Įkraunama...
Įkraunama...

Geriau nei tikėjausi -lengvas gimdymas

QUOTE(zmirzlina @ 2008 07 01, 17:35)
Aš nieko nenoriu kitam pripiršti savo nuomonės.  Ir dar, brangioji tavo lėliukas angeliukas mažiukas,- paklausiu tavęs po 10 metų. Tada kai vaiko charakteris išryškės... Viskas keičiasi

aš abu vaikus gimdžiau rėkdama, net labai blush2.gif ir mano pirmagimis jau nebe leliukas - o beveik 10 metis jaunuolis - ir nėra nei rėksnys, nei isterikas ax.gif Antrasis dar mažas - bus tik du metai - bet irgi normalus, ne padidinto rėkimo ax.gif o va mane mama gimdė tylėdama, ramiai, o aš rėksnė blush2.gif
Tad jei per gimdymą neišeis nerėkti - tai tikrai nėra ko pergyvent - nuo to vaiko charakteris nepriklauso tikrai 4u.gif

Beje antro važiavau gimdyt nusiteikus kuo teigiamiausiai , buvau įsitikinus, kad pagimdysiu greitai ir lengvai thumbup.gif , per visą nėštumą nebuvo nei dienos, kad bijočiau gimdyt. Deja - nusivyliau savim ar dar kažkuo - nes gimdymo skausmas buvo tragiškas, nepakeliamas, iki šiol jo nepamiršau...tad nusiteikimas irgi dar ne viskas blush2.gif ..Todėl trečia bandysiu gimdyt su epidiūru, nors ir esu nusiteikus prieš jį verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvena: 09 rugsėjo 2010 - 09:24
Pirma karta nusiteikusi buvau labai gerai, sypsena nedingo is veido, kol paskutiniai saremiai uzejo doh.gif Tada jau griebiau save uz plauku is skausmo, bet nuotaika vistiek buvo gera, juk zinojau, kad laaabai mazai beliko.Per stangas atsikvepiau, atrodo lyg nebeskaudetu.
Si karta irgi nusiteikus optimistiskai, juk antras gimdymas, turetu buti lengviau...(ir negasdinkit, kad ne, as jau nusiteikiau tongue.gif )Labai laukiu maziuko...kartais pabijau, kad vel viska teks istverti, bet juk palyginus trumpai...kas cia tos kelios valandos...
Atsakyti
QUOTE(zmirzlina @ 2008 06 29, 20:03)
Mielosios mano, esu pagimdžiusi du vaikelius, jie jau paaugę, todėl dabar drąsiai galiu daryti šiokias tokias išvadas. Pirmiausia - nėštumas, tai pačios gražiausios moters dienos gyvenime ir nepakartojamos. Ir visai nesvarbu, kad pykino, kad buvo sunku, kad gulėjau ne kartą su gręsenčiu. Visvien-super. Antra - gimdymo momentas. Pirmą vaiką gimdžiau rėkdama, atsiklausiau akušerės, ji sako, rėk, jei bus lengviau. Rėkimas tikriausiai ėjo iš vidaus. Ir vaikelis dabar rėksnys, piktas , suirzęs, viskuo nepatenkintas (vienuolikametis jaunuolis), prie jo kimba ligos, bėdos. O antrą vaiką gimdžiau juokdamasi (Irgi taip darėsi natūraliai), nors ir neišnešiota mano mergytė judri, guvi, linksma, kvatoklė, skubanti, visada su šypsena. Aš manau, kad medikas gimdymą tik stebi, o 100 procentų tai tavo veiksmas. Nusiteikite gerai, nieko nebijokite ir viskas bus labai gerai. Gimdymas tai tik lašas jūroje, palyginti su tuo, kiek visko bus ir kiek reikės stiprybės iki vaiko pilnametystės. Sėkmės visoms.

