Įkraunama...
Įkraunama...

Geriau nei tikėjausi -lengvas gimdymas

Antras gimdymas buvo lengvas, trukęs vos valandą. Nubėgo vandenys, patikrino, persirengiau, susikroviau daiktus, ir nutipenau į gimdyklą, ten viena gal kokias 15 min pabuvau, atėjo akušerė, o aš jau stumti norėjau, dar 10 min ir viskas, vyras vos spėjo. Tądien galėjau gimdyt ir gimdyt, o kaip bijojau doh.gif
Atsakyti
Na, sorry, merginos, kurios rašot, kad gimdėt po 14-17 val. Kažkaip lengvu gimdymu nepavadinsi. Lengvas tai, mano galva, yra kai nespėja net nejautros pasiūlyti, nes gimdymo veikla jau įpusėjusi ar net į pabaigą, kai vos ant stalo atsigult suspėja. Gal tikėjotės blogiau, o buvo lengviau, bet vis tik vidutinis gimdymas iki 10 valandų, o toks apie kurį rašot (kai kurios), tai jau užsitęsęs. Bet gerai yra tai, kad bent pačioms atrodo lengvas thumbup.gif , tai svarbiausia - pozityvus nusiteikimas... Juk milijonai gimdo kasdieną ir pagimdo! smile.gif
Man atrodo, lengvas gimdymas, tai, kai nejauti skausmo, arba jauti pakenčiamą - tai kiekvienai būna skirtingai - "gamtos duota".
Na, tikrai labai skirtingai kiekviena jaučia, vienos net nežino, kad jau gimdo - joms tik truputi maudena, o kitoms doh.gif pvz. aš gimdykloje praleidau tik 4,5 val., bet prieš tai jau 23 valandas jaučiau sąrėmius. Stūmimas truko kokias 5 min. Ir tai buvo maloniausia dalis, nes žinojau, kad jau tuoj baigsis skausmai...
Atsakyti
mano gimdymas praejo super lengvai thumbup.gif niekada gyvenime negalejau pagalvoti kad dvi pagimdysiu taip greit thumbup.gif thumbup.gif nors ir maziukes pasibelde keliom sav. anskciau bet kaip dvynukems buvo normalu.
viskas truko 11 valandų, bet skausmų didelių nebuvo, kurie būtų nepakeliami.
gimdziau pati, nes viskas vyko sklandziai, viena mergyte biskuti uzstrigo, reikejo pastumt pilvuka, bet viskas praejo sekmingai, gime maziukes, plysau nedaug, gyd. ir stebejos kad pirmas gimdymas toks lengvas.

gimdyciau ir gimdyciau thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2008 05 03, 21:57)
Man atrodo, lengvas gimdymas, tai, kai nejauti skausmo, arba jauti pakenčiamą - tai kiekvienai būna skirtingai - "gamtos duota".

drinks_cheers.gif , visu 100 proc.

Būtent toks ir buvo mano antrasis gimdymas. Važiavau į GN mažiaus toniukų užrašyti, net neįtardama, kad mažius labai sparčiai beldžiasi į šį pasaulį biggrin.gif . Galit įsivaizduoti, kokia buvo mano reakcija, kai mane apžiūrėjusi gydytoja pareiškė, kad aš gimdau ir jau daugiau kaip pusė darbo padaryta doh.gif . Pamenu, kaip dar ant gimdymo stalo gulėdama paskambinau mamai ir pasakiau, kad gydytojai tvirtina, jog labai greitai gimdysiu, o aš vis dar nieko nejaučiu biggrin.gif . Paskui po truputį pradėjo mausti pilvo apačią, tai truko apie 1 val. Atėjusi akušerė pradėjo suktis kaip vijurkas, nes vaikelis jau ėjo. Stūmimas, jei tai apskritai galima pavadinti stūmimu truko vos 5 min mirksiukas.gif . Aš visada sakau, kad pirmąjį sūnų gimdžiau, o antrasis gimė pats tongue.gif lotuliukas.gif .
Atsakyti
Laiminga tu mama Valmiera buna dar ir tokiu lengvu gimdymu man iki gimdymo jau labai nedaug liko bet velniskai bijau doh.gif nors pirma pagimdziau nesunkiai bet nuo pirmo gimdymo praejo 9 metai tai nezinau kaip as cia prasisuksiu g.gif

