Įkraunama...
Įkraunama...

Geriau nei tikėjausi -lengvas gimdymas

As irgi pagimdziau greitai ir lengvai thumbup.gif net pati nespejau susivokti, kaip tapau mama, nors dar dvi savaites turejau but nestuke.gif namuose pradejo vandenys begt, o mes su mb bandem tase krautis, nes as dar nebuvau susikrovus - taigi dvi savaites, dar toli biggrin.gif nuvaziavom i GN, man 8cm atsidarymas, tiesiai i gimdykla ir po beveik 2val turejau sunu wub.gif dabar planuojam broli arba sese ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristiene: 22 rugsėjo 2012 - 09:31
QUOTE(jozikvtumane @ 2012 09 21, 11:31)
Sveikinu tas kurios nebijo gimdyti. Vadinasi pagimdys lengvai,nes gaminasi hormonas oksitocinas ir lengvai atsidarineja gimdos kaklelis. Kadangi buvau labai smagiai ir ramiai nusiteikus tai visas 18 val iki gimdymo saremius prakentejau namie,vyras tryne nugara. Super. Ir tikrai dziaugiuo, kad i ligonine atvaziavau tik pagimdyti. Juk namie jaukesne aplinka:)na bet sitas variantas tinka jei nenubega vandenys. Nes tda delsti nepatartina.

iš dalies sutinku smile.gif mano antrasis gimdymas taip pat buvo labai lengvas, sąmoningas, išjaustas ir jau žinojau, ko noriu, ko reikia mano organizmui. (galit paskaityt prie mano parašo kur pridėta nuoroda smile.gif ) .
Kad namuose JAUKESNĖ aplinka, tai taip, bet viskas kur kas daugiau, čia daugiau dalykų slypi. O dėl vandenų- nubėgus vandenims tikrai nereikia bėgti lėkti iškart (aišku, žiūrint, kokia situacija). Gydytojai leidžia iki 24 val bevandenio periodo, aš asmeniškai su nubėgusiais vandenimis, jei veikla nėra paskutinės stadijos, laukčiau iki 12 valandų drąsiai. Tai, kad vos nubėgus vandenims moterys važiuoja į ligonines gimdyti, kur joms pasiūloma "skubus skatinimas", dar nereiškia, kad tai yra NORMALU ir kad taip turi būti. Pasidomėkit smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2012 09 22, 20:50)
aš asmeniškai su nubėgusiais vandenimis, jei veikla nėra paskutinės stadijos, laukčiau iki 12 valandų drąsiai. Tai, kad vos nubėgus vandenims moterys važiuoja į ligonines gimdyti, kur joms pasiūloma "skubus skatinimas", dar nereiškia, kad tai yra NORMALU ir kad taip turi būti. Pasidomėkit smile.gif 4u.gif

nubėgus vandenims patariama važiuoti į ligoninę, nes, jei vaikelis dar neįsistatęs, gali iškristi virkštelė, o tai labai sudėtinga komplikacija.
Atsakyti
mielos nestukes nestuke.gif ir tos kurios apie tai dar svajojate ax.gif Kai ateis laikas nuspresti kaip ir kur pirmakart susitikti su savo mazuliuku, galbut svajosite apie jaukia, intymia, ramia aplinka, kurioje butumete neblaskoma. Jei nestumas bus sklandus, o jus sveika, tai galesite igyvendinti pacia graziausia gyvenimo patirti savo namuose! Jeigu norime gauti pagalba gimdant namuose (o tai jau vykdoma daugelyje pasaulio saliu) pasirasykime peticija, kad butu iteisinta mediku pagalba gimdancioms namuose smile.gif 4u.gif
http://www.e-peticij...mo-aplinkybes-i
Atsakyti
mano trečiasis gimdymas, taip labai trumpai tariant, buvo toks:

15-16 val pajutau, kad vėl atsirado paruošiamieji kas 7-9 min, bet nieko ypatingo ar skausmingo. Po valandos supratau, kad po pasitikrinimo iš gimdymo namų jau negrįšiu pasąrėmiaut, nes viskas žaibiškai. 18 val buvom priimamajame, su 6-7 cm, sąrėmiai kas 2 min. maždaug 19 val- pilnas atsidarymas, bet jaučiau, kad stumti trukdo nenubėgę vandenys. Paprašiau juos nuleisti, prisėdau ant gimdymo stalo ir sulig nuleidimu ir vienu sąrėmiu pagimdžiau smile.gif plyšau, nes vaikelis tiesiog "išsprūdo" žaibiškai. Bet nieko baisaus.
Paskui po poros valandų lyg niekur nieko atsikėliau ir nupėdinau į palatą, jokio silpnumo, nieko. Gimdymas užfiksuotas kaip trukęs 3 val, tačiau IKI gimdymo kaklelis jau buvo kelias savaites atsidaręs 4 cm (ačiū aviečių arbatai, hom.žirniukams, akupresūrai ir kitiems gėriams, ruošiantiems gimdymo takus smile.gif
su pirmu gimdykloje prabuvau 12 val, su antru- 1 val 45 min, su trečiu- 1 val.

