Dėkui kūrėjoms už įdomius, gražius darbus
trr, ačiū už pasidalijimą informacija ir...plėskis, plėskis
va čia yra estų tarptautinės knygrišystės parodos puslapis, ten matysite sarašą dalyvių (yra ir lietuvių) ir galima pažiūrėti kiekvieno darbelį. tik gaila nuotraukos ten mažokos
http://www.scriptama....ee/indexE.html
http://www.scriptama....ee/indexE.html
Dėkui, trr. Labai smalsu panagrinėt bus
Mieguista Avyte, kokia graži knygutė, net pavydas suėmė
aciu labai o pudra kokiu graziu uzrodei
Tai čia ne man, čia trr dėkot reikia - aš tik greitom permečiau akim jos nuorodėlę
QUOTE(trr @ 2009 01 15, 01:05)
o <relijos> knyga faina ir su idėja gražiai siejas. vienoje parodoje irgi mačiau stiklinę knygą, gal rasiu nuotrauką ir kai išsiaiškinsiu kaip ją įdėti įdėsiu. ir dar norėjau paklausti, o tie stikliniai lapai tik susideda, ar ir susiveria ir gali būti vartomi kaip tikri knygos lapai? nes lyg ir mačiau skylutes..
trr, ačiū už info, o dėl mano knygos, tai taip, ten buvo ji surišta, tačiau nepasiteisino, berods apie tai prie knygos rašiau
Vž, dabar jau esu sugalvojusi mechanizmą stiklo puslapiams, tai kai turėsiu pakankamai laiko kūrybai - būtinai darysiu ir jums parodysiu
mieguista avyte, dailus knygiukas
QUOTE(relija @ 2009 01 15, 23:57)
trr, ačiū už info, o dėl mano knygos, tai taip, ten buvo ji surišta, tačiau nepasiteisino, berods apie tai prie knygos rašiau
Vž, dabar jau esu sugalvojusi mechanizmą stiklo puslapiams, tai kai turėsiu pakankamai laiko kūrybai - būtinai darysiu ir jums parodysiu
na techninių uždavinių sprendimas irgi gali būti įdomus užsiėmimas, ypač, kai išsprendi. tai linkim laiko ir lauksim rezultatų
o čia dar įdėsiu kelias nuorodas, gal kam bus įdomu kaip daromas taip vadinamas koptų įrišimas. tai vienas pirmųjų įrišimo būdų, naudotas prieš beveik 2tukst metų. jis turi atvirą nugarėlę ir grandinėlės pavidalo dygsnius nugarėlėje.
jo minusai - jis nėra labai tvirtas, todėl nelabai tinka storom, didelėm knygom, kai sunkus popierius ar kietviršiai, kai naudojamas plonas siūlas. jo pliusai - jis gana paprastas, nenaudojami klijai, nėra ryšių (tvirtinančių juostelių, prie kurių tradiciškai siūnasi lankai ir viršeliai), labai lengvai vartosi knyga, t.y lapai , na ir jei nuo ilgo ir aktyvaus dėvėjimo nutrūko siūlas ir iširo knyga, nesunku vėl susiūti. beje, siūlą tam naudoti patarčiau sintetinį, kuo tvirtesnį, bet kad nebūtų labai storas. gali būti spalvotas.
taigi čia video pirma dalis ir antra dalis
dar kad aiškiau būt puslapiukas su brėžinukais
na ir tolesnes paieškas galite tęsti internete su raktažodžiais coptic binding, coptic stitch
ir pabaigai šiaip sau parekomenduosiu knygą, kuri pradedantiesiems ir besidomintiesiems knygrišyste bei popieriaus gamyba būtų tikras lobis. gal jau kas turi, ji atrodo taip. nežinau, tiesa, ar ją galima rasti Lietuvoje bet gal tuose užsienio meno albumų knygynuose ir verta pažiūrėti Jei ne, ieškoti kelių atsivežti ar atsisiūsti iš užsienio. dar turiu įtarimą, kad ji kažkada bus išleista ir lietuviškai pas mus, kadangi iš tos serijos mačiau jau yra išleistos knygos apie piešimą ir karoliukų vėrimą.
tai tiek
man labai patinka gaminti knygutes... vienos nuotrauka pasidalinsiu su jumis kadangi jaučiu sentimentus seniems daiktams, tai ir knygutes tokias gaminu
Papildyta:
mieguista avytė - vis kirbėjo mintyse perkelti koki tokį piešinuką ant knygutės kaip tavųjų... gal galima pasiteirauti kaip tu taip padarei? kažkas panašaus i dekupažą?
Papildyta:
mieguista avytė - vis kirbėjo mintyse perkelti koki tokį piešinuką ant knygutės kaip tavųjų... gal galima pasiteirauti kaip tu taip padarei? kažkas panašaus i dekupažą?
QUOTE(baltasis_ilgaausis @ 2009 01 27, 12:49)
man labai patinka gaminti knygutes... vienos nuotrauka pasidalinsiu su jumis kadangi jaučiu sentimentus seniems daiktams, tai ir knygutes tokias gaminu
Papildyta:
Papildyta:
super orginalu labai
! | Necituoti nuotraukų ! |