user posted image
Atsakyti
As labai labai bijau gimdyti, bet ka padarysi, teks ax.gif dar gerai, kad tokiu temu yra, tai pasiskaitai ir nusiramini 4u.gif
Valmiera na tu ir saunuole 4u.gif pavydziu, kas irgi noriu taip, tai dabar save itikinti bandau, kad ir man taip bus ax.gif ir tikiu tuom bigsmile.gif
ausrine261 pagimdysi lengvai, matai gi cia visoms taip lotuliukas.gif sekmes tau ir lengvo gimdymo 4u.gif lauksim geru ispudziu lotuliukas.gif
Atsakyti
nebijokit merginos. galvokit tik apie savo busima leliuka, kad jis nori ateiti i pasauli ir pasviekinti jus ir jus turi padaryti viska, kad tai ivyktu greitai ir lengvai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrine261 @ 2008 05 06, 11:22)
Laiminga tu mama Valmiera buna dar ir tokiu lengvu gimdymu man iki gimdymo jau labai nedaug liko bet velniskai bijau  doh.gif nors pirma pagimdziau nesunkiai bet nuo pirmo gimdymo praejo 9 metai tai nezinau kaip as cia prasisuksiu  g.gif

QUOTE(Melanija @ 2008 05 06, 11:52)
As labai labai bijau gimdyti, bet ka padarysi, teks  ax.gif  dar gerai, kad tokiu temu yra, tai pasiskaitai ir nusiramini  4u.gif
Valmiera na tu ir saunuole  4u.gif  pavydziu, kas irgi noriu taip, tai dabar save itikinti bandau, kad ir man taip bus  ax.gif  ir tikiu tuom  bigsmile.gif
ausrine261 pagimdysi lengvai, matai gi cia visoms taip  lotuliukas.gif  sekmes tau ir lengvo gimdymo  4u.gif  lauksim geru ispudziu  lotuliukas.gif

Aš irgi labai bijojau gimdymo, nes gydytojai prognozavo labai didelį leliuką, be to pas mane buvo mažakraujystė, trumparegystė, rezus minus ir dar vaikas nuo 16 sav. buvo užspaudęs nervą, tai nėštumo pabaiga buvo žiaaauriai sunki - vos vaikščiojau doh.gif doh.gif doh.gif . Bet kažkaip tikėjau, kad viskas bus gerai. O viskas gavosi super lengvai ir super greitai thumbup.gif , va taip lengvai pagimdžiau tikrą milžinuką. Mažius svėrė 4650 g ir buvo 58 cm ūgio tongue.gif .

