Įkraunama...
Įkraunama...

Geriau nei tikėjausi -lengvas gimdymas

QUOTE(onite.v @ 2010 04 07, 23:20)
Apie tai, kaip tinkamai pasiruošti psichologiškai gimdymui, daug sužinojau skaitydama Mišelio Odeno parašyts knygs bei straipsnius, buvau pas Šemetą(tik jis jau labai fanatikas:), dar patiko Laumių Pievos mamyčių klubas.
Esam atsakingos pačio už save, praeina kažkiek laiko ir mąstai kaip aš nieko nesupratau apie tuo dalykus...
(čia po pirmo gimdymo, kai visiškai nesidomėjau, niekaip nebandžiau nusiteikti...)

Labai sunku yra paciai nusiteikt. Ypac kai buvo ivaryta baime blink.gif , kaip pas mane doh.gif Buvau as ir Semetos kursuose, ir knygas skaiciau, ir dirbau su savim...
Atrode, kad jau nieko nebijau, jau matau kaip lengvai gimdau... bigsmile.gif bet tai buvo pavirsiuj, o pasamonej ta baime taip ir liko doh.gif verysad.gif Sakoma, kad su stresu, isgasciu reikia dirbt pirmaji pusmeti, o paskui jisai paleidzia saknis pasamonej, susidaro ydingi reflexai. Man uzsidare gimdymo takai, ju neiveike net maximalios Oxitocino dozes doh.gif
Mano atveju reikejo dirbt su psichoterapeutu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(tauteee @ 2010 04 07, 22:01)
lotuliukas.gif as buvau nusiteikus minimum 10val.sienom lipt, ale pasiseke man  lotuliukas.gif jau antra gimdant tikiuos dar greiciau bus biggrin.gif

As irgi buvau nusiteikus 10val, o gavosi ciekos 20val blink.gif cia su pirmaja. Ir skatino ir ko tik nedariau, vistiek neatsidarinejo, tai po 12val suleido epidura, tada veikla ir pasistumejo. O taip norejau naturaliai gimdyti, as irgi Semetos kursus su vyru praejau, galvojau susitvarkysiu su skausmu, bet deja...Jis mane nugalejo g.gif
Antraja per 5val pasistengiau 4u.gif Cia jau iskart epidurospaprasiau 4u.gif
Atsakyti
Nuo to momento kai nubego vandenys namie,buvau issisiepusi ligi ausu kad jau vyksta veiksmas lotuliukas.gif
Ir viso gimdymo metu kas tik pakalbindavo sypsojausi,nors gimdziau su skatinamaisiais.Bet nuotaika buvo thumbup.gif ,gal del to ir lengvai viska pernesiau.Labai laukiau savo lelytes,norejosi ja kuo greiciau pamatyti,tai visos mintys skraide kazkur toli nuo skausmo.
Tiesa gimdziau be epiduro. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dziuginta33 @ 2010 04 10, 19:52)
Nuo to momento kai nubego vandenys namie,buvau issisiepusi ligi ausu kad jau vyksta veiksmas  lotuliukas.gif
Ir viso gimdymo metu kas tik pakalbindavo sypsojausi,nors gimdziau su skatinamaisiais.Bet nuotaika buvo  thumbup.gif ,gal del to ir lengvai viska pernesiau.Labai laukiau savo lelytes,norejosi ja kuo greiciau pamatyti,tai visos mintys skraide kazkur toli nuo skausmo.
Tiesa gimdziau be epiduro. rolleyes.gif

saunuole, sveikinimai 4u.gif mano situacija buvo lygiai tokia pati, tik gimdziau be skatinamuju... ir nuskausminamuju jokiu neprasiau blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Keja @ 2010 04 09, 08:42)
As irgi buvau nusiteikus 10val, o gavosi ciekos 20val blink.gif cia su pirmaja. Ir skatino ir ko tik nedariau, vistiek neatsidarinejo, tai po 12val suleido epidura, tada veikla ir pasistumejo. O taip norejau naturaliai gimdyti, as irgi Semetos kursus su vyru praejau, galvojau susitvarkysiu su skausmu, bet deja...Jis mane nugalejo g.gif
Antraja per 5val pasistengiau 4u.gif Cia jau iskart epidurospaprasiau 4u.gif

na, jei viskas butu truke 20val.,jauciu tikrai butu sunku atlaikyt schmoll.gif tiek laiko kest skausma yra baisu doh.gif svarbu, kad tai neturejo blogos itakos jusu su mazylem sveikatai 4u.gif
Atsakyti
na as vaziavau gimdyt nusiteikus kaip i svente thumbup.gif juk ateina i pasauly musu mazylis, jis gimsta taigi nuotaika buvo lyg gimtadienine lotuliukas.gif zinoma saremiai skaudus, taciau viskas istveriama mirksiukas.gif ir buvau PRIES epidurus tai pagimdziau be jokiu nuskausminamuju... ziuresim kaip bus su antruoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Auriuxe @ 2010 04 11, 13:17)
na as vaziavau gimdyt nusiteikus kaip i svente thumbup.gif  juk ateina i pasauly musu mazylis, jis gimsta taigi nuotaika buvo lyg gimtadienine lotuliukas.gif zinoma saremiai skaudus, taciau viskas istveriama mirksiukas.gif  ir buvau PRIES epidurus tai pagimdziau be jokiu nuskausminamuju... ziuresim kaip bus su antruoju smile.gif

Viskas bus gerai ir su antruoju, o jei kažkas šiek tiek kitaip, tai ir į gerą, juk turėsi ir kitokios (gal dar teigiamesnės) patirties. thumbup.gif
Atsakyti
labai jaudinausi... pries gimdyma pora dienu praleidau ligoninei,tai prisiklausiau kaip moterys kencia skausmus... oj kaip tai ejo per smegenyne doh.gif
kadangi patys vandenys nenubego,tai jau zinojau kad per tris karalius man juos nuleis ir tureciau pagimdyt karalaite ax.gif
o kai ta diena atejo,vyrui pradejau sakyt,kad as dar nenusiteikus ir kad geriau davai palaukiam kitos dienos ir tada jau tikrai galesiu gimdyt lotuliukas.gif ,buvo mintis ir pabegt is ligonines,bet tai kur as desiuos lotuliukas.gif
o kai prasidejo skausmai,siaubingi skausmai,kurie kas 3min 12 val truko tai jau ir su paciu Dievu kalbejau, bet kai jau viskas baigesi tai verkiau is laimes kaip mazas vaikas ax.gif
Atsakyti
Nuotaika buvo labai pakili biggrin.gif dziugavau, kad jau vyksta veiksmas ir tuoj pamatysiu vaikeli - tiesa, nezinojau, kad tai uztruks beveik 18 val. biggrin.gif bet ir tos ilgos valandos nenumuse entuziazmo...
Atsakyti
nestuke.gif
Atsakyti
as visa nestuma save nuteikinejau jog lengva gimdyti nebus, taciau visos pagimdo ir as ne isimtis, todel gimdymo diena buvau rami ir laukiau kuo greitesnio susitikimo su savo mazyle wub.gif
Atsakyti
Man liko vaiskciot nestuke.gif 2 men.. bet kaz kaip neiseina save ikalbet, kad viskas bus gerai. Kuo arciau, tuo labiau bijau!! verysad.gif
Atsakyti
Man nestuke.gif 33sav. tai ir laiko cia jau nebedaug.O baimes doh.gif siaubas.Nors sese ginekologe,bet vis tiek..

Bijau ,bet ir pati nzn ko..atrodo viska teoriskai zinau,bet kaip bus realiai... blush2.gif
Atsakyti