Mano gimdymas irgi buvo nei is sio nei is to..
gimdymo data buvo geguzes 16 d. o geguzes 15 vakare mes dar su draugais prie ezero darem barbekiu ir ten pajutau kad kazkas nutekejo per kojas silto... is pradziu dar nesupratau, sakau juk nieko neskauda, jokiu pozymiu... taip, is tikro jau bego vandenys,, pamazu nuvaziavom i ligonine ir geguzes 16 d. (taip kaip ir turejo) gime sunus... na, o vandenys sake gydytojai irgi buvo truputi zali... nors sunelis gime butent tiksliai 40 savaiciu... nei dienos nepernesiotas
tai manau visi zino, kad nutekejus vandenims reikia kuo skubiau i ligonine vykti, cia ne taip kaip, kad saremiai prasidejo, bet galima dar palaukti kol bus trumpesni, kad ligoninej nereiktu be reikalo buti. O jei jau zali vandenys, tai rodo, kad is vis reikia kviestis greitaja, nes arba leliui kas negerai arba pernesiojai. Bet jei po zaliu vandenu gime sveikas vaikas, tai ko be reikalo bukstaut dabar? Tiksliai tai nzn., bet manau, kad is kart gydytojai mato, jei leliui kas negerai Tikriausiai net labiau istiria gimusi mazyli is po zaliu vandenu negu is po normaliu Ar nea?
QUOTE(TheSweetest @ 2008 02 11, 20:56)
Tikriausiai net labiau istiria gimusi mazyli is po zaliu vandenu negu is po normaliu Ar nea?
TheSweetest, nestresuok. Nors suprantu tavo rūpestį, kiek matau iš tavo liniuotės, tau jau gimdymo laikas visai čia pat.
Gydytojai ką tik gimusį vaikelį vertina pagal Apgar skalę, iki 10 balų. Ir tikrai pastebi visus, kad ir nedidelius neatitikimus. Tada stebi.
Bet...medicina pažengusi labai žymiai į priekį, ypač modernios gimdyklos ir perinatologijos skyriai.
Tiesiog taip jau lyg ir būtina žinoti, jei nutekėjo vaisiaus vandenys - važiuot į ligoninę, jei sąrėmiai pavieniai, galima kurį laiką "pavaikščiot" ir namuose...
Linkiu gero ir lengvo gimdymo tau!
Lera, kai patapsiu tikra rasytoja ir savo sedevra afisuosiu, dalindama parasu- spec. zinute imesiu ir Tau, kad i pirmas eiles pataikytum
Pagal Apgar skale mano mergyte buvo ivertinta 8/9 balais, po zalsvoku vandenu nutekejimo. Ir is dakataru niekas, kaip sakiau, nestresavo.
Pagal Apgar skale mano mergyte buvo ivertinta 8/9 balais, po zalsvoku vandenu nutekejimo. Ir is dakataru niekas, kaip sakiau, nestresavo.
Maniskis buvo 9/10 pagal Apgar... irgi is po zalsvu vandenu taigi zalsvi vandenys dar visikai nieko nereiskia
QUOTE(Domke @ 2008 02 14, 00:47)
Maniskis buvo 9/10 pagal Apgar... irgi is po zalsvu vandenu taigi zalsvi vandenys dar visikai nieko nereiskia
Domke, rašydama apie žalsvus vaisiaus vandenis rėmiausi tik medikų hipotezėmis, kurios, kad ir priskiriamos prie rizikingų atvejų vis gi nėra taisyklė, kad kiekvienas vaikas gimęs su didesniu ar mažesniu deguonies trūkumu turės kažkokių sveikatos sutrikimų.
QUOTE(Faustikas @ 2008 02 12, 13:52)
Lera, kai patapsiu tikra rasytoja ir savo sedevra afisuosiu, dalindama parasu- spec. zinute imesiu ir Tau, kad i pirmas eiles pataikytum
jau kaip lauksiu tokio s garbės
o iš manęs toli gražu jokia rašytoja gymdymą tesiog aprašiau taip kaip viskas buvo ištikruju tam talento nereikia tai gi drasiau lauksiu istorijos
Abu vaikiukus pagimdžiau per nepilnas pora valandų
Namuose sukinėdavausi, net neįtardama , kad gimdau ... Na, šiek tiek pamaudendavo, bet kadangi su pirmuoju ilga laiką buvo gręsiantis, dėl gimdos susitraukumų, tai "už rimtą" gimdymo nepriimdavau
Su abiem ligoninėj atsiduriau esant pilnam atsidarymui Tik "purpt" vienas, tik " purpt" antras ...
Sėkmės temos autorei auginant lėlytę
Namuose sukinėdavausi, net neįtardama , kad gimdau ... Na, šiek tiek pamaudendavo, bet kadangi su pirmuoju ilga laiką buvo gręsiantis, dėl gimdos susitraukumų, tai "už rimtą" gimdymo nepriimdavau
Su abiem ligoninėj atsiduriau esant pilnam atsidarymui Tik "purpt" vienas, tik " purpt" antras ...
Sėkmės temos autorei auginant lėlytę
as iki paskutiniosios jauciausi gerai 12.03 buvau pas gydytoja ji mane apziurejo ir liepe atvaziuot 12.05 dar pries gimdyma susitvarkiau namus, is ryto su MB nuvezem mano broli i mokykla ir vaziavom i ligonine..daktare apziurejo mane ir sako 5 cm atsiverimas, nu tai ka sako gimdysim, sakau gimdysim po triju valandu turejau maziuli
as pries pirma gimdyma buvau nusiteikus gimdyt 24 val. ir su baisiais skausmais, per saremius vis galvojau bus dar blogiau ir dar baisiau, turiu viska istvert, todel manau, kad labai lengvai pagimdziau, per 6 valandas o su antra, mazdaug zinojau kas bus, bet nesitikejau, kad taip greit per 2 val.
Prisipažinsiu, kad antro nėštumo metu kartais apimdavo gimdymo baimė (na, prisiminus pirmojo gimdymo patirtį), tačiau viskas praėjo daug lengviau nei tikėjausi . Gimdžiau natūraliai, bet greitai ir lengvai, kad netgi malonu buvo . Sąrėmiai pakenčiamai skausmingi, tai neišvargino, o stūmimas tetruko tik 15 min. Gimdyčiau ir gimdyčiau
visa nestuma tik apie epidura ir domejausi sakiau tikrai tik su juo gimdysiu bet taip ir neteko iki 8 cm atsidarymo net nemaniau kad pilvo apacioj toks pamaudimas yra tie saremiai ir ka nuleido vandenis ir i gimdykla, o ten valandike su laseline ir viskas vaikinas jau guli ant krutines o maniau tikrai kad bus kitaip na ne taip viskas paprastai