI DIENAI, tebeliko tik didelis laukimas , baime kazkur dingo...nakti nubegus vandenims, apsidziaugiau, buvau tikrai laiminga, kad jau greit susitiksim su savo mazyle...o gimdziau as 9 val, ir tikrai nebuvo taip, kaip galvojau. Skausminga buvo viena valanda, bet galeciau ir vel gimdyti... nieko cia baisaus
As, kaip ir dauguma, is pradziu labai bijojau gimdyti. Bijojau skausmo, bijojau, kad vaikeliu gali ka nors padaryti, bijojau viskuo.
Visa nestuma nejutau jokiu nepatogumu, tik laime, kad turesiu vaikeli Daug skaitau apie vaikelio raida, apie pati gimdyma, apie vaikelio bei mamytes rysi. Kai liko menuo iki gimdymo buvau visiskai jam pasiruosusi: kiek fiziskai, tiek i moraliskai. Kaz kur tai dingo baime, liko tik ramus laukimas
Gimdymas buvo planuotas. Atejome su vyru i ligonine 6.00 ryto, uzpildem visus dokumentus, daktaras paskutine karta apziurejo, nuleido vandenis ir paliko gimdykloj Buvo sauleta kovo pabaiga ir mes dziaugiames, kad musu dukryte gims tokia grazia diena Buvo 7.00 ryto.
11.00 atejo gydytojas patikrinti, kaip ten viskas vyksta ir paprase atsigulti. Ir atsistojau as jau po 3 valandu palatoje su dukryte rankuose
Ji gime lygiai 12.00, po 6 val nuo musu atejimo i ligonine. Be jokiu skausmu, be jokiu asaru (tik is laimes), be jokios panikos
Labai dekinga savo vyrui ir daktarui
Visa nestuma nejutau jokiu nepatogumu, tik laime, kad turesiu vaikeli Daug skaitau apie vaikelio raida, apie pati gimdyma, apie vaikelio bei mamytes rysi. Kai liko menuo iki gimdymo buvau visiskai jam pasiruosusi: kiek fiziskai, tiek i moraliskai. Kaz kur tai dingo baime, liko tik ramus laukimas
Gimdymas buvo planuotas. Atejome su vyru i ligonine 6.00 ryto, uzpildem visus dokumentus, daktaras paskutine karta apziurejo, nuleido vandenis ir paliko gimdykloj Buvo sauleta kovo pabaiga ir mes dziaugiames, kad musu dukryte gims tokia grazia diena Buvo 7.00 ryto.
11.00 atejo gydytojas patikrinti, kaip ten viskas vyksta ir paprase atsigulti. Ir atsistojau as jau po 3 valandu palatoje su dukryte rankuose
Ji gime lygiai 12.00, po 6 val nuo musu atejimo i ligonine. Be jokiu skausmu, be jokiu asaru (tik is laimes), be jokios panikos
Labai dekinga savo vyrui ir daktarui
QUOTE(Ingulik @ 2007 03 01, 16:40)
As, kaip ir dauguma, is pradziu labai bijojau gimdyti. Bijojau skausmo, bijojau, kad vaikeliu gali ka nors padaryti, bijojau viskuo.
Jauciausi lygiai taip...1 val nakties atsiduriau gimdykloje,gydytoja apziurejusi pasake kad atsidarymas 1cm,gimdysiu kitoje pamainoje ir ramiausiai isejo.1.25 prasidejo saremiai,teko itikinanciai parekauti,kad kas patiketu jog tikrai gimdau Viskas vyko taip greitai,apie joki epidurini ir kalbos nebebuvo...4.15 ivyko pats nuostabiausias susitikimas su mano lelyte
tikrai BIJOJAU gimdymo, nes juk nežinojau kaip bus, tikėjausi tikrai blogiausio , tačiau gimdžiau greitai, ir pakankamai lengvai galima pasakyti, be jokių plyšymų ar kirpimų, tik sarėmiai baisūs buvo, džiugu tik kad nereikėjo ilgai kankintis
jei taip ir kitą kartą, tai džiaugčiausi....
jei taip ir kitą kartą, tai džiaugčiausi....
Su nerimu laukiau gimdymo - visą nėštumą atrodė, kad tai pagimdyti bus didžiausias darbas iš viso šio proceso. Kai pagalvoji, gimdymas tikrai buvo nelengvas - truko 16 valandų su skatinamaisiais ir epidūru. Galiausiai dar gimdos reviziją darė, nes placenta nebuvo gražiai atsidalinusi, dėl ko gimdymas skaitėsi komplikuotas. Bet tik ir tiek - vienos dienos darbas. Kai dabar pagalvoju, viskas buvo labai paprasta ir lengva, net jei tuo momentu taip neatrodė. Tiesiog priėmiau visą procesą kaip esamybę ir neklausiau savęs - sunku man dabar ar ne.
