Įkraunama...
Įkraunama...

Knygrišystė - 1 tema

Dėkui kūrėjoms už įdomius, gražius darbus wub.gif
trr, ačiū už pasidalijimą informacija 4u.gif ir...plėskis, plėskis ax.gif
Atsakyti
va čia yra estų tarptautinės knygrišystės parodos puslapis, ten matysite sarašą dalyvių (yra ir lietuvių) ir galima pažiūrėti kiekvieno darbelį. tik gaila nuotraukos ten mažokos dry.gif

http://www.scriptama....ee/indexE.html
Atsakyti
Dėkui, trr. Labai smalsu panagrinėt bus 4u.gif
Atsakyti
Mieguista Avyte, kokia graži knygutė, net pavydas suėmė thumbup.gif
Atsakyti
Mieguista avyte, man irgi labai patiko thumbup.gif .

Be to, šita, šita, šitair šita irgi liuks bigsmile.gif
Atsakyti
aciu labai blush2.gif o pudra kokiu graziu uzrodei wub.gif
Atsakyti
Tai čia ne man, čia trr dėkot reikia - aš tik greitom permečiau akim jos nuorodėlę mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2009 01 15, 01:05)
o <relijos> knyga faina ir su idėja gražiai siejas. vienoje parodoje irgi mačiau stiklinę knygą, gal rasiu nuotrauką ir kai išsiaiškinsiu kaip ją įdėti įdėsiu.  ax.gif ir dar norėjau paklausti, o tie stikliniai lapai tik susideda, ar ir susiveria ir gali būti vartomi kaip tikri knygos lapai? nes lyg ir mačiau skylutes..  blush2.gif
4u.gif

trr, ačiū už info, o dėl mano knygos, tai taip, ten buvo ji surišta, tačiau nepasiteisino, berods apie tai prie knygos rašiau g.gif
Vž, dabar jau esu sugalvojusi mechanizmą stiklo puslapiams, tai kai turėsiu pakankamai laiko kūrybai - būtinai darysiu ir jums parodysiu mirksiukas.gif

mieguista avyte
, dailus knygiukas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(relija @ 2009 01 15, 23:57)
trr, ačiū už info, o dėl mano knygos, tai taip, ten buvo ji surišta, tačiau nepasiteisino, berods apie tai prie knygos rašiau  g.gif
Vž, dabar jau esu sugalvojusi mechanizmą stiklo puslapiams, tai kai turėsiu pakankamai laiko kūrybai - būtinai darysiu ir jums parodysiu  mirksiukas.gif

na techninių uždavinių sprendimas irgi gali būti įdomus užsiėmimas, ypač, kai išsprendi. tai linkim laiko ir lauksim rezultatų 4u.gif

o čia dar įdėsiu kelias nuorodas, gal kam bus įdomu ax.gif kaip daromas taip vadinamas koptų įrišimas. tai vienas pirmųjų įrišimo būdų, naudotas prieš beveik 2tukst metų. jis turi atvirą nugarėlę ir grandinėlės pavidalo dygsnius nugarėlėje.
jo minusai - jis nėra labai tvirtas, todėl nelabai tinka storom, didelėm knygom, kai sunkus popierius ar kietviršiai, kai naudojamas plonas siūlas. jo pliusai - jis gana paprastas, nenaudojami klijai, nėra ryšių (tvirtinančių juostelių, prie kurių tradiciškai siūnasi lankai ir viršeliai), labai lengvai vartosi knyga, t.y lapai thumbup.gif , na ir jei nuo ilgo ir aktyvaus dėvėjimo nutrūko siūlas ir iširo knyga, nesunku vėl susiūti. beje, siūlą tam naudoti patarčiau sintetinį, kuo tvirtesnį, bet kad nebūtų labai storas. gali būti spalvotas.
taigi čia video pirma dalis ir antra dalis
dar kad aiškiau būt puslapiukas su brėžinukais

na ir tolesnes paieškas galite tęsti internete su raktažodžiais coptic binding, coptic stitch biggrin.gif 4u.gif ax.gif

ir pabaigai šiaip sau parekomenduosiu knygą, kuri pradedantiesiems ir besidomintiesiems knygrišyste bei popieriaus gamyba būtų tikras lobis. gal jau kas turi, ji atrodo taip. nežinau, tiesa, ar ją galima rasti Lietuvoje bet gal tuose užsienio meno albumų knygynuose ir verta pažiūrėti g.gif Jei ne, ieškoti kelių atsivežti ar atsisiūsti iš užsienio. dar turiu įtarimą, kad ji kažkada bus išleista ir lietuviškai pas mus, kadangi iš tos serijos mačiau jau yra išleistos knygos apie piešimą ir karoliukų vėrimą.
tai tiek ax.gif 4u.gif
Atsakyti
man labai patinka gaminti knygutes... smile.gif vienos nuotrauka pasidalinsiu su jumis smile.gif kadangi jaučiu sentimentus seniems daiktams, tai ir knygutes tokias gaminu blush2.gif 4u.gif
user posted image
Papildyta:
mieguista avytė - vis kirbėjo mintyse perkelti koki tokį piešinuką ant knygutės kaip tavųjų... gal galima pasiteirauti kaip tu taip padarei? kažkas panašaus i dekupažą?
Atsakyti
QUOTE(baltasis_ilgaausis @ 2009 01 27, 12:49)
man labai patinka gaminti knygutes... smile.gif vienos nuotrauka pasidalinsiu su jumis smile.gif kadangi jaučiu sentimentus seniems daiktams, tai ir knygutes tokias gaminu  blush2.gif  4u.gif 

Papildyta:
mieguista avytė - vis kirbėjo mintyse perkelti koki tokį piešinuką ant knygutės kaip tavųjų... gal galima pasiteirauti kaip tu taip padarei? kažkas panašaus i dekupažą?

super thumbup.gif orginalu labai wub.gif

! 
Necituoti nuotraukų !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 27 sausio 2009 - 17:24
Knygučių darymu sergu jau seniai - kartais padarau viską nuo nulio, kartais tik "aprengiu" pirktinę knygelę ax.gif

Kelios paskutinės knygutės mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

! 
Perdidelio formato nuotraukos bus šalinamos!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 27 sausio 2009 - 17:27