thumbup.gif
Atsakyti
as kad ir pirma mergaite kaip gimdziau teko man pasikankinti vistiek po 4metu nusprendeme jog norime dar vaiku biggrin.gif su pirma kankinausi 24val buvo tikrai ziauru,nesinori net prisiminti,po gimdymo jauciausi blogai visa menesi vos kilau is lovos nes kirpo,matomai blogai susiuvo nejo net eiti...kosmaras tiesiog doh.gif todel kaip dabar keliavau gimdyti nusiteikiau vel patirti daug kanciu,bet net sunku patiketi po 5val kanciu jau mes turejome savo maziuke wub.gif neina net sakyti jog tai kancia viskas vyko labai greitai,tik pats gimdymas siek tiek sunkiau nes musu pupule labai diduke buvo,vel kirpo bet si karta galiu ir sedeti ir vaikscioti,tiesiog gryzus namo po nepilnu 3 paru as net nesijauciau jog buciau gimdzius thumbup.gif todel net y vyra nusijuokiau jog jeigu po kiekvieno gimdymo taip jausciausi tai galeciau gimdyt kasmet biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Man gydytoja sakė, kad jei mama lengvai gimdė tai ir man bėdų neturėtų būti. Paklausiau mamos - sako oj abu gimdymai sunkūs buvo, sesę per 4 val. pagimdė, o manęs čiut "nepametė" nes gimiau per pusantros valandos, tiesa abu kartus teko kirpti (nors antra karta kirpo todėl, kad po pirmo gimdymo buvo blogai užsiūta ir randas trukdė gimdyt)

Na aš kažkodėl tokių gimdymų sunkiais nepavadinčiau, bet mano mama labai kantrus žmogus ir jei sako, kad buvo sudėtingi gimdymai tai aš jau nebežinau ko tikėtis. Ar čia mane mama specialiai gazdina, kad perdaug neatsipalaiduočiau g.gif Pradžioj labai bijojau to kirpimo ir siuvimo, bet dabar jau atrodo, kad čia nėra blogiausias varijantas, kad tik kokių komplikacijų nebūtų ar išvis kokio cezario daryt nereiktu - va čia tai tikrai sudėtingas gimdymas būtų g.gif

O jūs nejaučiat kartais iš kitų moterų, kad kažkiek gal perdaug gazdina jus vietoj to kad ramintų ir sakytų, kad viskas bus gerai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taram-param: 30 lapkričio 2012 - 14:36
QUOTE(taram-param @ 2012 11 30, 14:34)
O jūs nejaučiat kartais iš kitų moterų, kad kažkiek gal perdaug gazdina jus vietoj to kad ramintų ir sakytų, kad viskas bus gerai?

nervino, kad pradedavo pasakoti, kaip joms buvo, nors aš nei klausiau, nei man įdomu buvo..
Atsakyti
Aš nemanau, kad mamos ir dukros gimdymai susiję smile.gif Būna seserys labai skirtingai gimdo. O apskriti gimdymo lengvumas labai priklauso nuo nusiteikimo ir nuo aplinkos (tarkim, personalo sprendimų).
Atsakyti
Na jei jau gydytoja klausia koks buvo mamos gimdymas, tai manau kažkiek itakos turi smile.gif Mano močiutė iš mamos pusės lengvai gimdė, nors buvo dvynukai, mama irgi nepasakyčiau kad sudėtingai, na aš fiziškai irgi labiau i mama panaši tai gal psichologiškai lengviau nusiteikt, kad nereiks praleist gimdykloj daug laiko, o va mano sesė labiau i močiutę iš tetės pusės panaši, tai manau jos ir mano gimdymai gali skirtis.
Atsakyti
QUOTE(taram-param @ 2012 12 03, 18:26)
Na jei jau gydytoja klausia koks buvo mamos gimdymas, tai manau kažkiek itakos turi smile.gif Mano močiutė iš mamos pusės lengvai gimdė, nors buvo dvynukai, mama irgi nepasakyčiau kad sudėtingai, na aš fiziškai irgi labiau i mama panaši tai gal psichologiškai lengviau nusiteikt, kad nereiks praleist gimdykloj daug laiko, o va mano sesė labiau i močiutę iš tetės pusės panaši, tai manau jos ir mano gimdymai gali skirtis.

Visiskai nieko bendro neturi mamos ir dukros gimdymai. Mano mama du vaikus gimde sunkiai ir ilgai, o man pasiseke lengvai ir sklandziai, nei kirpo, nei plysau. Gimdymo sklanda priklauso nuo daugelio fiziologiniu zmogaus savybiu, o mes gi visi labai skirtingi 4u.gif kartais daug lemia net psichologinis pasirengimas ir saviitaiga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(taram-param @ 2012 12 03, 16:26)

mano mamai buvo 2 CP, nes neatsidarinėjo kaklelis. o man viskas sklandžiai, nors ir klubai siauri, ir smulkutė aš. Ir kai kurie gąsdino, kad neišgimdysiu smile.gif smile.gif
Atsakyti