Iš tiesų galiu visoms nėštukėms pasakyti, kad gimdymas yra palyginus niekas su tuo, kas seka po to - tai mažylio auginimas, ypač pirmosiomis dienomis, yra didžiulis iššūkis. Bent jau man taip buvo ir vis dar yra.
Iš tiesų galiu visoms nėštukėms pasakyti, kad gimdymas yra palyginus niekas su tuo, kas seka po to - tai mažylio auginimas, ypač pirmosiomis dienomis, yra didžiulis iššūkis. Bent jau man taip buvo ir vis dar yra.
As savo gimdyma irgi ivertinu kaip lengva. Gimdziau 6val, aisku skaudejo, bet vyko viskas greitai ir sklandziai. Daugiausia kalti buna isitikinimai, kaip as niestumo metu buvau isitikinus, kad manes nepykin,bet pykino, nors gerai, kad tik menesi, buvau isitikinus kad gimdysiu su epiduru, bet niekas man jo nedave , buvau isitikinus 100% kad plysiu, bet nieko panasaus, tik keli mazi itrukimai Taigi viskas atvirksciai ir lengviau nei maniau, kad bus Po tokio gimdymo atrodo, kad galetum gimdyti ir gimdyti
Gimdyt visiškai nebijojau . Gydytoja vis kartodavo, kad ilgakojės labai lengvai gimdo - nežinau ar tai lėmė, bet iš tikrųjų net nepajutau kad gimdau
Sarėmiai prasidėjo maždaug 22h, bet tik toks pilvo maudimas kaip per mėnesines. Vyrui vis kartojau - kur tu skubi, iki ryto laisvai ištempsiu, man dar nelabai skauda, bet vyras nenorėjo rizikuot, tad 2.30h nakties mane prievarta ištempė Ligoninėj buvom 3h ir 20 min. Pagimdžiau 5h 15 min be nuskausminamųjų 3980 g sūnų. Būčiau turbūt namie pagimdžiusi
Sarėmiai prasidėjo maždaug 22h, bet tik toks pilvo maudimas kaip per mėnesines. Vyrui vis kartojau - kur tu skubi, iki ryto laisvai ištempsiu, man dar nelabai skauda, bet vyras nenorėjo rizikuot, tad 2.30h nakties mane prievarta ištempė Ligoninėj buvom 3h ir 20 min. Pagimdžiau 5h 15 min be nuskausminamųjų 3980 g sūnų. Būčiau turbūt namie pagimdžiusi
o as del gimdymo skausmu siek tiek pergyvenau,bet ne per daugiausiai... pirma karta kai gimdziau,20.00val. prasidejo saremiai,o 21.00 jau isvydo sviesa mano coliuke tik parode ir iskart i inkubatoriu,nes gime mazyte... bet sveika ir po 2sav. jau buvom namuose
Ir antras vyko labai greitai,velai vakare prasidejo saremiai,gal pusvalanduka pagulejau lovoj,nuejau i tualeta ir nutekejo vandenys... greitoji nuveze i antakalnio ligonine,ten iskart i operacine ir po 20 min jau sviesa isvydo antra coliuke,sykart isnesiota,sveikute ir grazute pagulde ant pilvuko,buvo nerealus jausmas pirma karta to nepatyriau...
Turbut del gimdymo skausmu kiekviena is musu pergyvena,bet gimdymas trunka tik kelias,kaikam keliolika valandu,o gyvenimas ne vienerius metus...
Sekmes ir istvermes visoms besiruosiancioms gimdyti!!!
Ir antras vyko labai greitai,velai vakare prasidejo saremiai,gal pusvalanduka pagulejau lovoj,nuejau i tualeta ir nutekejo vandenys... greitoji nuveze i antakalnio ligonine,ten iskart i operacine ir po 20 min jau sviesa isvydo antra coliuke,sykart isnesiota,sveikute ir grazute pagulde ant pilvuko,buvo nerealus jausmas pirma karta to nepatyriau...
Turbut del gimdymo skausmu kiekviena is musu pergyvena,bet gimdymas trunka tik kelias,kaikam keliolika valandu,o gyvenimas ne vienerius metus...
Sekmes ir istvermes visoms besiruosiancioms gimdyti!!!
Ir as pagimdziau lengvai
Nors saremiai buvo visa para, bet pagimdziau per dvi valandas.
Manau, labais varbu psichologiskai nusiteikti, kad viskas bus gerai. Tada ir nepanikuoji, sklandziau viskas einasi, ir gydytojams lengviau gimdyvems padeti.
As turejau nuostabia gydytoja, kuri mane raminanciai veike, taigi ir praejo viskas labai gerai.
