Įkraunama...
Įkraunama...

Knygrišystė - 1 tema

QUOTE(Lachesė @ 2008 11 11, 00:43)
Magnolija, paziurejau ir uzsimaniau daryti knygele, kazkaip primine man dienorascius, labai jaukus darbelis, toks keliantis nora kurti  wub.gif

Aš ir buvau užsimanius, bet pradėjus daryti supratau, kad kruoštumo ir kantrybės pas mane nulis doh.gif
Atsakyti
Keli knygučių pavyzdžiai akims paganyt.

pirma

antra

trečia
Papildyta:
Dar kelios - čia ir čia
Atsakyti
pudra, man čia grynas scrapbooking'as bigsmile.gif
Atsakyti
Kai kurios taip, bet tai juk taip pat knygos smile.gif
Taisausi - knygoskaip meno kūriniai mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir kiti kūriniai, kuriuos knygomis gal ir ne visada galima pavadinti -

pirma

antra

trečia

ketvirta

penkta
Atsakyti
Aš vis žiūriu žiūriu į tas išpjaustytas, iškarpytas knygas ir galvoju.... Ar aš išdrįsčiau taip padaryti knygai g.gif ? Yra labai gražių darbų, bet man gaila būtų.....nebent rasti visai morališkai pasenusių knygų ir prikelti antram gyvenimui ..... g.gif

hmmmm...... nu gražu
Papildyta:
Kai kurie darbai gal net į visai atskirą temą turėtų sugulti, gal į kokią popieriaus temą....

pudra
, o tu pati knygas darai???
Atsakyti
Taip, šiek tiek tenka smile.gif. Planuoju artimiausiu laiku rimčiau prisėst, kuomet turėsiu ką - būtinai parodysiu wink.gif. Tik maniškės žymiai kuklesnės nei pastarosios blush2.gif
Atsakyti
Būtinai pasirodyk, labai įdomu bigsmile.gif

Aš kurią dieną įmesiu savo paskutines irgi smile.gif
Atsakyti
Lauksim mirksiukas.gif
Atsakyti
ir aš įsiterpsiu ax.gif ten kas klausė dėl klijų ir priklijavimo sėkmės. PVA arba lipalas puikiai tinka popieriui, audiniui, kartonui. dar knygrišystėje naudojami miltų klijai, verdama tokia potirštė miltų košė, (bet inai ilgai džiūsta, tad gal daugiau odai naudojama, arba jeigu reikia pastumt ar pataisyt kol džiūsta tai būna įmanoma su šiais klijais) ax.gif jei klijuojama drobelė prie kartono tai svarbu klijus ištepti plonai ir tolygiai, (jei plotas didelis reikia greitai tepti, kad nebūtų vienam gale jau sausa kitam dar balos, tai įgudimo reikalas) ir leisti nudžiūti šiek tiek, tada uždėjus drobelę klijai nepersigers. o jei klijuojate popieriu ant popieriaus, jei knyga dar neįrišta, o tik atskiri lapai, kad nuo klijų drėgmės nesusibanguotų reikia juos paslėgti po knygom ar kažkuo panašaus ir laikyti kol išdžius, (ir dar iš abiejų pusių po kelis lapus popieriaus pridėti, kad drėgmę sugertų), toks džiuvimas gali užtrukti ir para ar dvi, bet turėtų padėti. tas pats ir su kartonu, kad nesiriestu jį reikia kuo sunkiau prispausti (spaustuvėse ar knygrišyklose tam naudojami presai) ir laikyti kuo ilgiau, kad ir tris paras.
beje, jei knyga įrišta ir norite kad visi bloko kraštai būtų lygūs kaip iš spaustuvės galima rasti knygrišyklą ir ten nunešti apipjauti, (žinoma be viršelio), jie turi dideles elektrines mašinas, taip vadinama giljotina tam reikalui. namie su popieriaus pjovimo staklemis kur ten buvo pavyzdžiai anksčiau, to nepadarysi storesnei knygai.
atleiskit kad išsiplėčiau ax.gif .

<pudros> idėti pavyzdžiai įdomūs, tai tikrai meno kūriniai ir pasauly tokių daroma daug. jie vadinami knygos-objektai, knygos-skulptūros, dar yra toks reiškinys dailininko knyga, bet kokio menininko sukuriama asmeninė knyga (tai ne dienoraštis ir ne memuarai, kur kas plačiau) tiesiog irgi gaunas panašus objektai. bet tai ne knygrišystė arba tiksliau menkai su ja siejasi (kalbant tradicine knygrišystės prasme). tačiau fantazijai pralankstyti žinoma naudinga.

o <relijos> knyga faina ir su idėja gražiai siejas. vienoje parodoje irgi mačiau stiklinę knygą, gal rasiu nuotrauką ir kai išsiaiškinsiu kaip ją įdėti įdėsiu. ax.gif ir dar norėjau paklausti, o tie stikliniai lapai tik susideda, ar ir susiveria ir gali būti vartomi kaip tikri knygos lapai? nes lyg ir mačiau skylutes.. blush2.gif
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 15 sausio 2009 - 01:15
relijos knygute wub.gif tobulai grazu wub.gif mintis... thumbup.gif
o as pasirodysiu savo brangiausiajam daryta uzrasu knygute ax.gif
user posted image
user posted image
o cia apvilkau knyga jam ax.gif toks komplektukas dovana kaledoms buvo smile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
kiek įdomių knygučių idėjų pasirodė thumbup.gif
Atsakyti