Viskas bus gerai, merginos, tikėkite tuo. Juk jūsų laukia nuostabus susitikimas su savo mažuliukais, o skausmas anksčiau ar vėliau pasimiršta smile.gif . Stiprybės jums ir lengvo gimdymo 4u.gif .
Atsakyti
manau gimdymas yra pats lengviausias motinystes etapas, trunkantis keliolika valandu, o uzaugint dora pilieti ne taip ir paprasta
kai pagimdziau pasijutau tokia reiksminga, nes isleidau i pasauli nauja gyvybe
nebijokite gimdyt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marie: 07 gegužės 2008 - 15:45
Na man irgi sakyciau kad pasiseke su gimdymu smile.gif . Gimdziau pirma karta, o skausmai (nors tada dar nesupratau kas cia per velnias) prasidejo nakti, bet jei man net buvo malonus!!! biggrin.gif , toks malonus maudenimas, net abejojau ar tai gimdymas, nes skaudejo nugara, o as isivaizdavau kad turetu skaudeti pilva smile.gif . Tad bandziau toliau miegoti, vyrui nieko nesakiau, kad megaujiuosi maloniu skausmu smile.gif . Tik ryte, apie 8h, lyg ir vandenys nubego, lyg ir ne, net nesupratau, nes labai mazai. Tada sugalvojau prizadint vyra, sakau kad reikia nuvaziuoti iki daktares paziuret kas cia man daros. Kad gimdau dar nesupratau biggrin.gif , todel vaikisku drabuzeliu ir visa kita beveik neimiau, tik kelis visai nekudikisko dydzio, del visa ko biggrin.gif ir tik pradejus vaziuoti skausmelis susitiprejo, prasydavau sustoti kai saremis ateina biggrin.gif , o tada vel vaziuot smile.gif . Na galvojau jeigu cia jau gimdau , tai dabar ir kokinsiuos kokias 20 val, visgi pirmas gimdymas smile.gif . Na ir atvaziavome, visus formalumus supilde, niekas neskuba, nes sakiau kad stiprus skausmai katik prasidejo. Ateina akusere, pasiziuri, as iskarto bandau tartis del epiduro, o ji man sako, nebent linksminanciu duju vaikeli biggrin.gif , gimdynt tau jau laikas smile.gif , atsidarymas 8cm...na tai dar liepe pavaikscioti pora valandeliu, ir gime mano maziukas. viskas.Naujas gyvenimas smile.gif as jau mama. Ar tik 2 val skausmo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(bobute:) @ 2008 05 07, 16:55)
Na man irgi sakyciau kad pasiseke su gimdymu smile.gif . Gimdziau pirma karta, o skausmai (nors tada dar nesupratau kas cia per velnias) prasidejo nakti, bet jei man net buvo malonus!!! biggrin.gif , toks malonus maudenimas, net abejojau ar tai gimdymas, nes skaudejo nugara, o as isivaizdavau kad turetu skaudeti pilva smile.gif . Tad bandziau toliau miegoti, vyrui nieko nesakiau, kad megaujiuosi maloniu skausmu smile.gif . Tik ryte, apie 8h, lyg ir vandenys nubego, lyg ir ne, net nesupratau, nes labai mazai. Tada sugalvojau prizadint vyra, sakau kad reikia  nuvaziuoti iki daktares paziuret kas cia man daros. Kad gimdau dar nesupratau biggrin.gif , todel vaikisku drabuzeliu ir visa kita beveik neimiau, tik kelis visai nekudikisko dydzio, del visa ko biggrin.gif ir tik pradejus vaziuoti skausmelis susitiprejo, prasydavau sustoti kai saremis ateina biggrin.gif , o tada vel vaziuot smile.gif . Na galvojau jeigu cia jau gimdau , tai dabar ir kokinsiuos kokias 20 val, visgi pirmas gimdymas smile.gif . Na ir atvaziavome, visus formalumus supilde, niekas neskuba, nes sakiau kad stiprus skausmai katik prasidejo. Ateina akusere, pasiziuri, as iskarto bandau tartis del epiduro, o ji man sako, nebent linksminanciu duju vaikeli biggrin.gif , gimdynt tau jau laikas smile.gif , atsidarymas 8cm...na tai dar liepe pavaikscioti pora valandeliu, ir gime mano maziukas. viskas.Naujas gyvenimas smile.gif as jau mama. Ar tik 2 val skausmo smile.gif

Atsiprasau uz klaidas, sunelis kitoj rankoj smile.gif
Atsakyti
man irgi pasiseke saremių (skausmingu) dvi valandos per penkioliką minučių šiltas gumuliukas jau pas mane ant pilvo wub.gif - be epiduro ir bet kokio isiskišimo į naturalumą (išskirus kirpimą ax.gif) nesiplesiu kam idomu mano paraše yra nuorodą į visą istoriją 4u.gif
Atsakyti
Na pirmas gimdymas nebuvo sunkus, todėl antrą tikėjausi pagimdyti greitai. Ryte 7.30 nubėgo vandenys, apie 9.00 atsidūrėm gimdykloje su neskausmingais sąrėmiais ir atsidarymu trys cm. Tuomet skatino dėl tam tikrų priežasčių, ir 10.40 jau turėjau leliuką ant pilvo. Esmė ta, kad labiau skausmingi buvo tik trys sąrėmiai - dešimt minučių, ir stūmimas dešimt minučių, bet tada jau ne tas galvoj buvo smile.gif .
Paskui galvojau, kada skaudėjo - kaip ir neskaudėjo labai išvis, pas dantistę ilgiau užtrunki 4u.gif .
Atsakyti