Nors saremiai buvo visa para, bet pagimdziau per dvi valandas.
Manau, labais varbu psichologiskai nusiteikti, kad viskas bus gerai. Tada ir nepanikuoji, sklandziau viskas einasi, ir gydytojams lengviau gimdyvems padeti.
As turejau nuostabia gydytoja, kuri mane raminanciai veike, taigi ir praejo viskas labai gerai.
antras gimdymas nuo patekimo i ligonine iki stebukliuko gulejimo ant mamytes pilvo uztruko lygiai 3val.tos trys valandziukes buvo pacios graziausios pilnos palaimingo laukimo,sypsenu ir juoko.taip juoko.guledama ant stalo labai juokiausi nes kojos tirtejo taip kad as savo jegom niekaip ju sukontroliuot ir sustabdyt negalejau.gydytoja sako nu ka gimdom o as juokiuosi ir prasau palaukt kol kojos nustos tirtet.niekad nesitikejau kad juoksiuos gimdydama.nusiteikus buvau tikrai ne tam o dabar manim nieks netiki kai i klausima na kaip gimdei as sakau kad nieko juokiausi
Man jau 40-ta sav. siandiena. Tureciau gimdyti sausio 8-10d. Pagal teorija: pilvas turetu buti nusileides, priesgimdyviniai saremiai, tinimas, brinkimas, daznas lakstymas i tulika, sunkumas, gulinejimas, nugaros ar pilvo apacios maudimas ir kt. nemalonus dalykai..
BET... man taip nera. Visus 9 men. isvaiksciojau kaip lialka pasisvilpaudama. Jokiu jokiu nesklandumu ir komplikaciju. Nepykino nei dienos. Skraidziau, keliavau su vejaliu, isigyjau 7-tam menesi suniuka, kad laikas dekreto metu greiciau praeitu.
Tad ir uzvedu nauja tema, kad mano nekantrumas dar greiciau prigestu del ateinanciu ivykiu: ar buna atveju, kai paskutinem dienom IDEALIAI jautiesi, jokiu zenklu del gimdymo, net nuojauta tyli, o tu viena diena atsikeli...pajauti nubegusius vandenis, pirmus saremius ir pasiemus daiktus vaziuoji i ligonine? Ar buvo kuriai, kada pradedi gimdyti "nei sio nei to"? Tai reiskia: atsikeli pasisvilpaudama be jokiu skausmeliu...Nueini i WC eilini karta ir ..kazkas isbega...Hm...gal vandenys? Paskui "nei sio nei to" saremiukai kas 20 min. Skambini ginei, vyrui...Del viso pikto nuvaziuoji i ligonine. O tau sako: viskas. Gimdai! Kaklelis atsiveres tiek ir tiek. "Niu, gerai", sakai...Ir galvoji: ...keista...net nesapnavau kazko..Nieko ypatingo nejutau..Planavau su drauge dar i kina nueiti
Lizdo sindromas- kai tvarkaisi- praejo, langai jau isvalyti, vezimukas su lovyte stovi jau nuo 7-to men., sampanas Nauju metu proga isgertas...Ko imtis dar????
BET... man taip nera. Visus 9 men. isvaiksciojau kaip lialka pasisvilpaudama. Jokiu jokiu nesklandumu ir komplikaciju. Nepykino nei dienos. Skraidziau, keliavau su vejaliu, isigyjau 7-tam menesi suniuka, kad laikas dekreto metu greiciau praeitu.
Tad ir uzvedu nauja tema, kad mano nekantrumas dar greiciau prigestu del ateinanciu ivykiu: ar buna atveju, kai paskutinem dienom IDEALIAI jautiesi, jokiu zenklu del gimdymo, net nuojauta tyli, o tu viena diena atsikeli...pajauti nubegusius vandenis, pirmus saremius ir pasiemus daiktus vaziuoji i ligonine? Ar buvo kuriai, kada pradedi gimdyti "nei sio nei to"? Tai reiskia: atsikeli pasisvilpaudama be jokiu skausmeliu...Nueini i WC eilini karta ir ..kazkas isbega...Hm...gal vandenys? Paskui "nei sio nei to" saremiukai kas 20 min. Skambini ginei, vyrui...Del viso pikto nuvaziuoji i ligonine. O tau sako: viskas. Gimdai! Kaklelis atsiveres tiek ir tiek. "Niu, gerai", sakai...Ir galvoji: ...keista...net nesapnavau kazko..Nieko ypatingo nejutau..Planavau su drauge dar i kina nueiti
Lizdo sindromas- kai tvarkaisi- praejo, langai jau isvalyti, vezimukas su lovyte stovi jau nuo 7-to men., sampanas Nauju metu proga isgertas...Ko imtis dar????