turbut niekas moteriai negali suteikti tiek dziaugsmo, kaip maza sirdute po jos sirdim... tie isdyke spyriai, krebzdejimas... nuostabu... laukiu gimdymo, taciau is dalies ir nelaukiu, nes po jo pilvuke bus tuscia, nieks mamytei nebespradys sonkauliu
Mano nestumas buvo lengvas visom prasmem. Didziavausi budama nescia, buvau sau grazi, todel ir laiminga. Su nekantrumu laukiau gimdymo. Labai pasiilgau buti nescia. Nors dideli pilvuka dar vos pries 17 dienu turejau
Prasidejus saremiams apsiverkiau is laimes. Su dziugia nuotaika vaziavau gimdyt.
Na o pats gimdymas nebuvo svajoniu- teko gelbeti maziuko gyvybe ir buvau isvezta i operacine. Kelias dienas po to jauciau ideli psichologini diskomforta, bet siandien esu laiminga myluodama grazu sveika sunyti.
Siandien galeciau vel viska is naujo pakartoti. Tik tikiuosi kita kart pavyks pagimdyti paciai...
Prasidejus saremiams apsiverkiau is laimes. Su dziugia nuotaika vaziavau gimdyt.
Na o pats gimdymas nebuvo svajoniu- teko gelbeti maziuko gyvybe ir buvau isvezta i operacine. Kelias dienas po to jauciau ideli psichologini diskomforta, bet siandien esu laiminga myluodama grazu sveika sunyti.
Siandien galeciau vel viska is naujo pakartoti. Tik tikiuosi kita kart pavyks pagimdyti paciai...
turbut buvau perskaicius visas baisiausias gimdymo istorijas sitame forume! zinojau visas imanomas kompilikacijas, buvau apgalvojusi visas galimas nelaimes ir pan.! zodzu maniau, kad tikrai numirsiu gimdydama:) arba dar kas baisiau...
o gimdymas tetruko 4 val. (cia visi etapai) ir cia pirmas gimdymas!
saremius preleidau namuose, vis laukdama nepakeliamu skausmu ir samones trukinejimu:) vyras net vezt i ligonine nenorejo, bet kai kai jau saremiai pradejo kas 3 min. kartotis, supratom, kad laikas:)
o kai nuvaziauvau i ligonine paaiskejo, kad viskas jau ten atsidare ir reik greiciau i gimdykla! (beje buvau suplanavus gimdyti su visais imanomais nuskausminamaisiais) apie nuskausminima ne kalbos nebuvo...
bijojau gimdykloj visko. sako vandenis nuleism. bijau. klausiu ar skaudes. neskauda! zodziu prireike kirpt (per greit viskas vyko nespejo issiplest ten man viskas) vel biajau. sakau db tai skaudes. neskauda:) kai siut reikejo po visko, vel bijojau. vel neskaudejo:) kateteri i pusle po gimdymo norejo statyt bijojau:) sakiau skaudes:) neskaudejo:)
teisybe pasakius skaudejo tik per pati isstumima, kuris 20 min. truko. ir tikrai ne taip, kad samone pritemtu:) as dar ir pasneket su gydytojais spejau:)
taip, kad greitu ir neskausmingu gimdymu tikrai yra!!!! o tuo tai netikejau:)
o gimdymas tetruko 4 val. (cia visi etapai) ir cia pirmas gimdymas!
saremius preleidau namuose, vis laukdama nepakeliamu skausmu ir samones trukinejimu:) vyras net vezt i ligonine nenorejo, bet kai kai jau saremiai pradejo kas 3 min. kartotis, supratom, kad laikas:)
o kai nuvaziauvau i ligonine paaiskejo, kad viskas jau ten atsidare ir reik greiciau i gimdykla! (beje buvau suplanavus gimdyti su visais imanomais nuskausminamaisiais) apie nuskausminima ne kalbos nebuvo...
bijojau gimdykloj visko. sako vandenis nuleism. bijau. klausiu ar skaudes. neskauda! zodziu prireike kirpt (per greit viskas vyko nespejo issiplest ten man viskas) vel biajau. sakau db tai skaudes. neskauda:) kai siut reikejo po visko, vel bijojau. vel neskaudejo:) kateteri i pusle po gimdymo norejo statyt bijojau:) sakiau skaudes:) neskaudejo:)
teisybe pasakius skaudejo tik per pati isstumima, kuris 20 min. truko. ir tikrai ne taip, kad samone pritemtu:) as dar ir pasneket su gydytojais spejau:)
taip, kad greitu ir neskausmingu gimdymu tikrai yra!!!! o tuo tai netikejau:)
As taip pat buvau perskaiciusi visas baisias istorijas. Galvojau, kai as reksiu nuo skausmo ir t.t. Turbut mirsiu...
