Labai lengvi buvo abu mano gimdymai. Kai dukrytė gimė buvo taip - 7.30 val. prabudau ir galvoju, kad kažkas čia ne taip. Bet, kad jau tai visko pradžia net į galvą neatėjo. Žodžiu, nesiplėsiu bet, 9.30 val. jau laikiau dukrytę ant rankų.
Kai gimė sūnus buvo taip - 01.10 val. jaučiu, kad kažkas ne taip. Bet, kad jau artėja gimdymas ir vėl nesupratau. Nesiplėsiu, bet 2.30 val. jau laikiau sūnų ant rankų.
Tikiuosi trečias kartas nemeluos...
Gimdymo bijojau, nes ir mama ir anyta labai sunkiai gimdė. Tačiau... viskas prasidėjo labai netikėtai, pilveliui buvo lygiai 37 svavaitės kai nubėgo vandenys. Vandenys nubėgo 2.30, o 7.30 jau turėjau lelių. Gimdžiau be nuskausminamųjų ir įsivaizdavau kad bus daug sunkiau bet...sunkiausia buvo kai vaikas vis neįsistatė į dubenį ir sarėmių metu reikėjo vaikščiot bei klūpoti Tačiau po šito gimdymo jau kitą dieną žinojau, kad kitąkart gimdysiu be baimės
Aš ir labai bijojau,bet buvau įsitikinusi, kad pagimdysiu greit.Gimdžiau be nuskausminimo, nes nespėjo padaryti
Gimdykloje buvau 23val., o 0.45val. jau laikiau dukrytę ant krūtinės
Tikiuosi su antru bus taip pat lengvai
Gimdykloje buvau 23val., o 0.45val. jau laikiau dukrytę ant krūtinės
Tikiuosi su antru bus taip pat lengvai
Nors mano mama mane gimdydama per plauką liko gyvą, aš vis tik gimdymo, kažkodėl, laukiau, kaip šventės. Ir baimės neturėjau jokios, tik galvodavau, ar suprasiu, kada prasideda sąrėmiai O pasirodo nelabai supratau, arba jie buvo labai nežymūs: pamausdavo strėnas ir tiek. Ryte nuvažiavom į GN, bet buvai įsitkinusi, kad mane parsiųs namo, sakydami, kad tai netikrieji sąrėmiai, nes maniau, kad jie LABAI skausmingi. Atvažiavus ėmė juokas, akušerė net paklausė, ko atvažiavau? Atsakiau, turbūt gimdau-sąrėmiai... Ji pažiūrėjo į mano linksmą veidą, nusijuokė ir pasakė, kad tuoj patikrinsim. Patikrino, tada jau nustebus pasakė, kad TIKRAI-man sąrėmiai, ir kad turėtų skaudėti, gimda jau buvo atsidarius per 8 cm. Pagimdžiau per pora valandų. Mama, pažiūrėjusi gimdymo filmuotą medžiaga tepasakė, kad ji dar nėra mačiusi tikio lengvo gimdymo
Dar besilaukdama įteigiau sau, kad pagimdysiu lengvai. 2.30 val. prasisėjo kažkokie skausmai. Nelabai supratau kas tai. Po kelių val. skausmas aprimo ir aš užmigau. Rytą vis paskaudėdavo, bet nesupratau, kad jau prasideda didysis įvykis. Su vyru nuėjome apžiūrai pas gydytoją. Tas, sužinojęs apie skausmus, norėjo guldyti į ligoninę. Nesutikau. Grįžome pėsčiomis namo. Pavaikščiojome po Maximą. Nusipirkau vištą, norėjau kitą dieną iškepti (tai naivuolė!). Visą laiką truputėlį paskaudėdavo. Kad tai sąrėmiai supratu tik 22 val, kai skausmas tapo stipresnis. 2 val išvažiavome į ligoninę. 6.35 val. jau turėjome sūnelį
Linkiu visoms būsimoms mamytėms lengvo gimdymo.
Linkiu visoms būsimoms mamytėms lengvo gimdymo.
Džiaugiuosi kartu su visomis, kurios gimdė, nesakysiu lengvai, o sakysiu sklandžiai. Išties daug lemia vidinis nusiteikimas. Aš į GN važiavau, jausdama nereguliarų maudimą strėnose, o pasirodė, kad gimdos kaklelis atsidaręs 10cm! Po 2-jų val. jau rankose laikiau dukrytę...
Kai pirma gimdziau,tai emiau epidura,praejo viskas be skausmo ir gerai,bet po gimdymo negalejau ne pagalvot,kad dar kada gimdysiu Kai pradejau lauktis antro visa nestuma planavau,kad vel bus epiduras,ir ramai sau be skausmo pagimdysiu.Ir ka jus sau galvojat,ligoninej mano gydytoja prasidejus saremiams ir sako "kol iskviesim anesteziologa ir kol prades veikt vaistai pagimdysi.Po tokiu zodziu,apeme tikras siaubas ir mintys apie pasakojimus kaip kitos kencia skausmus paromis tik guodziau mintimi,kad visos pagimdo ir nenumirsta ir as nenumirsiu....net nesitikejau,kad viskas taip greit ir sklandziai praeis,na paskaudejo kokius 5 saremius iki akiu aptemimo,bet taip greitai ir sakyciau dar ne taip skausmingai.Pagimdziau ir net pati nustebau,kad jau viskas,ir net panorau trecio Vyrui pasirode toks noras labai jaudinantis
Ir as bijojau gimdymo,manau visos bijom,bet visos iskenciam ir pagimdom,kai pirma gimdziau buvo nezinomybe,tai ir baime kitokia,o jau kai teko antra karta gimdyti,tai zinojau kas laukia ir is tiesu baime buvo skausmui,bet abu gimdymai buvo ne sunku ir greiti
Pirmojo gimdymo metubuvo didesnis nerimas ir visas gimdymas buvo palyginus sunkus ir ilgas . O antrą vaikutį važiuodama gimdyt visa švytėjau, nežinau kodėl, bet buvo smagu . Iš namų išeidama savo tėvams 9 kurie liko su vyresnėliu) pasakiau, kad nelauktų be pietų , o išvykau apie 02 nakties, į gimdyklą įžengiau su šypsena, net akušerė nusistebėjo, kad retai matančios besišypsančias ir juokaujančias gimdyves ir 04.45 pagimdžiau dukrytę, tai nieko tokio net nepajaučiau, gal tikra tiesa, kad antras gimdymas lengvesnis
Man viskas truko 2val ,net pati tuo negalėjau patikėti linkėčiau visoms taip
mano gimdymas tikrai buvo greitas ir lengvas. Atvažiavau į apžiūrą, likau gimdyt, nors nejaučiau jokių sąrėmių, o kaklelis buvo atsivėręs 4cm 22 val įžengėm į gmidyklą, pamatavo tonus, nuleido vandenis, skatino, padarė epidūrą ir 02.20 jau išgirdau savo pipiro klyksmą tų sąrėmių iš tiesų nė nepajutau
aš labai bijojau gimdymo. kai viskas prasidėjo, tikėjausi, kad gal dar ne, nes nelabai skaudėjo, o laukiau baisių skausmų. nuvažiavom į ligoninę apie 11 val. apie 12 val. jau buvau gimdykloj. gimdžiau su epidūru, labai jo prašiau nes bijojau skausmų. 14 val. pradėjau gimdyt. 15.58 pasakiau sūneliui LABAS