Aš buvau nusiteikus, kad lengvai gimdysiu, nes mama ir močiutė lengvai gimdė, o tai paveldima man atrodo kažkiek...bet baisoka buvo, ką gali žinot...
Bet viskas greitai įvyko ir nelabai skaudėjo, apie nuskausminimą ir kalbos nebuvo . Galiu pakartot laisvai, net patiko man, toks jausmas nerealus
As gimdziau su nuskausminimu tai labai neskaudejo ir buvo palyginus nesunku, nors gimdykloj prabuvau 17 valandu.Tikejausi baisesnio dalyko nei buvo.Kai pagimdziau tai is kart pasakiau:na jei tokie gimdymai tai galeciau gimdyti ir gimdyti.Kita karta bandysiu be nuskausminimo gal tada sakysiu jau kitaip
gimdziau be nuskausminamuju, gimdykloj prabuvau
2val 15 min,
Cia mano pirmas gimdymas buvo , lialius 4060 gr
2val 15 min,
Cia mano pirmas gimdymas buvo , lialius 4060 gr
Pries dvi savaites pagimdziau savo antraja. Po pirmo kosmarisko gimdymo buvau siaubingai isibaimnusi. Bet tai ne is tolo to neprimine. Viskas praejo labai sklandziai, pagimdziau per 6valandas ir tai is tikruju primine mano svajoniu gimdyma. Nebuvo to nepakeliamo skausmo, aisku, teko kuri laika pakenteti, kol padare epidurini. Taciau jokiu plysimu, net "nenubrozdinta", kaip Daktare sake.
Manau, kad svarbiausiais dalykas nuo ko gali priklausyti sekmingas gimdymas tai gera Daktare ir Akusere, savojom liksiu dekinga visa gyvenima.
Ir dar... niekada nesuprasiu moteru norinciu pajusti kancia!? Manau viska reikia padaryti kad tik gimdymas taptu svente, juolabiau siuolaikine medicina jau gali tai.
Manau, kad svarbiausiais dalykas nuo ko gali priklausyti sekmingas gimdymas tai gera Daktare ir Akusere, savojom liksiu dekinga visa gyvenima.
Ir dar... niekada nesuprasiu moteru norinciu pajusti kancia!? Manau viska reikia padaryti kad tik gimdymas taptu svente, juolabiau siuolaikine medicina jau gali tai.
O taip ir as bijojau to pirmo gimdymo,bet jis tetruko4val. ir visai neskaudejo.O antro visai nebijojau,galvojau bus dar lengviau bet taip nebuvo kankinausinausi10val
As tai visa nestuma TIKEJAUSI lengvo nestumo, ir taip buvo Niekad net nesidomejau visokiais nuskausminimais ir t.t. Na taip graziai ir lengvai viskas praejo! Daktare su akusere negailejo man pagyru
Ir dabar tik patvirtinu: daug kas priklauso nuo pacios mamytes psichologines bukles. Ir siandien dar prisimenu ta gimdyma kaip didele svente! O kokia nuotaika po gimdymo Kai niekas nesitikejo sulaukt tokiu ziniu (gime Vilte 5 dienomis anksciau), o cia - oba! Laikykites, nestukes! Neimkit visko taip i sirdi, maziau skaitykit apie sunkius gimdymus, ir kartokit sau: man taip nebus! As taip dariau visa nestuma, ir pasitvirtino!
Ir dabar tik patvirtinu: daug kas priklauso nuo pacios mamytes psichologines bukles. Ir siandien dar prisimenu ta gimdyma kaip didele svente! O kokia nuotaika po gimdymo Kai niekas nesitikejo sulaukt tokiu ziniu (gime Vilte 5 dienomis anksciau), o cia - oba! Laikykites, nestukes! Neimkit visko taip i sirdi, maziau skaitykit apie sunkius gimdymus, ir kartokit sau: man taip nebus! As taip dariau visa nestuma, ir pasitvirtino!
Nu nezinau nezinau ar lengvai, bet greitai palyginus. Ligonineje buvau 16v. - kudikeli supavau 20.30v.
Bet gimdymas nebuvo lengvas Nors dabar tai tikrai nera svarbu, kai turiu savo angeleli
Bet gimdymas nebuvo lengvas Nors dabar tai tikrai nera svarbu, kai turiu savo angeleli
Zinot, per kursus pripasakojo, kad didele gimdymo baime, skausmu baime yra kulturos dalykas. Pasakojo, kad kur tai Pietu Amerikoj, ar tik ne Brazilijoj, gimdyma moterys ivardina kaip pati didziausia gyvenime malonuma ir lygina su orgazmu
Reikia kaip nors ir mums taip isikalbeti Nors manes pacios sitie dziaugsmai irgi dar tik laukia. Turbut todel skaitau tik skyreli Lengvas gimdymas
Reikia kaip nors ir mums taip isikalbeti Nors manes pacios sitie dziaugsmai irgi dar tik laukia. Turbut todel skaitau tik skyreli Lengvas gimdymas
Prie viso to gero nuteikimo galima butu paskaityti A. Zarskaus Gimimo slepinys, irgi rasim apie kulturas, dabartines intervencijas i naturalu procea, pagalba nusiteikti pozityviai, labai gera knyga. Kaunietes tai gali ir i paskaitas nueiti, gaila nezinau kur vyksta. O visos kitos tai knygeles gali isigyti Jurgos Svedienes nesciuju kursuose, gal kur is draugiu gauti, nes deja, knygynuose niekur nemaciau...
vienintelis patarimas, tik nekluasyti t kurie gasdina del gimdymo.niekad nereikia nusiteikti kad bus baisum skaudes ir t.t.kirkvienai kitoks skausmas ir pats gimdymas, einant gimdyti reikia nusiteikti gerai, galvoti apie zmogeliuka kuris neuzilgo isvys si pasauli.tai padeda.
matau,kad neapsirikau pasiulydama jums mielosios tokia tema apie lengva gimdyma:) bukit laimingos besilaukdamos ir nebijokit to gimdymo-matot kiek cia drasinancios informacijos:) gimdymas tai ne skausmo epogejus,o STEBUKLAS
As irgi gimdžiau lengvai ir greitai Kai prasidėjo sarėmiai buvom namie ir tikrai neskubėjom į ligoninę, nes skausmo didelio nebuvo ir galvojom, kad dar ilgai teks laukti...Apie 15 val. nuvažiavom į ligoninę, nes sarėmiai pradėjo progresuoti ir jau skaudėjo Kai gyd. apžiurėjo atidarymas buvo jau 6 cm, o 19 val. aš jau laikiau ant rankų savo mažylį Kaip paaiskino gyd. skausmas nebuvo labai stiprus, nes nenubėgo vandenys ir dėl to sąrėmiai buvo švelnesni Nieko nebijokit,skausmas labai greitai užsimiršta, užtat vaikų juokas ir šypsenos niekada