Labai graziai parasyta, pritariu 100 proc. 4u.gif
Papildyta:
As visa laika galvojau, kad pagimdysiu gerai ir greitai, nezinojau to jausmo, bet ir nieko neklausinejau, ar skauda ar kaip ten buna, tiesiog galvojau, kad man bus viskas gerai, nebijojau gimdyti, nebijojau nieko, ramiai laukiau tos dienos, o kai nuvykau gimdyti, su gera nuotaika, su geru nusiteikimu, daktare budejusi pasake, oi taves laukia ilgas ir sunkus gimdymas, butent po siu zodziu as pasimeciau, nebezinojau, kas manes laukia, ka dartyi ir tai ismuse mane is veziu. verysad.gif
Paskui keiciantis pamainai, sugrizo mano daktare ir ji mane greitai atstate i vieta, sako susikaupk, nusiteik, daryk taip ir anaip, viskas bus gerai, as ja pradejau tiketi, stengtis ir viskas greitai pasibaige, tik mano daktare man palengvino kacias ir padejo lengvai ir gerai pagimdyti...Todel jai labai aciu... smile.gif
Atsakyti
keliu temukę nestuke.gif
Atsakyti
Buvau pasiruosusi rimtam darbui,nusiteikus gimdyti tik su gerom emocijom,be jokiu pasaliniu minciu,su sypsena ,jokiu riksmu ir nemaloniu dalyku,na mes planuojam -Dievas juokiasi smile.gif Bet vistiek reikia ruostis gimdymui tik su geriausiom mintim ir optimistiskai nusiteikus mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš labai gerai nusiteikusi laukiu gimdymo. Skausmų nebijau,kad ir kokie jie bebūtų vis tiek ištversiu. Bijojau plyšimo, o dabar ir dėl jų rami kaip belgas biggrin.gif Nežinau kas laukia, bet baimės nulis. Tikiuosi viskas praeis greitai ir sklandžiai, esu prisiskaičiusi apie Ukmergės GN personalą, kad jis tikrai geras, taip pat ir klausinėjau visko kas įdomu savo daktarės, kuri prižiūri nėštumą, taip kad sužinojus viską išsamiai galiu tik džiaugtis, kad man teks gimdyti Ukmergėj smile.gif
Atsakyti
Is pradziu bijojau, bet einant nestumui i pabaiga dingo visps baimes, norejosi jau kuo greiciau, kad viskas prasidetu. I ligonine su vyru gimdyti atvaziavom juokdamiesi biggrin.gif net akusere klause i baliu ar gymdyt atvaziavau biggrin.gif
Atsakyti
Antroj nestumo pusej vis kartojau sau "gimdau naturaliai ir lengvai" ir laukiau gimdymo su labai giedria nuotaika smile.gif Ir isties viskas ivyko naturaliai ir lengvai, atvaziavau i ligonine su 9cm atsidarymu dar abejodama, ar cia jau tikrieji saremiai. Nors buvau nemiegojusi visa nakti (ne is skausmo, o is jaudulio), nuotaika ir vidine ramybe gimdant isliko, rekti neprisireike smile.gif Dukrytei dabar tuoj 2 metukai ir ji labai sviesus ir linksmas vaikas, bet nemanau, kad vien del nusisekusio gimdymo - juk vaiko asmenybe labiausiai formuoja santykiai seimoje 4u.gif Kazkaip nesinori tiketi, kad vaikas uzaugs reksnys, jei negirdes rekiant tevu g.gif
Atsakyti
as visa nestuma buvau nusiteikusi pagimdyti pati, be nuskausminamuju, lengvai ir greitai...taip ir buvo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2010 12 31, 22:03)
Antroj nestumo pusej vis kartojau sau "gimdau naturaliai ir lengvai" ir laukiau gimdymo su labai giedria nuotaika smile.gif Ir isties viskas ivyko naturaliai ir lengvai, atvaziavau i ligonine su 9cm atsidarymu dar abejodama, ar cia jau tikrieji saremiai. Nors buvau nemiegojusi visa nakti (ne is skausmo, o is jaudulio), nuotaika ir vidine ramybe gimdant isliko, rekti neprisireike smile.gif Dukrytei dabar tuoj 2 metukai ir ji labai sviesus ir linksmas vaikas, bet nemanau, kad vien del nusisekusio gimdymo - juk vaiko asmenybe labiausiai formuoja santykiai seimoje 4u.gif  Kazkaip nesinori tiketi, kad vaikas uzaugs reksnys, jei negirdes rekiant tevu g.gif

Tikrai pritariu,kad ir man tas riksmas atrodo ne prie ko g.gif
Atsakyti
Visiskai nesijaudinu del saves. Man svarbu kad maziukei nieko neatsitiktu ir kad kuo maziau ji issigastu. Zinau kad gymimas vienas is didziausiu stresu zmogaus gyvenime , labai noriu apsaugoti mazyle kiek imanona daugiau. kalbu su ja , aiskinu kad kad ji ateis pas mamyte kuri jos labai laukia ir MYLI MYLI MYLI.
o kas del skausmu , tai moteris gimde ir gimdys. Tai naturalu , musu kunai tam sukurti. Nereikia issigalvoti kazko. Jauciuosi jau mama ir nebeturiu teises bijoti kazkokiu skausmu. Gyvenime ir baisiau buna. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikinu tas kurios nebijo gimdyti. Vadinasi pagimdys lengvai,nes gaminasi hormonas oksitocinas ir lengvai atsidarineja gimdos kaklelis. Kadangi buvau labai smagiai ir ramiai nusiteikus tai visas 18 val iki gimdymo saremius prakentejau namie,vyras tryne nugara. Super. Ir tikrai dziaugiuo, kad i ligonine atvaziavau tik pagimdyti. Juk namie jaukesne aplinka:)na bet sitas variantas tinka jei nenubega vandenys. Nes tda delsti nepatartina.
Atsakyti