Bet mano lelyte ir organizmas nusprende kitaip:
prasidejo saremiai iskart kas 2 minutes po geru 2-3-ju jau kas minute...
tik spejau atsisest i masina, vyras nuveze i VGN.
Jokiu proceduru pries gimdyma, jokiu nuskausminimu. Buvo ir kirpimas, ir stumimas, ir siuvimas... Viskas kaip ruke, ne taip jau baisiai ir skaudejo.
O svarbiausia - viskas prasidejo 21.30 o baigesi 23.55 sveikios grazuoles gimimu!
Nuo pirmo saremio iki dukrytes pasirodymo 2 val. 25 minutes.
Laukiu jau antro vaikelio gimimo, ziuresim kaip bus dabar!
Linkiu visom greitu ir lengvu gimdymu! Jie tikrai buna
Bet mano lelyte ir organizmas nusprende kitaip:
prasidejo saremiai iskart kas 2 minutes po geru 2-3-ju jau kas minute...
tik spejau atsisest i masina, vyras nuveze i VGN.
Jokiu proceduru pries gimdyma, jokiu nuskausminimu. Buvo ir kirpimas, ir stumimas, ir siuvimas... Viskas kaip ruke, ne taip jau baisiai ir skaudejo.
O svarbiausia - viskas prasidejo 21.30 o baigesi 23.55 sveikios grazuoles gimimu!
Nuo pirmo saremio iki dukrytes pasirodymo 2 val. 25 minutes.
Laukiu jau antro vaikelio gimimo, ziuresim kaip bus dabar!
Linkiu visom greitu ir lengvu gimdymu! Jie tikrai buna
nestumas praejo labai sklandziai,jau nuo pat pirmu dienu kai suzinojau jog laukiuosi pradejau dometis gimdymu,ziurejau visokias laidas,skaiciau knygas straipsnius ir t.t. ir galiu pasakyt kad tai labai padejo kai atejo laikas zinojau kas vyksta ir del ko todel buvau rami nors ir pirma kart gimdziau taip neatrode dar daug padejo kad vyras buvo salia tai ir juokavom vos ne iki lemiamo momento aisku jei nebutu buve epidiuro ir nebutume praplepeja tiek
QUOTE(MO @ 2008 07 01, 09:18)
Tiesa, galima sakyti, viskas priklauso nuo nusiteikimo, bet nesutinku su tuo, jog jeigu rėksi, vaikas bus rėksnys. aš rėkiau ir net baisiai, nes šitaip išreiškiau skausmą, tačiau vaikelis ramus ir be galo geras (o gal ne taip supratau, ką norėjo pasakyti zmirzlina )
jei nuo gimdymo nuotaikos priklausytu koks bus vaikas,tada mano auksas turetu but artiste,komike ir dar scenos zvaigzde,3dienas personalas dar man uz cirka gimdykloj dekojo nors as pati nelabai pamenu jei atvirai
*****, kaip reikia nusiteikti gimdyti su sypsena juk sakoma, svarbiausia nusteikimas...
Tinkamas nusiteikimas reikalingas visame kame (kaip paaiškėja nugyvenus ne vieną dešimtmetį), o jau gimdymui, tai dvigubai: atsakai už save ir už tą, kitą naują gyvybę. O kur dar nusiteikimas kūriant stebuklą...........
QUOTE(zmirzlina @ 2010 02 23, 11:21)
Tinkamas nusiteikimas reikalingas visame kame (kaip paaiškėja nugyvenus ne vieną dešimtmetį), o jau gimdymui, tai dvigubai: atsakai už save ir už tą, kitą naują gyvybę. O kur dar nusiteikimas kūriant stebuklą...........
sypsosiuos sukandus dantis
QUOTE(zmirzlina @ 2008 07 01, 17:35)
Aš nieko nenoriu kitam pripiršti savo nuomonės. Ir dar, brangioji tavo lėliukas angeliukas mažiukas,- paklausiu tavęs po 10 metų. Tada kai vaiko charakteris išryškės... Viskas keičiasi
vaiko charakteris pradeda rysketi juo mazu dienu..o 10 metu- turbut prasideda ankstyvoji paauglyste, tai jau ne charakteris o hormonu audros reguliuoja nuotaikas. Dar laabai didele itaka daro auklejimas..leisi jam rekaut- rekaus. mano bernui irgi 10, jei sedi namie ir fiziskai neisikrauna- vietos neranda, zyzia, gincijasi, niurzga. bet po treniruociu buna silkinis, labai geras vaikas. Beje kai gimdziau irgi parodziau balsa
QUOTE(zmirzlina @ 2009 04 06, 13:57)
temos autore, jus cia tokiais budais parasytu zinuciu kieki didinat ar kaip suprast? kaip matau jusu prasmingieji pasisakymai dingo, liko tik veideliai ir temos kelimai i virsu. labai nebrandziai atrodo. nors zinia kai kurie zmones visa gyvenima nesuauga